Lapsella vaikeaa jäädä päiväkotiin

  • Viestiketjun aloittaja nnbv
  • Ensimmäinen viesti
nnbv
Meillä syksyllä 6-vuotta täyttävä tyttö on käynyt aivan mahdottomaksi päiväkotiin jäämisen kanssa. Takana on jo kaksi vuotta päiväkoti uraa ja nyt tämän kevään aikana vienti tilanteet ovat olleet aivan kamalia sekä lapselle että äidille. Isän kanssa tätä ongelmaa ei juuri ole. Lapsi ilmoittaa jo herätessä ettei halua päiväkotiin mennä. Aamutoimet vielä sujuu, mutta pk:ssa käsienpesun jälkeen lapsi ripustautuu minuun ja itkien huutaa että äiti ei saa lähteä ja minä en halua tänne jäädä... Olen antanut halit ja pusut ja vain lähteänyt paikalta huutava lapsi perässä... Nyt alkaa todella itsellläkin olla paukut loppu. Pk:n väki on ollut koko ajan sama ja lapsen elämässä ei suuria muutoksia ole ollut. Tuleva eskari kyllä hieman jännittää. Onko tämä vain joku uhmakausi ja päättyy aikanaan?
 
Onko tullut uusia lapsia päiväkotiin? Jos jonkun kiusaavan lapsen takia ei halua mennä? Tai onko sukset ristissä jonkun hoitajan kanssa? Vaikka on sama paikka ollut, niin tilanteet muuttuu silti. Ja joskus lapsen oma kasvu ajautuu eri raiteille ja jos joku ei pelitä niin lapsikin voi ottaa nokkiinsa. ;)
Kysele, kysele ja kysele, lapselta ja hoitajilta. :)
 
Meillä kävi sama 4v:n kanssa mutta meni ohi yhden sairastamis viikon aikana kun oltiin tytön kanssa sängyssä vieretysten melkolailla koko 1,5viikkoa.
Taisi vaan olla todella läheisyyden kipeä tms.

Edelleen puhuu välillä että tulee ikävä, mutta kuittaan sen vaan että ikävä saa tulla mutta ei tule enää paha mieli ja se on tärkeintä.

Joten ehkä teilläkin kesäloma vie sen mennessään? Koittakaa oikein viettää laatuaikaa ja läheisyystankata :)
 
nnbv
Äitiä on ikävä aina ja koko ajan. Tytöllä on kivat kaverit pk:ssa ja uusia lapsia ei tietääkseni ole nyt tullut. Tosin alkavasta eskarista on paljon puhuttu. Läheisyyttä koitetaan kovasti tankata. Onneksi on enää 4 viikkoa loman alkuun.
 

Yhteistyössä