Lasten erikoisista nimistä

  • Viestiketjun aloittaja pete
  • Ensimmäinen viesti
pete
Täällä nyt ajoittain annetaan aika voimakasta kritiikkiä siitä, jos suomalaiselle antaa yhtään erikoisempaa tai tavallisuudesta poikkeavaa nimeä. Kysynkin nyt sitä, että millä keinoin te tavallisien nimien antajat löydätte sopivan?

Olemme haarukoineet nimiä vaikka kuinka ja paljon puolison kanssa ja tuntuu, että joka ikisestä vähänkään tavallisesta nimestä tulee joku tuttu tai sukulainen mieleen, jolloin sitä ei haluaisi antaa omalle lapselleen. Eli on melkeinpä pakon sanelemaa miettiä jotain edes hiukan erikoisempaa, jos haluaa täysin uniikin nimen ilman assosiaatioita muihin henkilöihin. "Onneksi" ei vielä ole omia lapsia, eikä edes tulossa, joten aikaa riittää vielä etsiä sopivia vaihtoehtoja.
 
vieras
Mlla kasn ollu kriteerinä ettei sukulaisilla ja tutuilla ole samaa nimeä (ei aikuisilla eikä lapsilla) . Viidennen pojan nimi oli jo melkoisen vaikea löytää ja onkin meidän perheessä erikoisin.
 
Minulla itselläni on vaikuttanut nimivalintaan se, ettei assosioidu kehenkään tuttuun tai ettei ole sama nimi kuin ihan lähipiirissä olevien lapsilla tai ylipäätään kenelläkään lähipiirin ihmisistä. Suvunkin nimissä on käytetty jo edesmenneiden nimiä. Ainoastaan toisissa nimissä tietty perinne siirtää toinen nimi isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Tai ennemminkin olisi pitänyt kysyä, että kuinka paljon teillä vaikuttaa nimien annossa se, että nimestä tulee mieleen joku muu henkilö?
no, ei ole ainakaan lähisuvussa saman nimen omaavaa henkilöä vaikka yksi yleisimmistä nimistä taitaa olla. Ei ihan ajateltu asiaa noin.. mut jr:t sai jäädä! miehen suvussa toistuu 2 nimeä vuorotellen (Sidney & Stephen), mutta ensi kerralla sitten.. :snotty:
 

Yhteistyössä