lapsen kaksi alahammasta lähti..seuraavat näyttää kasvavan aivan vinoon,tehdäänkö sille mitään?!

  • Viestiketjun aloittaja vamppi
  • Ensimmäinen viesti
vamppi
Ikää 6v. Ekat hampaat lähti eestä alhaalta ja nyt näyttää kasvavan kaksi alahammasta melkein peräkkäin...toinen eessä toinen paljon taaempana. lapsen maitohammasrivi onkin ollut tosi tasainen ja hieno ja hampaat tosi tosi pieniä :D

Leuka on tosi pieni ja siropiirteinen ja ihme olisikin jos sinne aikuisen hampaat jo mahtuisi.

Missä kohtaa purennalle aletaan jotain tehdä!?
 
[QUOTE="aloittaja";28570241]laitetaanko rautoja noin pian vaikka maitohampaita vielä paljon suussa? Pitäisköhän mun missä kohtaa varailla aikaa jo?[/QUOTE]

Eikö teillä ole vuosittaisia hammastarkastuksia?

Meillä havaittiin toi asia jo 4 vuotiaana ja nyt tyttö on viisi.
Saa jonkinlaista oikaisua kuulema 7 vuotiaana.


Muoks. siis ei välttämättä raudat, kirjoitin vähän huonosti.
Ja meillä purennassa jotankin fibaa, tästä syystä kai tiesivät tulevasta oikomisesta jo niin ajoissa.
 
Viimeksi muokattu:
zxc
Muistan omalta ekalta luokalta, että hampaani kasvoivat lähes tulkoon ristiin, mutta hammaslääkäri rauhoitteli, että kyllä ne paikkansa löytävät. Ja niin ne tekivätkin. Eli saattavat tulla ensin aika hurjankin näköisinä esiin, mutta hakevat oikean asennon vähitellen. En toki tiedä tämän päivän tapoja suhtautua tähän. Voithan ainakin soittaa hammaslääkäriin ja selittää asian. Kyllä siellä kerrotaan, miten kiireesti pitää tulla näyttämään.
 
"aloittaja"
Kävimme juuri kk sitten 6v tarkastuksessa hammashoitajalla. Silloin vasta hampaat heilui. Nyt siis tulossa jo uudet tilalle. Seuraava tarkastus olisi hammaslääkärillä vuoden kuluttua vasta.
 
hammastäti
Hammasrautoja harvoin laitetaan alle kymmenvuotiaalle. Voi ihan rauhassa katsella miten hampaat asettuvat. Voivat vielä mennä melko tasaisesti, joten ei hätää.
 
'
Ne voivat kasvaa vinoon, mutta suoristuvat sitten. Hampaiden väleihin voi jäädä isojakin rakoja, jotka voivat mennä sitten umpeen poskihampaiden puhjettua jne. Eli ehkä ei vielä kannata panikoitua. Koulussa tulee sitten tarkistukset kyllä oikomishoidosta ellei sitä ennen huolta synny.
 
Meidän tyttö sai 8-vuotiaana kitalakeen raudan, jonka tarkoitus oli levittää tilaa uudille hampaille. Sitten se otettiin pois ja sanottiin että annetaan hampaiden rauhassa vaihtua. Hän on nyt 10 v eikä oikomista vielä olla jatkamassa. Ja rauta auttoi, hampaat ovat jo suoremmat mitä alunperin näytti.
 
Hmm..aika jännää ettei hammashoitaja kiinnittänyt mitään huomiota pieneen ja siroon leukaan...

Meillä on nimittäin keskimmäinen kasvattamassa leukaansa juurikin sen takia, että mahtuisi komeat rautahampaat paikalleen ja ikää pojalla kuusivuotta - oikomishoito siis aloitettiin jo viisivuotiaana.

Mutta olettaisin siis että kiinnittävät tilanteeseen huomiota sitten viimeistään kun tekevät seitsenvuotistarkastuksen :)

Ja joo, kyllä noita oikomishoitoja aletaan jo pohjustaa ennen seitsemää ikävuotta.
 
"aloittaja"
Hmm..aika jännää ettei hammashoitaja kiinnittänyt mitään huomiota pieneen ja siroon leukaan...

Meillä on nimittäin keskimmäinen kasvattamassa leukaansa juurikin sen takia, että mahtuisi komeat rautahampaat paikalleen ja ikää pojalla kuusivuotta - oikomishoito siis aloitettiin jo viisivuotiaana.

Mutta olettaisin siis että kiinnittävät tilanteeseen huomiota sitten viimeistään kun tekevät seitsenvuotistarkastuksen :)

Ja joo, kyllä noita oikomishoitoja aletaan jo pohjustaa ennen seitsemää ikävuotta.
minkälaista oikomishoitoja teillä lapselle on tehty? Onko käyntejä hammaslääkärille ollut useita ja mitenkä lapsi on suhtautunut hammaslääkärikäynteihin?

Joo ei hammashoitaja meillä oikeastaan kummempia leuasta sanonut, sanoi vaan että leuka kasvaa iän myötä. Nyt muistinkin että hoitajan käynnillä lapsella heiluikin vasta yksi alahammas, toinen alkoi heilua vasta sen käynnin jälkeen :)
 
[QUOTE="aloittaja";28570656]minkälaista oikomishoitoja teillä lapselle on tehty? Onko käyntejä hammaslääkärille ollut useita ja mitenkä lapsi on suhtautunut hammaslääkärikäynteihin?

Joo ei hammashoitaja meillä oikeastaan kummempia leuasta sanonut, sanoi vaan että leuka kasvaa iän myötä. Nyt muistinkin että hoitajan käynnillä lapsella heiluikin vasta yksi alahammas, toinen alkoi heilua vasta sen käynnin jälkeen :)[/QUOTE]

Keskimmäisellä tosiaan huomattiin viisivuotiaana, että ei todellakaan tule rautahampaat mahtumaan suuhun nätisti (silloin oli vasta ensimmäiset hampaat heilumassa) ja lähdettiin sitten kasvattamaan tilaa hampaille yöllä pidettävän muovisen muotin kautta. Käyntejä oikomishammaslääkärillä on hänellä vuosittain noin kolmisen kertaa ja hyvin on lähtenyt hoidot käyntiin ja huomattavia tuloksia jo saatu :). Oikomishoidon sujumiseen on varmasti edesauttanut isoveljensä oikomishoidot ja sen seuraaminen unohtamatta varsin mahtavaa hoitohenkilökuntaa :).

Isoveljellään aloitettiin hoidot kuusivuotiaana. Hänellä on ollut kolmen vuoden ajan yöllä pidettävä metallinen kisko yläleuassa ja nyt vuoden verran kiinteä metallinen kisko alaleuassa tekemässä tilaa kookkaille rautahampaille. Hänkin on heti alusta lähtien suhtautunut oikomishoitoihin hyvin positiivisesti, joten useat käynnit oikomishammaslääkärin pakeilla ovat sujuneet hyvin - käyntejä hänellä on nykyään noin neljä- viisi kertaa vuodessa. Isoveli on nyt 9- vuotias :).
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Harvemmin tehdään mitään ennen 10 vuotta, meidän lapsista yksi on ollut purennan seurannassa jo 14 vuotta. Viimeksi erikoishammaslääkäri totesi, ettei tehdä mitään, jos purennasta ei ole mitään selkeää haittaa tai kipuja. Tähän saakka ei ole ollut ja leuan kasvukin alkaa olla lopussa vähitellen. Viimeinen tarkastus pitäisi olla tänä vuonna. Oli sitä mieltä, että siihen vaivaan nähden, mitä lapsi joutuisi kärsimään, tulokset olisivat niin pieniä, ettei siihen kannata ryhtyä, jos ei ole varsinaisia ongelmia. Purennan korjaus vaatisi leukaluuhun kajoamista, jokusen hampaan poistoa yms
 

Yhteistyössä