Kuopus meni aivan siniseksi ja veltoksi hetkeksi!

  • Viestiketjun aloittaja pelästynyt äiti
  • Ensimmäinen viesti
pelästynyt äiti
Hitsi että pelästyimme äsken. Kuopus kehitti kunnon itkuhuutoraivarin, makasi sohvalla ja huusi suoraa huutoa. Yht äkkiä huuto hiljeni, mutta lapsi edelleen ikään kun huusi ilman ääntä ja muuttui aivan siniseksi kasvoista ja pupillit oli tosi laajat.
Kun mies nappasi lapsen syliin, oli hän aivan veltto, sitten jotenkin "nytkähti" ja sinisyys hävisi kasvoilta. Lapsi alkoi itkeä, ja rauhoittui nopeasti.

Mitä ihmettä? Koskaan en ole vastaavaa nähnyt, ja pelästyin tosi paljon. Osaako kukaan sanoa mistä tollainen voi johtua?
Olimme miehen kanssa koko ajan lapsen lähellä, hän ei satuttanut tms itseään vaikka venkuilikin, ja kyseessä on siis perusterve pian 3v täyttävä lapsi.
 
-
Mun pikkuveli itki pienenä lähes aina noin. Tilanteen saa usein menemään ohi kun puhaltaa nopean puhalluksen lapsen suuhun muutaman sentin päästä. (siis ei mitään tekohengitystä...)
 
ararauna
Meillä kahdella lapsella ollut noita. Esikoisella aika pahojakin. Ei vaarallista, mutta todella hurjan näköistä. Voi tulla kivusta tai kiukkuhuudosta. Me opimme ennakoimaan noita ja tosiaan voi koittaa siinä vaiheessa kun vielä tajuissaan on kääntää äkkiä huomio muuhun, puhaltaa kasvoille, kylmää vettä kasvoille..

Lääkärit korostivat erityisesti, että noiden pelossa ei saa alkaa varoa esim kieltoja jos tulee tuo affektikohtaus kiukkuhuutamisesta. Lapset voivat alkaa käyttää tilannetta hyväksi. Meillä tosin tytöt eivät kyllä mielestäni jälkeen päin edes tajunneet mitä tapahtui.

Ja nämä kuulemma yleisempiä temperamenttisilla lapsilla :) Meillä hävisi itsestään iän myötä.



 

Yhteistyössä