Kuinka realistiselta Maijan suunnitelma kuulostaa korviisi?

  • Viestiketjun aloittaja ...
  • Ensimmäinen viesti
...
Maija on tavallinen suomalainen 17-vuotias ammattikoulun kokkiopiskelija. Hänellä ei ole mitään aiempaa kokemusta tanssista. Hän kuitenkin ihastuu erääseen tiettyyn tanssilajiin ja alkaa harrastaa tanssia. Hänellä on suunnitelmissa suorittaa kokkiopinnot loppuun ja pyrkiä sitten Teatterikorkeakouluun opiskelemaan ammattitanssijaksi. Tanssijaksi valmistuttuaan hän sitten muuttaisi ulkomaille ja työskentelisi erään kabareeravintolan tanssijana. Paikka on täynnä glamouria ja siellä palkka olisi parhaimmilaan 5000 euroa kuukaudessa.
 
"vieras"
voihan suunnitelmat muuttuakin, mutta jos tanssi kiinnostaa niin toki kannattaa pyrkiä jo kesken toistenkin opintojen - teakiin on sen verran vaikea päästä ettei kannata jättää yhdenkään vuoden hakua väliin.
 
halipupu harmaana
Valitettavasti tanssijan ammattiura on niitä, joihin aika usein kasvetaan jo vähän aikasemmin kuin 17-vuotiaana, harjoitellaan ja treenataan paljon jo lapsesta alkaen. Jos Maija eri ole vartaloltaan valmiiksi tanssijamittoihin sopiva, niin pahaa pelkään ettei ovet aukea ja yleensä teatterikorkeaankin tarvitaan alan harrastuneisuutta, jota varmaan muilta pyrkijöiltä löytyy. Suosittelen, että Maija tyytyy harrastamaan tanssilajiaan ja nauttimaan siitä sellaisenaan ilman suuren maailman glamouria, ei se elämä sielläkään ruusuilla tanssimksta ole, ennemminkin ruusun piikeillä pomppimista.
 
taideala
Yleensä tanssia aletaan harrastaa jo lapsena, jos siitä tulee ammatti.

Pokkeuksia/luonnonlahjakkuuksia toki on.

Selittäisin Maijalle, että käy ihmeessä hakemassa Teatterikorkeakouluun tanssipuolelle. Se ei maksa mitään. Selittäisin kuitenkin, että opiskelupaikka teatterikoulussa on yksi vaikeimmin saavutettavissa tässä maassa, mikä kannattaa pitää mielessä hakiessa. Usea hakijoista on konkareita esim. musikaalisessa tanssimisessa tms. esiintymisessä. Suurin osa hakijoista on myös tanssinut yli 10 vuotta.

Jos kuitenkin valmistuu ammattitanssijaksi, on leipä hyvin pieninä palasina ja ohuena nauhana maailmalla. Tanssimista on rakastettava todella, että jaksaa kituuttaa epävarmaa tulevaisuutta kohden jatkuvasti. Glamour on hyvin kaukana suomalaisen, ja väittäisin myös ulkomaalaisen, tanssijan arjesta.

Ja vielä: "Ulkomaan kabereisiin" ei niin vaan mennä: jos tässä maassa on paljon työttömiä tanssijoita, paljonko niitä on Euroopassa, Amerikassa, maailmassa....?

Realistisemapana tienä "glamouriin", tai ainakin rahaan kiinni, minä näkisin se kokkiopinnot...
 
Suunnitelma kuullosti realistiselta siihen Teakkiin hakuun asti. Luonnonlahjakkuuksia tosin löytyy, jotka saattavat päästä sisään ilman pitkää tanssijan taustaa, mutta ne ovat tosi harvassa. Tanssialalla on glamour kaukana huipuillakin, se on hyvä pitää mielessä.
 
mitä?
[QUOTE="vieras";23498233]voihan suunnitelmat muuttuakin, mutta jos tanssi kiinnostaa niin toki kannattaa pyrkiä jo kesken toistenkin opintojen - teakiin on sen verran vaikea päästä ettei kannata jättää yhdenkään vuoden hakua väliin.[/QUOTE]

Eikös Teakiin päästäkseen pidä olla jo suoritettuna joko lukio tai ammattikoulu?