Lasta ja opettajaa pahoinpidelleet mamut: Suomen lait eivät koske heitä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Uutiset | Kotimaan uutiset
Kaksi naista pelmahti koululuokkaan, löi opettajaa ja pahoinpiteli 11-vuotiaan pojan - ilmoittivat, etteivät Suomen lait koske heitä
Eilen klo 22:28 (muokattu eilen klo 23:02)
Naiset valittivat käräjäoikeuden tuomiosta, mutta hovioikeus ei lieventänyt kuin vahingonkorvaussummaa.

Naiskaksikon pahoinpitelyn ja uhkailun kohteeksi joutuneella pojalla todettiin alkuvuonna 2017 traumaperäinen stressireaktio. Kuvituskuva.HANNA LEPPÄNEN/SKA
Lokakuussa 2015 kaksi naista tuli pauhaamaan Turun Samppalinnan erityiskouluun.Naisopettaja kuuli mekastuksen ja kysyi naisilta, millä asialla he koulussa ovat.

Opettaja sai vastaukseksi kasvoihinsa lyönnin, josta aiheutui kovaa verenvuotoa. Tämän jälkeen kovaääniset naiset siirtyivät luokkahuoneeseen, jossa he pahoinpitelivät 11-vuotiasta poikaa lyömällä, sormesta vääntämällä ja hiuksista repimällä.Pahoinpitelyn lisäksi naiset uhkasivat poikaa ja hänen perhettään tappamisella ja väkivallalla. Pahoinpitelyn aikana poika oli luokan nurkassa kyyryssä ja yritti suojata päätä käsillään.

Koulun miesopettaja saapui pian paikalle ja sai pojan selkänsä taakse, mutta naiset jatkoivat huutamistaan ja raivoamistaan kunnes poliisit saapuivat paikalle.

Miesopettaja kertoi käräjäoikeudelle, että naiset ilmoittivat meuhkatessaan, että eivät toimi Suomen lakien mukaan. Naisopettajan kertoman mukaan naiskaksikko uhkasi poikaa sormien katkomisella ja tämän perheen satuttamisella. Myös hän kertoi, että naiset huusivat, etteivät Suomen lait koske heitä, vaan heillä on omat lakinsa.

Taustalla lasten riita
Tapauksen taustalla oli lasten välinen riita liikuntatunnilla.

Toinen tuomituista naisista kertoi käräjäoikeudelle lähteneensä hakemaan lapsenlastaan koulusta, sillä hänen tyttärensä eli lapsen äiti soitti ja pyysi niin tehdä. Nainen oli kuullut, että tyttärentytärtä olisi koulussa "pahoinpidelty päätä tiiliseinään lyömällä".

11-vuotiaan pojan kimppuun käytiin, sillä hänen oli väitetty kiusanneen tyttöä.

Tapahtuman jälkeen poika kertoi kuulustelijalle, että hänestä tuntuu aika pelottavalta mennä seuraavana päivänä kouluun.

Vuoden 2017 alkupuolella pojalla todettiin traumaperäinen stressireaktio. Hän on joutunut tapauksen johdosta käymään lääkärissä ja olemaan lääkärin jatkuvassa seurannassa. Pojalla esiintyi lokakuun 2015 tapauksen jälkeen vaikeuksia oppimisessa ja keskittymisessä sekä uhmakkuutta.

Erityiskoulua käyvällä pojalla on erityisen herkkyytensä vuoksi alentuneet mahdollisuudet käsitellä tekojen hänelle aiheuttamia pelkotiloja ja ahdistusta. Hän ei ole esimerkiksi halunnut olla vanhassa luokkahuoneessaan eikä istua vanhalla paikallaan.

Ehdollista vankeutta
Tapausta käsiteltiin nyt Turun hovioikeudessa.

Turun Samppalinnan erityiskoulussa opettajaa ja pikkupoikaa pahoinpidellyt naiskaksikko sai hovioikeudessa vahingonkorvaussummaansa 3 000 euron alennuksen, mutta muuten käräjäoikeuden tuomio piti.

Toiselle naiselle tuomittiin kolme kuukautta ja toiselle 60 päivää ehdollista vankeutta pahoinpitelyistä ja laittomasta uhkauksesta.Naisten yhteisvastuullinen korvaussumma hipoo 14 000 euroa. Summa koostuu korvauksista kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta, kärsimyksestä, oikeudenkäyntikuluista ja lääkärikuluista.

JANNE SUUTARINEN
 
vierailija
Oli kuullut.... Jep! Huhupuheiden perusteellahan se on hyvä alkaa mätkimään toisten mukuloita. Ja eikö niin kun järki sano, että erityislapset on ERITYISIÄ, eikä he välttämättä ymmärrä tekosiaan ihan loppuun asti, JOS on jotakuta kiusanneet... Ihan vitun tyhmiä ämmiä! Aivottomia idiootteja! Linnann ne kyl olis kuuluneet vähän miettimään, että koskeeko se laki heitä vai ei...
 
Itse asiassa jokainen rikollinen on sitä mieltä, että suomen lait eivät koske juuri häntä. Muutenhan rikos olisi jäänyt tekemättä.
Samaa mieltä on jokseenkin jokainen suomen poliitikko ja suomen istuva hallituskin on teoistaan päätellen sitä mieltä, että perustuslakikaan ei koske heitä, tai ainakin se hankaloittaa halutun politiikan tekemistä.
 
vierailija
Itse asiassa jokainen rikollinen on sitä mieltä, että suomen lait eivät koske juuri häntä. Muutenhan rikos olisi jäänyt tekemättä.
Samaa mieltä on jokseenkin jokainen suomen poliitikko ja suomen istuva hallituskin on teoistaan päätellen sitä mieltä, että perustuslakikaan ei koske heitä, tai ainakin se hankaloittaa halutun politiikan tekemistä.
Lopputiliä ei tule, vaan löytyy entistä ehompi paikka jonkun "vasempana kätenä"? Hallinnosta löytyy tolkuttomasti porukkaa - vaikka vaan peukuttamaan muiden postauksia, vai mitä tarkoitat?
 
vierailija
No, ne nyt ei ole koskaan olleet niitä penaalin terävämpiä kyniä...
Tai korjaan sen verran, että on niitä muutamia järkevämpiäkin romaneja mutta TODELLA HARVASSA on ne yksilöt, jotka on sopeutuneet tähän yhteiskuntaan toimien lakien mukaan ja tekee jopa töitä elättääkseen itsensä ja perheensä. Mutta he eivät kyllä juurikaan taida olla muiden rotunsa edustajien kanssa tekemisissä, vaan ovat jokseenkin "hylänneet lajitoverinsa".
 

Yhteistyössä