kumpi ensin

Meillä esikoinen oli 10kk kun toinen koira tuli taloon (ensimmäinen koira oli tällöin 2,5v). Kun koiranpentu oli 5kk, niin meille tuli toinen lapsi. Eli sitten lattialla touhusi kaksi lasta ja kaksi koiraa, "vauvoja" kaikki.

Hyvin kaikki on mennyt, mutta kyllä näin jälkeenpäin ajatellen olihan se aika rankaa. Tilannetta kuitenkin helpotti metsään tehty aitaus koirille, sekä se että pentukoira oppi matkimalla vanhempaa koiraa. Meillä sukulaiset ja kaverit kauhistelivat että miksi ottaa pentu kun esikoinen on vielä niin pieni ja toinekin tulossa. Mutta minusta se on vain itsestään kiinni, että milllä asenteella lähtee. Ja eihän lapsia noin vain varata niin kuin koiria varataan kasvattajilta. Lapset tulevat kun on tullakseen, kyllä kaikki muu siinä ympärillä kyllä sitten tilanteeseen sopeutuu. Ja meillä nuorempi koira sietää paljon paremin lapsia kun on kasvanut yhdessä esikoisen kanssa.
 
moikkis
Suosittelen ensin koiran ottamista, sillä pennun opettamisessa on aikasta paljon hommaa. Ja ensimmäisenä tulee mieleen sisäsiisteys, kurja siivoilla koiran "sotkuja" kun on pieni vauva "sylissä".
Meillä on kaksi rotikkaa ja kaksi lasta, tulleet elämäämme vuoron perään (koira ensin). Joten ovat saaneet kestää koirat kaikenlaista, mutta kaikki on kyllä mennyt suht`hyvin.
 
koira toisaalta kun pitää opettaa pissa hommat ja muut mutta toisaalta vauva koska koira oppisi siihen suoraan sitten eikä olisi mustis. Itsellä oli yksi koira kun lapsi syty otin toisen kaveriksi kun koira halusi niin paljon huomiota minulta. nyt on laskettu aika 27.10 ja Rotikka vauva talossa.. eli hommaa riittää.. kohta 1v. lapsi ja kolme koiraa toinen muksu tulossa.. heh.. kaikkeen voi sopeutua ja pitää olla valmis kouluttaa koira eikä luistaa varsinkaan rotikan kanssa.
 
Voimia sulle Tiitu! =)

Meillä oli pari kuukautta sitten sama tilanne (juttu yllä). Meillä tosin on pieniä koiria, mutta sama homma siinä sisäsiistiksi yms. opettamisessa on. Mutta, eipä käy aika pitkäksi! ;)
 
kiitos ja juu ei käy aika pitkäksi... ja meinaa pikkasen välillä keittää mutta onneks tuo vanhin koira läksyttää pentua jos mä kiellän eikä mene jakeluun.
Tosin yllättävän nopeesti noi rotikat oppii kaikkea, nyt vaan pitäis päntätä sille kaikkee päähän..
naapuri parat kun meillä koirat vetää rallia.. onneks on koiravoittoinen tää taloyhtiö..
 

Yhteistyössä