Lokakuun -08 kullannuput

Nyt on jo pakko tulla moikkailemaan, vaikka ihan jo hävettää tämä hiljaiseloni. Nimimerkki piti vaihtaa ettei oo tytöllä samaa. Eli olen entinen A dette, nykyinen succa, kun en parempaakaan keksinyt. Meillähän tyttö syntyi 18.10.-08 ja nimeksi kaunokainen sai Adette Erica :heart: Siksipä siis piti nimimerkki muuttaa.

En ole lukenu tätä HURJAN PITKÄÄ ketjua alustalähtien ollenkaan, mutta mitä nyt katselin niin aika pitkälti kaikki "vanhat tyypit" näyttävät olevan mukana. :)

Meillä on Adeten kanssa yhteinen taival alkanut mainiosti. Neiti on ollut alusta saakka aivan unelmalapsi enkä vielä tänä päivänäkään ole kovin montaa kertaa neitin itkua kuullut. Hän tykkää vaan jokellella ja naureskella ja on aikasta kova täti touhuamaan. Hyvin ollaan kasvettukin, sillä 5kk neuvolassa pituutta oli 69,5cm ja painoa 7910g. Vauvauinnit ollaan aloitettu jo kolmen kuun iässä ja niistä päästäänkin nauttimaan koko perheen voimin joka sunnuntai.

Adette on edelleen rintaruokinnalla, mutta toki saa jatkoksi vielä nannia ja nyt ollaan jo hieman alettu maistelemaan soseitakin :) Hyvin on toistaiseksi ottanut makuja vastaan. Meillä nukutaan yöt jo suht kokonaisina, siinä ysin jälkeen nukkumaan ja sit aletaan heräillä joskus ennen seitsämää. Ihan mukava rytmi näin. Jos ade herää yöllä syömään niin sit nukutaan pidempään.

Laitan muutaman kuvankin vielä jos ehdin, neiti taisi herätä kun kuuluu jo pientä muminaa :)

Adeten kastekuva.


Adette noin 3½kk.


Itku pitkästä ilosta... :D


Yritän nyt vihdoin parantaa tapani ja jälleen osallistua keskusteluihin mukaan tämän noin viisi kuukautta kestäneen kaksplus pannan jälkeen, toivottavasti olen vielä tervetullut :whistle:

Nyt neitiä syöttämään! :wave:

terv. succa & Adette 5kk 9pv
 
succa oonkin ihmetellyt missä oot ollut, kiva kuulla sinustakin. tervetuloa siis takaisin joukkoomme. Mukavaa että on vauva-arki ruvennut luistamaan. Todella on nätti tyttö ja nätti on nimikin =)

mä täällä oottelen meidän uutta astianpesukonetta pitäisi tulla tossa kahden aikoihin, jee! mun kädet ei ois enää kauaa kestänytkään tota käsitiskiä, peukalo ei enään pahemmin liiku jumittaa jatkuvalla syötöllä ja menee kokoajan sijoiltaan, pitää kohta varmaan käydä sen kanssa lääkärissä kun tuolle käsikirurgille on aika vasta kesäkuussa ja mun ihokin kärsii kamalasti kun on atooppinen iho niin ei pitäisi hirveästi uitella niitä eikä mistään tiskihanskoistakaan ole apua kun silloin kadet muhii niissä. mutta nyt mentävä jälleen. :wave:
 
Käytiin tänään 6kk neuvolassa.
Pituus 66 cm
Paino 8,665 kg
Kaikki muuten ihan ok, mutta kuukaudessa pituutta tullut lisää vain 1cm ja pidemmältä ajalta pituuskäyrä on laskusuuntainen. Painoa kuitenkin tullut ja painon ja pituuden suhde ok. Ens kuulle varattiin ylimääräinen aika, niin katsotaan mihin suuntaan se pituus on menossa.

Ensi viikolla mennään taas käymään iho- ja allergiasairaalassa lääkärillä, kun ei Joonatanin posket ota parantuakseen ja ovat menneet pikkuhiljaa aika pahan näköisiksi.

ziz+Joonatan 6kk
 
zizilisko: Meidän poikien pitäisi jotenkin yhdistää voimansa, kun Otolla ei tule tarpeeksi painoa ja Joonatanilla pituutta :) Meillä siis myös ensi viikolla ylimääräinen punnitus, kun painokäyrä menee alaspäin..

Tänään ei ole pojalle maistunu oikein muu ruoka kuin maito. Johtuu varmaan siitä, kun eilen puhkesi eka hammas ja toinen alahammas on myös ihan tuloillaan. Tämä ilta on mennyt ihan itkeskelyksi, ei meinaa oikein millään rauhoittua... Kyllä se varmaan pahalta tuntuu, kun ikenistä hampaat puskee ulos. Mulla on itelläni aivan järkyttävä päänsärky, jatkunu jo viikon verran. Kävin viime viikolla lääkärissä, kun hartia jumiutu niin pahasti, ettei pää kääntyny ilman kovaa kipua. Jotain lihasrelaxanteja sain ja vahvempaa särkylääkettä. Relaxanteja en uskalla päiväsaikaan ottaa, kun väsyttävät kuitenkin jonkun verran. Noh, kaipa tämä tästä helpottaa...

Onnea muillekin hampaallisille =)

Sinisin ja poitsu 5,5kk
 
Alkuperäinen kirjoittaja mammatuu:
Tervehdys!

Oisko kellään tietoa, mistä saisin ostettua graco cosmic-turvaistuimeen turvavyön pehmusteen siihen osaan missä lukkopesä on? Eli alapään kohdalla...
Moikka!

Kannattaa varmaan kysellä jälleenmyyjältä josko voisi tilata.
Me asennettiin juuri samanmerkkinen istuin eilen Mirolle kun ei mahdu kaukaloon enää kunnolla.
Tuntui,että toinen joutuu oleen pallit suussa kun pisti vyöt kiinni :ashamed:
:LOL:
Nyt on sitten "isojen poikien istuin" :D

 
Hmm.. Mammatuu, eikös sellasen pehmusteen vois ite tehdä? En kyl tiedä millanen kyseessä, mut kunhan arvuuttelin :D

Mekin oltiin eilen neuvolassa (5kk) 7260g oli painoa ja pituus oli 67,2cm. Aikas tarkkaan mittaavat meillä neuvolassa :D Ihan kivasti käyrillä mennään, ei ollut valittamista. Rokotus saatiin ja Sisi ei taaskaan tykännyt. Niin ja meillä on ulostautunut myös hammas nro 2!
 
Halusin kysyä teiltä jotka imetätte kiinteiden ohessa, että kuinka teidän päivä menee syömisen osalta? Itse kun vielä imetän niin pohdin että kuinka paljon pitäisi sitten kiinteetä/maitoa mennä päivässä, että on hyvä. Itse olen tehnyt niin että imetän ensin ja sitten annan kasvissosetta klo 11-12 ja sitten hedelmä/marjasosetta klo 15 sen minkä neiti jaksaa. Koska pitäisi jättää toi imetys pois tosta, eli käytännössä koska maito pitää korvata soseella? ja imetän ensin koska Jenni ei suostu ruuan jälkeen ottamaan maitoa tissillä eikä pullolla, olen ajatellut että tuleeko liian vähän nestettä jos ei suostu ruuan yhteydessä juomaan.
Annoin ennen kasvissosetta n.klo 10-11, sitten unille. herättyä (n. 12-13) hedelmäsosetta ja sitten vielä joskus 17-18 kasvissosetta. neidin maha meni kovaksi kun annoin perunaa taas ja sitten totesin että josko antaisin vain kerran tota kasvista, josko maha rauhoittuisi. missä vaiheessa noi soseet alkavat tosissaan olemaan se päivän mahan täyttävä ruoka, eikä maito?

Sitten vielä ideoita että mitä antaa. nyt on peruna tosiaan poistettu listalta kun se kovetti mahan. bataatti, kukka ja parsakaali, porkkana ja maissi on jo kokeiltu erinäisillä muodoilla. onko vielä jotain kasvista mitä saa/pitää kokeilla ennen kun aloitetaan lihat?

perjantaina ollaan neuvolaan menossa ja sieltä pitää vähän kysellä sitten lisää mutta haluaisin teidän kokeneiden ohjeita myös mikä toimii käytännössä. :D

Muuten täällä menee kivasti. neiti tuolla lattialla pyörii välillä vasemman välillä oikean kyljen kautta mahalleen, viimeinkin molemminpäin. :D ja kiljahtelee. Pari päivää on hampaat vaivanneet tosissaan. yhtänä iltana laitoin suponkin kun tuntui että mikään ei auta. kunpa ne jo viimein kohta tulisi.

tä ja Jenni 5kk ja reilu viikko päälle.
 
Moi!

Mä olen nyt muutaman viikon antanut soseita ja imettäny. Mä annan siinä puolilta päivin kun olisi imetyksen aika sosetta ja sitten siitä n. puolen tunnin päästä tarjoan rintaa. Oon ajatellut, että syö minkä jaksaa sitten rintaa....en tiedä mikä on oikea tapa?

Minkälaisia määriä te annatte soseita? Meillä meni tänään kevyesti bonapurkillinen...onko ok teidän mielestänne näin kahden viikon totuttelun jälkeen? Onko se hyvä määrä? Vaikutti, että tyttö ottaisi niin paljon kuin annetaan...

 
FPI
Moi!

Hetkeen en oo tänne ehtinyt ja eilen yhteys jotenkin toiminut!

Mukava succa, että olet palannut ja hienot kuvat tytöstä!

Soseista, ei mee vielä bonapurkillista tai en tiedä, jos vaan antais niin paljon niin vois mennäkin...tuntuu välillä, et Minni vois syödä vielä lisää tai sit vaan inhoaa suun pyyhintää ;)

Oltiin tänään vauvakinossa katsomassa Marley ja Minä ja kiva leffa oli ja hyvin Minnin kanssa meni!

Eilen oli meidän toinen hääpäivä :heart: mutta ei tullu tehtyä mitään erityistä, mutta viikonlopuksi lähdetään Helsinkiin koko perheen voimin :)

Sunnuntaina oli vauvaunnissa kuvaaja, joten tässä pikkusukeltajasta kuva!



Mukavaa Aprillipäivää! :LOL:

Milla ja Minni ensi viikolla 6kk :heart:
 
Moikka!

Tänään käytiin 5kk neuvolassa.
Mitat:
Pituus:69,5cm
Paino:8985g

Kaikki ok,kehuja sai.
Täti meinas,että voitas lihoja aloitella,mutta en pidä mitään kiirettä kun meillä muutenkin viivästynyt toi soseiden alotus sairastelun takia.

Käytiin myös Meilahdessa korvakontrollissa.
Miro on nyt putkitus jonossa,ja kesän jälkeen laittavat.
Lääkäri sanoi,että jos tulehduksia tulee vielä nyt keväällä niin pitää ottaa yhteys niin kiirehditään putkitus jo ennen kesää.
Mutta jos korvat pysyy rauhallisena kesään niin sitten odotellaan aikaa.
Ja nytkään korvat eivät olleet "priimat".

Sitten tuli shopattua uusi sohva,nyt odotellaan vaan koska tuovat sen kotiin =)
Laittelen vielä kuvan..





:wave:
 
Moi vaan pitkästä aikaa... :wave:

Keskimmäisen 6-vuotis synttäreistä selvitty. Onneks seuraavat juhlat on vasta kesäkuussa, esikoisen nimittäin. =)

succa: Kiva kuulla sustakin ja hienoja kuvia. :)

FPI: Ihana uintikuva =)

samperin puusilmä: Meidän poitsut on kyllä hyvin saman kokoisia, hauska juttu sinänsä. Hyvä, et putkituksesta on jotain edistystä. Josko Miron korvat sit paranis kunnolla. :)

elämänperhonen: Meillä menee sosetta sellanen purkillinen kerrallaan. Oon antanu aina, alusta asti, sen verran kun poika on syöny... =)

Muuten täällä ei mitään kummempaa uutta. Liikkumista harjotellaan kovasti, kohta se ryömiminen varmaan alkaa, elkeet on sellaset. :D
Jonkin verran on levottomuutta taas, liekö uusia hampaita tulossa. Kuolan määrä on ainakin lisääntyny uudestaan. Ei kai jo tulleet hampaat lisää syljen eritystä enää...??

jasmara ja Jere 5kk+3vkoa
 
Moi

pikamoikkaus, kun lähdettävä kaverille katsomaan Nooalle jo 80 cm vaatteita, nyt menee 74 cm mut kaveri kasvaa huimaa vauhtia...

meillä vasta soseiden maistelu ihan alkumetreillä, porkkanaa, bataattia, mustikka/vadelmaa maistelllaan, ja määrät on ihan muutama jääpalakuutio max...maitolinjalla siis pitkälti vielä...

FPI aivan ihana kuva :heart:

mutta nyt on mentävä, aivan hurmaava ilma ulkona mut asioita niin paljon taas et ei ehdi olevinaan ulkoilemaan ja sen kyllä tästä kasvojen kalpeudesta huomaa..ihanaa kun kevät tulee :heart:

pw ja Nooa 6 kk :heart:
 
Hep.

5kk Neuvola takana. 7510g (6930g) ja 62.7cm (61.5) mitat. painokäyrä kohoaa edelleen hyvin vaikka ei sitä niin kauhesti viime kuusta tullut, mutta pituus käyrä menee edelleen alaspäin. nyt ollaan melkein -2käyrällä. :( sanoi että jos vielä ensi kerrallakin on niin sitten ylimääräinen lääkäri ja se laittaa sitten lähetteen lastenlääkärille tutkimuksiin. sanoi kuitenkin että ei kannata päätään sillä vaivata kun tod näk neiti vaan hakee käyräänsä, ja kun molempien suvun naiset on jotain 160cm+ pitkiä eli lyhyitä niin neiti vaan jatkaa samaa linjaa eikä ole tulossa miksikään hujopiksi. Nyt sai neuvolatätikin nähdä hymyä ja naurua ja sai tutkittua neitiä kunnolla kun kerrankin oli tyytyväinen vaikka kesken unien sinne mentiikin. huuto iski vasta kun olettiin mittailee, ja sitten iski se väsy. ei muuta ku piikki reiteen ja unille. :LOL: kehuja saatiin kovasti triksevästä tytöstä. :) sanoi että varmasti puolen vuoden iässä saa alkaa pitää syöttiksessä kun on kuulemma jo nyt ikäisekseen selkä tosi suora ja hyvä mutta kehotti kuitenkin odottamaan vielä hetken. Ohjeet saatiin aloittaa puuro seuraavaksi. riisillä aloitetaan kun tuo maha on vieläkin vähän kovana siitä perunasta, eikä meinaa rauhoittua. sanoi että sitäkin vois sitten taas hetken päästä kokeilla kunhan maha on rauhoittunut. ja sitten vasta lihat kun puurot ollaan aloitettu.

meillä mennään vielä 62cm vaatteilla. pikku hiljaa otetaan 68cm käyttöön, varsinkin bodeista kun 62 meinaa olla välillä vähän kireitä kun ovat pesuissa vähän kutistuneet. housut menee 62 vielä varmaan pitkään,ellei sitten ala maha kasvaa ja pienet housut puristaa. Neiti tulee äitiinsä, lyhyt jälkainen ja isomahainen. :D

nyt siivouspuuhiin ennen kun neiti herää uniltaan. :)

tä ja Jenni 5kk+
 
Silleri
Omalla tavallaan on mukavaa, että tämä palsta on niin hiljentynyt jo, sehän kertoo vain siitä (mikä tilanne meilläkin on ), että elämässä on nyt niin paljon enemmän menoa ja meininkiä, eikä enää niitä piiiiitkiä imetys-istuskeluja... :D Jolloin sitten istui palstalla ihmettelemässä.

Kaisla edelleen heiluu kontillaan ja peruuttelee pitkin kämppää, mutta ei vieläkään, kuukauden kontillaan heilumisen jälkeen tajua mitään eteenpäinmenosta. Pieni on hassun näköinen, kun hyppii käsiensä varassa kuin pikku pupu, mutta eteenpäin ei pääse. :heart:

Kaurapuuroa ollaan nyt viikko syöty. Pitää varmaan aloittaa lihat, ollaan sen verran vantteria ja liikkuvaisia. Aloitan kanalla ja porsaalla, pojalle ei oikein vieläkään sovi naudanliha, vaikka on jo kohta 3v. Itsellekin se aiheuttaa vatsanväänteitä.

Mutta täytyy nyt pakata nuo haalarit lattialta taas säilöön. Piti käydä varastot läpi, mitä löytyy, ja sieltähän löytyi: mm. ensi talveksi pojalle 4 toppahaalaria... :LOL: Niitä kertyy!

Silleri ja Kaisla yli 6kk jo
Niin ja meillä käytetään vain 80cm bodyja, pitkäselkäinen... :D
 
Succa - Ihania kuvia!!

Nyt täytyy kyllä sanoa että on mun pakko jäädä pois tästä listasta.
En ehdi vaan millään oleen mukana tässä,ja ois kuitenkin kiva kirjoitella ja olla mukana keskusteluissa.. Ihan harmittaa mutta perhe vie ison ajan kuitenkin.

mutta jos joku jää kaipaan niin mut saa facebookissa kiinni ;) eli yksäriä jos laittaa niin saa tiedot millä mut löytää ;)

Ihanaa kevättä kaikille teille ja vauvoillenne :heart:
 
Moi

juu on pino hiljentynyt kovasti, itsekin ehtii käydä lukemassa juttuja silloin tällöin ja yrittää raapustaa jotain meidän elosta täällä..mihinköhän esim. Liina on kadonnut ...ja moni muu :D ..meilläkin on vauhtia kotona niin et kun saa Nooan unille niin on sata hommaa mitä yrittää tehdä ja sitten kun nuo isommat ei nuku enää niin sit yrittää samalla häärätä heidän kanssa....mutta yritän silloin tällöin laitella kuulumisia...

ensi viikolla neuvola (6kk)...

nyt välipalan laittoon

:wave:

pw ja Nooa 6kk
 
moikka mammat :)

Meilläkin hammas kokonaan puhjennut.toista pukkaa. Ja poika on kipeänä, flunssa iski päälle.
Räkätautia liikkeellä. Pikkusen ollu lämpöä ja kiukutellut. viime yö oli raskas, en uskaltanu kunnolla nukahtaa koska pelkäsin että se tukehtuu räkäänsä :/. Pistin kirjoja pinnasängyn päädyn jalkojen alle ja märän rätin patterille. Tänään ostettiin nenä friida,ja se o paljo parempi ku se pumppu homma. Tosin poika parkuu ku hyeena ei tykkää yhtään että imetään mitään sen nenusta. Huoh.. syökin onneksi ihan hyvin ja leikkii ja naureskelee, ei oo niin kovin kauheen kipeä enää.. mites teillä?
Mitä muille kuuluu? :D niin ja meillä poika laahaa jo itteä eteenpäin, tosin puoleksi kyljittäin möngertää etiäpäin. :D
 
Minä olen vissiin tosi laiska kotitöissä kun on aikaa netissä heilua neidin nukkuessa. :D

Meillä neiti saa joka päivä lisää vauhtia ja se on ihanaa. sylissä pitää aina istua tai seistä ja hyppiä. uniin se myös vaikuttaa kun yöt on aika levottomia kapaloinnista huolimatta ja myös päivin nukutaan nykyään lyhyempiä pätkiä hiukan useammin. aikaisemmin saatto aamupäivästä nukkua 4h putkeen, nyt maks on 1,5h(30min-1,5h). sellaisia unia nukutaan 3-4 päivän aikana. nukahtaminenkin on joskus työn takana, aikaisemmin nukahti heti melkein ilman itkua, nyt pitää unta itkeä jopa 10min. jos käy kattomassa, neiti on silmät kiinni ja pää pyörii ja inisee tai itkee. Sellaista se varmaan voi olla kun alkaa fysiikka kehittyä. :)

Puuroa ollaan kolme päivää maisteltu eikä se vieläkään meinaa upota. tosin meni meillä soseittenkin aloitus niin että meni monta päivää että suostui kunnolla nielemään lusikan kaksi ja sitten kun alkoi maistua, upposi kerralla puoli purkkia tai enemmän. harkitsevainen niin kuin isänsä. :)

Meillä ei ole *kop kop* toi flunssa onneksi iskenyt. toisinaan nenä oli vähän tukossa mutta siitä päästiin keittiksellä ja imulla ja se oli siinä. muutenkin neiti ollut terves.

Meillä ei mahallaan mennä vielä mihinkään, paitti joskus mennään oman navan ympäri kun laittaa leluja etuviistoon. huuto tulee kun neitiä selvästi turhauttaa paikalla oleileminen, tahtoisi jo kovaa liikkeelle.

Huomenna ajattelin kokeilla syöttää neitiä syöttötuolissa kun tänään kokeilin pitkästä aikaa sitä siihen ja istui 5min kurkkua imeskellen tosi hyvin, ei enää nojaillu siihen etukaareen vaan kannatteli koko ajan. :) rakas on jo niin iso. vasta se vaan nukkui syöntien välissä, ja syötötkin kesti parhaimmillaan tunnin. :)

Nyt katsomaan poliiseja, kun neiti nukahti itse sänkyynsä viimein. :)
 
Hei!
En minäkään ole jaksanut/ehtinyt täällä pitkään aikaan vierailla, silloin tällöin olen kyllä käynyt kuulumisianne lueskelemassa:) Kiirettä pitää lapsen kanssa, kuten teillä muillakin...
Ihmeempiä ei meille kyllä kuulukaan, neitillä ikää 6,5kk ja kovasti kasvaa ja kehittyy. Kuukauden ajan on meillä syöty nyt 5 ateriaa päivässä,aamupuuro, lounas, välipala, illallainen ja iltapuuro. Imettäminen jäänyt neidin omasta tahdosta(=ei suostu enää tissille) ainoastaan aamuihin. Se siis oikeestaan 6. syöntikerta.... Kasviksista taitaa kaikki saatavilla olevat olla käytössä, samaten viljoista kaura, ohra, vehnä ja ruis. Lihoista on syöty kanaa ja nautaa, possu vielä kokeilematta.... Unet sujuneet edelleen toistaiseksi (kopkop) hyvin, neiti nukahtaa 20-20.30 aikaan itse omaan sänkyynsä ja herää n klo 7 aikaan aamulla. Öisin ei ole herännyt sitten 2 kk iän enää... Päikkärit oli ennen yhdet n 3-4 h kestoiset, mutta nyt ne ovat hakeneet hieman uutta rytmiä, aamupäivällä yhdet ja sitten iltapäivällä toiset nukkui esim eilen...Itse myös päikkäreille nukahtaa ulos vaunuihin, ei ole tarvinnut enää nukutella...Päinvastoin, jos olen joskus lähtenyt vaunuttelemaan päikkäreiden aikaan niin silloin on unet jääneet pätkiksi, herää liikkeeseen ja autojen ääniin ilmeisesti ja sitten ei uni enää tule...

Muskarissa käydään kerran viikossa ja vauvauinnissa myös, molemmat sekä neidistä että äidistä huippua!:) Ja isä mukana uinneissa myös, siellä erityisesti sukeltelu tullut isin ja tytön yhteiseksi jutuksi... :heart:

Liikkeelle lähtö on ottanut harppauksen nyt viikon sisään, aiemmin pyörähti mahalleen harvakseltaan, mutta nyt on heti mahallaan kun selälleen laittaa, ja eilisestä lähtien kääntynyt useasti jo takaisin selälleenkin. Lelujen perässä rymyttää matolla hinkuttaen hieman jo eri suuntiinkin, ja kun nousee ojennettujen käsivarsien varaan, tulee vahingossa hieman peruutettuakin:) Myös hampaita kai tehnyt, kun viikonloppuna oli tosi kiukkuinen ja "purulelu" sai kyytiä, kun neiti hinkkas sitä ikeniä vasten niin että vinku raikas....:LOL: Vielä ei ole yhtään kyllä puhjennut.

Voimia arkeen teille ja Satuselle eritoten flunssapotilaan kanssa, samoin Mirolle ja puusilmälle sairastelukierteen keskelle...Ilmeisesti nyt tilanne onkin jo helpottanut? On teillä hurjaa ollut kyllä.... :hug:
Ja kiva oli kuulla succastakin pitkästä aikaa, teitä jo tuossa joku aika sitten mietinkin....:)

Toivottavasti jaksatte silloin tällöin tulla kertomaan kuulumisianne, on niitä kiva kuitenkin kuulla! Itsekin yritän...:)

Kirppiina ja Emilia 6,5 kk
 
:D kiitoksia voimien toivotuksesta. Meilläpäin ollaan jo takasi elävien kirjojen kansien sisällä! :wave: pistin sipulin puolikkaan pilttipurkkiin yöksi pinnasängynalle, korotin tyynyllä pinniksen patjan alta patjaa,ja sänkyä vielä paksuilla harrypotter kirjoilla. Sitten käytettiin sitä nenä friidaa,ei tarvinu ostaa niitä liustippoja vai mitä olikaan. Nyt enää yskäisee sillon tällön. Räkäkään ei valskaa pojalla.Ulkona ollaan käyty ja poika nauttii elämästään. Hii!! Ei oo enää kovin montaa päivää ku meijän poju on 7kk. Huhhuh.. onko siitä tosiaan jo niin kauan.
Meillä syyään sekasin kaikkia. Kaikkia ollaan jo maisteltu, ja ihmettelen mustaa sontaa pojalla. Seassa rusehtavia viiruja, mutta muuten yleensä tumma/musta. Neuvolassa sano kuukausi sitten että ei muka hätää ku johtuu viljasta ja ku kaikki ruuat on nyt seka käytössä. Itte sano että joo ei haittaa vaikka sekasin käytätte. Meillä siis ruokalista suurinpiiretin tähän tapaan: Aamu: Puuro joko neljänviljan,tai kuningatar (muksu merkki).
Sitten siitä n.3-4h. Broileri,porsas,tai kalasose + maitoa. Siitä taas saman verran eteenpäin niin hedelmäsose ja vettä. Joskus muussattu banaani + luumua (koska banaani kovettaa kakkaa). Sitten siittä taas saman verran eteenpäin joku ruokasose. Meillä tykätään broilerista ja kalastajan herkusta vai mikä se nyt olikaan. Myös ne jugurtti soseet menee lujaa alas..Niin jatkuu, sitten illalla puuro, ja siitä n. tunti niin kauravelli. Joskus, öisin herää yöllä niin annetaan joko maitoa tai velliä...
Ollaan suunniteltu rattaiden ostoa. Mitä suosittelette? matka, vai sellaset brio ponyn tapasia?Itteä kiinnostas ne ponyt. Meinaan, ollaan lähössä haaparannan puolelle shoppailemaan ikeaan, yms yms tässä reilu parin viikonpäästä. Niin siellähän ne on halvempia ainaki ollu joskus mitä oon kahtonu,eli meinasin sieltä hankkia..

Tuli tässä mieleen että kun teijän vauvat kakkaa niin pitääkö ne meteliä? |O
Meijän poika se ärisee ja jäykistää ittensä kivikovaksi ja naama punasena ähertää "hhhhhhhhh" :heart: se o niin hassun näkönen ku se istuu lattiallaki ni äherrys käy.
Ainiin juu, meillähän istutaan ilman tukea lattialla, joskus kumahdetaan vielä nurin mutta melko harvoin. Tukea vasten yritetään kovasti nousta. |O
 
Moikka! Harmi, että tää palsta on niin kovasti hiljentyny. Mutta toki ihan ymmärrettävää, että muutakin tekemistä on, ku koneella istua =)

Meillä tänään lisäpunnitus pojalla, kun se painokäyrä alaspäin menee... Tulen sitten kertomaan, miten on paino kehittyny.

satunen: Mä ostin brio racet, oon jonkun verran jo niitä käyttäny, ku selkänojan saa semmoseen puolimakaavaan asentoon. Oon ollu tosi tyytyväinen niihin! Ainaski täällä kaupunkialueella on tosi kätevät, ku on niin ketterät ja suht kapeat, mut kummiski jämäkät. Meillä kans poitsu rypistää kakkaa oikein kunnolla. Pitää semmosta ihme "murinaa" ja naama tulee punaseks. Suhteellisen huvittavan näköstä =) Kauhee äiti mä oon, ku tommonen mua naurattaa...

Otto on oppinu menee konttausasentoon. Siinä sit nytkii, mut ei vielä ainaskaan eteenpäin pääse, taakse menee sillai mittarimatotyylillä. Ja kaikki menee suuhun, mitä tulee eteen. Ikenet varmaan kutiaa pojalla kauheasti, ku välillä oikein kaluaa leluja, nokkamukia ym.

Nyt aamupuuron laittoon :wave:

sinisin ja poitsu kohta 6kk :eek:
 

Yhteistyössä