Lapsivihamielisyys

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Ällistynyt äiti, 14.06.2018.

 1. Viimeaikoina on usein ollut lehdissä itkua siitä, kuinka lapsivihamielinen Suomi on. Millaisia kokemuksia teillä on asiasta?

  Itse en ole havainnut minkäänlaista lapsivihamielinen, päin vastoin. Liikunpa sitten rattaiden kanssa tai ilman, ihmiset hymyilevät, ihastelevat lasta (16kk), avaavat ovia, tekevät tilaa jne. Julkiset kulkuneuvot, lääkäriasemat, kauppakeskukset, pienet kahvilat jne. ovat järjestään olleet iloisia palvelemaan ja lapsen ja rattaiden kanssa on ollut turvallista liikkua, meidät on hienosti hyväksytty joka paikkaan.

  Mistä siis kumpuaa tämä käsitys lapsivihamielisyydestä? En valitettavasti löydä sille mitään muuta selitystä, kuin näiden äitien oman käytöksen. Sillä ainakin itse ole huomannut monien lasten kanssa liikkuvien olevan hyvin piittaamattomia lastensa huonosta käytöksestä, ja usein rattaiden kanssa liikkuvat todellakin käyttäytyvät kuin omistaisivat koko maailman, ja käyttävät rattaita kuin ne olisivat katujyrän ja hyökkäysvsunun risteytys.

  Ottakaa kantaa ja kertokaa omia kokemuksia/mietteitä aiheesta.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Juuri eilen olin tulossa ulos bussin keskiovista rattaiden kanssa, kun nuori mies hyökkäsi sisään tunkien ohi niin, että töytäisi isolla urheilukassillaan rattaita niin, että ne heiluivat. Viime viikolla kävelin huutava lapsi rattaissa (itsekin itkun partaalla kun en saanut lasta hiljaiseksi ja oli vaan pakko jatkaa), niin vanhempi nainen otti asiakseen läksyttää minua kun pidän huutavaa lasta rattaissa. Kokemusta on lapsen kanssa ulkomailla asumisesta ja voin 100% varmasti sanoa, että Suomi on lapsivihamielisempi ja tuomitsevampi.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Suomessa äidit on niitä prinsessoja, joita pitää kohdella kuin kananmunia. Koska lapsi.

  Äidit luoneet lapsivihan. Olisko äitiviha parempi...
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Minusta lasten ja vanhempien pitää ihmisten ilmoilla liikkuessa huomioida kanssa eläjät, niin kuin kaikkien muidenkin. Välillä väistämättä lapset toimivat epätoivotulla tavalla, ja joskus valitettavasti käy niin että se jää vanhemmalta huomaamatta, ja silloin toivoisi että aikuiset ihmiset osaisivat 1) avata suunsa ja 2) puhua asiallisesti. Että jos lapsi on kaupassa tielläsi, voi pyytää väistämään, tai jos jonotustilanteessa taapero hiplaa laukkusi heijastinta, voi kertoa ettei toisen laukkuun saa koskea, tai jos leikki-ikäinen potkii bussissa tuolin selkää kun äiti kääntynyt vauvan puoleen, niin voi sanoa että se häiritsee. Yleisöosastolle kirjoittelu ja päänsisäinen kihinä eivät auta lasta toimimaan oikein. Tiuskiminen, äyskiminen ja paheksuva mulkoilu voivat ehkä viestiä lapselle että käytös on ei-toivottua, mutta kovin hyvää vuorovaikutusmallia se ei anna. Sit voi kurkkia peiliin jos teinit on tylyjä.

  Noin pääsääntöisesti lapset otetaan hyvin vastaan, mutta auta armias jos pieni keskeneräinen ihminen tekee virheen. Sitä ei aikuinen ymmärrä eikä ainakaan anna anteeksi.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  On. Parempi kohdistaa se viha siihen, jota vihaa. Ei viattomaan lapseen.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

 7. vierailija

  vierailija Vieras

  :LOL: älä nyt edes viitsi

  Nämä pöyristyjien ja mielensäpahoittajien väritetyt tarinat kertovat paljon heistä itsestään, mutta eivät mitään mistään lapsivihamielisyydestä.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Tämä on 100% totta.
   
  #8
 9. feger

  feger Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2004
  Viestejä:
  31 464
  Saadut tykkäykset:
  855
  Suomalaiseen malliin ei kuulu epäkohtien ilmoittaminen suoraan tekijälle. Ne tunteet yleensä padotaan ja sitten oksennetaan jonnekin yleisöpalstalle tai someen, Tässä olisi opettelemista itse kullekin, myönnän, että itsekin tapaan harrastaa tätä muualla nurisemista sen sijaan, että sanoa paukkaisin suoraan kun tilanne on päällä.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Näkee sen ainakin ruokaravintoloissa. Vaikka lapset käyttäytyisivät hyvin, niin silti mulkoillaan ja pidetään itse isompaa ääntä viinihuuruissa
   
  #10
 11. No kun just tota mä en tajua. Ei mua ja mun muksuja ole tuijotettu, mulkoiltu, tönitty tms. Ja ollaan kuitenkin liikutti ympäri pääkaupunkiseutua, uutta maata ja keskieurooppaa. Meitä on ihan yhtä hyvin kohdeltu joka puolella.

  Ehkä ainut mikä joskus ärsyttää, on miten ihmiset ryhmittymät esim hissien ovien eteen, niin että joutuvat siirtymään tuhahdellen sivuun kun sieltä yrittääkin ulos rattaiden kanssa. Mutta en koe sitäkään lapsivihamielisyytenä, koska samalla tavalla he käyttäytyvät jos sieltä tulee vain ihmisiä tai pyörätuoli tms. Eli se on vain niiden tuhahtelijoiden tapa suhtautua siihen, että huomaavat käyttäytyvä sä tyhmästi.

  Hissistä puheenollen, miksi niin super harvat mammat vaivautuvat tekemään tilaa hissiin muillekin ihmisille ja toisille rattaille? Usein kahdet rattaat mahtuisivat ihan hyvin, mutta nämä megamammat ruttaavaat vaununsa keskelle hissiä ja ilmoittavat ettei enempää mahdu kyytiin o_O

  Olettaisin, että se lapsivihamielisyys kumpuaa tuon kaltaisesta käytöksestä. Kun ei viitsitä huomioida muita ihmisiä ja ympäristöä.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei kaikkien ole pakko pitää lapsista tai vaikka koirista. Tämä meidän kotimaamme ei ole pohjois-korea.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Hisseistä olen niiiiiin samaa mieltä. Toinen skenaario on, että kaikki maailman puolidot ja serkun kummin kaimat tunkevat mukaan sinne hissiin vaikka omaavat täysin toimivat jalat.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Selvästi et ole asunut pienen lapsen kanssa lapsia rakastavassa massa. Muuten tietäisit, mitä tarkoitan.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Mutta siis sehän on hienoa, että aloituksen tekijä ei ole kokenut lapsivihamielisyyttä. Niinhän sen pitäisi ollakin. Selvästi kuitenkin useat kokevat, koska asia on ollut niin paljon tapetilla. Tuskin kaikki ne, jotka sellaisia kokemuksia omaavat ovat itsekkäitä paskoja joiden oma vika on, että heitä ja heidän lapsiaan kohdellaan huonosti.

  Voihan tietenkin olla, että kaikki keillä ei ole huonoja kokemuksia ovat vaan täydellisiä ja älykkäitä ihmisiä ja äitejä ja osaavat käyttäytyä kaikissa tilanteissa niin täydellisesti ettei heitä muiden ihmisten epätäydellisyys kosketa.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Älä viitsi edes yrittää keulia. Olen asunut kahden pienen lapsen kanssa kolmessa maassa, kolmella mantereella. Yksi niistä maista on Suomi. Suomalaisessa kulttuurissa ei toki niin avoimesti tulla osoittamaan huomiota ventovieraiden lapsille kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa, mutta ei täällä todellakaan mitään yleistä lapsivihaa ole. Sen sijaan täällä kyllä on huomattavan paljon vanhempia, jotka selvästikään eivät osaa tai viitsi kasvattaa lapsiaan käyttäytymään julkisilla paikoilla, kuten ravintoloissa, liikennevälineissä ja kauppaliikkeissä. Tästä vanhempien idiotismista kumpuaa joidenkin ihmisten kohdalla se vähemmän positiivinen ja jopa negatiivinen suhtautuminen lapsiin.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja jatkan vielä tähän, jos keskivertoamerikkalainen tulee Suomeen, ja tarkkailee muiden ihmisten käyttäytymistä, kommunikoi ihmisten kanssa ja joutuu asiakaspalvelutilanteisiin, niin hänen mielestään varmasti suurin osa suomalaisista on vihamielisiä KAIKKIA kohtaan.

  Uskomatonta, että joku hormonihöyryinen mamma kuvittelee, että bussin ovesta ulos ryntäävä mies on lapsivihaaja, jos hän vahingossa laukullaan töytäisee lastenvaunuja. Missä helvetin maailmassa tai sumussa nämä mammat elävät?

  Tervetuloa Suomeen, täällä tönitään, kiilataan,äyskitään ,jätetään huomioimatta ja käyttäydytään töykeästi tasapuolisesti ihan kaikkia kohtaan, olit sitten mies, nainen, lapsi, teini, aikuinen tai vanhus.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Eli ollaan vihamielisiä kaikkia kohtaan, myös lapsia. Eli lapsivihamielisyyttä. Nythän jopa itse tunnustat sen. Ei se lapsivihamielisyys sulje pois muuta vihamielisyyttä.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Trollaatko, vai oletko oikeasti noin hidas? Miten voi mennä noin rajusti yli hilseen?
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Tämä on kyllä totta.
  Suomalainen pahottaa mielensä hississä oli sit lapsia jollakin osapuolella tai ei.
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Omat lapset, muiden kakarat.
   
  #21
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti