Kuinka tehdään oikea pannukahvi?

Voiskos joku nyt auttaa tietämätöntä :ashamed:
Kuinka valmistetaan aito pannukahvi? Multa löytyy kahvipannu ja pannukahvi aine.. En vaan tiedä pitääkö vesi ensin keittää vai laitetaanko porot pannun pohjalle ja vesi päälle ja sit vaan kiehumaan liedelle? Ja kuinka paljon noita kahviporoja suunnilleen laitetaan?

Kiitos jo etukäteen! Tulee vieraita jotka tykkää pannukahvista, mut taidaa jäädä tarjoamatta. :'(
 
Ensin keität vesi... NOSTA PANNU POIS LIEDESTÄ...sitten porot pannuun ja annat kiehua "ylös" (ei yli ;) ) pari kolme kertaa... Sitten pitäis seisoa ainakin 5 min että porot menee alas pohjaan ennen kuin tarjoat :)

Meillä laitetaan noin 5/6 kukkuralla olevaa mittaa 1,5L pannuun...

Tässä Pauligin ohjeet:

Annostele 6-7 g kahvia 1 dl vettä kohden

http://www.paulig.fi/about_coffee_preparing_coffee_coffee_pot

Siinä vähän eri ohje... mutta ylläolevalla tavalla meillä keitetty ja juotu... ;)

 
...eli ensin keitetään vesi, tai siis ootetaan, että alkaa kiehua. Sitten otetaan pois liedeltä ja kaadetaan päälle kahvinpurut, niin että siihen muodostuu pieni "keko" eli "nuoren naisen nattanen". Jotkut vielä kiehauttaa keitoksen kertaalleen, jotkut 3 kertaa. Itse annan sitten vain rauhassa laskeutua, odottelen n. 10min. Sen jälkeen kopautan pannua pöytään muutaman kerran niin, että purut varmasti laskeutuvat pohjalle. Ja eikun nauttimaan! Ihan pohjaan asti sitä ei tietenkään saa sitten tarjota, sillä siellä ne purut sitten vaanii...
 

Yhteistyössä