Kuinka kauan rakensitte?

Viestiketju alueella 'Autot, asunnot ja rakentaminen' , aloittaja taustalla, 26.06.2006.

 1. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko täällä ketään sellaista joka rakennutti mahdollisimman nopeasti?Ja en tarkoita mitää älvsbytalon laittaneita..
  Oliko monta vierasta töissä?
  Itse ollaan suunniteltu palkaavamme 2 vierasta+ rakennustaitoinen mies ja suku tekee joitain hommia.
  Tarkoitus ois saada talo "valmiiksi" noin puolessa vuodessa...
   
  #1
 2. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nosto, kiinnostaa minuakin.
   
  #2
 3. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  edellistä taloa rakensimme n. 4kk:tta. Mies oli rakennuksilla joka päivä (ei töissä silloin), apuna oli yksi kirvesmies ja isänsä ja minähän tietty tein mitä pystyin..
  Talo oli 110 neliöinen, Kastellin paketti ( eli määrämittaisesta pitkästä tavrasta).
  Katsotaan kuinka kauan nyt tätä toista taloa rakennetaan, paketti tulis elokuussa ja mies laskeskeli et viimestään marraskuussa olis kukat tuvassa..... :whistle:
   
  #3
 4. Meillä näin

  Meillä näin Vieras

  me aloitettiin vappuna ja tarkoitus on päästä muuttamaan syyskuun lopussa. ihan hyvin on vielä aikataulutus pitänyt =)
   
  #4
 5. Mametsu

  Mametsu Vieras

  Jos taloon tulee valettu betonilattia niin sen kuivumista ei voi paljon nopeuttaa. Aurinkoisilla ja kuivilla säillä laatta kuivuu aika hyvin, sentti per viikko, mutta auta armias jos on sateinen sää ja ilmankosteus korkea. Silloin kuivuminen on hitaampaa. Kuivaajat ja lattialämmitys auttavat jonkin verran, mutta lämmitystäkään ei saa kytkeä päälle laatan ollessa liian märkä. Eli tuo on oikeastaan se arveluttavin vaihe projektin nopeutta arvioidessa. Te, jotka rakensitte talon 4kk:ssa, oliko teillä betonilattia?

  Meille (suurelementti)talopaketin pystytys alkoi heinäkuun alussa ja muutettiin uuteen kotiin tammikuun lopussa. Maa- ja perustustyöt tehtiin touko-kesäkuun aikana. Eli koko projektin kesto 9kk. Töissä jatkuvasti 2 ammattitimpuria + muut erikoismiehet. Talofirma pystytti vesikattoon asti. Noin 3 viikkoa oli että tontilla ei tapahtunut mitään.
   
  #5
 6. Pupu Tupuna

  Pupu Tupuna Vieras

  meillä aloitettiin huhtikuun loppupuolella ja muuttopäivä on toivon mukaan syyskuun puolivälissä-lopussa. Perustuksia tehtiin reilu kuukausi ja talopkt tuli pari viikkoa sitten. Betonilattia valettiin eikä tarvinnu kyllä noin kauan odottaa. Muistaakseni torstaina valettiin ja seuraavana maanantaina tuli paketti. Talofirma kertoi jopa tapauksesta,jossa oli keskiyöllä valettu lattia ja paketti tullu aamulla. Lattia oli kyllä siinä tapauksessa menny piloille, jälkiä täynnä oli ollu.. :/ :/

  Tällä hetkellä mies on just katselmuksessa,jossa talofirman edustajan kanssa käydään läpi että kaikki on niin kuin pitää jne. Nimeltään joku luovutustarkastus tmv. :)
   
  #6
 7. JoJo9600

  JoJo9600 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  perustusten teon jälkeen talopaketti tuli viikolla 22 ja sisään muutettiin viikon 44 lauantaina
   
  #7
 8. Mametsu

  Mametsu Vieras

  \
  Lattia meilläkin valettiin vasta kun talopaketti oli pystyssä ja vesikatto valmis. Betonin kuivuminen hidastaa lähinnä lattiapinnotteiden, vesieristeiden ja kalusteiden asennusta. Märälle betonille kun niitä ei saa asentaa.
   
  #8
 9. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yksikerroksinen talo (130 neliöö) aikaa meni 7kk, kaksikerroksinen (180 neliöö) 11 kk, en ymmärrä miten voi talon tehdä jossain neljässä kuukaudessa???? Pientä hosumistako?????
   
  #9
 10. Pupu Tupuna

  Pupu Tupuna Vieras

  \
  Ei hosumista, vaan paljon työvoimaa.... nytkin laskin,että tänään työmaalla oli 10 ukkoa töissä. Samaan aikaan tapahtuu useampaa juttua, ja hommat edistyy aika nopeasti. =)
   
  #10
 11. Hantta

  Hantta Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me ollaan rakennettu nyt 1v ja 4kk... Sisätöihin ollaan päästy, mutta paljon on vielä hommaa... :whistle:

  Kaikki ollaan tehty kahdestaan tähän mennessä, tai siis suurimmaksi osaksi mies yksin päivätyön päälle. Joten en ota stressiä, syksyllä olisi kyllä kiva päästä uuteen taloon asumaan...
   
  #11
 12. Micosa

  Micosa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  19 254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloitettiin 2004 toukokuun lopulla,alkuun piti purkaa vanha talo alta pois ennenkuin edes pohjatöihin päästiin.
  Nyt siis 2v 1kk tehty ja toive olisi jouluksi uuteen kotiin.
  Hiljaa hyvää tulee,ei turhaa kiirettä rakentamiseen.<br><br>
   
  #12
 13. aurinko

  aurinko Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  0
  rakennusaikahan paljon riippuu siitä, että teköökö pitkästä tavarasta vai tuleeko talopaketti ja mihin valmiusasteeseen saakka. myöskin se tekeekö kaiken itse vai onko ulkopuolista työvoimaa. myös talon koko ja kerrosluku. joten ihan suoraan ei voi vertailla asioita.
   
  #13
 14. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  no ei kyllä hosumista, mutta meillä oli ainakin sikäli hyvä tilanne kun mies pysty oleen aamusta iltaan, pitkiä päiviä viikolla & viikonloppuna raksalla!
  no joo, sillon asuttiin anopin ja apen luona yläkerrassa, et eipä sielläkään viitsinyt paljoa sohvalla maata, ennemmin oltiin kumpainenkin raksalla jossa töitä riitti! ;)
   
  #14
 15. Jaa

  Jaa Vieras

  \
  Miten työttömillä on varaa? Ja sitten jo toista rakennetaan. Onneksi olkoon, on mukava asua hyvinvointivaltiossa...
   
  #15
 16. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Joopa joo... emme ole työttömiä! Minulla on ihan vakipaikka olemassa, nyt vain olen vielä hoitovapaalla ja siihen minulla on mielestäni ihan laillinen oikeus?!! :whistle:
  Ja mieheni ei myöskään ole työtön vaan sairaseläkkeellä, enkä syitä alkaa tässä teille kaikille toitottamaan.... ja nyt sit joku alkaa ihmettelemään et miten on sairaseläkkeellä ja sit kumminkin pystyy rakentaa taloa??!! :whistle:
  Ihmetelkääpä sitä, kun ei muuta ole :LOL:

  Ja ton ekan talon rakensimme jo 8 vuotta sitten... nyt sit myitiin pois ja melkeinpä saadaan uusi talo niillä rahoilla tehtyä....................................

  Älkää olko hyvät ihmiset kateellisia, kun ette tiedä koko totuutta ja ihmisten taustoja! :attn:
   
  #16
 17. Jaa

  Jaa Vieras

  \
  Niin, onneksi asutte hyvinvointivaltiossa, että saa sairaeläkettä ihmiset! Ja kuitenkin niin terve, että pystyy rakentamaan neljässä kuukaudessa talon jos toisenkin. Säälittävää, ei kadehdittavaa.
   
  #17
 18. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Sääli on sairautta!!!! :attn:
  Kunpahan sinäkin saisit saman kohtelun kun mieheni on joutunut kestämään, joutuisit hänen housuihin!!! Ja huom jos luet tarkasti edelliset viestini, niin huomaat joitakin pikkuasioita tekstistä!! Tai voipi olla ettet huomaa koska olet niin s...tanan kade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Huomaa että ihmiset eivät todellakaan itse halua mihinkään s....tanan sairaseläkkeelle, varsinkaan nuoret ihmiset, niin vain kuule joskus käy ettei tava toihin enää kykene! Omaa vauhtia kun saa tehdä, lepäillä kun tarvitsee, .... muista että sairauksia on monenlaisia :attn: :attn: :attn: :attn: :attn: :attn: :attn: :attn: :attn: :attn:
   
  #18
 19. Huh huh

  Huh huh Vieras

  Kyllä minunkin mieheni oli koko rakennusajan poissa työelämästä, eikä se todellakaan ole hyvinvointivaltion ansiota. on se kumma kun heti tuntuu ihmisillä kateus heräävän, jos joku on tehnyt asiat jotenkin "normaalista poiketen".

  Emmekä me muut vo todellakaan tietää toisten ihmisten asioita niin hyvin, että voisimme mennä sanomaan onko joku sairaseläkkeellä oleva siihen eläkkeeseen oikeutettu vai ei. Eikä se todellakaan tarkoita sitä, ettei ihminen enää mihinkään sen jälkeen olisi kykenevä, jos ei oman alan töitä enää voi tehdä. Jotenkin vaan tuntuu että ei kai tuollaisessa muusta voi olla kyse kuin kateudesta.

  No, kukin tyylillään...
   
  #19
 20. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
   
  #20
 21. Kiva lukea teidän rakennuspuuhista.
  (vaikka välillä menikin joillain sivuraiteille jutut)
  T:Yksi rakennuskuumeessa elävä perhe
   
  #21
 22. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuolla tavallahan kaikki rikastuvat eivät palkallaan nykyään. kun asuntojen ja talojen hinnat ovat ihan taivaissa, niin taloja myymällä ja tekemällä jotkut on miljonäärejä.

   
  #22
 23. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  no eipäs nyt liioitella, ei siinä miljonäärejä tule taloja rakentamalla! :LOL: Meillä ainaskin piti vaan yksinkertaisesti tehdä uusi, isompi kun lapsi luku kasvoi. Vanha talomme kun oli tehty meille kahdelle, lapsista ei ollut silloin edes tietoa ja oli hyvin epävarmaa saakokaan lapsia... :snotty: Mutta, onneksi saimme ja nyt onkin sitten mukava kun saamme ihan uuden kodin missä on enemmän tilaa :D
  Mutta, kyllähän sitä aika hyvin tienaa tuosta välistä, kun taloja rakentais... Edellinen talo tehtiin 8 vuotta sitten ja silloin oli lama-aika, kaikki tarvikkeet ym. olivat pohjahinnoissa, nyt kun myimme niin talojen hinnat ovat pompanneet muutamassa vuodessa korkealle!
  Ja eihän noita taloja saa yksityishenkilö tehdäkkään kun kolme ja se kolmas pitää sitten jäädä itselle, sitä ei saa enää myydä tai katsotaan yritys toiminnaksi ;)
   
  #23
 24. Mies

  Mies Vieras

  Normaalin omakotitalon rakentamiseen menee ammattimieheltä n. 1100 työtuntia. Eli yksinään ammattimies rakentaa talon vajaassa 7 kuukaudessa. Jos kirvesmiehiä on 2 se lähes puolittaa rakentamiseen menevän ajan.

  Mutta kuten joku jo sanoi, betonilattian kuivuminen vaikeuttaa "nopeaa rakentajaa". Eli betonin pintahan on nopeasti kuiva eli siinä kärsii usein
  kävellä jo seuraavana päivänä. Mutta lattiaa ei saa pinnoittaa ennenkuin se on kokonaan kuivunut. Betoni kuivuu n. 1 cm ja viikko. Yleisimmin käytetty lattiavalun paksuus on 10 senttiä, eli kuivuu n. 10 viikkoa. Jos on märkä ja sateinen kesä voi 10 cm betonivalun kuivumiseen mennä paljon enemmänkin.

  Me rakensimme vuonna 2004 (mikä oli todella märkä kesä). Meillä meni valun kuivumiseen 15 viikkoa, vaikka poltimme takkaa ja laitoimme lattialämmityksen lopussa päälle (erittäin pienellä lämmöllä). Betonivalun kuivuus pitää ehdottomasti tarkistaa ja mitata ennenkuin sen päällystää. Sillä nämä 1cm ja viikko on vain ohjesääntöjä.

  Varsinaiseen kysymykseen. Aloitetttin maansiirtotyöt toukokuussa ja muutimme lokakuussa. Eli 5 kuukautta.
   
  #24
 25. liljan-kukka

  liljan-kukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mies sai juuri valmiiksi veljensä talon, aloittivat siis toukokuun alussa ja huomenna on muuttotarkastus.
  Tuossa just oli puhetta lattiavalun kuivumisesta... sikäli heillä on ollut hyvät ilmat, ettei ole ollut kosteuden kanssa ongelmaa. Lattia valu kuivi sen 9vkoa. Takkaa poltettiin, lattialämmöt on ollut päällä tässä viimosina aikoina. Ilmankosteus ok.
  Toki vielä on sitten autotalli-/katos yhdistelmä tekemättä mutta sen pystyy tässä samalla tekeen kun jo asuvat. Ja pinta-alaakin talossa on vain n.100 neliöä.
  Rakennuksella on aina ollut joku, miehen veli on töistä päin mennyt sinne, mies ollut kuntonsa mukaan, välillä käynyt lepäämässä. Heidän isänsä on ollut siellä aika paljon tekemässä, lisäksi on ollut kökkä porukkaa. Ja viikonloppuisin on yrittänyt olla kunnon miehitys tekemässä. ;)

  Tänään tuleekin sitten kaivinkone meidän omalle tontille.... siellä alkaa toinen urakka.... :ashamed:
   
  #25

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti