Lapselle lemmikki, mikä?

  • Viestiketjun aloittaja Vkdldnx
  • Ensimmäinen viesti
Vkdldnx
Joku lemmikki pitäis hankkia, hamsteri/marsu/hilleri mitä niitä lienee..... Koira on jo, ja paras kaveriperhe niin allerginen kissalle että sitä ei voi hankkia..... Mä en tiiä mitään noista pikkujyrsijöistä, kertokaa hyvät/huonot puolet!
 
vieras äiti
En ole ap, mutta jos on tullut pahoja allergiaoireita jyrsijöistä, niin uskaltaako ottaa kissa? Meillä kans lapset kaipailis kovasti lemmikkiä mutta en oikein mitään uskalla ottaa kun kaikkiin jyrsijöihin mitä meillä on ollut, on vuoden sisään minulla puhjennut allergia (hengenahdistus). Meillä oli kissa ennen lapsia, eikä siitä tullut allergiaa, mutta sitä ei sitten tiedä onko nykyään jotenkin herkempi saamaan eläimistä allergiaa, olisi tosi harmi jos ottaisimme kissan ja vuoden päästä tulisin sille allergiseksi.

Siskolla on myös kissa, jota olen silitellyt, mutta en ole saanut oireita...vaan kun ei siihen ole luottamista, koska jyrsijöihinkin on se allergia puhjennut vasta kun ovat olleet meillä vuoden.
 
dmsksnsksmdj
[QUOTE="vieraana";30554749]Ei mitäänKndkd fkf k. Lemmikki hankitaan koko perheelle, josta vanhemmat ovat AINA viimekädessä vastuussa. Eli hankitte sellaisen, mitä itse jaksat / viitsit hoitaa.[/QUOTE]

Juu, meillä on jo koira eli sen hoitamisesta tiedetään! Mutta mikä jyrsijä, haluaisn niistä tietoa! Jotkuthan elää yöllä - ei kiitos, jotkut (esim. Rotat) haisee pahalle - ei kiitos. Voisiko joku joka näistä tietää vastata, välittämättä allergiasta (kissassa toinen haittapuoli on se että en halua oitää niitä vapaana asuinalueellamme) tai siitä onko vastuullisuutta niitä hoitaa. Yleensä tietoa jyrsijöistä.....
 
"vieraana"
Kääpiöhamsteri: on joo yö eläimiä, mutta kyllä ne meillä ainakin päivisinkin touhuaa. Erakkoja, eli ei tarvii ottaa kuin yksi. Hiljaisia, ei haise jos häkkiä siivoaa edes kerran viikossa, helppohoitoisia, ei elä pitkään eli jos lapset kyllästyy ei vanhemmalla ole yksi hoidettavana elukkaa seuraavaa kymmentä vuotta. Helppohoitoisia. Ei tarvitse isoa häkkiä, kun on niin pieni eikä tarvii (voi) pitää vapaana juoksemassa, joten ei pelkoa että jyrsii sähköjohdot ja lattialistat.

Jos haluaa pidempi ikäisen niin marsu. Ei kiipeä eikä hypi, isompi, joten pienen lapsen helpompi pitää sylissä. Rauhallisia.
 
Outlet harmaana
Meillä on lapsilla sekä venäjänkääpiöhamsteri että kesyhiiriä. Molempia voi suositella. Ovat päivisinkin hereillä ja seurallisia. Tytöt haisevat vähemmän kuin pojat. Kannattaa sitten olla varovainen jos perheessä on koira, jos koiralla on yhtään rottakoiran vikaa tai muuten saalistusviettiä. Saattaa tulla ikävää jälkeä.
 
Gerbiilit on myös päiväaktiivisia.
Eivät haise koska virtsaavat vähän.
Tarviivat aika ison terraarion, mutta siivousväli on aika pitkä koska eivät tosiaan paljoa pissaa.
Helppohoitoinen ja kesyyntyy kun käsittelee usein.
Lapselle katselulemmikki, koska on vilkas ja voi hypätä sylistä ja loukata itsensä/hävitä.
Niiden touhuja on kiva seurata ja keksiä virikkeitä.
Ei voi nukkua näiden kanssa samassa huoneessa koska rapisteleevat ja jyrsivät myös öisin.
 
hassu tyttö, eihän laki kissimirrejä koske
Tarkastapa uudestaan lakikirjan sisältöä.

Eläinsuojelulaissa mainitaan mm. näin:
1 §
Yleiset vaatimukset

Eläimen pitopaikka sekä pitopaikan rakenteet ja laitteet on suunniteltava, rakennettava ja huollettava siten, että se on eläimelle turvallinen ja että pitopaikan palovaara ja eläimen karkaamisvaara ovat mahdollisimman vähäisiä. Pitopaikassa tulee voida ylläpitää puhtautta ja hyvää hygieniaa ja siellä olevat eläimet on voitava tarkastaa ja hoitaa vaikeuksitta.

Pitopaikka ei saa vahingoittaa eläintä eikä vaarantaa sen terveyttä. Pitopaikan tulee tarjota riittävä suoja epäsuotuisia sääoloja sekä liiallista kylmyyttä, lämpöä ja kosteutta vastaan.
Kun pitopaikka on ulkona ilman valvontaa, lakia rikotaan.


Metsästyslaissa sanotaan näin:
85 §
Huolenpito kissasta

Kotieläimeksi otetun kissan heitteillejättö ja hylkääminen on kielletty.
Kissan päästäminen ilman valvontaa ulos oman onnensa nojaan luetaan kyseisiksi toimiksi.


Järjestyslaissakin on maininta kissoista:
14 §
Koirakuri

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa.
Vaikka viimeiseksi mainittu koskee taajamaa (tosin kuntopolkuja yms. voi löytyä myös haja-asutusalueeltakin), kaksi ylintä kuitenkin käytännössä kieltävät kissan irtipidon myös haja-asutusalueella. Kuten myös allaoleva asia.

Muista myös, että kissat vapaanaollessaan tappavat hyvin paljon myös rauhoitettuja eläimiä. Monet eivät kunnioita edes pesimärauhaa. Myös rauhoitettujen lajien tappaminen on laitonta, minkä varmaan sinäkin osasit päätellä.
Ymparisto > Rauhoitetut lajit
 
  • Tykkää
Reactions: (Laura)

Yhteistyössä