Listataanko selkä menosuuntaan asennettavia turvaistuimia (n. 9 kg - 25 kg)

Jos sinulla on ollut käytössä (tai siis lapsellasi :LOL: ) selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin, niin laittaisitko tähän merkin ja plus- ja negat. ominaisuuksia ja hinta. Toi turvaistuin"viidakko" on ihan mahdoton käydä läpi netistä, joten ajattelin pyytää apua täältä.
 
Meillä on Maxi Cosin Mobi. (ja tätä hehkutan kyllä aina kun tätä asiaa kysellään) Todella tyytyväisiä olemme valintaan. =)

+Mielettömän hyvä kallistuksen säätö (jos vertaa esim. Gracon Cosmiciin)
+Lapselle on paljon jalkatilaa
+Hyvät sivutörmäyssuojat

-Vie tilaa paljon autossa (muokkaampa tähän väliin, että tarkoitan paljon tilaa viemisellä sitä, että kovin pieneen autoon tätä istuinta ei voi laittaa, ei suinkaan leveyden takia, vaan vie paljon tilaa etupenkiltä, jos istuin asennetaan taakse. Jso meinaa, että edessä mahtuu vielä hyvin istumaan.)

 
Ihan oikeasti sellaisia istuimia ei olekaan, joka veisi vähän tilaa, koska istuimeen täytyy mahtua lapsikin ja lisäksi siinä pitäisi olla hyvä suojaus sivuilla. Siksi niiden mitat taitaa olla 1-2 cm sisällä leveydeltään ja kaikki takapenkillä ovat aika pitkiä, jotta lapsen jalatkin mahtuisi vähän aikaa turvaistuimen ja takapenkin selkänojan väliin. Yleensä eivät edes mahdu kuin pari vuotta kunnolla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja sonvo75:
Ihan oikeasti sellaisia istuimia ei olekaan, joka veisi vähän tilaa, koska istuimeen täytyy mahtua lapsikin ja lisäksi siinä pitäisi olla hyvä suojaus sivuilla. Siksi niiden mitat taitaa olla 1-2 cm sisällä leveydeltään ja kaikki takapenkillä ovat aika pitkiä, jotta lapsen jalatkin mahtuisi vähän aikaa turvaistuimen ja takapenkin selkänojan väliin. Yleensä eivät edes mahdu kuin pari vuotta kunnolla.
Äläs jeesustele, vaan vastaa ap:n kysymykseen. :hug:
 
Kyllä arvelinkin, että vähän tilaavieviä selkä menosuuntaan asennettavia istuimia on harvassa, tai onko ollenkaan. Itse kun olen ekaa kerta asialla näissä jutuissa en voi tietää sitä, mitä sinä, joten ihan asiallinen vastaus olisi kelvannut ilman vit....lua.

Muutan otsikkoa, jos saisi vähän paremmin vastauksia. Tsekkaan itse sitten mitat ja mittailen miten autoon mahtuu.
 
en ymmärtänyt lainkaan, että v...len. Ei ollut tarkoitus. Mielestäni vastaukseni oli ihan asiallinen ja asiapitoinen, paitsi viite tuohon kuvahirvitykseen toisessa vastauksessa, joka varmasti on vahinko tai osaamattomuutta. Miracles taitaa olla kyllä siinä oikeassa, että Maxi-Cosin Mobi noista on vähiten tilaavievä siksi, että siinä on jalusta, joka nostaa sitä ylemmäksi ja vieressäistuvalle jää enemmän tilaa jaloille ja hartioille.

 
Alkuperäinen kirjoittaja sonvo75:
Mielestäni vastaukseni oli ihan asiallinen ja asiapitoinen, paitsi viite tuohon kuvahirvitykseen toisessa vastauksessa, joka varmasti on vahinko tai osaamattomuutta.
Mun näytössä tuo kuva kyllä ei ole mikään hirvitys, varmasti näytön koolla on tässäkin tapauksessa merkitystä. Pienempää kuvaa ei ollut just nyt saatavilla.
 
Pahoittelen sinullekin älähdystäni, mutta jos kaikki laittaisivat tuollaisen kuvan keskusteluun, ei niitä kukaan jaksaisi selata. Kuvien kokoahan voi muuttaa aika monilla ohjelmilla, jotka ovat vakioita. No se siitä, olimmehan istuimesta samaa mieltä.
 
Meillä Britaxin secura. Ollut aivan mahtava. Selkänojaakin saa kallistettua vaikka ajon aikana, jos on liian pystyssä. Lisäksi poika näkee ulos & ympärille tosi hyvin. Turvavöiden kiristys myös helppoa.

Jokaisellahan on kokemusta vain yhdestä (joskus kahdesta) turvaistuimesta, joten kaikkien mielestä kai se oma on paras. Kannattaa mennä muutamaankin liikkeeseen katselemaa & kyselemään, ja sovittaa istuinta omaan autoon & lasta istuimeen. Kyllä jokaiselle se oma & sopiva varmasti löytyy =)
 
meillä poitsulla akta gracon cosmic comfort-istuin (-07 malli) jossa tosi jämäkät sivusuojat ja istuinta voi säätää enemmän nukkuma-asentoon, toimii ainakin meillä pitkillä automatkoilla. ostettiin lastentarvikkeesta, jonka sivuilla voi käydä kuvaa katselemassa...
 
Meillä Brio Zento, 199e.
Mitään huonoa ei toistaiseksi ole tullut ilmi.
Hyvää mm. se että saa kallistettua niin että voi hyvinkin pientä jo pitää siinä pelkäämättä että pää retkahtaa eteen nukkuessa.
Helppo asentaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Been there done that:
Miten helppo näitä istuimia on asentaa? Meillä kun samaa istuinta käytetään kahdessa autossa, niin siirrettävyyden pitäisi olla helppoa... tai sitten pitää vaan ostaa kaksi istuinta :ashamed:
Kannatan kyllä kahden istuimen ostamista. Ainakin tuota Maxi Cosia en viitsis kovin useasti alkaa irrottelemaan ja laittamaan toiseen autoon. Kun sen kerran saa autoon tukevasti ja napakasti kiinni, siihen menee kuitenkin jonkun aikaa. Helpommalla varmasti pääsee, kun hommaa kaks istuinta. :)
 
Meillä on 2 istuinta, ollut itse asiassa kolme. Omia istuimia Hts, joka on ihana vauvalla (kaukalon jälkeen) se on melko korkealla joten lapsi näkee, helppo säätää kalteviuutta yhdellä kädellä, turvavyön säätö surkea! ja autoon kiinnitys melko hankala (meidän istuin on kyllä jo vanha varmaan vm 98 tms.)

Sitten toinen istuin on britaxin two-way-elite. Meillä ollut aina käytössä kasvot menosuuntaan, joten selkämenosuuntaan ominaiuuksista en osaa puhua mitään, mutta isommalla lapsella tämä on ihanan tilava, turvävöiden säätö nopea, kiinnitys helppo ja nopea ja jämäkkä.

Nyt oliskin edessä uudet pohsinnat istuimien osalta, kun esikoinen vielä tarvii istuimen ja nyt kkuopuskin kohta pitää siirtää pois kaukalosta että laitetaanko kakkos autoon ollenkaan istuimia, vai ostetaanko esikoiselle turvavyöistuimet vai mitä. Sori vähän meni ohi aiheen.

tuota britaxia kuitenkin suosittelen lämpimästi, mutta en ehkä vielä puoli vuotiaalle. Mutta jo vuoden ikäiselle hyvä, ja menee pitkään.
 
PLUSSAA: käy ensin selkä menosuuntaan, myöhemmin kasvot menosuuntaan ja sitten vielä turvavyöistuimena 25 kg asti. meillä poika nyt 5v, ja edelleen two way kakkosauton turvaistuimena.
NEGAA: jos pitää vaihtaa autosta toiseen, on työläs kiinnittää (paitsi jos molemmissa autoissa on omat kiinnikeremmit).

minusta voi hyvin käyttää jo 6kk+vuotiaille (ehkä n. 8kk iästä...)

hinta 199e
 
Se on ainakin kaksikymmnetävuotta vanha istuin ja edustaa seitsemänkymmenluvun turvallisuutta. Oltais saatu sellainen ilmaiseksi aikoinaan, mutta se kävi vain etupenkille ja muutenkin kieltäydyttiin kohteliaasti. Korjatkaa, jos käsitykseni tuosta linkistä on väärä.
 
Aivan väärän kuvan olet saanut. Tuo istuin on aina suojannut lapset testeissä erittäin hyvin. Esim.britaxin istuin on hajonnut päreiksi näissä ncap testeissä. Katso uusia testituloksia. Ei seitsemänkymmenluvun. Silloin tuota istuinta ei ollut olemassa. Itse aion laittaa istuimen kiinni auton merkistä riippumatta. Tuo käy etuistuimelle,takaistuimille,myös keskelle. Tuo on Volvon suunnittelema jota ei missään lastentarvikeliikkeessä myydä. Ja hyvä niin. Esim.Lastentarvike myi alennuksella aikoinaan graco cosmic istuinta kun sai testissä arvosanan huono. Nyt kun sen seuraava versio jostain testistä sai hyvän arvosanan,mainostettiin istuinta isoin kirjaimin. Ja toisessa testissä istuin tyrmättiin täysin.
 
Auto on saanut hyvät pisteet, mutta istuimista ei mainita mitään. Oliko tämä taas jonkun Volvo-miehen mainos tai kannanotto.

Sitä paitsi en löytänyt mistään mainintaa, että joku Britaxin tai muukaan istuin olisi mennyt päreiksi. Pysytäänpä nyt asiassa.
 

Yhteistyössä