lapsilla kotivaatteet?

  • Viestiketjun aloittaja on.
  • Ensimmäinen viesti
tt
Jos ollaan koko päivä kotona, niin vaatetus saattaa olla vajaampi kuin päiväkotipäivänä, esim. tunika ja sukkahousut tai housut ja t-paita. Päiväkodista kotiin tullessa ei vaihdeta mihinkään kotivaatteisiin. Kyläillessä katsotaan että vaatteet on varmasti puhtaat ja siistit, mutta ei meillä ole erikseen kyläilyvaatteita. Ja ihan kotonakin ollessa katsotaan hieman mitä päälle laitetaan, eikä vedetä vain ensimmäisiä käteen osuvia päälle, tulee mukavampi olo itsellekin.
 
"vieras"
Ihan on samat vaatteet päällä ja jos ykkää laittaa vaikka juhlamekon päälle, ei sekään ole kiellettyä, ei niitäkään kaapppiin ole ostettu. Jos tulee tärkeä juhla, sinne ostetaan sitten asut erikseen. Ainut on miehen Intiasta tuoma juhla-asu joka ei ole otettavissa aina.
 
"maatiainen"
Meillä niin lämmin tupa että kyllä vähän vähemmillä vaatteilla nuo tiitiäiset on kuin hoidossa. Ja kyllä tavallaan "kotivaatteitakin" löytyy, sellasii enemmän kulahtaneita jotka on jo kiertänyt usealla lapsella. En vaan ilkeä niitä muualle päälle laittaa, mut sinällään käyttökelvollisia.

Ulkovaatteissakin on erikseen kotiin sopivammat rymyvaateet, ihan siksi että asutaan maalaistalossa ja toi piha on varsinkin syksyisin ja keväisin aika "messeessä" kunnossa kun kuitenkin isoilla koneilla siinä ajetaan. Tarhan piha on kuitenkin niin "kliininen" verrattuna näihin olosuhteisiin =) että sinne on hieman paremmat puvut säästetty.
 
"Kumikameli"
Meillä on kerhossa/kyläillessä aina vähän 'parempaa' päällä, sammarit, farkut yms, kotona sitten verkkarit. Itsekin pukeudun vastaavasti, farkut kerhoon ja kotona verkkarit.
 
"maatiainen"
[QUOTE="maatiainen";22807608]Meillä niin lämmin tupa että kyllä vähän vähemmillä vaatteilla nuo tiitiäiset on kuin hoidossa. Ja kyllä tavallaan "kotivaatteitakin" löytyy, sellasii enemmän kulahtaneita jotka on jo kiertänyt usealla lapsella. En vaan ilkeä niitä muualle päälle laittaa, mut sinällään käyttökelvollisia.

Ulkovaatteissakin on erikseen kotiin sopivammat rymyvaateet, ihan siksi että asutaan maalaistalossa ja toi piha on varsinkin syksyisin ja keväisin aika "messeessä" kunnossa kun kuitenkin isoilla koneilla siinä ajetaan. Tarhan piha on kuitenkin niin "kliininen" verrattuna näihin olosuhteisiin =) että sinne on hieman paremmat puvut säästetty.[/QUOTE]

niin lisätään tohon että senkin takia on eri vaateet ettei toi navetan haju mene joka paikkaan lasten mukana. Se kun tuppaa toisia häiritsemään ja helpostihan siitä muksujakin kiusataan.
 
Heh, no meillä tyttö vaihtaa aina itse kotona vaatteet heti kun tullaan jostain. Kotona tuo käyttää AINA poikkeuksetta hametta tai mekkoa :D Päivässä yleensä vaihtaa vaatteitaan n.kolme kertaa vaikka koko päivä oltaisi kotona.
Mutta pojalla taas on ihan samat vaatteet kotona/kaupungilla/kylässä.
 
"muori"
[QUOTE="maatiainen";22807627]niin lisätään tohon että senkin takia on eri vaateet ettei toi navetan haju mene joka paikkaan lasten mukana. Se kun tuppaa toisia häiritsemään ja helpostihan siitä muksujakin kiusataan.[/QUOTE]

Meillä sama juttu. Siis että on vähän eri vaateet kotosalla kuin tuolla "vieraissa". Tokikaan hoitopäivän jälken ei vaatteita muuten aleta vaihteleen näin talvisin varsinkaan kun ei ulos jäädä päivän jälkeen. Ulkona kuitenkin käytetään ihan eri vaatteita, ei nää maalaistilan puitteet ole niin puhtaita että viittisi samoilla ulkovaatteilla mennä. Ja nuhjaantuneet sisävaateet on keväällä/kesällä loistavia pihakampeita. Mutten kaikki uudemmat kuluis puhki alta aika yksikön.

Jos ns. siisteissä olosuhteissa asuttais niin tokko tulis vaihdeltua. Mutta kun täällä kuralammikko on pienin paha kaikesta; )
 
Vastaaja
Meilla on lapsilla (2v ja 4v) "koulupuvut", joten vaatteet automaattisesti vaihdetaan kotiin tullessa (en anna leikkia niissa pihalla, koska ovat koulupukuja). Ennen koulupukuaikaa vaihdoin aina tarhan vaatteet kotivaatteiksi. Mun mielesta ne haisi (heh heh) ja olivat paivan romyamisesta polyisia ja likaisia. En halunnut, etta niissa sitten peuhataan kotona...
 
"vieras"
Me asutaan vanhassa puutalossa joten etenkin kylmään vuodenaikaan täällä tarvitsee enemmän vaatetta kuin muualla. Kotona taaperolla on yleensä collegehousut, villapaita ja tossut. Kyläilyä varten meillä on sitten mekkoja yms., niitä löytyy kirppikseltä tosi edullisesti ihan uudenveroisina. Päiväkodissa lapsi ei ole, sinne laittaisin mukavat ja siistit vaatteet. Kaikki vaatteet meillä on sellaisia, että saa helposti pestyä, kotonakin askarrellaan paljon ja suttuahan siitä helposti tulee mutta luojalle kiitos pyykinpesukoneesta!
 
Oikeastaan muuten mennään samoilla mutta sitten jos harrastetaan lasten kanssa maalaamista öljyväreillä tai kankaanpainantaa niin sitten vaihdan siihen tarkoitukseen sopivat paidat päälle ettei joka kerta tarvitse erikseen "maalata" uusia paitoja. Muuten en jaksa vaihdella niille vaatteita.
Ja aika monesti noilla meidän tytöillä on juhlamekotkin päällä kotioloissa kun ne on kuulema Anniina-Balleriina-mekkoja. :)
 
kmkm
Meillä lasten kaikki vaatteet on sellaisia jotka kehtaa laittaa myös kylään ja kouluun. Ei oo kulahtaneita, reikäisiä tai tahraisia, sellaset laitetaan menemään heti ku sellasia tulee vastaan. ovat siis samoissa vaatteissa niin kotona kuin koulussakin, juhlat sitte erikseen. JOs tulee päivän aikana tahraa vaatteeseen niin vaihdetaan heti puhtaaseen, en voi sietää tahroja.
 
"aloittaja"
Meillä vajaa 1v. on kotona lähes aina (nyt talviaikaan) kotona sukkahousuissa ja bodyssa. Jos tulee viereita saatan vetaistä hänelle housut siihen päälle, tai sitten en :)

Kyläillessä ja kerhoissa käytetään ehkä enemmän sellasia jotka miellyttää omaa silmääni enemmän ;) Kuntonsa puolesta kaikki vaatteet on yhtä hyviä, mut tykkään katsoa värejä et sopii yhteen -ja tätä ehkä vähän enemman harrastan sitten jos on sellanen päivä et ollaan menossa jonnekkin.
Saattaa olla ihan tavis body ja college housut. Tai farkut/haalari, joita käytetään kyllä aika vähän.. :)
 

Yhteistyössä