Limainen uloste

  • Viestiketjun aloittaja "Tuula"
  • Ensimmäinen viesti
"Tuula"
2v.pojallani on ollut aina kova vatsa ja ulostaminen on itkuherkkää. Ajoittain normaalia. On ollut pegorion kuurilla ja luumukuurilla. Nyt normaalin kakan päällä oli huomattavan kokoinen limainen kerros. Onko normaalia.
 
Yksittäisen kerran ulosteen pinnalla oleva lima ei ole huolestuttava asia. Muun muassa kova yskä ja nuha, lapsen limaisuus, saattavat joskus näkyä myös ulosteiden limaisuutena. Jos ulosteet ovat jatkuvasti limaisia tai jos ummetusvaiva ei ala rauhoittua, kannattaa lasta käyttää uudestaan lääkärissä.

Senja Kannisto
lastentautien ja lastenallergologian erikoislääkäri
 
"Katja"
Hei,
Pari päivä sitten huomasin lapseni ulosteessa lima.. en kiinnittänyt huomiota aluksi kun lima oli vähän ja uloste oli sinappikeltainen.. lauantaina vauvalla oli ristiäiset, silloin hän ripuloi 3 kertaa melko vedellä... sunnuntaina hän nukkui melkein koko päivän - luultiin että ristiäiset olivat hänelle kova stressi... illalla hänen uloste oli salaattivihreä ja limainen taas ja hän on oksentanut kerran. Yöllä hän söi ekaksi hyvin mutta toisen yösyötön jälkeen huomasin että hänen sänky oli ihan märkä - hän oksensi pois ekasyötön maito. .. Tänään hän nukkuu taas koko ajan eikä syö kunnolla. Yritin antaa edes lusikalla... vauva on täysimetyksellä... Tänään uloste limainen mutta keltainen, on vähän vihertävä. Lämpöä oli eilen 37.2 sitten 37.00 tänään 36.6.. Mitä se voisi olla?
Kohta soitan neuvolaan... puh.aika on vasta 12sta..

Kiitos etukäteen vastauksesta
T. Katja
 

Yhteistyössä