Lapselle Zyrteciä

Käytiin eilen päivystyksessä kun tytön sormi jäi oven väliin. Kysyin samalla lääkäriltä, että mitäs vois tehdä noille tytön ihme näpyille. Lääkäri sanoi, että näyttää nokkosihottumalta, jos kutiaa niin anna allergialääkettä, esim Zyrteciä.
No äsken kun kävin apteekissa, niin farmaseutti oli lujasti sitä mieltä, että sitä ei saa antaa alle 6-vuotiaalle. Koska uskon enempi lääkäriä, niin kysyn:

Mikä on annostus 16 kg painavalle lapselle? Jos siis joku on saanut lääkemääräyksen lapselle.
 
Lapsille käsittääkseni vain nestemäiset ja reseptillä. Ihmettelen ettei sitten lääkäri tajunnut reseptiä antaa. Soita puhelinajalla ja pyydä että lähettää reseptin apteekkiin. Meillä lapselle Aerius ja se on tehokas allergialääke =)
 
Elviira harmaana
Mulla elokuussa kolme vuotta täyttävä poika ja keväällä täällä Tampereella ainakin koivu oli aivan kauhea, siis siitepölynsä puolesta. Pojalla ei koskaan mitään oireita ole ollut, mutta nyt eka kevät kun silmät olivat ihan kirkkaan punaiset ja nokka vuosi.
Käytiin päivystävällä lääkärillä joka kirjoitti silmätippoja ja Zyrtecciä ja sanoi, että vaikka ohjeessa lukee ei alle 6-vuotiaalle niin puolikkaan voi antaa. Ja kirjoitti vielä reseptille sen puolikkaan kerran päivässä.
Kyllä meillä on senkin jälkeen puolikas annettu, esim. hyttysen puremiin, koska huomattiin että siitä on apua.

 

Yhteistyössä