Lapsen pyöräilystä asiaa!!

  • Viestiketjun aloittaja Mie vaan
  • Ensimmäinen viesti
Mie vaan
Minkä ikäsenä teidän lapset on oppinu polkemaan pyörällä?
Meidän neiti,kun on kohta 4v. ja ei vielä osaa.Olisko vinkkejä,miten opettaa?Yritän opettaa kyllä painamalla tytön jalkaa polkimilla,mutta ei tuo tajua.
 
marffa
2,5v alko hyvin rullaamaan. Ja kyllä me kykittiin siinä vieressä eräänkin kerran ite pitäen jaloista kiinni ja pyörittäen, et lapsi hoksaa, et hei näinhän tää menee. Ja sit vietiin tuohon meidän talojen päätyyn, jossa on loiva mäki ja ajettiin sitä alas ehkä miljoona kertaa :)
 
Sikke1
Eiköhän tyttö opi, kun vaan harjottelee. Me ollaan oltu pienempien kanssa kävelyllä, tai siis lapset menee pyörällä ja mä kävelen. Meidän 3v10kk pyöräilee noin 2km lenkin. Syksyllä pyöräili kauppaan, jonne on matkaa vajaa kilometri yhteen suuntaan. Nuorimmalla on siis apupyörät.
 
Mä jo viime kesänä yritin opettaa tyttöä eli oli sillon vähän alle 3v. Mentiin päiväkotiin pyörällä monet aamut ja iltapäivällä kotiin,mut ei vaan oppinu!!Jos nyt tänä vuonna sit oppis(toivottavasti).
 
marffa
Oo vaan sitkeä. Kyllä mäkin meinasin monet kerrat, ettei tästä tuu mitään, mut sit kun se hoksi homman niin ei mitään ongelmaa enää. Hikiä pukkas monet kerrat, kun harjoiteltiin ja oli itellä niin vaikeita asentoja, mut oppipahan. Tänä kesänä aateltiin kokeilla ilman appareita, varmaan loppukesästä sit.
 
Meillä tytöllä myös kesti tosi kauan, vasta tänä kesänä ( täyttää 5v) pyöräilee hyvin, kun sai isomman pyörän. Epäilen, että tossa pikkupyörässä (Yosemite) oli niin raskas polkea, ettei siksi oikein onnistunut.

Eli ole huoletta, kyllä se siitä.

Hankaliin asentoihin auttaa se työntöaisa, josta voi pukata seisaallaan vauhtia.

Pikkuveli sitten pyöräilikin jo 2-vuotiaana.
 
vieras
No tuo nuorimmainen oli juuri pyörän selässä talven jälkeen ja hyvin oli viime kesän oppi jäänyt päähän. Eli tuossa 2.5 v:nä opeteltiin polkemaan sekä sellaista pikkukolmipyörää että vanhaa ketjuvetoista kolmipyörää. Nyt (3v3kk) polki ihan sujuvasti ellei joutunut pikkupyörällä liian hiekkaiselle kohdalle.

Ja taas ilman appareita ajamaan ovat nuo vanhemmat oppineet 5 v synttäreitä seuranneena kesänä.
 
Meillä on kaikki oppineet appareilla ajon 2-2½ (sinä kesänä, kun ovat 2v täyttäny) vuotiaina ja tosi nopeesti, lähes heti ovat oppineet. Oma tahto ja halu on ollut KOVA...ei olla ns verenmakusuussa menty =)
Ilman appareita ovat oppineet 3-4-vuotiaina. Ja lähes kertalaakista on lähetty.
Olen itsekin ihmetellyt noita hurjapäitä ja joskus joku on kysynytkin, että yötämyötenkö ollaan harjoteltu :whistle:
 
vieras
Meillä oli uusi pyörä, jolla ei ollut ajettu pihalla. Se nostettiin sisälle ja apupyörien alle laitettiin pienet laudan palat, jotka nostivat takapyörää sentin tai pari, niin että takarengas pyöri ilmassa. Tällä "kuntopyörällä" olikin sitten kevyt polkea paikallaan, lapsi oli 2-3 v. Taisi sitten jujun keksittyään ajaa muutaman kierroksen sisällä. =)
 

Yhteistyössä