Laattalattian plussat/miinukset. Mites kerrostaloon :S?

  • Viestiketjun aloittaja "minävain"
  • Ensimmäinen viesti
"minävain"
Meillä asunto alimmassa kerroksessa maantasalla kerrostalossa, onko ihan pöhkö idea ajatella lattialaattaa esim keittiöön ja eteiskäytävään.
Onko kellään ollut kerrostalossa?
Onkohan pahakin kaiku haitta tai kopina mikä lähtee, toisin alakerrassahan ei asu ketään.
 
"xXx"
Mun mielestä laatta ei sovi kun kylppäriin, vessaan tai keittiöön. Mut tietty jos tykkäät.. On sitten kylmä jalalle ja kovakin vielä. Lattia saattaa vaatia tasoitusta ja lattiahan nousee tietysti eli ota huomioon mahtuuko ovet aukeemaan. Puhtaanapito helppoa, tosin saumat saattaa värjääntyä ajan myötä. Mä suosittelisin jopa muovimattoa sulle, niitä saa tosi nättinä nykyään. Helpompi asentaa, ei ole niin kylmä eikä takuuvarmasti kopise. Vielä helpompi pitää puhtaana.

Ja muista sit kysyä taloyhtiön lupa.
 
  • Tykkää
Reactions: TrueBlood
Mä en tykkää laattalattiasta keittiössä kun ollaan niin porokopria että pudotellaan paljon astioita. Edellisessä asunnossa oli keittiössä laattalattia ilman lattialämmitystä, se oli kylmä ja meil meni liian monta astiaa rikki vuodessa :D Mut on se taas kivan näkönen ja kesällä tuntuu mukavalta jalkaankin, varmaan talvellakin lattialämmityksen kanssa. Eteisessä se on näppärä, tykkään lasten ja koirien kanssa.
 
Kylmä ilman lattialämmitystä ja LIUKAS talvella. Siis esim jos eteisessä on lämmittämätön laattalattia ja siihen menee kävelemään lumisilla kengillä, niin on katollaan. Yksi hyvä vaihtoehto muovimaton lisäksi on laattalattian näköinen laminaatti. Laminaatista materiaalina tietty voi olla monta mieltä.
 
Liukkaus riippuu laatan pinnasta. Meillä on eteisessä sellaset jotka matkii pienistä kivistä kasattua mosaiikkia eli on aika ropelöinen eikä olla kertaakaan liukasteltu. Mut niinhän se on kylppärilaatoissakin, kannattaa olla tarkka sen lattialaatan valinnan kanssa!
 
"vieras"
[QUOTE="minävain";24178853]Onkohan pahakin kaiku haitta tai kopina mikä lähtee, toisin alakerrassahan ei asu ketään.[/QUOTE]

Kyllä se kopina sivuille ja ylöskin kuuluu vaikka ei niin kovana. En suosittele kerrostaloon.
 
"minävain"
meillä tätä vaihtoehtoa on mietitty juurinkin siksi että meillä on isoja koiria ja muksu, eli sotku esim keitiössä voi olla aikamoista ja koirienkanssa kurakeleillä olis helppo pestä puhtaaksi tai kun vettä läikkyy lattioille juodessa ja tietty olis mukavan viileä koirille sitten kesällä.

meillä on etisessä sellanen pieni pätkä laattaa joka oli jo valmiiksi, mietin että jos sen tekis sitten loppuun kokonaan.
 
"neljä-ilman-viidettä"
Ei kopise kuin silloin kun kävelee korkkarit jalassa =) Lattialämmityksen kanssa helppo ja hyvä ratkaisu. Ei ole liukas, kun valitsee pinnan kuvioinnin oikein. Meillä juurikin keittiössä ja eteisessä laattalattia ja en pois vaihtais. Muovimattoa en enää halua, sitä oli edellisessä talossa joka huoneessa ja se riitti ;)
 
..
"vieras"
Meillä alin kerros ja ei herunut lupaa laatan laittamiseen eteiseen ja keittiöön. Kerrostaloihin ei kuulemma sellaisia saa laittaa. Oli kyseessä vielä uudiskohde, eli oltais tehty se muutostyönä.
 
Plussia: hyvä puhdistettavuus (paitsi ne saumat) ja kestävyys (kunhan et onnistu naarmuttamaan lasitetta pilalle), voi olla hyvinkin tyylikkään näköinen (jos valitset oikein laattakoon ja värin), viileä kesällä ja lämmin talvella (mutta vain jos laitata sen lattialämmityksen).

Miinuksia: jos olet mämmikoura rikot lukemattomia esineitä pudottamalla ne kovalle lattialle ja myös laatta saattaa haljeta kun siihen osuu joku kovempi/painavampi esine kulma edellä. Jos asentaja on huolimaton, laattojen kulmat saattavat töröttää ylös lattiasta ja laatoituksen saumat olla kuin juosten *ustu vinossa joka suuntaan ja erilevyisiä keskenään. Laatoituksen vaihtaminen uuteen (kuten myös se alkuperäinen asennus) on paljon työläämpää kuin parketin, laminaatin tai muovimaton.

Joku sanoi että laatoituksen + sen alle tulevien kerrosten takia on otettava huomioon se että ovet mahtuvat edelleen aukeamaan, sama pitää muistaa ottaa huomioon myös parketin (ja joidenkin laminaattien) kanssa. Laatta kopisee samoissa oloissa kuin vaikkapa parketti tai laminaatti, siis silloin kun sen päällä kävellään kovakantaisilla kengillä. Laminaatti (joka muuten on muovipintainen materiaali) on yleensä paljon liukkaampi kuin parketti tai lattialaatta. Laminaattia käytetään tästä syystä monin paikoin tanssilattian materiaalina. Kaikkein halvin ja helpoimmin asennettava lattiapäällyste on se muovimatto, mutta mielestäni tyylikkäimmät vaihtoehdot ovat laatta ja aito parketti. Pidän myös siitä että laatoituksen sauman väri on lähellä laatan väriä, silloin ei saumat vilise silmissä. – makuasioita.
 
[QUOTE="vieras";24179022]Meillä alin kerros ja ei herunut lupaa laatan laittamiseen eteiseen ja keittiöön. Kerrostaloihin ei kuulemma sellaisia saa laittaa. Oli kyseessä vielä uudiskohde, eli oltais tehty se muutostyönä.[/QUOTE]

Saa niihin laittaa. Taisi miehiä laiskottaa, eivät halunneet tehdä lisätyötä edes maksusta. Lisäksi pelkäsivät varmaan että muutkin asukkaat keksivät pyytää samaa ja pahimmillaan vasta siinä vaiheessa kun alkuperäiset pintamateriaalit on jo tilattu/toimitettu työmaalle.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24179109]Selvitä nyt ihan ensimmäiseksi, saako sitä laittaa. Nykyään tuohon tarvitsee taloyhtiöltä luvan.[/QUOTE]

ilmoitusvelvollisuus ei ole sama kuin lupa
 
"just"
Laattalattia on oikein kätevä ja hyvännäköinen, tosin ilman lattialämmitystä todella kylmä talvisin. Tota toitotusta, että kaikki rikkoutuu, en sit jaksaa ymmärtää...... Mekin saimme kuulla siitä ja varoitukset kasvoivat kasvamista, kun laitatimme vielä keittiön kivitasotkin. Onhan tässä toki vuosien varrella jokunen lasi rikkoutunut, mutta että sen takia jättäisi laattalattian laittamatta, niin.... :D
 
[QUOTE="vieras";24179132]ilmoitusvelvollisuus ei ole sama kuin lupa[/QUOTE]

On se kuitenkin viisainta kysyä jo ennen kuin tekee työt.
Jos oikein huono tuuri käy sen kanssa että ilmoittaa vasta jälkikäteen (työ tehty hutiloiden/ammattitaidottomasti/säännöstenvastaisesti ja valvonta laiminlyöty) saattaa käydä niin että joutuu purkamaan tehdyn työn jottei rakennukselle tulisi vaurioita.
Monelle kerrostaloasukkaalle on jäänyt pimentoon se tieto että et oikesti omistakaan sitä asuntoasi vaan ne osakkeesi antavat sinulle vain oikeuden asua siinä asunnossa. Jos teet vahinkoa rakennukselle tai aiheutat jatkuvasti häiriöitä etkä huomautuksista huolimatta paranna tapojasi voidaan asuntosi pakkolunastaa sinulta.
 
Viimeksi muokattu:
-
Meillä on keittiössä vaalea laattalattia vaaleilla saumoilla. Vihaan sitä.

Vaaleat saumat on lapsi/koiraperheessä silkkaa hulluutta. Ne on ihan ruskeat, eikä lähde ilman cloridea valkoisiksi.

Kun lattia on edes hieman kostea, se on aivan järjetömän liukas. Meillä on 1v 4kk lapsi kokoajan nurin siinä. kaatuu selälleen suoraan takaraivolleen. Nyt siihen laitetaan matto. Samoin kun lattialla on vaikka paperinpala, käy niin kuin banaaninkuoren kanssa sarjakuvissa :(
 
nattiainen
Saa niihin laittaa. Taisi miehiä laiskottaa, eivät halunneet tehdä lisätyötä edes maksusta. Lisäksi pelkäsivät varmaan että muutkin asukkaat keksivät pyytää samaa ja pahimmillaan vasta siinä vaiheessa kun alkuperäiset pintamateriaalit on jo tilattu/toimitettu työmaalle.
Tämä on varmasti rakennekysymys saako laittaa, koska esim. me haluttiin laattaa eteiseen ja keittiöön edellisessä rivarissa ja ei saanu laittaa. :O Juurikin noiden äänien takia, jotka sitten kulkeutuu rakenteita pitkin naapuriin. Tuntui vähän oudolta, mutta eihän siinä auttanut kuin hyväksyä asia ja laitettiin sitten parketin näköistä muovimattoa näihin kyseisiin paikkoihin ja itseasiassa siitä tuli tosi hyvä. Ei juuri erottanut, että ei ole parkettia, jos ei sitten ruvennut tarkeemmin kattelemaan.

Omaan taloon muutettua laitettiin sitten laattaa vähän enemmänkin ja onhan se puhdistuksen kannalta todella hyvä. Kesällä viileä ja talvellakin kyllä, vaikka onkin lattialämmitys laatan alla (niin kuin koko talossa muutenkin). Ei raaski pitää niin lämpösellä, kun sähkö maksaa. Liukas ei ole ainakaan meillä ja kopinaa ei ole ellei sitten kävele kovakorkoiset kengät jalassa. Enemmän tuo meidän laminaatti ääntä pitää, vaikka kävelee ihan sukkasillaan. Jos laatalle jotain tippuu se todennäköisimmin menee tosiaan rikki.
 

Yhteistyössä