*Lokakuun '09 Mahapyöriäisistä Vauvautuneet Helmikuussa 2010* (Tarkastakaa tietonne!!!)

Täällä ei ole vielä menkkoja näkynyt, ei sen puoleen, ei mulla niitä ole ikävä kyllä. Niin runsaat ja kivuliaat että kauhulla taas odotan. Meillä mietinnässä mulle hormonikierukka, koska se toimii lääkkeenä noihin mun ongelmiin ja/tai sitten miehen kanssa myös vakavasti keskusteltiin jos ihan lopetettais tämä vauvatehtailu tähän ja häneltä laitettaisiin piuhat solmuun. Meitä kuitenkin on siunattu jo monella lapsella. Miehellä siis ennestään jo 3 omaa, mulla 2 ja sitten nämä 2 yhteistä. Ei kellään sattuis olee minkäänlaista kokemusta noiden miehen pikkukavereiden pakastamisesta? Meillä ei mitään tietoa asiasta ole, ja sanoinkin miehelle että voisi lääkärin kanssa keskustella noista asioista, ihan vaan vaikka tiedonhalun vuoksi jos ei muuta. Oon nyt neljästä synnytyksestä selvinnyt hengissä ja jokaisen jälkeen on jotain komplikaatioita ollut, ainakaan nyt en usko että uskallan lähteä enää siihen leikkiin ihan heti :ashamed:

Huomenna Lucaksen 3kk neuvola, näkee paljon pikku-mies on taas kasvanut.
Poika meni eilen taas nukkuu joskus kymmenen jälkeen.. Heräs syömään 02 ja 06.. Oma herätyskello soi 07.. Oikein mukavaa, ei väsytä onneksi yhtään, menin itse nukkuu vasta puolilta öin :x |O
 
Huomenta!

Päristelystä:

Tyttö oppi 3kk päristelemään ja on nyt keksinyt päristelyyn erilaisia vivahteita ääntelemällä, kuola valuu ja kupliintuu ihanasti :D

Kuukautisista:
Minulla on nyt ollut 3 ja nyt alkoi neljännet...ekat alkoi n.2kk synnytyksestä ja oli tosi niukat, kierto jäi vain 3vk miitaiseksi ja sitten alkoi toiset jotka myöskin niukat. Nyt on edelliset ja nämä tulleet normi kierronmitan mukaan. Eli kroppa haki rutiinejaan takaisin tuossa alkuun ja ehdin jo ihmetellä, että mitäs tämä nyt oikein on kun tiputtelee :whistle:

Istuva vauva:

Tämä meidän tyttö ei todella myöskään viihdy muuten kuin syödessään ja nukkuessaan vauva-asennossa sylissä ollessaan vaan pitää istuttaa, seisottaa, pyörittää jne jne.
Sama oli esikoisella, mutta hänpä aina tanssi, aina vaan tanssi :LOL:

Tässä aloin miettimään kun tuntuu että on jollain asteella helpottunut tämä vauva-arki. Tajusin sitten, että hei, nyt on tytön elkeet tulleet tutuiksi ja osaa ennakoida milloin herää, menee nukkumaan, milloin nälättää ja milloin itkee että tuli pissa tai kohta tulee kakka ja että nyt on tylsää, pistäkäähän actionia peliin :D

Tästä sitten jatkoin miettimistä ja pohdin, että varmaan ensimmäiset 3-4kk voivat tuntua monista raskailta vauvan kanssa juurikin sen vuoksi, ettei vielä ole ihan hahmottunut kaikki ne pienet eleet, joilla vauva viestii ja joilla voi ennakoida ja mikä helpottaa hoitamista ja olemista huomattavasti.
Esikoisenkin kanssa muistin nyt niin olleen, että ensimmäiset 3kk olivat kyllä jokseenkin tosi haasteellista.
Täysin uusi tilanne elämässä, että on nyt vanhempana pienelle, ei ollut oppinut vielä tuntemaan kuin pääpiirteittäin vauvan tapoja, mutta ne pienet merkit asioista oli vielä täysi mysteeri.
Kun 4kk tuli täyteen, homma alkoi luistamaan kuin rasvattu. Varmasti poikakin silloin tuli vielä tyytyväisemmäksi, kun häntä alettiin ymmärtämään paremmin :D

Miksikäs sitten tämmöisiä aloin pohtimaan??
No tajusin tuossa aamulla, että kun tyttö alkaa herätä yöuniltaan, alkaa tuhisemaan ja rutistelee korvan lehteään :D Sitten päätinkin nousta ja tyttöhän todella heräsi tuosta parissa minuutissa iloisena kuin peipponen :D
Ja tämän jälkeen sitten tajusin tunnistavani varsin selkeästi, jos tyttö herää yöllä pissaamaan, tai päivälläkin...päästää ilmoille sellaisen WÄYH äänen, jota aikaisemmin luulin aina että herää, mutta tyttö nukahtaa tuon jälkeen välittömästi uudestaan ja vaipassa on tuon jälkeen varsin lämmintä :D

No juu, onkohan näissä edes mitään tolkkua? Aamupökkyrässä täällä näpyttelen :D

Pakko mennä jatkamaan aamu juttuja, että pääsee lähtemään ostoksillekkin :D

paapelo+Leo+Iina 4kk 5pv
 
Huomenta vaan

Menkoista: En ole oikeen varma että onko ne alkanut vai ei. Viime kuussa vuosin 3 päivää, ja senkin ajan pärjäsin pelkällä pikkuhousun suojalla. Sekin oli alkukuusta, että jos olivat menkat niin kohta niiden pitäisi alkaa. Voi tuo vuoto myös johtua siitä että muutamaa päivää ennen tuota vuotoa niin otin jälkiehkäisypillerin... Noh, odottellaan mutta en kyllä kaipaa niitä yhtään :)

Meillä tykätään kanssa istua, yrittää pitää "vauva-asennossa" niin alkaa kamala meuhkaaminen ja koko ajan pitäisi muutenkin vaihtaa asentoa. Paapelo tossa sanoikin että pitää heidän tyttöä oikeen pyörittää, niin sama täällä tuon pojan kanssa :)

Meillä ei vielä osata päristellä, mutta ei täällä oikeen muitakaan taitoja ole. Osaako teidän muiden vauvat jo tarttua esineeseen? Ei tuo meidän poitsu ainakaan osaa. Ajattelin vaan että missä iässä siihen pitäisi jo tarttua ku en muista esikoisesta että milloin hän otti jostain tarkoituksenmukaisesti kiinni.
 
huomenta kaikille!

Meillä Sampo osaa päristä jo kovaa, myös grrr - äänteitä tulee, äiti on opettanut :D Meillä myös käännytään mahalta selälleen ja selältä kyljelleen (todennäköisesti vahingossa). Kannattelee myös käsiensä päällä itseään hyvin ja pää kääntyy hienosti joka suuntaan. On myös oppinut tarttumaan esineisiin ja viemään niitä suuhun jä tää äippä on tavattoman ylpee pojastaan !! :D

Tässä tuolle etusivulle tietoja pojasta

la 29.10. synt 6.11. NKL
syntymämitat: 3658g, 50cm, pipo 37cm
1kk 4680g, 54,6cm, pipo 39,4cm
2kk 5220g, 57,5cm, pipo 40,5cm

ristiäiset oli 27.12. (sama päivä kun mulla oli)


tänään siis neuvola joten uusia mittoja saatte myöhemmin, jännittää ne rokotukset ihan kamalasti Sampon puolesta!

Menkoista, ei ole vielä näkynyt ollenkaan, sain jälkitarkistuksessa minipillerit (en ole aloittanut niitä) vaan ajattelin sen kierukan ottaa, ei jaksa noita pillereitä enää..

tuosta yökkimisestä, poju tekee niin meillä silloin kun ei ole nälkä.

Mukavaa päivää kaikille!!
 
Neuvolassa käyty, 3kk 1vko 6645g 62cm ja py 41,9cm

"suloinen tyttö. Kasvaa hienosti ; nyt kokonaan korvikkeella, seuraa katseellaan hyvin, pään kannatus hyvä. Refleksi normaali luomi päässä ennallaan"

Niia ei tykännyt yhtään aamu neuvolasta. Pelästyi kun terkka kokeili refleksin ja huusi sitten melkein koko loppu ajan :) Epäili että alkaa vierastamaan, kun suu meni mutruun vielä lähtiessä kun terkka leikki lelulla Niian kanssa. Yritti saada tytölle paremman mielen, mutta Niiapa ei tykännyt yhtään terkasta :)

Muuten meni ihan hyvin huudon lomassa nielasi kokonaan rotarokotteen, kun edellisellä kerralla sylki puolet pois. Piikkikin meni ihan hyvin ja sen jälkeen torkahti syliin. Toivotaan ettei nouse kuume tytölle. Haettiin kyllä sitä varten nestemäistä panadolia, jotta ois helpompi lääkitä.

Meiän tyttö viihtyy vauva-asennossa, mutta tykkää olla myös pystyssä sylissä. Pullon annan niin että tyttö on puoli istuvassa asennossa sylissä. Istumaan tuo ei vielä ainakaan yritä, mutta eiköhän sekin kohta tuu =)
 
Heissan!

Tänään jää vauvajumppa väliin, kun tuota lunta vaan tulee ja tulee.. ei pääse vaunuilla liikkeelle, kun pelkkä kävelykin on varsinaista extreme-urheilua. Grrr... Joo, ei siis asuta missään peräkylillä, vaan ihan Espoon yhdessä isossa aluekeskuksessa. Sunnuntainakin taapersin kauppaan autotietä pitkin, kun jalkakäytävät olivat aivan tukossa.

Taidoista: meilläkään ei osata päristellä, mutta esine on otettu käteen n. kuukauden verran ja suuhun helistin on osattu viedä parisen viikkoa. Ikää tytöllä on 3 kk ja reilu viikko päälle. Mahallaan ollessaan kannattelee itseään tosi hyvin ja jalat käy, kun ryömimään olisi päästävä. Kääntynyt ei ole vielä kuin mahalta selälleen - ja sekin ehkä vahingossa. Istuminen, seisominen ja pyörittely sylissä on ollut meillä jo pitkän aikaan in. Istuessa pitää myös työntää itseään kyynärpäillä ylöspäin.

Perunan makuun on meillä päästy tosi hyvin. Se alkoi kelvata noin viidennellä kokeilukerralla, kun pelkän veden sijaan laitoin perunasoseeseen myös pikkasen tissimaitoa. Nyt tulee jo suuttumisen elkeitä, kun sose loppuu :D Tällä viikolla ajattelin pistää jo porkkanaa perunan sekaan.

Kuukautisia ei ole täällä (onneksi) näkynyt ja ehkäisyssä mennään kumeilla. Hormonikierukkaresepti on odottamassa laatikossa, mutta en ole sen hankkimisesta ihan varma, kun tykkäsin niin kovasti ehkäisyrenkaasta ennen vauvaprojektia. Harkitsen siis rengasta, kunhan imetys päättyy.

Loppuisi tosiaan jo toi lumen tulo. Ei ole kivaa, kun päivän viihdykkeet tulee perunasoseen teosta ja pyykin pesusta... |O Oon kyllä myös vähän kateellinen Paulah:lle, kun pääsee töihin!
 
Oih ihana, miten taitavia vauveleita teillä kaikilla jo on :flower: :heart: ! Meillä tyty vasta harjoittelee tarttumista, tosi tarkasti katselee esineitä ja nyt jo yleensä käsi menee sinne minne tarkoittaa. Kääntymisistä ja muista ei vielä puhettakaan (no puolenkymmentä kertaa on mennyt vatsalta selälleen, mutta silloinkin lähinnä pään painon ansiosta..)! Juttelee kyllä kovasti, eli ehkä tästä tuleekin puhuja eikä liikkuja :D . No, esikoinen oli vielä "hitaampi" liikkeellelähtijä, eli eiköhän nuo suorille käsille nojaamiset ja kääntymiset ja muutkin ehdi vielä oppia - etenkin kun äiti muistaisi laittaa tytyn myös vatsalleen, eikä makuuttaisi aina selällään... :whistle:

Tytyn kaksi kakkaa viikossa -rytmi venähti nyt, liekö tuo toinen rota-annos kuivattanut sen verran että kahdeksas kakaton päivä nyt on menossa. Eilen kiukkuili illasta kovin, toivottavasti se enteilee kakkaa tälle päivälle. Kaikkea sitä toivookin näin lasten myötä!

Kuukautiset eivät ole vielä alkaneet (imetän). Esikoisesta alkoivat tasan 5kk synnytyksestä, toivottavasti nyt menisi kauemmin. Silloin rytmi oli heti tasainen, eli kun olivat tullakseen tulivat kerralla kunnolla. Puolisen vuotta meni sitten tähän tytyn tärppäämiseen..

Tyty ei huoli pulloa!!! Ei kelpaa pakastettu maito, ei vasta lypsetty, ei myöskään korvike. Varmaan vierastaa sitä tutiosaa, kun ei käytä hupitutiakaan. Muutaman kerran on syönyt pullosta, mutta yli kuukausi meni tuossa ettei tarjottu niin ehti kai unohtaa miltä se kuminen tuttiosa tuntuu suussa. No, ollaan sitten vähillä menoilla vielä muutama kuukausi - eipä tässä kummoisia kotoapoistumisia ole suunnitteillakaan. Kampaajalla tosin olisi kiva käydä niin ettei tarvise miettiä miten toinen pärjää :| .

Ihanasti tullut lunta viime yönä, viitisentoista senttiä! Itse jouduin auton penkasta kaivamaan ja auraamattahan se tuo pihakin oli, mutta en valita - on se minusta vaan ihanaa tämä oikea talven tuntu. Mieluummin reilusti lunta kuin reilusti pakkasta, eli huomattava parannus tapahtunut parissa viikossa :).

Tyty nukkuu vielä yöuniaan, nukahti n. 20:30 ja söi sitten 2:30 ja 7:30. Kai tuo kohta jo haluaa pissivaippansa vaihtoon.. Huimat unet! Esikoinen ei ole nyt kotona, eli kai tuo nauttii hiljaisen talon tuomasta rauhasta ja vetelee siksi ennätyspitkiä sikeitä :heart: .


Hauskaa helmikuuta kaikille,
Talvicci kiitos uudesta pinosta
:flower:


~Tiila ja tyty 3kk + viikko
 
Päivää mammat!! :)

Pääsinpä korkkaamaan helmikuun pinon, Talvicille kiitos!

Hui mikä tapahtuma Alisa77:lla!!! Onneksi Marcus on kuitenkin kunnossa!!

Me kotiuduttiin äsken muskarista, missä oli tosi kivaa!! Vaunujen työntäminen tuolla lumihangessa oli vaan vähän haasteellista.. Mä kuitenki päätin etten nyt tosta lumesta valita kun viimesen kuukauden oon kitissy pakkasista!!! Pitäis osata vaan nauttia ihanasta talvisäästä kun kerrankin semmonen täällä Helsingissäkin on :D

Oskari tosiaan "täyttää" tänään 4 kuukautta! Vaikka ne vastasyntyneet rääpäleet olikin ihania niin on kyllä ihana seurata miten noi kasvaa ja kehittyy :heart: Torstaina mennään neuvolaan.. Saa taas nähdä miten on tullut pituutta ja painoa.. Mahdollisesti voitais vaikka viikonloppuna maistella perunaa.. Ei mulla toisaalta mikään hirveä hoppu kiinteiden aloittamisessa oo.. Maitoa riittää hyvin :)

Tää äippä vois lähtee keittää 4kk -synttärikahvit :D Jotain piti kirjottaa, mutten yhtään muista mitä..

Silona & Oskari 4 kk :heart:
 
:wave: Jospa mäkin jotain raapustaisin pitkästä aikaa.

Menkoista joku kyseli ja mulla on kai ollu nyt yhdet. Olivat niin niukat ettei oikein voi menkoiksi kutsua, mutta kuitenkin. Esikoisen jälkeen mulla ei ehtiny menkkoja tullakaan ennen kuin tulin uudelleen raskaaksi (esikoinen oli silloin 8,5kk). Imetän molempia ihan samalla tavalla täysimetyksellä 6kk asti, mutta se ei tällä kertaa lykännyt menkkoja.

Soseet aloitetaan samalla tavalla kuin esikoisenkin aikana eli 5kk iässä. Meillä oli esikoisen kanssa hurja tahti eli ekalla kerralla jo ahmaistiin puoli purkkia porkkanaa :) Ja parin päivän välein annoin uuden maun. Ei siis menny montaa viikkoa ku oli jo puurotkin kehissä.

Töihin menen huhtikuussa ihan täyspäiväisesti, kun mies jää kotiin. Vielä pitäis päättää minkä verran pidän lomaa siinä ennen töihinpaluuta. Lomaahan olis joku ihan älyttömät 8 viikkoa tms. kun sitä kertyy vanhempainvapaallakin (mikä on kyllä niin hullua tässä maassa!).

Karseet noi lumisateet, kun auraus toimii miten sattuu. Mutta täytyy taas nostaa hattua noille 3-pyöräisille rattaille, jotka kulkee lumessa kuin unelma verrattuna 4-pyöräisiin. Katselin taas tänään kuin monet mammat veti vaunuja takaperin lumessa, kun meidän rattaat puski vaan eteenpäin vielä kaksi lasta kyydissä :D

Pitäis kai kokeilla tota tuttipulloa joskus, kun tosiaan eihän täs oo ku pari kuukautta ni meen töihin... ei vaan ikinä muista :D No eiköhän se sit kelpaa ku ei muuten maitoa saa ;) Ja syöhän tyttö jo silloin soseita, joten no hätä.

Tiila meillä vähän sama, että unohdan aina laittaa tytön masulleen..

Tyttö ei oo kääntyny vielä kuin ihan vahingossa pari kertaa. Eipä toi esikoinenkaan kääntyny ku vasta joskus 7kk iässä. Meillä tuli siis ainakin esikoisesta se puhuja :) Nyt jopa kuuden sanan lauseita ja ikää 1v9kk. Hyvä niin, koska on kiva että sen kanssa voi jopa keskustella ja vitsaillakin.

Harmittaa kun ei päästy mukaan sisarusuintiryhmään, kun oli jo täynnä kuukausiksi eteenpäin. Vauvauinti kun oli niin kivaa.

Ens viikolla olis 4kk neuvola ni yritän sit muistaa tulla kertomaan mitat.

MB ja neitonen 4kk ja 1 päivä :)
 
Heippa!
Tänään käytiin kerhossa ja vaunuilla vieläpä, kävi kunnon kuntoilusta tarpoa tuolla lumisateessa ja lumihangissa eteenpäin :whistle:

Kiitos Talvicille pinkasta! Ja tietopäivityksiä vielä: eli mun ikä 27 ja poika on ensimmäinen lapsi :)

Kokeilen nyt muistaa kirjoitella kaikkea mitä olin ajatellut..
soseista meillä on aloitettu jo soseiden syönti ja hyvin onnistuu :) Aloitimme ne n. 4kk iässä, lasketusta ajasta ajateltuna 2kk iässä. Keskosille voi aloittaa soseet vähän aikaisemmin. Eipä sillä, kyllä pelkällä tissilläkin olisi pärjännyt,sen verran hienosti on kasvettu :) Mutta nyt siis on rintamaidolla yhä, sekä soseita lisäksi. Porkkana ja päärynä on lemppareita.

Taidoista: meillä poitsu osaa jo tarttua leluun ja kovasti omia käsiään tutkii. Vielä ei masulle pyörähtäminen onnistu kuitenkaan. Motorinen kehitys pitää laskea korjatusta iästä elikkä siitä milloin olisi ollut laskettu aika.

Rokotuksia on saatu jo monia; neuvolarokotuksista se jäykkäkouristus,hinkuyskä,kurkkumätä. Rotavirusrokotetta on saatu 2 annosta. Lisäksi poika on saanut pneumokokkirokotteen ja rokotteen rs-virusta vastaan,niitäkin 2annosta. Paljon on pistelty, mutta mielummin rokotteet kuin itse taudit!
Ärsyttää noi kaikenmaailman pistelyt, meidän pojalta on pitänyt pienen ikänsä aikana ottaa niin paljon verikokeita ym, että neulat on tulleet liiankin tutuiksi :( Ja tosi pienestä asti aina niitä verinäytteitä on yritetty ottaa kyynärtaipeesta, tuloksetta lähes aina. Sitten on kantapäästä napattu viimein. Taas olisi ensi viikolla verikokeita tiedossa, tällä kertaa aiomme vaatia että ottavat heti kantapäästä eivätkä lähde yrittämäänkään kyynärtaipeesta! Itseäkin alkaa itkettää kun sitä yrittämistä seuraa. :'(

Kuukautisia ei mulla ole näkynyt vielä, ei merkkejäkään. Saa nähä kauanko menee ennenkuin alkavat.Toisaalta,eipä niitä niin ikävä :D

Vatsallaan nukkuu meidänkin poju lähes aina, toisinaan kyljellään. Näyttää uni parhaiten maistuvankin masullaan ollessa.

Mutta nyt ei tämän enempää. Mielessäni oli että olisin voinut synnytyskertomusta raapustaa joku kerta.. Katsotaan =)

nöpötin ja pieni pojanpallura kohta 6kk :heart: :heart:
 
3kk neuvola tiedot: 6510g, 62cm ja pipo 40,2cm

Ja ei osannut neukkatätikään sanoa siitä pallurasta Jeren suussa. Sanoi vain että jos on vielä 4kk neuvolassa niin näytetään sitä silloin lääkärille kun hänellä muutenkin silloin on lääkärineuvola. Ei kuulemma näytä vaaralliselta.
 
nöpötin: aika jännä että ovat edes yrittäneet noin pieneltä ottaa verinäytettä kyynärtaipeesta! Luukakselta on kans otettu monet verinäytteet, mutta aina kantapäästä. Tuntuu sekin sattuvan kyllä ja äidin tekis mieli itkeä kun poikaakin itkettää :( Onneks nyt ei oo vähään aikaan tarvinnu verta tihrustaa. Kantapäät oli aika hurjan näköiset kun sairaalassa ollessaan ottivat varmaan joka päivä näytteitä. Lastenklinikalla tosin niillä oli joku kanyyli minkä kautta verta imivät tarvittaessa.

Meillä on ollu tänään oikein aurinkoinen poika. Ei tuo muutenkaan mikään kovin itkuinen ole, mutta tänään on ollut tosi nauravainen :heart:
 
Meillä tyttö alkoi kunnolla tarttua esineisiin reilu 3kk, niihin aikoihin yleensä moni vauva sitä alkaa tehdä, mutta yleistykset sikseen, sillä kaikilla on oma tahtinsa =)

Minä menen nyt kyllä tilaamaan siemeniä. Kaikkea kivaa ostettu pojalle ja itselle taimimultapussi, joten kyllä tämä mamma ansaistee saada myös sinne multaankin jotain kasvamaan :D Töin tuskin sain näppini irroitettua minikasvareista ym. taimipurkki härdelleistä Tarjoustalossa :LOL:

 
Heipsis hei!

Paapelo Mä oon tilannut hirveen määrän jo siemeniä.... :p Tosin eniten kasviksia ja yrttejä, mut jotain kukkia kans. Viime kesänä jäi toi mun kasvihuone huonolle hoidolle, mut jos nyt tänä kesänä jaksais vähän paremmin.

Talvicci Sara 3kk 3vk paino 6990g, pituus 64cm. Ja iso kiitos taas uudesta pinosta :heart:

Me käytiin tänään siis 4kk lääkärineuvolassa. Uhkaili meitä fysioterapeutilla, kun nyt on niin, et Sara kattoo useimmiten vasemalla. Eli meidän pitäis aktivoida sitä niin, et kattois enemmän oikeallakkin. Jos ei seuraavaan neuvolaan mennessä korjaannut, sit sinne fysioterapeutille. Ja sit sellain, mistä en vissiin oo edes kirjoittanut, niin meidän pieni tytyliina syö peukkuaan, kun nukkuu. Enää se ei oo koko käsi, vaan peukku. Lääkäri oli sitä mieltä, et pitäis sitä tuttia yrittää antaa, jos siitä innostuis. Onko kellään kokemuksia tosta peukun imemisestä? Tai siis lähinnä siitä, et jos sen tavan omaksuu, niin onko se peukku siellä suussa vielä viisivuotiaanakin? Ku ei tolle tytylle toi tutti kelpaa millään enää :/ Nyt ostin erimallisen tutin, jos siitä innostuis. Ja se ei hereillä ollessaan lutkuta sitä peukkua, vaan nukkuessaan. Muuten kaikki on hyvin :heart:

Kävin eilen kiertelee kirppareita, ja iso läjä taas löytyi Saralle kaikkea kivaa... :p

Ei Sarakaan vielä käänny, eikä vie leluja suuhun. Mut puhuu sitäkin enemmän :LOL:

Nyt neidin kans seurustelemaan... :heart: :heart: :heart:
 
Meidän pienelle tytölle nousi sitten kuume aamuisesta piikistä :( 38,4 oli iltatouhuilla ja sillon jakso vielä nauraa. Mittaamisen jälkeen alkoi itku ja syöminen tosi heikkoa. Normaalisti näin illalla menee 150ml helposti, mutta nyt on syöny ehkä sen 100ml tunnin aikana. Välissä sitten nukkuu. Tyttö on ollu koko illan ihan pirteä ja iloinen, sitten alkoi otsa olla lämmin ja toinen poski. Sanoin miehelle että mitataan huvikseen ja mittauksen jälkeen totesin että annetaan panadolia. Onneksi käytiin ostamassa sitä nestemäistä... Nyt toinen on niin raasu kun on ihan väsy ja kipeä.

Taidoista: Meillä ei käännytä kuin mahalta selälleen. Lelut menee suuhun, viimeksi tänään tyttö ihmetteli kun pupun korvan työntää tarpeeksi syvälle niin tulee yökkäys. Se ei kyllä ollu yhtään mukavaa tytöstä, mutta piti se vielä uudelleen kokeilla :) Ja päivällä päristeli varmaan puoli tuntia niin että sylki vain lensi. Kaupassa kun käytiin niin oli niin paljon asiaa, että piti oikein huudella niitä siellä varsinkin kassalla oikein vihaiseen sävyyn :D
 
Meillä tyttö on tarttunut leluihin kunnolla reilu kuukauden ja suuhun ne aina menee. Mahalta on käännytty selälleen muutamia kertoja, luultavasti kyllä vahingossa. Selältä masulle kääntyminen on ihan hilkulla, melkein jo tänään humpsahti, mut sitten ei uskaltanukaan :) Ja juttua tulee ihan älyttömästi, koko ajan puhelee. Masullaan kun on niin jalat menee koukkuun ja takapuoli törröttää kattoon =) sitten käsillä matosta kiinni ja koittaa väkisin repiä itseään eteenpäin. Ei kyllä vielä ihan onnistu... Grr- äänne tulee täälläkin ja pärisyttää vähän, tai lähinnä tekee kuolalla kuplia :D Suloinen on, mutta paita pitää vaihtaa monta kertaa päivässä. Nauru on sellaista ihanaa kihertämistä :) Välillä kyllä nauraa oikein kunnolla. Silja taitaa tykätä aika rajuista leikeistä. Eniten nauraa kun heittää ylös tai "tiputtaa" alas.

nöpötin ja flora: Silja oli silloin heti synnytyssairaalassa jo sokeriseurannassa ja aina otettiin kantapäästä verta. Silja ei seagoinu siihen yhtikäs mitenkään. Ei herännyt jos nukkui eikä päästänyt äntäkään jos oli hereillä. Lastenklinikalla ne kerran muistaakseni koitti ottaa kyynärtaipeesta, mutta ehdotin että ottakaa kantapäästä niin ei tyttöä haittaa. Ja sitten ottikin vaan kantapäästä enää. Ja tosiaan kantapäät oli pitkään hurjan näköiset. Nyt ne on olleet jonkin aikaa jo normaalin näköiset.

MB: Mistä sä tajusit olevas raskaana kun ei menkat ollu vielä alkanu ennen seuraavaa raskautta? Oliko sulla niin vahvat oireet vai mistä huomasit? Utelias olen :)

Silona: Mekin oltiin tänään muskarissa ja huh mikä raahaaminen oli vaunuissa... Jouduin lopulta jättämään vaunut yhden taloyhtiön rappukäytävään ja kantamaan Silja sylissä paikalle :D Ei vaan voi olla näin paljon lunta... Onhan se hienon näköistä mutta vaunut ei ole tehty tällaisiin oloihin. Vaikka meillä vaunuissa onkin leveät renkaat niin kyllä kilometrin matka kesti silti 25min. Ja hikinen olin.

nöpötin: Pistä ihmeessä vielä synnytyskertomus!

Illat on nykyään aika letkeitä kun pistän tytön ennen kymmentä nukkumaan ja saa koko illan olla rauhassa :) Paitsi että väsy painaa itselläkin... Taidampa siis itse painua tytön viereen.

hemari ja Silja pian 4kk
 
Iltaa vielä :) Noista verinäytteistä sen verran vielä, että silloin kun pojanpalleromme oli oikein pieni, ottivat aina näytteet kanyylista tai kantapäästä. Mutta mielestäni alkoivat yrittämään näytteen ottoa kyynärtaipeesta todella varhain :/ Sitähän ne hoitajat aina sanoo,ettei se pistäminen vauvoihin satu, vaan se kiinni pitäminen itkettää.. Luulen kyllä, että eiköhän se pistäminen tunnu yhtälailla kuin aikuisillakin.

Meillä myös nauretaan ja jutellaan kovasti :heart: Myös kirjoja poju tykkää kuunnella ja kivoja värejä katsella.
Missah meillä myös syödään peukaloa, tuttia ollaan kokeiltu harjoitella monet kerrat, mutta kun ei osaa niin ei osaa :D Peukalo on suussa nukkuessa ja monesti hereilläkin. Vähän se mietityttää että kuinkahan sitten kun pitäisi siitä vieroittaa.. Olemme pitäneet pienellä lapasia kädessä, mutta sitten suuttuu kun ei saa peukkua suuhun, eikä sitten olla enää hennottu estää sitä.. :ashamed: Tutti olisi niin näppärä, mutta poika ei sitä vaan osaa, pienempänä kyllä osasi mutta kun tissille oppi,niin tuttitaidot jäi :)

 
Se on sitten taas uusi kuukausi korkattu, tervehdys pitkästä aikaa.

Ja tervetuloa uusille!!

Me ollaan tässä välissä keretty lomailla Tahkovuorella ja Pohjois-Karjalan kauniissa maisemissa. Harmi vaan, että oli kovin kylmä, ei juuri voinut poikien kanssa ulkoilla.

Kiitokset aktiivisesta päivittämisestä kuuluvat Talviccille, tässä tulee meidän pojan 3kk mitat 6040g, 61cm ja py 41,8cm.

Pojalla oli neuvolassa kaikki hienosti, kovasti juttelee ja hymyilee. Kääntyy jatkuvasti selältä vatsalleen, muttei sitten kuitenkaan viihdy siinä asennossa, joten saan olla häntä kääntelemässä vähän väliä. Lelukaaren leluihin tartutaan, mutta muutoin en ole saanut vielä helistintä pysymään hänen kädessään. Sylissä puskee kokoajan pystyyn, huuto tulee, jos vauva-asennossa joutuu olemaan. Hienosti siis kehitytään täälläpäin.

Ainoa harmistus, että pojalla epäiltiin atooppista ihottumaa. Onkin kokonaan kuivan ja läikikkään ihottuman peitossa, jota pakkanen vielä pahentaa. Siksi olenkin koittanut varoa ulkoilua kovilla pakkasilla. Saatiin vaan ohjeeksi suihkuttaa ja rasvata ihoa kerran päivässä. Pitänee käyttää lääkärissä, jos ei tuosta parane, ettei vaan olisi mitään allergiaa tms. Meillä ollaan kyllä täysimetyksellä vielä ja harvoin rintamaito altistaa allergioille.

Imetys tosin takkuilee juuri nyt. En tiedä johtuisiko tuosta 3kk neuvolassa saadusta rokotteesta, ettei maito oikein maistu. Eemi malttaa imeä jonkinaikaa ja sitten alkaa hillitön huuto, vaihdan tissiä ja sama toistuu vähänajan kuluttua. Toivottavasti on vaan ohimenevä vaiva. Mahtaisiko maitoa tulla liian hitaasti?

Myola ja muut: Mulla on ihan sama juttu, yhden menkat ehti olemaan ja nyt olen syönyt kaksi liuskaa cerazettejä, eikä toisia näy. Tosiaankaan uusi vauva ei olisi toiveissa vielä ja lieneekin normaalia, että kuukautiset jäävät pois noita pillereitä syödessä. Silti hieman pelottaa, kun esikoisen aikana raskauduin, vaikka esikko oli täysimetyksellä ja vasta 5kk. Tuolloin en syönyt pillereitä, koska silloin toinen lapsi oli ihan toiveissa.
Nyt en tiedä, pitäisikö pillerit lopettaa, kun tuntuu, että hermot on vähän liian kireällä, ei meinaa mieskään enää mua kestää. Ehkä se kierukka voisi olla harkinnan arvoinen juttu.

Me aloitettiin kanssa perheuinti ja kovasti pieni siitä tykkäsi. Ensimmäinen kerta oli kyllä tosi lyhyt. Esikoisen kanssa käytiin samassa paikassa aiemmin ja silloin oli varsin huono kokemus. Ei mielestäni rahoille vastinetta, puoli tuntia sai lähes yksin uiskennella ilman mitään ohjausta. Nyt ovat selvästi saaneet palautetta, kun ohjaaja korosti meille kokoajan, että ohjausta on ja että edetään tietyn ohjelman mukaisesti. Toivotaan, että tulee mukava kevät.

Nyt se on suunnattava unten maille. Poikakin jo nukkuu.

Mirmi + isoveli 1,5v + pikkuveli 3,5kk
 
Huomenia:)

Täällä olis tänään kotipäivä, seuraava työpäivä on maanantai. Hienosti sujui töiden aloitus, ihan turhaan jännäsin. Oli tosi hyviä keskusteluja kollegoiden kanssa, ihan sopivaa aivojumppaa mulle:) Joka päivä en tässä kohta vielä haluaisi olla mutta uskon, että ollaan suunniteltu tää varsin hyvin, että tää on meille sopiva ratkaisu että molemmat tekee vähän kaikkea. Taloudellisestikin tää on suht ok sillä saan puolet mun normaalista palkasta ja puolet kelan kuukauden rahasta. Ehdin tasan yhden kuukauden saada pelkästään kelasta rahaa ja oli se vaan niin vähän, onneksi oli säästöjä. Mä olisin aika pulassa jos pitkään saisi sellaista rahaa, sitten täytyisi kyllä miehen auttaa!

Eilen annettiin kolmatta kertaa tytölle perunaa ja jotenkin tyttö veti sitä huonosti ja kyökki:( Ei tuntunut kivalta aiheuttaa toiselle tuollaista vaikka pakkohan se on noihin soseisiin totutella. Kun tää peruna on testattu niin seuraavaksi annan jotain, joka ei oo koostumukseltaan niin karkeaa. Ja maistuukin paremmalta:)

Täällä ollaan selältä vatsalle kääntymisessä tosi lähellä, tyttö saa jo kallistettua itsensä selkeästi sille puolelle mutta käsi jää harmillisesti väliin ja ihan kokonaan ei käänny. Ja kyllä sitten kiukuttaa :LOL: Juttelee kovasti ja naureskelee. Kuolaa ja syö nyrkkejään. Ja tarttuu juttuihin kyllä.

Meillä oli kanssa ruokahaluttomuutta edellisen rokotuksen jälkeen eli ei varmaan tarkoita että esim imetys takkuaa jos vauva rokotuksen jälkeen syö huonosti. Se menee ohi muutamassa päivässä. Se on kyllä tylsä juttu kun vaikuttaa sitten uniin jne. Kauhulla odotan ens viikon rotarokotteen tokaa annosta. Se kun on aiheuttanut ainoat ihan kamalat yöt meidän muuten hyväunisella neidillä. Toivottavasti se ei toistu. Samalla laitetaan tutkimusrokote toista kertaa eli eiköhän jotain tällaista oiretta ole aika takuu varmasti tiedossa.

Oon laihtunut 5kg ja oon niin onnellinen siitä:) Nyt alkaa olla mun ihan tavallisissa lukemissa, ei mikään tikkulaiha mutta ehkä hoikaksi vois vähitellen sanoa. Jatkan vielä vähän kun näin helposti sujuu.
 
Me saatiin eilen se 3kk rokote, mutta meille ei onneksi tullut siitä mitään. Tai en ainakaan huomannut :D Ja tutkimusrokotteen antohan siirrettiin sinne 4kk neuvolaan. Ne ketä osallistuu siihen FinIp-tutkimukseen niin onko teille tullut siitä rokotteesta jotain?

Tuo meidän kissa sitten teki ensimmäiset jätköksensä hiekkalaatikon ulkopuolelle. Pissat veti lattialle ja kakat olohuoneen matolle. En tiedä sitten että johtuuko tuo siitä että pistin hänen hiekkalaatikkoon oven paikoilleen, kun se on sellainen kannellinen missä on ovi. Otin sen sitten taas pois niin sen jälkeen on taas tyytyväisenä käynyt omalla hiekkiksellään.
 
Me ollaan rokotetutkimuskeskuksen tutkimuksessa mutta siis sama rokote kuin tuo FinIp. Tai siis tutkittava rokote on sama, mahdollistahan on saada myös se hepatiitti b-rokote. Meillä annettiin samalla reissulla tuo tutkimusrokote ja 3kk rokote. Ei mitään ihmeellisiä oireita tullut, vähän uneliaisuutta ja ruokahaluttomuutta. Mutta esim pistoskohtaan ei tullut mitään. Eikä kuumetta tms. Mahdoton eritellä kummasta rokotteesta nuo oireet tuli.
 
Hei!

Eilen käytiin 3kk neuvolassa, pituus 62,5 cm, paino 5800 g, pipo 41 cm Hyvin tyttö kasvaa omalla käyrällään, pituus-paino suhde on -10 mutta kuitenkin tasaisesti painoa tulee. Rota-rokote maistui ja piikkiä ei edes huomannut. Tutkimusrokote päätettiin siirtää seuraavaan kertaa kun tyttö oli vähän räkänen. Illalla olikin sitten jo vähän lämpöä, tiedä sitten tuliko rokotteesta vai räkätaudista. Isovelikin on kuumeinen ja räkänen.

Menkkoja ei ole vielä täällä näkyny, enkä kyllä kaipaakaan. Hormonikierukkaresepti oottaa kaapissa että sen pääsis laitattaan.

Taidoista: leluun on osannut tarttua nyt kuukauden verran, oli 2 kk 1 vko kun sen oppi, selältä mahalleen kääntyy, oppi hieman ennen 3 kk ikää, kovasti juttelee, päristelyä ei vielä osaa, muutaman kerran on kääntyny mahalta selälleen, masullaan ollessaan on hienosti kyynärnojassa. Toi mahallaan oleminen alkoi sujua paljon paremmin kun oppi itse kääntymään, aluksi väsyi tosi pian ja piti kääntää selälleen, nyt osaa laittaa pään lattiaan ja levätä hetken kun väsyy.

Jaahas, poika kaipaa leikittäjää joten on mentävä.
 
Päivää kaikille!

Nyt olen kyllä jokseenkin varma, että tuo tyttö kyllä tekee hampaita, se milloin ne sitten tulee ulos, on mysteeri, mutta kaikki merkit viittaa hampaisiin.

Tyttö on alkanut jäytämään sylittelijöiden käsiä tai mitä tahansa mikä on tarpeeksi kovaa jäydettäväksi, repii itse ikeniään, imeminen on katkonaista ja eilenkin nukkuminen oli hankalaa kun toisen suussa tuntui ikävältä, suppokaan ei auttanut.

Ja minä sitten tilasin oikein urakalla siemeniä..ihan vain pari piti tilata ja saldo olikin jotain muuta :ashamed: Noh, eivät onneksi mammonaa maksa, joten ei hätää...pitää vaan yrittää pitää mielessä, että tuon paikan siemenistä kyllä itää lähes kaikki aina, että ei tarvitse koko pussia kumota sinne taimipurkkiin :LOL:

No nyt pitää mennä, tyttö ei enään viihdy :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja nöpötin:
Sitähän ne hoitajat aina sanoo,ettei se pistäminen vauvoihin satu, vaan se kiinni pitäminen itkettää.. Luulen kyllä, että eiköhän se pistäminen tunnu yhtälailla kuin aikuisillakin.
Olen samaa mieltä...Sellainen itku mikä pojasta lähtee kun häneltä otetaan verinäytettä on kyllä ihan todellista kipuitkua :( Siinä ei viimeksi edes sokerivedet auttaneet.

 
Heips!

3 kk mittoja: paino 5970g, pituus 60cm, pipo 42cm

oli kuulemma tasaista kasvu ja muutenkin kaikki hyvin :D Saatiin toinen annos rotaa ja sitten ne rokotteet, Sampo ei edes käynyt itkemään eikä tullut mitään muitakaan oireita rokotteista, huh huh! Taisi mammaa jännittää enemmän kuin lasta :D Olin siis varautunut kaiken maailman huutoihin... Niin ja päätettiin ettei osallistuta siihen tutkimukseen kun emme näe sitä tarpeelliseksi. Ajateltiin että otetaan nuo hepatiittirokotukset Sampolle muuten (a+b) kun ollaan matkustelevaista sorttia. Syksyllä oliskin eka reissu suunnitteilla (en jaksais millään odottaa!)

Olen muuten samaa mieltä teidän kanssa että kyllä varmasti lapsi tuntee rokotuksen samalla tavalla kuin aikuinen eli kyllä se mahdollisesti sattuu!

Saatiin paikka vauvauinnista, jippii!! Se alkaa ensi kuussa kun poju täyttää 4kk, meillä tosin mies on sitä mieltä että meidän poika on ainut vauva maailmassa kuka EI osaa sukeltaa. Yritin selittää hänelle, että KAIKILLA on samat refleksit, jotta osaa olla hengittämättä vedessä, mies surffasi eilisen iltaa netissä tutkimassa tietoja vauvauinnista, mutta on silti epäluuloinen :LOL: No eiköhän se tuosta tokene kun pari kertaa käydään siellä. Mistä olette ostaneet noita uima-asuja ja -vaippoja??

Muuten päivä on lähtenyt taasen normaalisti käyntiin, kävin ulkona taistelemassa vaunujen ja koiran kanssa (tosin nyt näyttää jo paremmalta nuo jalkakäytävät), mutta takaisin tullessa koiralla jäi häntä ulko-oven väliin! Auts! Mutta eipä tuota enää näytä häiritsevän moinen asia, joten tuskin lähden viemään sitä nyt minnekkään lääkäriin.

Aurinkoista päivää kaikille, jatkan touhuumista täällä kotona, poju vetää sikeitä partsilla!
 

Yhteistyössä