Lasten jogurteista

Onko vielä liian aikaista antaa 1-vuotiaalle Gefilus Kidius tai Gefiluksen uusia(?) jogurtteja,johon ei ole lisätty sokeria?Muutenkin olisi mielenkiintoista tietää,missä vaiheessa olette siirtyneet käyttämään "normaaleja" maitotuotteita,lähinnä siis jogurtteja,makuviilejä,vanukkaita yms.
 
Meillä on aloitettu normaalien maitotuotteiden antaminen 10 kk iässä just hapanmaitotuotteilla, joissa on tuota gefilusta mukana. Näitähän ovat jugurtit, viilit, raejuusto, piimä, rahka yms. Makuannokset ovat olleet alussa tyyliin yksi teelusikallinen per päivä ja siitä sitten annosta on pikkuhiljaa kasvatettu, jos oireita ei ole tullut. Esikoisella tuli ripuli (eli ihan vihreää vetistä kakkaa) ja hänellä lopetettiin maitotuotteiden antaminen siksi aikaa, että vatsa oli kunnolla rauhoittunut, sitten viikon päästä aloitettiin uudelleen kokeilut vielä pienemmillä makuannoksilla ja vielä hitaammalla tahdilla lisäten. 1-vuoden iässä ovat meillä molemmat lapset sitten alkaneet saada ihan vaan pelkästään lehmänmaito-tuotteita ja myös maito on tällöin jo vaihtunut korvikkeesta lehmänmaidoksi.
 
Lehmänmaitotuotteita meillä jo käytetäänkin pelkästään =) .Lähinnä olin kiinnostunut sokereista,tai siis siitä,onko niissä 1-vuotiaalle liikaa sokereita.Kun missään ei oikein selkokielellä sanota,kuinka paljon päivässä saa n. vuoden ikäinen saada sokereita.Jogurttihan lienee kuitenkin "normituote" suomalaisten ruokapöydässä,joten kertokaahan viisaammat,koska voi lopettaa maustamattomien jogurttien ja soseiden kanssa puleeraamiset ja antaa hyvällä omallatunnolla "valmiita makukokemuksia"?
 
Poikamme (kohta 1 v 4kk) on syönyt jo pidemmän aikaa tavallisia jogurtteja kun kyllästyin maustamattomien jogurttien ja soseiden kanssa sössimiseen. Paljon helpompaa kuin ei tarvitse erikseen ostella lapselle sopivia tuotteita- tavallista jogurttia kun löytyy aina jääkaapista. Hyvällä omatunnolla niitä tavallisia syötän, eihän ne kuitenkaan ole pääravintoa. En ole sokerin määrää ajatellut! Tottahan niissä on enemmän kuin maustamattomissa, mutta kyllähän sitä voisi tehdä lapselle paljon pahempaakin kuin syöttää tavallista jogurttia.
(tupakointi raskausaikana ja niin edelleen...)!
 
Meillä poika 1v 1kk syö normaaleja jogurtteja (yritän ettei ihan joka päivä) ja myös maustamatonta + sosetta. Mutta huomattavasti paremmin uppoo noi tavalliset. Yleensä ostan A-jogurttia tai jotai vähärasvasta. Myös 1% viili soseen kanssa maittaa hyvin. Joskus annan myös sitä Danonino rahkaa (lasten, se pikkupurkki) mutta se on meillä lähinnä herkkua.
Muakin toi sokeriasia on mietityttän, mutta kun sitä kalsiumiakin tarttis saada... ja jogurtti on aika helppo tapa. Mutta meillä päivässä max. 1 jogurtti.
 
joo hankalaa on päättää. Antaisko tavallista (jossa reilusti sokeria) vai keinomakeutettuja? Henk.koht. en aspartaamista oikein tykkää, mutta niitä piti syödä raskauaikanakin diabetesvaaran vuoksi :/ Että onko ne sit taaperolle vaarallisia jos ei sikiöllekään?

Naminamista vielä: mun mielestä joskus ok herkutteluun. Mahtaako loppujen lopuksi siinä olla sen enemmän sokeria kuin tavallisessa jugurtissa? Tietääkö joku?
 

Yhteistyössä