Lapsi pissaa tosi usein, ei tulehdusta kuitenkaan.

  • Viestiketjun aloittaja "höh"
  • Ensimmäinen viesti
"höh"
Miten pitäis suhtautua, onko kellään kokemusta?

Viimeviikolla pissanäyte annettiin, siinä ei mitään näkynyt. Pitäisikö vielä varmistukseksi viedä toinen näyte?

Lapsi on 4,5v tyttö joka normaalisti ei käy pissalla kuin patistamalla. Nyt tyttöä itseäänkin mietityttää pissaaminen koko ajan. Ei juo normaalia enempää. Oiretta ollut nyt pari viikkoa. Käy välillä vartin välein vessassa. Olen jutellut, että pissaahan rauhassa loppuun, kun käy. Ja kipuja ei ole kuulema missää.

Pitäisköhän itse nyt jättää se mahdollisimman vähälle huomiolle ja antaa käydä vaikka monta kertaa tunnissa vai pitäisköhän ohjeistaa vähän, että pohdi onko oikeasti hätä?
 
"noppa"
Mun tyttö oli samanlainen, ei autoreissuakaan, etteikö pissalle olis pysähdytty välillä Sitten sain lastenlääkäriltä kuurin kertaalleen, selitti, että se on johonkin basilliin, joka ei välttämättä näy kokeissa. Siihen loppui vessassa hyppyy. Oireita ei ollut koskaan muuta. Mietin kyllä näin jälkeenpäin, oliko iälläkin merkitystä, kun rakko kehittyi. Mutta tälläinen muistikuva on 10 vuoden takaa.
 
sama tilanne täällä!
Täällä ihan sama meno juuri nyt. Tyttö 4,5 vuotta. Kuukauden jo kestänyt yhtä tiheä pissaaminen. 3 kertaa käyty lääkärissä ja 2 kertaa annettu pissanäyte, jotka olleet ihan puhtaat. Seuraavaksi mennään virtsateiden ultraukseen. Lääkäri arveli että taitaa kuitenkin olla nyt ihan psykologista tämä vaiva. Tyttö on yöt kuitenkin pissaamatta eikä koskaan lirahda tippaakaan housuun. Tämä viittais siihen ettei elimellistäkään vikaa ole. Ei juo enempää kuin ennen ja kuukausi aikaisemmin ei olis mennyt millään pissalle kesken leikkien. Nyt käy 15 min välein. Välillä voi mennä jopa tunti ettei käy. Sanoo, että koko ajan pissattaa, eikä satu. Lääkäri sanoi, että antaa lapsen käydä vessassa niin usein kuin tuntee tarvetta eikä ole syytä pyytää pidättämään. Hän arveli, että ongelma päättyy sitten kun tyttö on valmis siitä luopumaan. Onko teillä tapahtunut perheessä jotain muutoksia viime aikoina? Meille syntyi kesällä toinen lapsi eli tytön pikkuveli on nyt 7 kk vanha. Olemme miettineet, voisko tämä liittyä jotenkin tähän. Kenties jotain huomion hakemista?
 
"höh"
Kiitos vastauksista. Täytyy varmasti vielä uudelleen käydä lääkärissä, mutta tuo psykologinen asia voisi myös olla syynä. Olemme muuttamassa ja tyttöä jännittää uuteen kotiin muutto. Olemme miehen kanssa olleet paljon vapaa-aikoina uutta kotia remontoimassa ja tyttö on ollut isovanhempiensa kanssa, muutoin on ollut kotihoidossa kanssani koko ikänsä. Hänen elämässään siis iso muutos olla hoidossa edes mummon ja papan kanssa. Asuvat kauempana, joten ei siksi niin tuttu tilanne. Ja lapselle läheinen isomummokin kuoli kuukausi sitten, joten muutoksia elämässä on kyllä.
 
"vieras"
meillä 4-vuotiaalla oli samanlaista jatkuvaa pissalla hyppäämistä. Ei ollut kipuja tai muutakaan. Pissanäyte puhdas. Syyksi paljastui ummetus. Lääkärille tätä ihmettelin et miten voi olla kun muksu käy isolla hädällä kerran päivässä ja se on pehmeää/löysää. Mut se löysä uloste kuulemma tulee sieltä ohivuotona sen kovan ulosteen ohi. Saatiin Pegorionia niin vajaassa viikossa loppui muksun jatkuva pissalla käyminen. Virtsatiet toki ultrattiin myös mut ei sieltä mitään poikkeavaa löytynyt.
 

Yhteistyössä