LIIAN PITKÄT PÄIKKÄRIT? (4kk) kommentteja päivärytmeistä....

Meillä pikku-ukko (4kk) vetelee päikkäreitä ulkona ja on jo nukkunut nyt 4 ja puol tuntia!hölmö kysymys: Onko liian pitkät vai? Ku ennen aina päivä rytmi oli suurin pirtein et n.6 aamu tisu, sit vielä nokoset, n.8-9 tissittelyä ja ylös, 10-11tisua ja päikkärit ja 13-14 herää ja rintaa, n.15-16 rintaa ja päikkäreille 17-18 ylös ja rintaa ja n.20-21rintaa ja nukkumaan. On myös ennen yöllä herännyt aika tiheään ja syönyt jopa 5 kertaa yössä..

Nykyään kun aloitettiin kiinteiden maistelu niin on tullut sellainen päivä et 6-7 aamu tisut, sit 8 aamutorkut ja 9 ylös ja rintaa n 10.30 kiinteää noin puoli purkkia ja noin 11-> rintaa jonka jälkeen päikkäreille 14 herää ja tissiä ja n.16 tissiä ja päikkärit n.17 herää ja tissiä ja joskus myös klo.18 tissiä ja 19 kiinteää puol purkkia ja 20-21rintaa jayö unille, näin siis tässä viime aikoina. Yöllä syö yleensä nyt 2 kertaa esim viime yönä 1-> ja 4.30

Mut nyt siis nukkuu vieläkin kun n.11.30-> laittoi päikkäreille, välillä on hieman kitissyt ja kuitenkin on silmät kiinni, joskus hieman raottaa, mut ei siis kunnolla, olen laitanut silloin tutin suuhun ja on tyytyväisenä jatkanut uniaan. Miten mte muut teette otatteko sisään heti kun hieman itkee vai? Herätättekö jonkun tietyn ajan kuluttua? Ajattelin vaan et saako tarpeeksi maitoa jos nukkuu niin pitkän pätkän, vai pitäiskö herättää syömään kesken unien esim3h päästä.

Alkaako vauvat itse muuttaa rytmiä kun tulevat vanhemmiksi? Kuin kauan teidän saman ikäiset vauvat on jaksanut valvoa putkeen/ nukkua päikkäreitä?

Paljon on asiaa, kiitti jos joku jaksaa lukea/ kommentoida/neuvoa =)
 
Sen verran kommentoin, että meidän nyt 3kk nukkuu tosi useesti puolen päivän molemmin puolin 4-5 tunnin unet =) Jos välillä önise, niin laitan vaan tutin suuhun ja jatkaa unia.
Näin siis tehnyt jo n. 1kk iästä...
 
tänks =) sitä on vissiin hieman hölmö kun jos ei nuku niin ollaan huolissaan ja jos nukkuu noon ollaan huolissaan :whistle: nytkin koko ajan odotan et heräis, enkä mitään osaa alkaa tekemään. Nyt siis nukkunut yli 5h.Eniten vaan mietityttää et saako tosiaan maitoa tarpeeksi ja nukkuukohan sitten yöllä? Mut edelleen kommentteja kaipaillaan... :wave:
 
Normaalia on. Parempi, että nukkuu kunnon päikkärit kuin pikkupätkiä. Nukkuminen ja unentarve on yksilöllistä. Älä missään nimessä mene herättämään. Lapsia ei saisi herätellä, eriasia on, jos on pieni vauva, joka on syntynyt alle 3 kiloisena ja täytyy herättää syömään. Ehtii syödä sitten, kun herää eli kyllä saa maitoa riittävästi, nälkäinen lapsi ei nuku =)

Meillä esikoinen nukkui alle 3kk ikäisenä viiden tunnin päikkäreitä, no 3kk jälkeen päikkärit lyhentyi huomattavasti, ei ole ollut vauva-aikaa lukuunottamatta mikään päiväuninukkuja, nukkuu yöt. Pikkukakkonen nukkuu kyllä yölläkin, mutta on ainakin tähän asti nukkunut sellaisia kolmen neljän tunnin päikkäreitä, toivottavastii jatkossakin.
 
Anna nukkua vaan jos nukuttaa. Jos ensi yö menee ihan hulinaksi niin sitten vois jatkossa miettiä jos lempeesti herättelis jossain 4-5 tunnin paikkeilla. Meillä on usein edelleen niin (4,5 kk) et mitä paremmin nukkuu päivällä niin sitä paremmin menee yölläkin.
 
Niin nyt sit klo.17 heräs, eli nukkui melkein 5 ja puol tuntii. Ennen nukkunut 2-3h päikkäreitä, mut yleensä herää sitten itkien ihan kunnolla, mutta nyt heräs ja hieman itkas ja sit on kyl niin hyvä tuulinen ja naureskelee vaan =) oli vissiin hyvät unet.
Meirami: meidän poika oli kyllä syntyessään 2065g eli todella tiheesti on jouduttu syötteleen ja siks varmaan aina huolestuttaakin se et saako tarpeeksi sitä sapuskaa. Sit ku oli yli kolme kiloinen niin ei tarvinut enää öisin herättää syömään mut silti heräs tiheään, nyt noin 5kiloo painaa
 
Itsellä jo vähän vanhempi vauva, mutta ajattelin, että voin varmaan tulla vastaamaan..

Esikoinen saattoi aikoinaan nukkua päikkärit klo 11-16, joskus jopa pidempään. En kyllä herätellyt yhtään. Ja ihan hyvin tuo vauva kasvoi. On aina ollut kova nukkumaan ja nukkuu edelleen hyvin. (nyt ikää jo tosin 3v)
Tämä meidän vauva (reilu 8kk) alkoi nukkua yöt kokonaan aamuun asti 2kk ikäisenä ja nukkui päivälläkin 2-3 tuntia, jos vain sai sisällä nukkua. Nykyään nukkuu päikkäreitä enää max 2 tuntia putkeen.
Mutta koskaan en ole lapsia herätellyt. Jos muutoin kasvaa hyvin ja on kaikin puolin terve, niin miksi suotta herätellä?! Vauvoille uni on kaikista tärkeintä kasvun ja kehityksen kannalta. Enää ei kait neuvolassakaan kehoiteta herättelemään ja syöttämään tietyn ajan jälkeen. Ja miksi edes pitäisi, kyllä vauva osaa pyytää ruokaa kun hänellä nälkä on!
Joten antakaa pienten nukkua, kun kerran nukkuvat! :D
 
No ei näköjään tarvinnut huolehtia siittä että nukkuuko yöllä, kun nukkui paremin kuin koskaan aikaisemmin =) heräs siis vain kerran syömään aamuyöllä 4 jälkeen!

Kommenntteja on tullutkin, mut tosiaan kiinnostais et miten kauan teillä muilla nukutaan päikkäreitä ja kuin kauan jaksetaan kerrallaan valvoa.. ja muutenkin minkälainen päivä "ohjelma" teillä muilla on muodostunut... (eli syönnit/unet/valvomiset?)

Eli nostelen hiukan vielä :wave:
 
Meilläkin tyttö nukkui tuossa iässä useinkin 4-5h päiväunia. Ja hyvin nukkui yötkin. Ei jaksanut siihen aikaan olla kuin pari tuntia korkeintaan valveilla putkeen ja taas unille. Nukkui siis paljon. Joskus tuli ihan ikävä vauvaa, että eikö se jo voisi herätä ja saisin seurustella sen kanssa :D Nykyään (9kk) nukkuu huomattavasti vähemmän päivällä ja aamullakin herää aikaisemmin...
 
Meidän 2,5 kk ikäinen nukkuu just 3-4 tuntia keskipäivällä 12 eteenpäin. Ei tartte herätellä. Hereillä jaksaa olla 1,5-2 tuntia kerrallaan. Päiväohjelmamme tällainen ollut jo pitkään:
7-8 ylös
9-10 maissa unille noin tunniksi
tisua ja leikkiä
12 unille 3-4 tunniksi
tisua ja leikkiä
17-18 maissa unille vähäksi aikaa
tisua ja leikkiä
19 iltapesut
tisua
20-21 unille
3-4 välillä tisua, joskus myös aiemmin

Nyt vaipanvaihtoon ja ulos lenkille.
 
meillä tämä 4kk tyttö nukkuu aamupäivällä noin tunnin unet ja noin klo 12 ettenpäin 4 tunnin unet eli noin 5.5 tuntia päiväunia päivässä kun illalla saattaa ottaa perit pikkutorkut.mun mielestä ihan normaalia
 
meillakin nukuttu kans aika alusta asti 4 tunnin paikkareita, 11-16 valilla lahes joka paiva. tosin ei muita unia nukkunut kuin satunnaisesti pienet tirsat otti. nyt ikaa 5kk. kun oli tassa sita tosi lamminta, yli 20 astetta niin eipa nukkunutkaan. joksikin aikaa jai paikkarit poiskin, nyt taas paremmin 3-4 tuntia menee.
 
Alkuperäinen kirjoittaja katjuzka:
meillakin nukuttu kans aika alusta asti 4 tunnin paikkareita, 11-16 valilla lahes joka paiva. tosin ei muita unia nukkunut kuin satunnaisesti pienet tirsat otti. nyt ikaa 5kk. kun oli tassa sita tosi lamminta, yli 20 astetta niin eipa nukkunutkaan. joksikin aikaa jai paikkarit poiskin, nyt taas paremmin 3-4 tuntia menee.
Meillä oli sama homma, silloin helteillä ei kyllä uni maistunut ja kyllä oltiin kärttyisiä sitten yli väsyneinä, toivottavasti sitten kuiten kesällä tottuu siihen lämpöön ja nukkuu päikkärit normaalisti...
 
Ole onnellinen että noin hienosti nukkuu päikkäreitä =). Meillä 4 kk poika nukkuu 4-5 pikku päikkärit päivässä. Unet noin puolesta tunnista tuntiin kerralla. Ennen nukkui parit 2-3 tunnin unet mutta nyt muuttanut rytmin tuollaiseksi. Luulen että suurin vaikuttaja on tutti, koska ei enää suostu sitä syömään. Ennen jatkoi unia kun laitoin tutin suuhun, nyt vain tissi saa pojan jatkamaan unia. Hereillä poika jaksaa olla pari tuntia kerrallaan ja sitten taas torkuille. Yöunille meillä mennään noin 19.30 ja herää noin klo 6. Herää 1-2 kertaa syömään yöllä. Toivon että kiinteiden aloituksesta on apua siihen että päivään saisi järkevämmän rytmin ja uni maistuisi pidempään päivällä. Poika on selkeästi väsynyt kun herää lyhyiltä unilta.
 

Yhteistyössä