lapsen sydän leikkaus

  • Viestiketjun aloittaja tietämätön
  • Ensimmäinen viesti
momma
ainoa kulu joka varsinaisesta leikkauksesta tulee on sairaalamaksu, siis siitä kun ollaan osastolla. se on n 27e/vrk ja sitä joutuu lapsesta maksamaan 7 päivän ajalta vuodessa. siihen laskuun saa sosiaalitoimistosta avustusta jos on vähävarainen. lääkkeet ym on erityiskorvattavia joten niihin saa avustusta kelasta. ja sitten voi hakea erityishoitorahoja ja sairaan lapsen hoitorahaa. sairaalan sosiaalityöntekijä osaa auttaa kaikissä näissä asioissa, ainakin lastenklinikalla (oletan että lapsi leikataan siellä) se on tosi hyvä tyyppi!

mikä vika sun lapsella on? milloin leikkaus on edessä?

voimia!
 
tietämätön
kiitos infosta! :hug:
hyvä tietää, että siellä on ihminen joka auttaa tämmöisissä asioissa. :)
meillä on tässä kevään aikana leikkaus edessä (ajankohta ei ole vielä päätetty helsingin päässä) ja tosiaan siellä lastenklinikalla (muualla ei vissiin lasten sydän leikkauksia tehdä?). pojalla on pieni reikä kammioiden välisessä seinässä liian lähellä aorttaläppää, joten se pitää sulkea, ettei repeä läppään saakka.
onko teilläkin käyty reissu siellä? olis kiva vaihtaa enemmänkin ajatuksia, vaikka sähköpostitse.
 
mä myös kuulisin mielelläni vast tilanteessa olevien kuulumisia ja varsinkin miten leikkaus sitten meni.Meidän 1.5v tytöllä asd (eteisväliseinäaukko) joka suljetaan ennen kouluikää.Ei oirehdi mitenkään,kontrolli 3v seuraavaksi.Tilanne nyt ihan normaali mutta kyllä sitä aina välillä jää miettimään..
 
momma
joo meillä on reissu takana, toivottavasti ei tule uutta. tytöltä on korjattu aortan ahtaumaa ja väliseinäaukkoa.

laittakaa osotteita niin voidaan kirjotella sähköpostia. ja yksi hyvä tuki on syva-lista yahoossa, eli listä sydänvikaisten lasten vanhemmille. sieltä saa paljon tietoa ja vertaistukea.

mutta laittakaa osoitteita niin jatketaan privana!
 
Sattumalta bongasin tämän aloituksen... Tuolla tulikin jo aika hyvin noista maksuista, joten en kertaa:)

Olemme tiistaina menossa klinikalle, pikkuisemme menee leikkaukseen, aortan koarktaatio korjataan... Myös esikoisellamme tämä samainen sydänvika, korjattu 1,5kk iässä.

Hetken olen tavoittamattomissa, mutta sähköpostia saa kyllä laittaa, vastailen kun olemme kotiutuneet... krista.suonpaa@luukku.com

 

Yhteistyössä