Kun perheessä on taapero ja vauva...

Kun lapsilla on ikäeroa n. 1,5 vuotta niin miten olette liikkuneet lasten kanssa. Siis käytättekö samantyyppisiä vaunuja ja rattaita kuin kaksosilla vai miten saatte isomman kulkemaan mukana jos maka on liian pitkä lapselle käveltäväksi. Entäs seisomalauta isommalle sisarukselle? Vai nappaatteko toisen lapsen kantoliinaan/reppuun?

Valaiskaa tietämätöntä =)
 
Me lenkkeillään paljon. Pojilla ikäero 1v 2kk, ja tuplat olivat ehdottomat. Nyt meidän kakkosen ja kolmosen välissä 2 vuotta ikäeroa. Alkuajan tuplilla mentiin. Nyt tyty 8kk ja ykkösiin vaihdettiin. :wave:
 
Ikäeroa 1v8kk. Ensin oli sisaristuin pari kuukautta ja sen jälkeen vaihdoin seisomalautaan. Mökillä kun ollaan ja liikutaan kallioilla ja metsissä on pienempi (nyt jo 11 kk) kantorinkassa, joka on hirveän kätevä ja helppo kantaa.
 
no meillä on ikäeroa 2v2kk eikä meille voi ostaa kaksostenrattaita. isosisko menee lyhyemmät matkat seisomalaudalla mutta pidemmät matkat kuljetaan niin että esikoinen on rattaissa ja vauva liinassa. vauva on myös hiekkiksellä liinassa koska niin pääsee nopeampaan ulos kuin vaunuja portaita pitkin nostellen :whistle:
 
meillä on käytössä seuraavat systeemit:

- phil&teds sisarusrattaa http://www.vaunuaitta.fi/tuotteet/tuplarattaatja-vaunut/philteds/
- kuomurattaat seisomalaudalla
- taaperolle rinkka, vauvalle liina ja ergo

eli kovin riippuu tilanteesta millä mennään, mutta kovin pitkiä lenkkejä ei tehdä seisomalaudalla, eikä niillä mennä esim bussiin tai kaupungille... (ihan vaan omia hermoja säästääkseni...)
 
Meillä ikäeroa 1v3kk ja molemmat kävelemättömiä pitkään.

Tuplat siis ihan elinehto ja tilanteen mukaan sitten käytettiin muitakin keinoja. Lähinnä siis toinen rattaissa/vaunuissa ja toinen kantoliinassa tai -repussa. Noin helpompi liikkua lyhyempiä matkoja paikoissa joihin tuplia ei mahdu tai ovat hankalia. Muuten mahdollisuuksien mukaan jätin/jätän mielelläni toisen lapsen isin hoiviin.
 
Meillä ikäeroa tulee korkeintaan 1v 1kk. Ollaan ostettu tällaiset rattaat --> http://www.lastentarvike.fi/default.asp?docId=11971&paatuoteid=903&valikoimaid=5. Lisäksi tarkoituksena ostaa vauvalle kantoliina/kantoreppu.
 
Ostimme tuplarattaat ja niillä mennään! Esikoinen nyt 1,9kk ja kuopus 6kk. :)
Ajattelimme ostaa astinlaudankin tavallisiin rattaisiin, sillä esikoinen tykkäis jo nyt kävellä vaunujen vieressä ja katsella. Voisi sitten välillä seistä kun väsy tulee.
 

Yhteistyössä