liha-allergia

mietin tässävoiko punaiselle lihalle olla allerginen? maitoallergia meillä on joten lehmänliha on pois suljettu joka tapauksessa.

mutta entäs sika tai kana proteiini? meille tulee siastakin aivan kamalia mahavaivoja.

onko muita jolla samanlaisia kokemuksia?

voiko alkaa vaikka syöttämään kalaa?<br><br>
 
Jos lapsellasi on maitoallergia, voi hän olla allerginen myös usealle muullekin ruoka-aineelle. Tärkeää on antaa aina uutta ruoka-ainetta varoen ja kaksi viikkoa, jolloin allergiset oireet viimeistään ilmenevät.

Meillä kolme lasta olleet kaikki maitoallergisia vastasyntyneestä ja jokainen myös enemmän tai vähemmän muille ruoka-aineille. Tytölle ei käynyt pienenä naudanlihan lisäksi possu eikä broileri. Söi peuran- ja hirvenlihaa. Nyt isompina on ruoka-allergiat väistymässä ja siitepölyallergiat tulleet tilalle.

Allergialääkäriltä kannattaa pyytää neuvoja missä järjestyksessä mitäkin ruoka-ainetta kannattaa kokeilla. Kalaa ei meillä suositeltu kokeiltavaksi kovin pienenä. On niin yleinen ja voimakas allergisten oireiden aiheuttaja.
 
Moniallergikon äiti
Oli ihan pakko laittaa, että miten niin naudanliha on maitoallergian myötä mahdoton vaihtoehto? Maitoallergia ei suinkaan automaattisesti tarkoita naudanliha-allergiaa!

Meillä on pojalla tosi paha maitoallergia, RAST-arvo oli melkein 90 ja pienestäkin maitopisarasta iholla tulee hirmuinen ihottuma välittömästi. Minä sain silti imetysaikana syödä naudanlihaa ilman että poika olisi saanut oireita. Naudanlihaa kokeilin heti possun jälkeen pojalle itselleenkin ja oikein hyvällä ruokahalulla hän on sitä syönyt 8-kuisesta asti. Eikä siis mitään oireita naudanlihasta. Poika on nyt 1.5v.

Ihan samalla tavalla poika on myös kananmunalle hyvin allerginen, mutta ei saa myöskään broilerinlihasta mitään oireita.

Poika on myös vehnä-allergikko, mutta voi syödä kuitenkin ruista niin paljon kuin haluaa ilman oireita.

Joskus toki voi olla niin, että myös liha aiheuttaa allergioita, mutta suin päin ei turhan kapeaa ruokavaliota kannata lapsella pitää. Kokeilla kannattaa aina, koska yksi allergia ei koskaan tarkoita automaattisesti toista allergiaa. Allergiat ovat hyvin yksilöllisiä!
 
maitoallergia eli maidon proteiini allergiselle lapselle ei suositella naudanlihaa koska luonnollisesti siinä on sama proteiini.

laktoosi-intoleranssi taasen on maitosokeri allergia.

meiltä ainakin lääkäri kielsi naudanlihan kokonaan, samaa sanoi myös sukututtumme joka on terveydenhoitaja.

meillä ainakin noudatetaan lääkärin ohjeita.

meille ei edes allergiasta koskaan tullutihottumaa vaan mahavaivoja kunnes oltiin vaiheessa ettei lapsi kakannut viikkoihin koska suoli oli niin tulehtunut että huusi kuin sikaa olis tapettu!

<br><br>
 
Moniallergikon äiti
Niin, tottakai siis pitää tehdä niin kuin lääkäri sanoo. Mua itseäni vaan monesti ärsyttää se, että lapsille (tai imettävälle äidille) laitetaan turhaan liian tiukka dieetti.

Onneksi meiän lasten allergioihin erikoistunut lääkäri on sillä kannalla, että mikään ei ole poissuljettu vaihtoehto ilman kokeilua. Ja esim. naudanlihassa ja maidossa on hyvin vähän samankaltaisia proteiineja. Toiset on ikävä kyllä juuri sille proteiinille allergisia, mutta useimmat ei.

Ei ollut tarkoitus pompauttaa takajaloille ketään, koska itsekin olen melkoisen suon läpikäynyt ennen kuin asiantuntevalle lääkärille päästiin. Minun olisi pitänyt ennen häntä välttää sitä sun tätä ja niin edelleen. Tuon lääkärin myötä asiat lähtivät vasta oikeille raiteilleen. Ja aivan turhaan olisin ylimääräisiä välttänyt, koska noista perusruoka-aineallergioista huolimatta pojalta ei ole muita allergioita löytynyt.
 
Meillä järjestys oli possu, hirvi, kalkkuna, kana ja nyt vihdoin liki 4-vuotiaana nauta. Kala käy myös. Meille suosittelivat allergologi ja rav.terapeutti myös naudan kokeilua, koska se voi sopia. Se ei vaan sopinut. Rav.terapeutin mukaan poro usein eka sopiva, meillä ei käynyt sekään. Jos lapsellasi vilja-allergia, voi niillä ruokittu broileri / possu tehdä oireet (samoin myös hirvi!), jos kala-allergikko, tavallinen broileri voi aiheuttaa oireita. Eli liha sinänsä voi olla ok, mutta se millä se pihvi on ruokittu, voi olla ongelma. Oletko kokeillut ensin pakastaa ja vasta sitten kypsentää lihan? Ja JOS ette vielä ole olleet rav.terapeutin konsultaatiossa niin suosittelen ehdottomasti!
 
Kannattaa muistaa, että allergikko voi olla allerginen lihan lisäksi eläimen syömien viljojen jäämille. Kokeile uuden-seelannin lammasta, poroa tai hirveä, jotka eivät syö viljoja. Broileri ja kalkkuna kannattaa unohtaa tuonnemmaksi, jos reagoi possulle. Lihoja löytyy myös strutsi ja alligaattori, joten eivät ne noihin tavallisiin pääty...
 

Yhteistyössä