*Lokakuun '09 Mahapyöriäisistä Vauvautuneet Helmikuussa 2010* (Tarkastakaa tietonne!!!)

meillä ei kauheesti ole tarvinnut poitsua viihdyttää,tykkää katella isosiskon ja äiteen touhuja,viihtyy myös leikkimatolla yksikseen leluja riuhtoen ja yksinään papattaen,on kai vissiin tottunut olemaan yksikseen kun tuon 1v 5kk neidin kanssa touhuan ja se vaatii huomiota enemmän kuin poitsu,välillä tunnenkin huonoa omaatuntoa kun poika joutuu olemaan niin paljon "yksin" :(

syöttötuolina meillä on neidillä trip trap ( ihana punainen :D ) ja ollaan oltu siihin tositosi tyytyväisiä,ostettiin se kun neiti oli about 2kk ja alkuun oli meillä tietokonepöydän tuolina ja siinä oikeesti on hyvä istua =) kyllä on ollut meille hintansa väärtti! toista trip trappia ei varmaan osteta kun neiti haluaa nykyään jo välillä syödä " aikuisten tuolilla " niin saa poitsu sitten istua syöttötuolissa.
onko teillä kellään bumbo-istuinta ? meillä on sekin ollut tytöllä ja nyt otin sen käyttöön myös poitsulle,hyvin viihtyy ja oli ihan ihmeissään kun on taas uusi kuvakulma mistä maailmaa katella.meillä toimi bumbo myös tytöllä alkuun syöttötuolina,ja aattelinkin kokeilla poitsulle myös soseitten syöttöä siinä.

*kaurisäiti ja pikku-isäntä 4,5 kk* :heart: :heart:
 
Floralle osanotot :hug:

Hilman 4kk mitat
8560g, 65,1cm ja pipo 43,3cm

En oo ehtinyt nyt vähään aikaan lukea näitä juttuja, ja osa jäi nyt lukematta...

Mä haluisin kanssa hankkia sen trip trapin. Se on kivan näköinen, ja musta siinä on ihan huippu se ajatus, että se käy sitten tuolina aina.

Ei olla vielä kiinteitä alotettu, katson miltä tuntuu tossa 5kk kohdalla.

Hilma nukkui tänään ekan kerran tutin kanssa... Eli ehkä jonain päivänä mä pääsen siitä sen vierestä tekeen muutakin kun tutin hommia! :LOL: Uni- ja syömisrytmi on tullut aika selkeeksi. Tosin syö ennen jokaista päikkäriä ja nukahtaa sitten siihen rinnalle. Eli klo 11, 15, 18 ja 21. Yöaikataulut vaihtelee nykyään enemmän kun ennen.

Viimeksi saatiin neuvolassa se tutkimusrokote, ja siitä Hilma tuli tällä kertaa jotenkin ärtyneeksi. Edellisellä kerralla ei huomattu sellasta. Nyt itki yöllä kuin syötävä ja tuli jotenkin nuhaiseksi. En tiedä liittyikö nuhaisuus rokotteeseen vai olisiko tullut muutenkin, voihan olla.

Hilma on ruvennut vierastamaan muita ihmisiä kuin isä ja äiti. Suuttuu oikein kovasti jos joku vieras ottaa syliin. Tosin kummisetänsä sai Hilman leppymäänkin tosi nopeasti, on sen verran rauhallista sorttia. Joidenkin ihmisten kohdalla ei lopeta itkemistä ennenkuin kyseinen henkilö on varmuudella lähtenyt pois. Erikoista seurata ihmisten reaktioita siihen kun lapsi alkaa itkeä oikein tosissaan säikähtäneenä. Olisin kuvitellut anoppini olevan rauhallinen, mutta halusikin heti antaa Hilman takaisin mun syliin.

Täytyy koittaa taas vähän ahkerammin lueskella näitä juttuja...
 
Heipä vaan!

Tässä eilen istuteltiin pojun kanssa tomaattia ja mustasilmäsusannaa purkkeihin. Pojalla oli tosi kivaa, kun sai sotkea oikein urakalla ja ihan luvalla :D
Äskön menin ja sorruin taas tilaamaan uusia siemeniä :ashamed: Onneksi minulla on paikkoja, johin voin luovuttaa noita taimia sitten, jos tulee ihan tungos :D

Meillä poika vielä syö syöttötuolissa, mutta vain silloin jos vaikuttaa levottomalta. Muuten kyllä ylettää jo syömään noista meidän keittiön tuoleista. Välillä vaan, kun olisi kauheasti muuta tekemistä hällä mielessä, niin lähtee omille teilleen kesken ruoan, joten syöttötuolissa sitten malttaa noina hetkinä syödäkkin loppuun =)

tyttöä pitää jonkin verran viihdyttää lattialla, jos alkaa olla väsynyt, muttei kuitenkaan niin väsynyt, että sylissä viihtyisi rauhoittumassa. Silloin yleensä riittää iinostunut höpinä tai lelujen esitelmöinti. Muuten tykkää treenata ryömimistään ja pöristellä niitä näitä ja naureskella veljensä edesottamuksille :D

Tyttö muuten tuosta kurjasta olotilastaan huolimatta on jaksanut treenata tosiaan tuota ryömimistä ja alkaa olla tosi lähellä, että hoksaa miten mennään. Pehva keikkuu puolelta toiselle hienosti ja pääseekin jonkin verran eteenpäin, ei tosin itse taida huomata etenemistään ja turhautuu jonkin ajan päästä.
On myös oppinut tässä viikon aikana pelleilemään, eli huumorintajua on tullut. Ja tämä pelleily tietysti tulee syömishetkiin...tänäänkin muka innoissaan oli porkkanaa ottamassa suu ammollaan ja sitten oikein nappasi lusikan suuhun...heti kun soseet oli suussa, tuli naamalle kiero hymy ja sen jälkeen BRRRRRRR ja kaikki porkkanat pitin poikin :LOL: :LOL:
Ja sama joka lusikallisella :D
Hohhoijaa, mikähän pikku velmu tuosta oikein kehkeytyykään ;)

Ja niin, en muista hehkutinko jo täällä, mutta hehkutan uudestaan.
Minun Apinankukat on alkaneet itämään...2 nuppineulan pään kokoista taimea pilkistää purnukasta ja niitä kovasti ihailemassa täytyy käydä...mies on hiukan jo alkanut epäilemään mielenvakauttani :LOL: :saint:

Ja kääk...tyttö on sunnuntaina jo 5kk ja poika 2v :eek:
Ei mulla kohta mitään vaavoja ole :ashamed: ;)

:wave:
 
Elkee moittikko...roikun täällä kuin apinanvauva emossaan :LOL:

Tyttö vetelee vieläkin unta palloon ja poika leikkii tuossa junaradallaan ja mies pelaa, joten olen ihan toimeton, tai siis en jaksa siivota ;)

Kävin sitten tiirailemassa odotuspuolella juttuja ja kävin könyämässä lokakuisiakin tohkeissani, sekä tein sen virheen, että menin katselemaan massu kuvia :ashamed: No mitäpä muutakaan siinä voi käydä, kuin että alkoi kuumettamaan ihan hulluna :whistle: No mutta, en nyt ala odotus rumbaan kuitenkaan. Enemmänkin pelkään, että tuo ukko alkaa hinkumaan kolmatta, ennen minua :LOL:
 
Heh, meidän tyttöselle on kehittynyt uusi taito :) laulaminen :D Mun mies on viulisti ja eilen pitkästä aikaa otti viulun esille kotona. Silja oli just syömässä, mut heti kun soitto alko, niin syömonen loppu ja alko "laulaminen" :) Ja sit ku soitto loppu ni laulukin loppu. Ja kun soitto taas jatku niin "höö höö höö" :D saatiin onneks kuvattua se konsertti.

Gigantissa koitettiin ihan törkeästi huijata meitä!! Ostettiin sieltä pesukone joskus 3kk sitten mutta se oli viallinen ja sitä on nyt koitettu korjata moneen otteeseen mutta ei saatu kuntoon. No tietty sit pitää saada gigantista toinen tilalle. Tänään ne soitti että sitä meidän konetta ei enää ole että saadaan parempi tilalle ja se tuodaan keskiviikkona. No mies meni giganttiin kattomaan niitä koneita ja ihan muina miehinä kyseli niistä koneista, niin kävi ilmi että se minkä ne olis tilalle antanu olis ollu ihan huono kone, paljon halvempiki. No tietty mies sitten meni siitä sanomaan ja nyt sitten gigantti tilaa ruotsista meille sen saman. Oli virkailija ollu vähän nolona kun puhelimessa oli kehunu sitä konetta mut sit paikan päällä haukkunu.

Jahas, tytöllä nälkä.

hemari ja silja 4,5kk
 
Kokeiltiin sitten tänään eka kertaa lihasosetta, kinkku-kasvissose tarkemmin. Ei oikeen herättänyt kovasti ihastusta kylläkään..

paapelo mullakin on pientä kuumeilua jo... ;) Emme kyllä vielä aio tosissaan alkaa toista vaavia touhuamaan, kun vasta tämänkin kanssa alkanut arki tasoittua.

Mutta nyt pitää mennä laittamaan pikkumies nukkumaan :heart:
 
Kävinpä juuri pesemässä VIIDENNEN kakkavaipan tänään... mitä ihmettä oikeen tapahtuu? Normaalisti rutisee kerran päivässä, nyt joka vaipassa melkeen kakkaa ja kunnolla. Ja kaiken lisäksi haju on omituinen. Toivottavasti ei nyt olis mitään mahatautia. Ei Silja kyllä vaikuta yhtään kipeeltä. Osaako joku sanoa tähän jotain?
 
hemari:

Mitenkäs, olikos teillä soseet aloitettu??
Meidän tytön kakan määrä ja haju muuttui soseiden myötä. Sitä kakkaa tuli alkuun tosi paljon, mutta sitten tasoittui kun määrät kasvoi. Haju muuttui "oikean kakan" hajuiseksi, eli ei kovinkaan miellyttävät aromit olleet, siis jos vertaa maitokakan hajuu, niin se maitokakkahan haiskahtaa aika miedosti.
 
paapelo: ei olla vielä alotettu soseita. Koitan tota 6kk täysimetystä, ellen sit tuu niin kärsimättömäksi että haluan jo antaa jotain muuta :) Oon koittanu miettiä että mitä mä oon itse syöny erilailla, mutta en kyllä keksi mistä toi vois johtua. Tyttö jopa kakkas lattialle edellispäivänä aamulla eikä ole ikinä sitä tehny. Normaalisti kakkaa aina yhdeltä, melko kellontarkasti :) Mut nyt täytyy koko ajan olla varuillaan et koska tulee taas lasti. Ja se haju...ei hyvä.
 
Floralle jaksamista suuressa surussa. :hug:

Täällä on pientä flunssaa nyt ilmoilla sit meilläkin. Sisu heräs viime yönä ihan vaan siihen, että oli nenä tukkonen ja limanen oli muutenkin. Välillä yskii. Mutta muuten on ihna virkeä ja iloinen. Kovasti nytkin tuolla juttelee ja hihkuu meidän sängyllä.

Me oltiin sen verran malttamattomia, että ihan tuohon 5 kuukauteen ei jaksettu odottaa noiden kiinteiden kans. Nyt ollaan parina päivänä maisteltu bataattia. Ilmeet on ollu kyllä melko moninaiset ja välillä oikein puistattelee, kun suuhun tulee ruokaa. :) Mutta nokkamukista on otettu pieniä vesihörppyjä ruoan päälle ja se on Sisusta mukavaa.

Mekin varmaan hommataan tuo Trip Trap -syöttötuoli, kunhan se istuminen on virallisesti sallittua.

Kysymys vielä: joko te joilla on erillinen ratasosa ja vaununkoppa olette siirtyneet rattaisiin? Meillä on vielä kova erillinen koppa käytössä, mutta heti kun säät lämpenee täytynee siirtyä siihen ratasosaan. Sisu ei enää tahdo viihtyä siellä kopassa jos on hereillä. Eihän sieltä tietty mitään nääkään ja on ihan makuuasennossakin.

Barbapörrö ja Sisu :heart: 4 kk 3 vko
 
Barbapörrö: Meillä vielä se kova koppa käytössä, mutta ajattelin ihan samallalailla että otan ratasosan käyttöön kun kelit lämpenee. Meillä saa kopassakin päädyn nostettua ylös, mutta tyttö liukui vain toppapuvun sisällä ja sai koko ajan olla korjaamassa :) Yhdellä kerralla kokeiltiin tuota, kun itki niin kovin kaupasta tulo matkalla. Itku loppui kun näki taas maisemia sieltä kopasta.

Hemari: Luulisin, että Siljalla on joku vatsapöpö mutta kannattaa varmaan tarkistaa omaakin syömistä ja jos ei pariin päivään helpota niin kysy neuvolasta apua.

Alley ja Niia
 
Hemari: olisko Silja saanut jonkun vatsapöpön? Nyt taitaa olla kaikenlaista liikkeellä. Kantsii ottaa itse maitohappobakteereita ja antaa myös Siljalle.

Meillä jatkuu oksutauti. Teini ei enään eilisen aamun jälkeen oksentanut, nuutunut kyllä oli. Poika sitten oksensi viime yönä pariin kertaan. Mikä siinä on että aina pitää yöllä oksentaa? Nyt kattelee lastenohjelmia, mitään ei ole suostunu syömään. Gefilus-mehua yritin tarjota mutta ei kelpaa. Aattelin että laitan miehen hakeen sitä gefilus-mehukeittoa, jos se maistuis, sais vähän noita hyviä pöpöjä sinne mahaan. Tyttö teki eilen kanssa monet kakat, oliskohan silläkin vähän tautia, normisti kakkaa vain kerran päivässä. Ei onneksi ole oksentanut.

Viime yö oli taas aivan hirveä, laitoin tytön pinnasänkyyn nukkumaan ja levotonta oli meno. Lisäksi sitten toi oksurumba. Saapi tyttö nukkua ensi yönä taas vaunun kopassa. Alkaa omat voimat oleen aika vähissä kun yöt menee jatkuvasti heräillessä.

Peppi ja tyttö
 
Poitsun kanssa käyty 4kk neuvolassa :)
Painoa oli 8470g (3kk 7395g), pituutta 69,5cm (3kk 64cm) ja pipo 43,6cm (3kk 42,3cm)
Makuannokset soseista kuulemma riittää ku noin hyvin kasvaa :)
Pituus meni siellä ihan yläkäyrillä...
Sai kolmannen tutkimusrokotteen ja huuto raukalla pääs, ei voinu äiti edes kattoo ku toista pistettiin... :|

Kantoliinoista/rintarepuista
Meillä on rintareppu ja sitten oli joku ilmaislahjanu tullu kantoliina.
Nyt saatiin semmonen rengasliina (vitmi merkkinen vissiin) joka käsittääkseni on ihan hyvä.
Kiinnostais kans miten ja missä tilanteissa käytätte noita reppuja/liinoja...?

Ennen käytiin koiran kanssa aina metässä lenkillä mut sinne ei vaunujen kanssa pääse niin ajattelin että voiskohan kunhan kelit lämpenee niin tuon pojan laittaa reppuun tai liinaan ja käyä koiran kanssa metässä kävelyllä?
Vai onko se ihan turvallista? Kuitenki ku jos ei ole enää jäässäkään paikat tai mitään ja hyvät kengät jalassa :whistle:

nöpötin
Millasia harjotuksia te pojan kanssa teette?

Vauvalehestä...
Mulle tuli se aikasemmin mut sitten oli muutaman kuukauen tauko.
Nyt sitten tilasin sen uudestaan ku oli hyvä tarjous.
Kiinnostas vain et saakohan noita puuttuvia numeroista tuosta välistä hommattua enää mistään? Neuvolassa näytti olevan ainaki viime kuun numeron kannessa mielenkiintosia juttuja... :)

hemari
Olipa vaan palvelua gigantissa :headwall:
Käytiin kattoo sieltä mulle uutta puhelinta syksyllä.
Yks tosi kiva löyty ja koitettiin hintaa tingata niin se myyjä sano että ei se tästä enää tipu että ku meillä täällä kaupassa on tämä halvin mitä löytyy...Oli muka verrannu :whistle:
No samana päivänä sitten tuo sama puhelin tilattiin gigantista netin kautta niin tuli 35e halvemmaks ku kaupasta ostettuna :LOL:
Aika kummallista :D

Syöttötuoleista
Meillä on semmonen tuoliin laitettava joku "sack and seat" (en tiiä miten se kirjotetaan
:ashamed: :LOL:
Mut en kyllä uskalla sitä laittaa noihin meijän ruokapöyän tuoleihin ku nuo tuolit kaatuu helposti, ovat niin hepposia...

Vilkasin noita linkkejä ja herranjumala,onko nuo syöttötuolit oikeesti noin kalliita? :eek:

Meillä on miehen äidin luona yks semmonen perinteinen puinen syöttötuoli, meinattiin se jättää mummolatuoliks...
Kotiin taijetaan kyllä hommata käytettynä syöttötuoli jos ne noin hintavia on :D


Tänne ei kummempia...
Pitää alkaa valmistautumaan ku lähen ekaa kertaa käymään perhekahvilassa ku täällä kerta edes semmonen on :D

*Talvicci ja "Unski" 4kk5pvä*
:heart:
 
Hei!

Aikaa kommentoida, vaikka tuo esikoinen luuhaakin kyljessä ja mankuu päästä Pikku Kakkosen sivuille pelaamaan... :D

Syöttötuoleista: Esikoiselle hankittiin Tripp Trapp ja se on tosi hyvä. Neiti istuu siinä vieläkin, mutta varmaan Miljan alkaessa istua tuossa huhti-toukokuun tienoilla, saa neiti siirtyä ns. aikuisten tuolille. Tripp Trapp on kallis, mutta tosi tukeva eikä kaadu. Tuttavan lapsi sai perinteisen syöttiiksen kaadettua, kun työnsi istuessaan pöydän reunasta taaksepäin, niin tuoli kaatui. Tripp Trapp vaan siirtyy haluttuun suuntaan eikä kaadu lapsen voimasta. Bumbo on meilläkin. Vois varmaan pian alkaa Miljaa istuttaa siinäkin. Siinähän se lapsi istuu tavallaan ilmassa eikä peppunsa päällä, joten voi jo näin pieniä istuttaa. On kyllä kätevä "tuoli" se Bumbo.

Soseiden syömisestä: Meillä on nyt aloitettu soseet. Maissia on maistettu ja tänään otetaan ensimaistelut porkkanasta. Maissi ainakin maistui, siis silleen että sai sisällä pysymään jonkun 1 tl. Vielähän se sose tahtoo kielen mukana pikemminkin tulla ulos kuin mennä sisään... :LOL:

Saralle pikaisia paranemisia! Onpa ikävän kuuloinen tauti! :hug:

Peppimammalle voimia oksutaudin kanssa! Se on kyllä ihan vihonviimeinen voimien viejä, ja kun se vielä tarttuukin niin helposti. :hug:

Floralle osanottoni ja voimia! :hug:

Barbapörrön kyssäriin: Meillä on kanssa sellainen kova erillinen koppa ja siis yhdistelmävaunut (Brion Kombi). Milja viihtyy siinä vain jos nukkuu, muuten menee hermot. On niin pitkäkin, että koppa on jo ahdas. Varmaan teen juuri niinkuin sinäkin, että säiden lämmitessä siirrymme pelkän ratasosan käyttöön, kun siitä näkee maailmanmenon paljon paremmin. :heart:

Mitä muuta...Reissussa käytiin ja hengissä selvittiin. :LOL: Hotellissa yöpyminen oli haastavaa, mutta tosi hyvin nukkui ainakin esikko. Miljakin nukkui hyvin, kunhan oli ekan illan pällistellyt ja ihmetellyt huoneen kaikki uutuudet ja outoudet. Yösyöminen oli vaikeaa (ts. suuttui vaan kauheasti kun otettiin sängystä ja yritettiin syöttää eikä maitoa mennyt kuin ihan vähän), joten luovuimme sitten siitä. Nyt ei Milja ole enää öisin syönyt, tutilla ollaan rauhoiteltu ja on toistaiseksi rauhoittunut.

Mutta kuten näissä asioissa AINA käy, niin tästä hetkestä lähtien öitä ei enää nukuta vaan huudetaan ruokaa... :kieh: :heart: Tosiaan on tyttö rauhoittunut tutilla eikä ole itkenyt nälkäänsä vaan tutin katoamista, joten on sit uskallettu jättää yömaito pois. Mutta kun tuo on NIIIIIIIN laiha, niin saa nähdä millaista palautetta asiasta tulee neuvolassa. Pituutta tulee ihan hyvin, mutta painoa ei. Reisissä on vähän makkaroita, mutta muuten on kyllä laiha, silleen että kylkikaaretkin näkyy, kun käy makaamaan selälleen. :eek: Edellisessä neuvolassa jo tosiaan saatiin lähes käsky alkaa antamaan tukevampaa ruokaa, jotta painoa tulisi enemmän. Milja ei syö suuria määriä eikä suostu tuputtamalla syömään "liikaa"...ei ole äitiinsä tullut, joka söisi ihan pelkästä syömisen ihanuudesta 24/7... :kieh: :ashamed:

Miten muuten kävi Paapelon asuntoasian? Jännityksellä odotan ensimmäisiä lokakuistemme pikkusisaruksia...olihan ainakin muutamalla ns. yritys päällä...? =)

Jespoksponimai, hyvää tiistaita teille kaikille. JOspa laittaisi pyykit kuivumaan. :wave:

Kisu ja tytöt
 
hemari Kakkajuttuja meilläkin, eli viime yönä Hilma täysin tavoistaan poiketen kakkas tosi äänekkäät ja isot luraukset puoli neljän aikaan yöllä. Kävin vaihtamassa vaipat, mikä harmitti todella, koska ei oo öisin tarvinut vaippoja vaihdella enää aikoihin. No, tietenkin kävi niin että kun vähän aikaa oltiin taas koitettu unien jatkamista niin sama tapahtui taas! Ei muutakun uudestaan vaihtamaan, onneks en ollu ehtiny vielä nukahtaa... Ja kahdeksan aikaan aamulla jälleen sama homma!!! :kieh: (Mehän siis herätään yleensä yhdeksältä ) Ja sen jälkeen on kakannut isot kakat vielä kerran... Et vähäsen herättää ihmetystä. Mitään muuta outoo tässä ei ole kyllä. Haju on ihan normaali, sekä koostumus (siis Hilman aikaansaannoksiin yleensäkin verraten) Toisaalta eilen ja toissapäivänä kakkasi aika vähän, että johtuneeko siitä. Lopetettiin Rela-tippojen antaminen muutama viikko sitten, kun ne loppui. Pitäs ehkä ostaa niitä lisää, ihan vaikka vaan varmuuden vuoksi, ja hyvästähän ne on muutenkin, vastustuskykyä parantaa kenties.

Mäkin aattelin siihen 6kk asti täysimettää. Mut mites on että pitäiskö ruokia maistattaa jo ennen sitä? Miehen sisko oli sitä mieltä että "Tulee sitten kiire" jos sinne asti jatkaa pelkällä imetyksellä. Anteeksi, siis kiire, mihin?

Yheltä kaverilta sain omaa mielipidettäni vahvistavaa kommenttia, että hänkin olis toki jatkanut sinne asti jos poikansa vaan olis syönyt rintamaitoa kunnolla ja siitä kasvanut, että ilmanmuuta kannattaa täysimettää 6kk jos mahdollista.

Mut onko se täysimetystä jos maistaa jotain sosetta? Tälläsestä oon tosi vähän löytänyt selkeetä tietoa, tuntuu että kaikki alottaa soseilut jo 4kk iässä, kaikki tutut ainakin, niin ei kuule mistään muusta mitään.
 
Hanikka: http://www.imetys.fi/itu/imetyssuositus2004.php Tuon mukaan ei ole täysimetetty jos saa kiinteitä ruokia, eli maistatukset luetaan kai kiinteiden syönniksi vaikkei sitä siellä mainitakaan. Ei niistä kommenteista kannata välittää, eihän siinä mitään kiirettä soseiden kanssa tule jos haluaa imettää 6kk. Sehän on kuitenkin jokaisen äidin oma päätös.
 
Heips

Asunnosta:
Ei saatu sitä, mutta on vielä se toinen vaihtoehto =)

Syöttötuolit:
Uutena ovat kyllä hinnoissaan, joten suosittelen ostamaan käytettynä!!!!! :D

Vaunut/rattaat:
Pidän itse koppaa niin kauan, kuin tyttö viihtyy nukkuen. Tämä kyllä varmasti muuttuu parissa kuussa, onhan sitten jo kevät ja tyttö täyttämässä 7kk =)

Soseet:
Ei siinä mikään kiire tule, höpöhöpö ;)
Kyllä ne 6kk täysimetetyt lapsoset sen syömisen oppii siinä missä aiemmin aloittaneetkin, tulevat vain systeemeihin mukaan myöhemmin, siinä kaikki =)

paapelo+poju+Iina (5pv vajaat 2v ja 5kk :D )
 
Syöttötuolina meillä on sellainen perinteinen puinen, ja hyvin on ajanut hommansa. Tosi kalliita kyllä uutena ovat.. Nyt pitääkin miettiä, missä esikoinen istuu sitten kun tyty on syöttötuoli-ikäinen (eli kesällä ): "aikuisten tuolilta" on kaksivuotiaan hankala yltää mukavasti syömään. Pitänee tehdä koroketyyny, tai sitten ostaa selkänojallinen baarijakkara tai vastaava. Sellainen sack-and-seat -matkasyöttötuoli meillä on myös, mummolakäytössä alkuun ja nyt autossa että on aina reissussa mukana. Tosin esikoinen ei sitä ole enää aikoihin tarvinnutkaan..

"Kiireen tuleminen" kiinteitä harjoitellessa voi johtua siitä, kun joskus ennenmuinoin opastettiin että 6kk ikäisenä pitää opetella puurot syömään. Ja sitä ennen kasvikset, hedelmät ja lihat. Eli neljässä viikossa ei kaikkia ehtisi.. Mutta hyvin ehti esikoisenkin kanssa, ja samoin luulen ehtivän myös tämän kakkosen kanssa. Maistatuksetkin siis aloitetaan vasta puolivuotiaana, mikäli kasvu ei muuta edellytä. Esikoinen osasikin sitten oikeastaan heti syödä hyvin, ja ruokamäärät kasvoivat tosi nopeasti eikä nielemistä (tms) tarvinnut enää ihmetellä lainkaan.

Kantoliinaa ja rintareppua voi hyvin käyttää ulkoillessa koirankin kanssa, kun vaan ei koira ole kovin tempoileva - tai muutenkin siis pitää välttää kaatumisriskiä, tottakai. Esikoinen oli tosi paljon ulkona rintarepussa, kun kesällä oli juuri 3-6kk ikäinen. Kantopussia olen muutaman kerran nyt tytölle sisällä käyttänyt, mutta yleensä tulee vaan käsissä kannettua.

Kakkakipristelyjä on täällä taas vuorossa, viikko täyttyi taas kakkaväliä (edelliset välit 9 päivää ja 10 päivää :whistle: ) eli nyt potkuilut ja ähinät ilmoittavat, että huomenissa ehkä päästään pyllypyykille tosissaan. Olisi ihan outoa, jos yht'äkkiä kakka tulisikin tytyltä joka päivä, kun tähän harvaan tahtiin on tottunut. :).

Vierastamaan alkoi tyty tänään ihan tosissaan, neuvolan hoitajaa ja sitten lääkäriäkin katseli huulet mytryssä pelokkaan näköisenä, ja kun minä erehdyin puhumaan jotain rauhoittaakseni toista, pärähti itkuun. Turvallinen ääni antoi luvan itkeä, että kyllä se äiti minut tästä vieraiden naisten luota pois hakee :heart: . Mussukka!

Listaan päivitykseksi Talvicille tiedoksi 4kk mitat:
6800g, 62,7cm ja py 41,5cm
.



Ihanaa, kun aurinko paistaa! Kyllä se tästä vielä kevääksi muuttuu :wave:
~Tiila ja tyty (3pv vaille) 4kk
 
Muksut nukkuu. Poika on aivan nuutunut oksentamisesta, urheesti on yrittänyt välillä vähän juoda mutta melkein saman tien tulee kaikki ylös.

Syöttötuolista: juu, kalliita ovat uutena. Me saatiin silloin sukulaisilta rahaa pojalle lahjaksi ja niitä sitten käytettiin tripp trapin ostoon. Meillä tosiaan poika tykkää siinä istua kun on helpompi syödä kun ei tarvi kurotella eikä istua jalkojen päällä syödessä, poika on pienikokoinen.

Kisumisu: eiköhän Milja syö sen verran kun tarvii, toiset on vaan hoikempia malliltaan. Ja jos kerta ruokaa tarjoaa eikä kelpaa niin ei mun mielestä lasta voi väkisin syöttää. Sen voi tietty kokeilla että laitat soseen sekaan ruokaöljyä, siitähän tulee energiaa helposti. Me tehtiin näinpojan kanssa kun oli allergioiden vuoksi rajoitettu ruokavalio ja kasvua tuli tosi vähän, ravitsemusterapeutti ohjeisti.

Täysimetys: virallisesti täysimetykseksi lasketaan se ettei lapsi saa muuta kuin äidinmaitoa ja d-vitamiinia, toiset jopa katsoo että maito pitää saada vain rinnasta eikä edes pullosta.
Kyllä nekin joita on imetetty 6 kk oppii soseita syömään. Suosittavat että silloin aloitetaan soseet niin että viikko kasvista, seuraavalla viikolla jo lihaa ja kolmannella viikolla viljat mukaan. Eli esim. 1. viikko bataatti, 2. viikko bataatti + possu, 3. viikko bataatti + possu ja toisella ruualla riisi/ kaurapuuro. Ja sen jälkeen sitten kaikkiin sortteihin uusia makuja. Näin tulis kaikki ruoka-aineryhmät nopeasti mukaan, samoin soseaterioiden määrää lisätään aika nopealla tahdilla.
Mun olis tarkotus imettää myös mahdollisimman lähelle 6 kk:n ikää, jos vaan neiti kasvaa tarpeeksi. Mies haluaisi jo alottaa soseiden maistelun mutta eiköhän sitä saada vielä lykättyä. Pojan kanssa alottelin soseet 5 kk:n iässä.

Kantoliinasta: mä olen poijan kanssa käynyt kävelyllä metsässä niin että poika oli liinassa. Ja varmaan tytön kanssakin liinaillaan enempi kun tulee kevät ja lämpösempi. Laita Talvicci vaan poika liinaan ja lähdet koiran kanssa kävelylle.

Puuttuvia lehtiä en tiiä saako mistään omaksi hankittua mutta kirjastossa voi ainakin käydä lukemassa.

Meillä on rattaissa pehmeä koppa, sitä on tarkotus käyttää mahdollisimman pitkään. Kun neiti haluaa pystympään niin otan siitä sen pohjalevyn pois, näin voi sitten nostaa päätyä vähän ja neiti näkee paremmin. Mutta Barbapörrön suunnitelma kuullostaa ihan hyvältä.

Jaahas, meen itekkin pitkälleen kun noi lapsoset nukkuu, jaksaa sitten taas ens yönä siivoilla oksuja :x
 
Floralle osanottoni!

Moikka taas pitkästä aikaa.

Meidän perheessä podettiin viime viikolla kamalan kamala noro-virus. Esikoinen oksensi pari päivää ja oli heikossa kunnossa perjantaihin asti, ripuli jatkuu vieläkin.
Meihin vanhempiin virus iski samanaikaisesti tiistai-iltana, huh, onneksi oli kaksi vessaa, toinen makasi toisen vessan lattialla ja toinen toisen. Luojan kiitos, oli yö vastassa ja molemmat pojat nukkuivat hyvin. En tiedä, millä voimilla olisin heitä hoitanut. Mutta onneksi parin päivän lepäämisellä meni vanhemmilta ohi.
Herra 4kk on onneksi ollut terveenä.

4kk neuvola takana ja mitat tässä:
5880g ja 63cm, pipo 42cm (3kk 6040g, 61cm ja 41,8cm)

Oli siis käynyt niin, että pojan paino on laskenut. En ole kyllä moiseen ennen törmännyt. Syö hyvin ja on iloinen ja virkeä, mutta ilmeisesti kuitenkaan mun maito ei sitten riitä häntä kasvattamaan. En osaa sanoa, mikä muu voisi tuon selittää.

Nyt minua patisteltiin aloittamaan perunananto tai vaihtoehtoisesti lisämaitoa joka ruokinnalla. Peruna ei kuulemma haittaisi imetystä niin paljon, joten sitä suositeltiin ensisijaisesti. Olin vähän aikeissa täysimettää tuonne 5-6kk ikään, mutta ei kai se auta kuin kiinteät aloittaa. Olen jo koittanut vähän imetyksiä tihentää, jos sa vaikka auttaisi. Kun vaan tietäisi mitä on lapselle parhaaksi.

Syöttötuoleista: Meillä on esikoisella TrippTrapp ja kovasti pohdin, pitäisikö ostaa toinen kaveriksi. Olen kyllä tykännyt tuolista, joten mietin, että jos esikoinen osaisi istua ilman vauvakaarta ja selkänojaa, voisin antaa hänen vanhat kuopukselle ja ostaa vaan uuden tuolin.

Voi itku, kutsu kuuluu, jäi lyhyeksi tämäkin kerta.
En ole juuri ehtinyt lukemaan saati sitten kirjoittamaan.
Koitan skarpata.

Lumisateisin terveisin, Mirmi
 
Mirmi:

Onko poika selkeästi lisännyt liikkumista?
Voisihan olla, että jos näin olisi ja syö vain tissiä, ei ole vielä poika alkanut tarvitsemaan lisää energiaa, mutta pian alkaisi sitten tiheän imun kausi määriä kasvattamaan =) Pientä spekulointia vain.

Noista vauvalehdistä.
Meidän lähellä (Malmin kirppis ) myydään kaiken maailman viikko ja kuukausilehtiä kirppari hintaan. Eli kannattaa käydä kurkkimassa kirppiksiltä, jos ihan itselleen tahtoo =)

Juuri tultiin takaisin kotia...
Ei varjele mikä lumipyry....
Niin mustaa kun on ollutkin, niin on se hyvä että tuota lunta tulee vihdoin (sarkasmia ;) ).
Tässä taitaa kyllä käydä niin, että jos tulee sateinen kevät, me ainakin täällä meidän mäkisessä kylässä uidaan sulavedessä...mitähän kajakit maksaa :LOL:
 
Paapelolle: Juu, tosiaan liikkuu kovasti, sylissä puskee pystyyn ja lattialla on kokoajan kääntymässä vatsalleen ja pykää jalkojaan pepun alle. Ajattelikin, että voisi selittyä tuolla liikkumisella. On tosiaan vilkas, nauravainen lapsi.
Mutta ei kai kiinteiden aloitus pikkuhiljaa haitaksikaan olisi, koitan vaikka lisätä imetystä viikonloppuun asti ja sitten pikkuhiljaa aloitella perunaa.
Poika tosiaan osaa vaatia ruokaa, joten en usko, että on nälkäinen.
 
Täällä kotiuduttiin 4kk neuvolasta =) Hirveä keli tuolla ulkona, lunta tulee vaan lisää koko ajan, eikä vanhojakaan lumia ole täällä Haagassa ehditty aurata. Olin juuri aloittamassa Minean pukemisen kun mies tuli töistä kotiin. Halusi tulla mukaan neuvolaan ja muutenkin ajatteli että vie meidät autolla niin ei tarvitse tarpoa vaunujen kanssa tuolla kinosten keskellä. Olipas ihana yllätys :heart: Sallittakoon tämä lyhyt työpäivä hänelle, parka on viime viikkoina puurtanyt ylipitkiä työpäiviä.

Minean 4kk mitat: 6860g, 64cm, 41,8cm.

Rintamaidolla mennään vielä ja luultavasti ihan 6kk asti, kun näin hyvin kasvaa. Kävin kylläkin ostamassa tytölle sellaisen vauva-lusikan jo, kova kutina on jo alkaa kokeilemaan kasviksia, mutta koitan vielä malttaa odottaa :D

Meillä on sellaiset yhdistelmävaunut, jossa on erillinen vaunukoppa ja ratasistuin. Meillä on vielä koppa käytössä, se on sen verran reilun kokoinen, että sitä voi käyttää vielä pitkään. Tyttö on välillä lenkeillä täysin hereillä ja silloin olen kääntänyt alas sen "aurinkolipan" (vai mikä se nyt onkaan), viihtyy siellä hyvin kun näkee vähän taivasta =) Tässä juuri toissapäivänä mietin milloin sen ratasistuimen ottaisi käyttöön, tuli vähän haikea mieli siitä kuinka iso tuo tyttö jo on... siis kohtahan nämä meidän vauvat jo istuvat rattaissa ja lähtevät itse kävelemään *sniff*

Meillä on sekä rintareppu että kantoliina. Rintareppua olemme käyttäneet ihan kotosalla jos puuhastellaan jotain, eikä tyttö viihdy yksin. Vielä ei olla sitä käytetty ulkosalla, mutta näiden lumiolosuhteiden takia ajattelin kokeilla sitä tällä viikolla, niin pääsee kävelylenkille. Luulen, että Minea viihtyy siellä ihan hyvin, kunhan vaan näkee eteenpäin. Kantoliina on nyt ollut vähemmän käytössä, alussa Minea nukkui mielellään siellä vauva-asennossa, mutta nyt pitäisi opetella sitomaan se vähän isomman vauvan asentoon. Näppärä laitoshan se on, mutta jotenkin en ole oikeen osannut ottaa sitä kunnolla käyttöön. Vaikkakin se olisi kyllä kotikäytössä mukavempi kuin rintareppu. Pitääkin tänään ottaa projektiksi sen uuden sitomistavan opettelu! :D

Trip trap on myös meillä syöttötuolina. Kallishan se on, mutta saatiin se onneksi lahjaksi. Nauratti vaan, kun siihen piti käydä ostamassa erillinen vauva-osa sekä pehmuste :headwall: Kyllä näillä lapsilla osataan rahastaa :D Mummolaan pitäisi vielä ostaa jonkunlainen syöttötuoli, käydään siellä sen verran usein kylässä. Ajattelin etsiä käytettynä esimerkiksi huuto.netistä tms.

Toivo ja Minea 4kk :heart:
 

Yhteistyössä