Kysymyksiä terapiassakäyneille

Moi kaikille!
Eli kysymys sellaisill, jotka käyvät/ ovat käyneet terapiassa, psykologilla yms.
Eli itselläni on pahaksi kehkeytyny "fobia" joka on tehnyt elämästäni helvetin. Mikään ei enää huvita. Ei tämmöistä elämää kukaan halua elää.

Asiasta eteenpäin, eli saitteko apua ongelmaanne, minkälaisessa terapiassa kävitte, kuinka usein, kuinka kauan, miten psykologi suhtautui ongelmaanne?

Lopuksi kysyisin vielä, jos olet saanut jotain mieliala/masennus/ahdistuslääkkeitä niin ovatko ne auttaneet hyvin vai huonosti ja millaisia ovat sivuoireet?

Kiitos jo etukäteen!
 
"vieras"
Muista valita kognitiivinen terapia. Toisin kuin psykoanalyyttinen terapia kongitiivinen terapaia on tieteellisesti tutkituin terapiamuoto ja sen hyödyllisyydestä on paljon näyttöä.
 
suosittelen
Olen käynyt pitkän psykoterapian, 1-2 krt viikossa tiheydellä ja sain siitä apua ongelmiini. Myös lääkitys toimi kohdallani pahimpiin oireiluihin. Pysyvän avun toi kuitenkin terapia.

Eli suosittelen terapiaa fobiasi hoitoon, kun se elämääsi haittaa tuossa mittakaavassa. Ensin otat yhteyttä lääkärin ja häneltä saat lähetteen psykiatrille joka diagnosoi fobiasi ja sitten saat siihen tarvittavan avun.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja 18v toivonsa menettänyt tyttö;27852519:
Okei! Elikkä mitä eroa on kognitiivisella ja psykoanalyyttisellä terapialla? Juu voin toki googlettaa, muutta tarkoitan käytännössä...
Kognitiivinen on enemmän tekniikkapainotteinen, eli vastaa kysymykseen: mitä voit tehdä, että paranet? Psykoanalyyttinen on hitaampi, mutta perusteellisempi. Siinä mietit, mikä sinussa on vialla. Siinä teet enemmän töitä itse, oivallat asioita omalla tavallasi. Joten myös tulos pysyy loppuelämän. Kukaan epäammattilainen ei pysty suosittelemaan kumpi on juuri sinulle parempi. Käy ensin kunnallisella, josta saat b-lausunnon, sitten voit hakea kelan tukea. Muuten hinta on 60-90 e tunti.
 
Fobioissa kaikista tehokkain terapiamuoto on altistusterapia, jossa käyt ensin läpi pelottavia tilanteita mielikuvaharjoittelun avulla ja pikkuhiljaa oikeasti terapeutin tuen avulla. Hyviä puolia on myös se, että kyisenen terapiamuoto on lyhytkestoista, jo 5-15 kertaa saattaa riittää.
 

Yhteistyössä