Lapsi vetää kätensä pois turvaistuimen valjaista...

  • Viestiketjun aloittaja ...
  • Ensimmäinen viesti
...
Onko joku nähnyt jossain myytävän sellaista klipsiä jolla ne vyöt saa ikäänkuin yhteen rinnan kohdalta jolloin tuo ei onnistu.Lastentarvikkeen sivuilta katoin eikä siellä ainakaan ollu.
 
k
[QUOTE="mie";21905568]Onko ne vyöt kiristetty kunnolla? Meillä ei ainakaan lapsi pysty vetämään kättä sieltä välistä sen jälkeen kun vyöt on kunnolla kiinnitetty.[/QUOTE]

peesi
 
"Lissu"
[QUOTE="mie";21905568]Onko ne vyöt kiristetty kunnolla? Meillä ei ainakaan lapsi pysty vetämään kättä sieltä välistä sen jälkeen kun vyöt on kunnolla kiinnitetty.[/QUOTE]

Meillä teki tuota myös vaikka vyöt oli niin kireällä kuin vain ikinä pystyi kiristämään satuttamatta lasta. Sieltä saa silti aika helposti kiemurreltua toisen hartiansa pois alta ja sen jälkeen loppu on helppoa.

Ap, helpottaa kun tulee paksummat vaatteet käyttöön. Mä etsin myös tuollaista klipsua silloin enkä löytänyt.
 
ap
[QUOTE="Lissu";21905592]Meillä teki tuota myös vaikka vyöt oli niin kireällä kuin vain ikinä pystyi kiristämään satuttamatta lasta. Sieltä saa silti aika helposti kiemurreltua toisen hartiansa pois alta ja sen jälkeen loppu on helppoa.

Ap, helpottaa kun tulee paksummat vaatteet käyttöön. Mä etsin myös tuollaista klipsua silloin enkä löytänyt.[/QUOTE]

Serkkuni oli omalle lapselleen ostanut jenkeistä ja heiltä tuon bongasinkin.
Mutta se heillä itsellään vielä tarpeellinen jotan jatkan etsintää.
 
H
Mä etsin myös tuollaista klipsiä, mutta en löytänyt. Siinä etsiessä törmäsin artikkeliin, jossa sanottiin ettei vöihin saa laittaa mitään ylimääräistä (esim. klipsiä) sillä se voi vaikeuttaa pelastajien työtä onnettomuustilanteessa. Enpä ollut tullut ajatelleeksikaan tuollaista :)
 
En tiiä oliko kuin tyhmää, mut me pantiin nippusiteellä sillon pahimpana aikana. Laps onnistui aina kiemurtamaan vaikka miten kiristi ne valjaat ja asetteli. Nippusiteen sai aikunen helpolla auki vaan ei taapero.
 
"vieras"
Meillä vajaa 2v. napero samaa vaikka kuinka kireällä vyöt olisivat (siis enempää ei voi kiristää, muuten sattuu). Mutta onneksi nyt on ruvennut uskomaan että vöissä pitää olla.
 
"vieras"
Clipsit eivät ole lain mukaan hyväksyttyjä. Turvaistuimissa ei saisi lain mukaan käyttää mitään hyväksymättömiä, turvallisuuteen vaikuttavia lisävarusteita. Turvaistuimiin ei saa myöskään tehdä muutoksia.
 
ap
Meillä lapsi 2-vuotias eikä auta vaikka kuinka selittäisin miksi ne vyöt pitää olla.
Mies ehdotti kans noita nippusiteitä mutta nehän pitäisi aina leikata poikki kun lapsen istuimesta irrottaa.
Mietin vaan että pienempi paha turvallisuudelle taitaisi tuollainen klipsi olla kuin se että lapsella on käytännössä vyöt vain vyötärön ympäri.

Kai sitä täytyisi alkaa sitten uutta penkkiä kattelemaan.Esim. sitä kiddy pro comfortia.
On vaan aika turkasen tyyris kun muuten hyvä penkki on jo olemassa.
 
palomiehen eukko
En tiiä oliko kuin tyhmää, mut me pantiin nippusiteellä sillon pahimpana aikana. Laps onnistui aina kiemurtamaan vaikka miten kiristi ne valjaat ja asetteli. Nippusiteen sai aikunen helpolla auki vaan ei taapero.
No joo, oli tyhmää. Mitenkäs pimeessä kolarin jälkeen joku osaa auttaa ja katkaista nippusiteen? Auto syttyy palamaan ja lehdissä on isot otsikot. Olette todellinen pelastajan kauhu. Tietysti vielä kaksiovinen auto ja lapsi takapenkillä, selkä menosuuntaan istuimessa ja nippusiteillä köytettynä. Ongi nyt sieltä kiireessä lasta pois. Lakihan sanoo, että turvaistuimeen ei saa lasta kiinnittää edes kahden lukon taakse, mitä järjettömän usein näkee tehdyn, eli on laitettu istuimen omalla vyöllä ja vielä lapsen edestä auton vyöllä. Tämä siis noissa käännettävissä istuimissa mahdollista.
 
jadal
[QUOTE="vieras";21906715]Jos olakaimet ovat liian alhaalla, niin kiemurtelu onnistuu. Nosta olkaimet reilusti ylemmäksi. Tämän ohjeen antoi meille myyjä, ja hyvin tepsi.[/QUOTE]

ei toimi meillä ainakaan, nykyistä ylemmäs ei voi koon takia laittaa. meillä tuo kohta kolmevuotias kiemurtelee myös vöistä mennentullen, vaikka kiristäisi vöitä miten tiukalle. Menee kyllä sitten takaisin vöihin kun käsketään, enkä mä ymmärrä miten se pystyy, kun tuntuu, että ne vyöt suurin piirtein leikkautuu kiinni ihoon, kun on niin tiukalla.
*sallitakoon pieni liioittelu*
 
"vieras"
Meillä tekee samaa myös ja riisuu myös yläosan paljaaksi :O :D
Väittää että on kuuma ja hieman nudisteilee..

Tosi kiva kun kerran huomattiin valoissa että napero taas saanut vyöt pois ja puolinakuna istuu tyytyväisenä jakkarassaan. Ulkona -20.. heh heh..

Eikä auta vaikka kuinka kireelle pistäis vyöt.
 
"vieras"
Meillä tuskailtiin saman ongelman kanssa. Vajaa 2-v kiemurteli itsensä jatkuvasti vöistä ja matkan teko oli yhtä pysähtelyä. Päädyttiin siirtämään kasvot menosuuntaan ja nyt viihtyy istuimessa eikä enää kiemurtele.
 

Yhteistyössä