Kultainennoutaja lapsiperheeseen

Harkitsemme koiran ottamista, toistaiseksi olemme vasta rodun valinnassa. Kultainen noutaja on yksi vaihtoehtoista.

Eniten mietityttää kultsissa sen koko. Tarkoitus olisi, että myös lapset pystyisivät tarvittaessa käyttämään koiran ulkona.

Vanhin lapsista täytti juuri 9 v. ja nuorin 1 v. Koiranpentu tulisi meille tämän hetken suunnitelman mukaan aikaisintaan ensi kesänä.

Olisi kiva kuulla kultsien omistajilta kokemuksia!
 
Miksi kultsi? Miksen vaikka sheltti. Helpompi luonteeltaan, kaunis ja hyvän kokoinen lapsiperheeseen.
Kultseissa on joku ihme lapsiperheleima tullut median kautta. Kultsi on kuitenkin iso koira ja vaatii ison koiran koulutuksen. Tietenkin pienikin koira koulutuksen vaatii, mutta riskit on pienemmät jos ei mene niinkuin piti.
 
Meillä on kaksin kappalein keltasia kuljettajia, mutta ei lapsia :)
Mutta veljenlapset ja kummilapset nuota vellaa mielensä mukaan, ja ei voi ku ihailla koirien hermoja. Ainut "riita" on tullu, kun Milla-koiruus nyysi Henna 5v:n pehmokoiran, eikä antanu sitä takasin. Parhaiten nuo koirat toimii yksittäiskappaleina, siis että vain toinen koira on lasten seuras ja toinen on jossain muualla, koska ovat tosi huomionhakusia ja silloin voi pienimmät lapset muksahdella kumoon : /
Toinen koirista on 5-v, leikattu uros, se on tosi symppis. Kultsuksi tosi kookokas, mutta on sitä silti tenavat lenkittäny, uimaan se ei päästä ketään, edes mua :) änkee eteen ja yrittää ohjata pois vedestä :)
Yks parhaimpia puolia noissa on ehdottomasti se ettei ne paljon hauku, Jeppe ilmoittaa kun joku tulee pihaan ja Milla silloin, kun se komentaa Jeppeä tai haastaa sitä leikkimään. Eivät karkaile, pihan rajoja ei oo opetettu, mutta silti kumpikaan ei oo karannu kertaakaan. Ovat seurallisia (lue, änkee jokapaikkaan mukaan) helppoja kouluttaa
mitähän vielä.. rakastavat lantakasoja ja kaikkea mikä haisee tarpeeksi pahalle :x
 
tuttava perheessä 4kultastanoutajaa ja 4 lasta nuorin on 5v ja vanhin 12v.
hyvin tulevat toimeen kun koirat kunnolla koulutettuja ja lapset tietävät miten toimia koiran kanssa. Lapsi perheessä on tärkeää muistaa että kun pentu nukkuu tai syö niin silloin lapset eivät saa sitä häiritä ja että koiralla pitää olla omaa rauhaa.
mutta kultainennoutaja on ISOkoira ja se ei missään nimessä ole lapsen ulkoilutettava koira!!! noutajan kokoisen koiran voi antaa aikaisintaan yläasteikäisen lapsen ulkoilutettavaksi! ja silloinkin pitää toiminnan olla hanskassa, pieni kokoinen tyttö ei millään pärjää vetävälle isolle urokselle. ja se aiheuttaa paljon vaaratilanteita kun lapset tulevat vastaan koirien kanssa joita eivät hallitse.
kultaisennoutajan turkkia pitää myös jaksaa harjata ja hoitaa.
mutta periaatteessa oikein hyvä koira lapsiperheisiin. sanoo tyttö joka on syntynyt ja kasvanut rottweilereiden kanssa ;)
 

Yhteistyössä