Lapsi vaikea nukahtamaan ja herkkäuninen

  • Viestiketjun aloittaja Vompattidi
  • Ensimmäinen viesti
Vompattidi
Hei, kyselisinkin tässä onko muilla lapsia joilla on vaikeus nukahtaa ja ovat herkkäunisia????
Meillä tämä iltatähti (edellisillä lapsilla ei ollut mitään tälläistä) on ollu koko pienen ikänsä vaikea nukutettava...Huom aluksi olin sitä mieltä että lapsi sänkyyn kyllä se sinne nukahtaa. Mutta oho tämän lapsen kanssa ei niin ollutkaan. Ensin oli 3 kk koliikki, illat huudettiin ja äiti ja isä hytkytti. Joten oppi hytkytykseen, mutta se oli ainoa joka tehos koliikkihuutoon. No sitten alettiin vierottaa siitä hytkytyksestä, nukahti aina syliin kuitenkin. Pitkäjänteisesti olemme yrittänyt että nukahtais sänkyyn. No sitten olemme päässeet näinkin pitkälle Eli poika nyt 11kk että laitetaan sänkyyn ja itse ollaan omassa sängyssä siinä vieressä. Jumankekka sitä hillumista ja itkua ja kitinää. Vaikka on väsynyt mutta ei kuitenkaan liian...Tätä nukuttamista kestää noin puolesta tunnista tuntiin. Lapselle ei puhuta kuin että nuku nyt on yö ja laitetaan takas makuuasentoon. Eli ei mitään ylimääräistä...No sitten kun vihdoinkin on tämä lapsonen saatu nukahtamaan, niin hitto että pienikin kolahdus tai ääni, niin johan herää. Vaikka olen soittanut pienestä asti radiota ja meillä on eletty normaalisti, ei siis mitenkään hissutellen.
Poika oli jo pienestä asti todella herkkäuninen. Vaikka paljon kävelin kärryjen kanssa kaupungilla ja paikoissa missä on normaalia elämisen ääntä, niin silloinkin nassikka heräsi ja ei sitten nukahtanut millään. Parvekkeella kun nukkuu ja jos pihassa on lapsia vaikka eivät nyt metelöisikään erityisemmin niin herää herkästi.

Tulipas pitkä sepustus, mutta olisinkin halunnut tietää onko ketään jolla on herkkäuninen lapsi tai että nukahtaminen on vaikeeta. Onko helpottanut jossain vaiheessa...Tuntuu vain että eihän tämmöstä voi olla...Tai sitten noi kaks edellistä oli superhelppoja lapsia..Mene ja tiedä. Niin ja tässä kaikessa oli vielä päällä yöheräilyt. No niistä on onneks päästy suurimmalta osin pois.

Että kommentteja ja kokemuksia odottelen. :wave:
 
Moikka!Meillä 1v2kk tyttö hänellä kanssa pienenä vähän ilma vaivoja ja muuten aika vaikea ei päivällä juuri nukkunut. Sitten alkoi korvatulehdukset eli ei haluttu niitten aikana rääkätä, et olis opetettu omaan sänkyyn nukahtaa, ku ei olis ilman huutoo onnistunu. no nyt lokakuussa laitettiin putket, sen jälkeen viä aika paljon nuhaa ja sellasta, nyt vasta päästy niistä vähäks aikaa! Ollaan opetettu et nyt nukutaan omassa sängys, no siin vieres saa kans viä olla sen puolen tuntia yleensä joskus enemmän joskus vähemmän luen ilta sadun ja sit sanon et hyvää yötä mut siinä sit sätkitään vähän aikaa ja tutti pulloon tai tuttiin nukahtaa lopulta mut ei ikinä jos antais vaan yksin huutaa ja jotenki ei edes tääl kerros talossa kehtaa..Ja öitäkään ei vielä ihan kokonaan nuku putkeen.. Aina haluais viereen nyt oon saanu suostuun nukkuu noin.6 asti omassa sängys ku isi lähtee töihin tyttö pääsee viereen..
 
joo niinhän sitä luulee samalta tuntuu täällä ku kaikkien muitten lapset on aina niin "helppoja" no ehkä meillä vaikea tapaus vaan tää ensimmäinen saa nähdä..Kai se siittä joskus oppii..Ja meillä tyttö ei kyllä herää joka ääneen jo ollaan viä eri huoneessa mut sit ku mä oon menny sinne ja menny maate niin sit tietty herää heti en ymmärrä vaik en ääntä edes pidä.. :kieh:
 
Olinkin jo päässyt unohtamaan, että esikoisemme oli aivan äärettömän herkkäuninen tapaus :/ Nukkumaanmenossa oli myös aikansa joitakin ongelmakohtia jotka kyllä hävisivät ajan myötä (emme siis joutuneet unikouluttamaan tms.). Tuo herkkäunisuus väheni kyllä varmaankin siinä 2vuoden tienoilla.. Pienen nukkumisen aikaan rauhoitimme kodin (ja kun oli esikoinen, ei ollut toisia lapsiakaan häiritsemässä unia) ulkona/ vaunuissa neiti on nukahtanut vain äärimmäisen väsymyksen tilassa ehkä noin kolme kertaa elämänsä aikana... No nyt ainakin neiti nukkuu jo hyvin :wave: Jaksamisia, kyllä se jossain vaiheessa varmasti helpottaa!
 
Vompattidi
Kiitos kaikille kirjottaneille :hug:
Eilen taas nukutettiin siinä 45 minuuttia. Ei meinannut millään rauhottua uneen vaikka oli väsynyt. Muutaman kerran heräsi alkuyöstä kun ovi kolahti ja mikro piti ääntä. Mutta loppuyö meni mukavasti. Nytkin kun parvekkeelle nukutin niin ensin tavanomainen tappelu nukahtamisesta ja sitten onneksi taas vihdoin ja viimein nukahti. Sisälle ei saa nukkumaan ollenkaan että on pakko nukuttaa vaunuihin. Tosin rupee oleen jo sitä kokoa tuo meidän iltatähti että pakko jättää kohta nuo vaunuissa nukutut päiväunet. Että sitten alkaa tää sisälle nukuttaminen. Toivottavasti menee hyvin. \|O

Kaikille hyvää Uuttavuotta ja jaksamista :wave:
 
Herkkäuninen tapaus meilläkin. Nukuttajan vaatii viereen ja siinä sitten istutaan tai maataan puolesta tunnista ylöspäin. Yritys on kova opettaa nukahtamaan yksin ilman hirveää huutoa. Nyt on jo plussaa, kun on kahtena iltana suostunut menemään omaan sänkyynsä.
Päiväunet on melkein pakko nukkua parvekkeella eikä liikkeessä, koska herää herkästi, jos ollaan liikenteessä. Sisällä päiväunia ei suostu nukkumaan.
Ihmettelen aina toisten lapsia, jotka nukahtaa aina autoon, nukkuvat rattaissa kaupassa tai paikallaan, jos vanhempi pysähtyy juttelemaan jonkun kanssa jne.
Ja me on asuttu meluisassa risteyksessä vauva-aika, että hiljaisuuteen totumisesta ei voi olla kyse. Ja tiettyyn ikään asti nukkui päiväunet omassa sängyssä ja nukahti illalla itsekseen. Jossain vaiheessa sitten touhu muuttui eli ei ole kyse siitäkään, että vauvasta asti tottunut nukahtamaan heijaukseen tms. Meidän tenava ei edes nukahda syliin, turha kuvitellakaan.
Lohduttavaa, että on muitakin...
 

Yhteistyössä