Lapsiperheeseen koira?

  • Viestiketjun aloittaja ?
  • Ensimmäinen viesti
?
Suositelkaa jotain mukavaa, "helppoa" rotua? Helpolla tarkoitan että koira olisi helposti koulutettava ja lempeä luonteinen, ei kovin urheillunen koira ja viihtyisi myös jonkin verran päivisin yksinään, koolla ei oikeastaan ole väliä. Asutaan omakotitalossa ja koiralle tulisi myös pihalle oma aitaus.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras :
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:
Amerikanbulldoggi. :)
hmm...no ehkä ei kuiteskaan...
Miksei?

Kaikki kriteerit täyttää ainakin..amstaffia ehkä toiseksi ehdotukseksi sitten.
mun mielestä täytti kaikki ehdot päinvastoin :/
Niin..se urheilullisuuspointti on ehkä ainoa; liikuntaa ne kyllä tarvitsee. Mutta muutoin sopii noihin hyvin - ja minä puhun kokemuksesta. :) Toivottavasti löydätte sopivan rodun..
 
koirai
Kantsii ottaa myös selvä ettei sitten valitse sairaaksi jalostettua rotua joka kärsii siitä. Esim. liian lyhytkuonoiset koirat (hengitysvaikeuksia) jne.

Jokainen koira tarvitsee tietysti jonkin verran liikuntaa, siis päivittäisen lenkin nyt vähintään. Ja kouluttavuudessa on rodun sisällä eroja, toiset on taipusampia toiset jääräpäisempiä. Aina koiran ottaessa pitää kuitenkin varautua siihen, että sattuukin valitsemaan pennun joka on itsepäinen tai jotenkin muuten hankala. Mutta järkevää tietysti etukäteen pyrkiä minimoimaan ongelmat.

 

Yhteistyössä