Kuinka nopeasti koirapöly poistuu asunnosta?

  • Viestiketjun aloittaja äiti
  • Ensimmäinen viesti
äiti
Lapsemme on koiralle allerginen emmekä siksi ole voineet vierailla eräässä tuttavaperheessämme jossa on ollut koira. Nyt koira on kuollut (13 vuotiaana) ja mietimmekin kuinka pian uskallamme koittaa vierailua? Suursiivouksen tekevät, pesettävät matot, verhot yms. tekstiilit, tamppaavat sohvat ulkona jne. Onko kellään kokemusta tälläisestä tilanteesta? Uskallammeko mennä kylään kuukauden päästä, puolen vuoden päästä, vuoden päästä? Kiitollinen olen kaikille vastanneille.
 
vier@s
Sitä koirapölyä on jopa lattialistojen välissä. Se ei siis poistu sieltä kokonaan ellei tee remppaa. Mutta jos tekevät nuo mainitsemasi jutut niin uskoisin ettei lapsi niin kovasti enää reagoi kun vaan kylässä siellä käytte =)
 
gurgu
Meillä todettiin allergia n. kolme vuota sitten, ja lääkäri sanoi että omien koiriemme takia menee puolesta vuodesta kahteen vuoteen että eläinpöly- ja hilse on lähtenyt tekstiileistä suurimmaksi osaksi. Ja kun uusia eläimiä ei tule, niin pöly häviää aika nopeaa. :)
Helpottaa siis jo siinä puolen vuoden päästä.
 
palma
Joo, parikin vuotta voi eläinpöly pyöriä nurkissa, tai lähinnä kaikissa koloissa ja urissa. Mut onko oikeasti monikin niin allerginen, että pienikin altistus aiheuttaa rajut oireet? Tiedän pari pahasti allergista, jotka vierailevat lääkkeiden ja happihyppelyiden turvin koirakodeissa muutaman tunnin kerrallaan. Toki ymmärrän, ettei kukaan lasta halua moiseen tilanteeseen pistää, mutta pitääkö pientäkin altistusta välttää? Ja en siis oikeasti tiedä, siksi kysyn:).
 
Mä sain oireita mummulassani, vaikka sieltä oli kissa kuollut monta vuotta aiemmin. Se pöly jää patjojen ja sohvien sisään varmaan ikuisiksi ajoiksi. Siksi en voi mitään sohvia yms. ostaa käytettynä.
Ja koirapaikassa en pysty joskus olemaan edes viittä minuuttia kylässä, vaikka olisinkin ottanut lääkkeitä etukäteen. Pari vierasta oli meillä kerran yön yli, olivat vaihtaneet puhtaat vaatteet meille tullessaan, mutta silti jouduin sairaalaan tiputukseen.
 
ap
Mun muksun silmät alkaa turpoamaan muutamassa minuutissa koirapaikassa ja jos ei heti pääse pois , pese silmiään ja saa lääkettä myös ihan valkoinen silmämuna turpoaa ja silloin on kuulemma sokeutuminen lähellä. Eli kyllä varmaan ainakin tuo puoli vuotta odotetaan...
 
vieras
Työkaveri osti omakotitalon, jossa oli asnunut myös koira. Talo puhdistettiin lattiasta kattoon ennen muuttoa, mutta vaimo sai edelleen oireita. Lopulta irrottivat lattialistat ja imuroivat niiden taustat puhtaaksi, oireet helpottivat.
 

Yhteistyössä