Kuinka kauan antaisitte alle 3-vuotiaan pelata?

  • Viestiketjun aloittaja Mitä mieltä olette
  • Ensimmäinen viesti
Mitä mieltä olette
http://atv.disney.go.com/playhouse/games/index.html

tuolla itsekseen noita pelejä? Poika pelaisi vaan... eikä lopettaisi, itkun kanssa mennään koneelta pois. On oppinut itse pelaamaan niin aukesi netin ihmeellinen maailma, ja on niin innoissaan.
 
vieras
Meidän kolme veet eivät oo koskaan pelanneet mitään,ovat aloittaneet sitten tos viis vuotiaana..mut ehkä joku puol tuntia päivässä?Ei ainakaan kauempaa mun mielestä..
 
Ihmemaan Liisa
Meillä esikoinen innostui kans jo alle 3-vuotiaana pelaamisesta. 20 minuuttia oli meillä aluksi aikaraja, laitettiin munakello soimaan ja kun se pirhati niin kone kiinni vaikka itkun kans. Aika pian tyttö oppi, että ei kannata kiukutella, loppu mikä loppu :) Eikä ole isompankaan tarvinnut taistella peliajoista, kun alusta asti on ollut selvät säännöt. Vanhin on nyt 7-vuotta, peliajat pidentyneet aika paljon, mutta vielä ainakin sääntely toimii ilman kummempia napinoita.
 
haloo
Eiku ALLE 3vuotiaan,vielä parempi.
En antaisi pelata,en olisi edes tuollaisia pelejä näyttänyt.
Jotain muuta tekemistä lapselle.Ei todellakaan ole vielä sen ikäinen että tarvitsisi kaverikseen tietokoneen.
 
Tiuku
15 minuuttia on meidän raja ja äiti/isä koko ajan vieressä. 4v. pelaa tiettyjä pelejä jo yksin ja aikaraja on 20 minuuttia. 7v. saa pelata tiettyjä pelejä 30 minuuttia.

Lisäksi meillä on sääntönä, että aina ennen pelaamista pitää olla vähintään 2 tuntia ulkona.
 
Ihmemaan Liisa
Jos nyt ensin kävisitte siellä Disney playhouse sivustolla, ennenkuin tuomitsette... Ei kai vaan teidän alle 3-vuotiaat katso lastareita. Eikä alle 5-vuotiaat varmaankaan käy Pikkukakkosen sivuillakaan? ;)

Meillä ainakin tietokone on ihan normaalia kodin viihde-elektroniikkaa, jota käytetään itsekullekin sopivassa määrin ja laten kohdalla aikuiset määrää säännöt vielä monta vuotta. Meillä lapset tykkää pelien lisäksi ihan älyttömästi Google Earth-ohjelmasta, maapallo-ohjelmasta, kuten itse sanovat. Myös jollain avaruusteleskooppiohjelmalla on hauska katsella tähtitaivasta. Paintilla piirtävät/maalaavat joskus. Sitten on joku ohjelma, jolla voi omaa kuvaa muokata ihan älyttömän näköiseksi, se vasta hauskaa onkin. Nämä nyt esimerkkeinä siitä, että tietokoneella voi alle kouluikäinenkin tehdä paljon muutakin kuin pelata.

Siinä sivussa käsi-silmäyhteistyö kehittyy ja lapsi oppii hauskalla tavalla kaikenlaista. Miksi tietotekniikkaa ja internettiä ei voisi hyödyntää, kun se kerran tässä keittiönnurkassa on saatavilla. Siltikin meillä myös leikitään perinteisiä leikkejä (nyt kuuluu olevan ponipäiväkoti menossa), askarrellaan, rakennellaan majoja. Tietokone ja pelit on vain yksi ajanviete muoto, siinä missä Ylen lastentuntikin :)

 
Ihmemaan Liisa
Vielä on pakko lisätä se, että ei kaikkia lapsia tietokone ja pelaaminen samalla tavalla kiinnosta, vaikka kone oliskin saatavilla. Vaikka meillä esikoinen on pelannut pienestä lähtien, niin kakkonen alkoi kiinnostua pelaamisesta vasta melkein 4-vuotiaana. Ennen sitä välillä katseli siskon pelaamista, mutta ei sitäkään pitkään jaksanut. Kuopus on nyt 2,5-vuotias, eikä osoita vielä minkäänlaista kiinnostusta pelaamiseen vaikka näkee siskojensa pelaavan. Tykkää kyllä koneella räpeltää, mutta hauskinta on kun näppistä painelemalla saa auki uusia ikkunoita ja vaikka laskimia 100 kpl:tta :D
 
Meillä ei ton ikäisenä palattu ollenkaan... Tietokoneella tais pelata ekan kerran vähän 5 veenä ja nyt kuus veenä ehkä kerran kahteen viikkoon. Sai viime jouluna Nintendon DS liten ja suunnittelin jo peliaikoja sille sitten mutta koko vekotin saattaa seistä kaksikin viikkoa koskemattomana.
 
Jep
Alkuperäinen kirjoittaja Ihmemaan Liisa:
Meillä ainakin tietokone on ihan normaalia kodin viihde-elektroniikkaa, jota käytetään itsekullekin sopivassa määrin ja laten kohdalla aikuiset määrää säännöt vielä monta vuotta.
Meilläkin tietokone on normaalia kodin viihde-elektroniikka, siinä missä vaikkapa tv, digiboksi tai mp3-soitin. Mitään edellämainittuja ei ALLE kolmevuotias käytä ilman valvontaa. En näe tuon ikäiselle sen enempää tarvetta tv:n kuin näyttöruudunkaan tuijottamiseen.

Ja että oikein kädentaitoja. Nythän nimenomaan opettajat valittavat kun lasten käsiala on aivan järkyttävää eikä edes piirtäkään osata, kun on pelkän hiiren kanssa pelailtu eikä käden hienomotoriikka salli mitään tarkempaa kynänkäyttöä. Meillä ei todellakaan harjoitella hienomotorisia taitoja lepuuttamalla kättä hiirellä.
 
Meidän poika neljän, eikä oo tosiaan pelannu mitään pelejä. ei osaa edes tietokoneen hiirtä tai näppistä käyttää! Ehkä sit joskus kun osaa ite niit käyttää, mä en oo mitenkään fanaattinen, meil katotaan kyl lastenohjelmia mut toi pelaaminen ei oo tullu edes mieleen.
 

Yhteistyössä