Lapsille ikäeroa 2 vuotta, tarvitseeko tuplat?

  • Viestiketjun aloittaja "tuplarattaat"
  • Ensimmäinen viesti
Ikäeroa 1v10kk ei ollut tuplia eikä sisarusistuinta. Mulla oli sellainen seisomalauta ja sillä pärjäsin paremmin kuin hyvin. Käveltiin joka päivä 2x6kilsaa kun vietiin 5vuotias esikoinen kerhoon.
Riippuu varmaan paljon lapsesta ja siitä kuinka innokas on kävelemään.....
 
"tuplarattaat"
No tarkoitus on kävellä niin paljon kuin suinkin mahdollista, mm. esikoinen pitää käydä saattelemassa eskariin ja muuallakin olis kiva kävellen kipaista. Esikoulureissuun menee minulta ja eskarilaiselta 15min yhteen suuntaan, ei ole tietenkään tarkoitus että sinne eskariin lähdetään kävelemään 2 tuntia ennen varsinaista aloitusaikaa että 2veekin ehtii matkan kävellä :D Pitänee siis harkita niitä tuplia...jos vaikka jostain käytetyt löytyisi tai jotain.
 
"kolmen mamma"
vanhempi oli 2v 3kk kun vauva syntyi ja ilman tuplia on parjatty, kavellaan melko paljon ja jos vasyy tai menee liian hitaaksi, paasee seisomalaudalle lepaamaan. Mutta riippuu lapsesta ja jokainen tuntee omansa parhaiten.
 
"vieras"
Ikäeroa 1v9kk,ja pärjätään ilman ku ei liikuta vaunuil/rattail koko poppoolla.
Liikutaan autolla,tai niin et pienimmät ei oo yhtaikaa mukana.
Muutenhan tuplat ois aika pakollinen hankinta,tai ainaki joku "sisarusistuin"
 
"aapee"
Niitä sisaristuimia vaan ei vissiin edes suositella enää, eikä niitä uusiin vaunuihin saa edes kiinni. Pitäis olla Emmaljungat vuodelta kivi ja käpy että niihin saisi sisaristuimen kiinni.
 
meillä
Ikäeroa lapsilla 1 v 9kk. Ei ole ollut tuplia eikä sisaristuinta, tosin usein kesäaikaan esikoisella oli mukana traktori, jolla sitten poikaa vedin jos väsähti, talvella on ollut aina välillä pulkka. Kävellään kilometristä kolmeen päivässä.
 
[QUOTE="aapee";23042586]Niitä sisaristuimia vaan ei vissiin edes suositella enää, eikä niitä uusiin vaunuihin saa edes kiinni. Pitäis olla Emmaljungat vuodelta kivi ja käpy että niihin saisi sisaristuimen kiinni.[/QUOTE]

Ei kun emmaljungalla on nyt uusi sisaristuin, uutta mallistoa, tuli nyt vasta viime vuonna taas markkinoille.

Meillä ikäeroa lapsilla melko tasan 2v ja tuplat ostin vaikka alkuun ajattelin pärjätä ilman. On ne kätevät esim. neuvolareissuilla ja silloin kun pitää mennä eikä meinata.. Puistoreissuilla ja rennommassa menossa käytetään sitten seisomalautaa.
 
tilitilitom
Ikäeroa 2x 2v9kk ja molemmilla kerroilla on tuplat ollut tarpeen. Olen kävellyt paljon, seisomalaudalla ei tee mitään lumessa tai kiukuttelevan uhmiksen kanssa joka vetää itsensä makaroniksi.
Kovin montaa kuukautta ne ei ole käytössä olleet mutta jonkun aikaa olleet oikein tärkeät.
 
[QUOTE="aapee";23042586]Niitä sisaristuimia vaan ei vissiin edes suositella enää, eikä niitä uusiin vaunuihin saa edes kiinni. Pitäis olla Emmaljungat vuodelta kivi ja käpy että niihin saisi sisaristuimen kiinni.[/QUOTE]

emmaljungat joo...meidän on vuodelta 2005 et kai ne muinaisjäämistöön kuuluu :whistle: nyt kyllä käytössä 1v. pojalla, siis rattaat...sisaristuimen sai irrotettua.
 
"jokunen"
Lapsilla ikä eroa 1v11kk. Me ei hankittu lainkaa tuplarattaita, koska niiden säilyttäminen vie paljon tilaa kerrostalo asunnossa.
Pärjättiin seisomalaudalla hyvin. Seisomalauta (brio) kulkee hyvin talvella auratulla tiellä. Pulkka on lumisilla teillä kätevä apu.

Minä olen käyttänyt seisomalautaa ainoastaan lyhyillä matkoilla esim.neuvolaan alle1km,puistoon. Muuten on kätevää jos lähtee miehen ja lasten kanssa ulkoilemaan ottaa vaunut pienemmälle ja isommalle matkarattaat, seisomalauta siltä varalta jos isosisko kyllästyy istumiseen.
 

Yhteistyössä