LÖYTYYKÖ MUITA, JOIDEN 8KK VAUVAT EI VIELÄ...


KÄÄNTYILE????? Siis meiltä löytyy tämmöinen tapaus, joka on vaan muutamia kertoja kääntynyt itekseen. |O Neuvolassa laitetaan temperamentin piikkiin. Huomenna olis eka fysioterapia, vierastaminen ei varmaan auta...

On ollu koko pienen ikänsä itkunen tapaus ja siitä kans lähin eilen neuvolaan soittelemaan , että onko tää oikeesti normaalia kun on näin itkunen ja ei kääntyile eikä ryömi. Monesti päivät menee vaan sylissä ja kantaen, ei viihdy missään. Hampaita tulee, mutta ei voi enää laittaa sen piikkiin. ONKO MUITA? Olis tooosi kiva kuulla muittenki kokemuksia tästä!!! Kiitos vastauksista! =)
 
Täällä poitsu 7kk,ei kääntyile eikä ryömi..huolestuttaa itseä koska muut meidän lapset ovat kääntyileet n.3kk iässä ja isompi poika nousi tukea vasten 7kk seisoon ja 8kk käveli..muut lapset menneet koko lailla samoissa jalan jäljissä..meidän esikoinen ekaluokkalainen tiputti sohvalta vauvan(siis nousi sohvalle vauva sylissä seisomaan)että vauva tippui päälteen laattalattialle..vauva vietiin heti lääkäriin tutkittavaksi mutta pelottaa että tuo iso kolahdus aiheutti jotain..neuvolassa seurataan..mutta toisaalta toiset lähtee hitaammin liikkeelle..
 
Meidän vauva kääntyi 8kk iässä vaan silloin tällöin. Alkoi vähän sen jälkeen kääntyilemään ja kierimään. Saatiin lähete fysioterapeutille ja ollaan siellä kolme kertaa käyty. Meillä poika on kehittynyt kuitenki normaalisti, hitaammin vain.

 
Minun esikoiseni oli vauvana selällään viihtyvä, maailmaa tarkkaileva rauhallinen tapaus. Kääntyi kyllä vatsalta selälleen hyvin varhain, muttei tehnyt elettäkään halutakseen takaisin vatsalleen. Varsinaista kääntymisen ajankohtaa en nyt muista, mutta oli lähemmäs 10kk ennenkuin ryömi. Sen jälkeen sitten vasta konttailut, nousemiset jne. Ihan hyvin on joka paikkaan ehtinyt, vaikka ei ole kiirettä pitänyt - nyt on ihana, ikätasoinen 2v2kk mussu. Eipä siis huolta ellei jotain selkeää viivästymisen merkkiä ole havaittavissa, nämä asiat tapahtuvat yksilölliseen tahtiin. Fyssarilla mekin käytiin, ja ihan mukavaa sekin oli vaikkei sinänsä hyödyllistä (kun siis vaan seurattiin, että kyllä homma etenee, vaikkakin keskivertoa hitaampaan tahtiin). Itse en ollut asiasta huolissani, eikä kyllä oikein kukaan muukaan, kunhan nyt vaan kuului asiaan seurata kehittymistä niillä jotka tiettyyn aikaan mennessä eivät tee tiettyjä asioita.
 
Meijän tyttö ei kääntyillyt lainkaan ennen kun lähti liikkeelle. Kun tuli 8kk täyteen, meni pari viikkoa ja alkoi konttaamaan sellaisella peppukiitosysteemillä. Toinen jalka konttausasennossa ja toinen pepun alla ja kiskoi käsillä eteenpäin. Siitä meni sitten kaksi kuukautta niin otti ensimmäiset askeleensa ilman tukea ja nyt on 13kk ja kävelee ja melkein juoksee joka paikkaan.... ryömiä ei vieläkään osaa.

Mut siis, mä tiedän että se turhauttaa kovin paljon! Meillä tyttö istui tukevasti jo 6kk iästä, mut ei liikkunut. olikohan se 9kk kun nousi tukea vasten seisomaan... mut siis kun alkoi liikkumaan niin sen jälkeen vasta alkoi kääntyilemään. Sitten kehitys menikin vauhdilla.

Tsemppiä fyssarille, toivottavasti menee hyvin ja saatte jotain hyviä vinkkejä. Ei siinä varmaan mitään huolta ole, mut kyllähän sitä jo äitinä haluaa saada lapsensa liikkeelle kun se makoilu ja kitinä on NIIIIN turhauttavaa jo äidinkin mielestä.

Tsemppiä! :heart:
 

Yhteistyössä