Lokakuun 2007 taaperot, loka/marraskuussa/joulukuussa

Nyt tulee omanapainen teksti :D Ajattelin viime viikosta tehdä yhteenvedon...
En tainnut kertoillakkaan, kuinka sain kohteliaan kirjeen, jossa pahoiteltiin miun mahdollisesti altistuneen MRSA:lle (sairaalabakteeri) ja komennettiin testeihin. Tällä viikolla vihdoin tuli tulokset, negatiivinen. Huh. helpotus :D Mutta kyllä tässä jo ehdittiin kokeilla mitä positiivinen olisi tarkoittanut :snotty: Neuvolassakin ottivat vastaan kumihansikkain ja suojaessuin, ja joka paikkaan kun meni sairaalassa/ terveysasemalla piti asiasta mainita, että sai eristyskohtelun. Kyllä on kantajilla kestämistä aina, kun lääkärille tms menevät :eek:
Pikkupojan hengittämisessä on tapahtunut edistystä. Apnea kohtauksia ei ole ollut yli viikkoon :D Ja eilen hän selvästi yritti hamuilla, kun päsi kenguruun. Tissiä tai pulloa ei kuitenkaan vielä vähään aikaan kokeilla, täytyy pienten vielä hetki kasvaa ja vahvistua.
Pikkutyttö kaksinkertaisti painonsa. Tänään oli 1260g ja poika 1450g. Pulleita lapsia.
Lääkäri antoi luvan siirtää lapsukaiset lämpökaapista lämpöpetiin :D Pääsee vähän helpommin lapsiinkin käsiksi. Nyt vain odotellaan, että joku toinen siirtyisi lämpöpedistä tavalliseen petiin ja meille vapautuisi näin peti.
Jätkä nyt ei kummemmin mitään ole puuhaillut. Sanoja tulee kovasti kokoajan lisää ja keksii uusia tapoja ilmaista uhmaa :whistle:
Ja kaikkien näiden positiivisten juttujen lisäksi opin viime viikolla, että jos parkkihallissa on betonipylväät, niin auton kylkeen jää pahemmat jäljet kuin pylvääseen, jos siihen osuu :ashamed: Peruuttaminen ei aina ole halpaa :snotty: Auto parka joutuu viikoksi korjaamolle ja korjausarvio oli pyöreä tonni... Saa nähdä koska uskallan seuraavan kerran peruutta tai ajaa parkkihalliin...
 
Voisin ihan olla sitä mieltä että olisin halunnut nukkua pitempään kuin vajaa 6 |O Jeppe heräs ja kurkkuun, jalkoihin, käsiin, päähän särki. Eilen ei ilmeisesti kuumetta enää ollut mutta kova yskä ja säryt vaivaavat edelleen. Tk:n possuhoitajan mukaan erittäinen suurella tod.näköisyydellä olisi possuflunssaa, oireet kuumeineen täsmää. Kukaan ei ole vielä sairastanut, lauantainahan tuo alkoi sillä kuumeella.

Katotaan kuka on seuraava uhri. Jos possua on niin mullahan pitäis suoja jo olla, Kipsulla tänään 2viikkoa piiikistä ja Danielille tuli vasta eilen viikko.... No ootellaan ja katotaan. Kummityttökin on kuulemma kipeä,samoilla oireilla :/
 
niinukka: kiitos vinkistä! :flower:
vois joulupukille kirjottaa ja toivoa tuommoista :D

lillis: no onneksi kaikki kunnossa :hug:

hippkukalla hienoja uutisia,kovasti siellä pienet kasvaa ja kerää painoa :heart:
ja pedinvahtokin edessä,ihanaa!
onhan se helpompi siinä hoitaa :heart:

tuutin pojalle toivon pikaisia paranemisia :hug:

meijän muksu on tänään pistänyt keittiön maton "koville"..
ekana kaatoi lautasellisen puuroa siihen,ja kohta pissi siihen :whistle:

nuhassa tuo on edelleen(jatkunut yli viikon)
lämpöä ei enää oo *kop kop*
miehellä tänä aamuna nenä kovasti vuoti ja sanoi että huono olo päällä.
voi itku jos nyt sairastuu.töissä nyt tarvittas ja kun ei niitä paljoo enää oo :|
no,eipä sille mitää mahda jos tulee sairaaksi.
possupiikistä tulee torstaina 2viikkoa täyteen(mies ja poika kumpikin sai)
mulla on neljättä päivää pää tosi kipeenä.
vielä ainakaan ei oo muuta tullut.

kovasti ootan että lunta tulis,on niin tympeetä tämä kurakausi.
on pimeetä ja väsyttää..ja kotona paha siivo :headwall:

huomenna mulla on kaikenmoista ultraa ja muuta aamusella(kattovat munuiset yms)

nyt vois lähteä lämmittään eilistä ruokaa :wave:
 
mileko ihan hyvältä tuo istuin tuntuu,loppupelissä tuo brion istuin mikä venlalla on tähän asti ukon autossa ollu,niin ihmettelen että miten sen pitäs mahtuu 4v asti siihen.
ja ton uuden istuimen saa sitten joskus pelkäksi korokeistuimeksi.

meillä on töissä kato käyny,tänäänkin oli aamulla 7 lasta ja yks yrjös päikkäreillä,niin sitten loppupäivän oli vaan 6 lasta..näinköhän se possu/tai muu lentsu on sitten meillekkin iskeny..ja rokotukset alkaa vasta tällä ja ens viikolla...
no hetihän se sitten kävi minuu ja toista työntekijää kiertämään mahasta,vaikka luultavammin tuo yrjööminen olis alkuu jollekkin lentsulle..myötätunnosta tuli paha olo :x |O
mutta jospas se siitä..

mutta taidan nyt siirtyy tonne maalaiskomedian pariin :D
 
Katotaan onnistuuko multa kirjottaminen mitenkään päin, Juho tossa jaloissa leikkii legoilla, Iina nukkuu, edelleen yöuniaan vetelee, kahteen asti yöllä väänti vatsassa ennen kun ne pahat ilmat tuli pois, joten ei ihmekkään että tyttöä vielä nukuttaa. Ei senpuoleen olis muakin nukuttanu, mutta noustava oli Juhon kans.

Juholla on nyt viikko SI rokotteesta, ei tullu sitten niin minkäänlaista oiretta rokotteesta. Hyvä niin.

Kiva kun hipkukalla oli hyviä kuulumisia! Kuinka sä itse olet jaksanut? :heart:

Kai sitä vois jo viikonloppuna ihan luvan kans laitella joulukoristeita :D eikös niitä nyt saa laittaa kun on sitte eka adventtikin :xmas:

Meillä on Juholla gracon cosmic comfort istuin, katotaan nyt sitte ostetaanko joku toinen sitte kun siskon tarvii siirtyä kaukalosta pois, vai ostetaanko siskollekki sitten samanlainen.

Jaapa, tyllerö heräs ja potutkii kuuluu kiehuvan yli |O
 
Moikka kaikille piiiiiitkästä aikaa :wave:
Kuukausien jälkeen taas tänne eksyin ja ihan sattumalta tuli selattua tarinoita ja kuukausia taaksepäin.

Aivan mieletön tunne... käykää muutkin etsimässä nuo syys/lokakuun 2007 tekstit ja käykää lukemassa se kun ilmoititte syntyneestä vauvastanne ja niistä onnitteluista mitä te kanssasisaret olette kirjoitelleet.

Kyllä ainakin tällä mammalla pyörähti sydän rinnassa ja tuli nuo kaikki muistot ja ilon tunteet pintaan kyyneileiden kanssa.

Nyt me kaikki ollaan jo niiin isojen prinsessojen ja prinssien äitejä ja isiä :heart:

Voimia ja tsemppiä kaikille pikku uhmistelijoiden kanssa :wave:
 
Heippa pitkästä aikaa.

Täällä sitä vaan mennään tukka putkella. Tytöt ovat kovia touhuamaan ja sotkemaan |O . Puhetta tulee Emmalla jonkun verran (matkii perässä), ja Essi puhuu omaa mongerrustaan toki on oikeita sanojakin joukossa. Esim. minun=mein, syliin =akkuun, mehua=ahua, mutta kaipa tuo joskus oppii kunnolla puhumaan. Osaa esim. sanoa Emma, Ella, äiti ihan oikein.

Emma taas höpöttää kolmen sanan lauseitakin. Ja nyt on tullut sanoihin lle pääte. Ja ässän paikalla on h kirjain esim. isi=ihi, Essi=ehhi. D kirjain tulee selkeästi. On ne vaan niin erilaisia.

Ellalla on aivan "ihana" 4v uhma ja kaikki tuntuu olevan hankalaa.....

Siis ihan normaalia kotiarkea täällä edelleen vietellään.

Ja askarteluja ja käsitöitä teen aina välillä, kun ehdin...
 
:heart: :heart: ihanaa mun sf mitta on kasvanu vajaassa viikossa 2cm :heart: :heart: ei tartte huolta pitää enää ettei pikkanen kasva niinku pitää,huh helpotus :D

hitto tätä vesi sadetta =( jos kaikki vesi tulis lumena nii täällä ois jo varmaan 2m kinokset :D ärsyttää ku koirat kantaa niiiiin paljon pashaa sisälle..
eilen tuli 4 tunnin ajan 3-10 min välein kipeitä supistuksia ja jotain ällölimaa (sori :D ) ja kun ajattelin jo lähtöä niin loppupa taas huvi ku seinään..
mä oon niin valmis jo poksahtamaan,liitoskivut käy ristiselkään ja vauva painaa laskimoa tai jotain jonka takia mun toinen jalka on ihan hirveen kipee,joka haittaa myös melko paljo yöunia :kieh:
poitsu oottaa kovasti siskoa,hello kitty juttuja kattelee mainoksista ja sanoo ostavansa siskolle niitä :heart: sit silittelee masua ja pussailee ja hokee rakasta,sekä nukkumaan mennessä kertoo kuinka sisko sitten tulee iipan kainaloon nukkumaan :heart: kunpa kaikki meniski helposti kun vauva tulee kotiin,ettei tulis ihan hirveitä mustis kohtauksia,meillä nimittäin on vauvalla sänkynä vaan kehto :D ei oo pinnistä vielä ostettu,meinasinki et kannattaskohan ostaa,jos poika käykin jossain välissä vähän vauhtia antamassa siskolle,esim mun vessa käynnin aikana tmv..
hipkukka ihanaa kun vauvat päässeet lämpöpedille,vakoilin odotus ketjua ;) onko teille puhuttu kotiutumisesta mitään?tai että missä vaiheessa tämä vois olla mahdollista?tietty että hengittelevät ja syövät kunnolla,mut onko näissä joku paino rajakin?
laitas kuvia pikkuisista,kova halu nähdä heidät :heart:
 
Alkuperäinen kirjoittaja dogtor:
hipkukka ihanaa kun vauvat päässeet lämpöpedille,vakoilin odotus ketjua ;) onko teille puhuttu kotiutumisesta mitään?tai että missä vaiheessa tämä vois olla mahdollista?tietty että hengittelevät ja syövät kunnolla,mut onko näissä joku paino rajakin?
laitas kuvia pikkuisista,kova halu nähdä heidät :heart:
Käykää vain vakoilemassa, mitä muualle kirjoittelen :D Aina en muista mitä mihinkin olen laittanut ja missä ketjussa kukakin on mitä kysynyt ja olenko edes muistanut vastata. Tuntuu, ettei aikaa oikein mihinkään riitä. Mitenköhän sitä sit ehtii yhtään mitään kun kaksoset kotiin tulee :whistle:
Kotiutumisesta meille sanottiin silloin heti alussa, että koska lapset on syntyneet näin pienillä viikoilla, niin ennen laskettua on turha haaveilla heitä kotiin. Ja sittenkin voi mennä vielä jonkin aikaa. Kotiuttamiselle ei ole olemassa painorajaa, moni niin luulee. Lapsen pitää pystyä pitämään lämpönsä normivaatteissa, syömään itse (pullosta/rinnasta) ja hengityskatkoksia ei ole saanut olla viikkoon. Ja sitten on vielä monta muutakin pikkuasiaa, jotka voi viivästyttää kotiutumista.

Nyt lapsoset on tosiaan päässeet ulos kaapista. Pojan lämpöpedissa on lämmöt niin alhaiset, että saattaa pienkin päästä normipetiinkin :D Hengityksen suhteen poika on petrannut paljon viime viikon aikana. Lisähappea saa silloin tällöin, mutta jaksaa olla pidempiä jaksoja ilman cpap-laitetta (se ei ole hengityskone, vaan vastaava laite jota uniapneasta kärsivät käyttävät nukkuessaan). Syviä apneakohtauksiakaan ei ole ollut yli viikkoon (koputtaa puuta). Pieniä saturaatio ja pulssin laskuja silti on, mutta ne kuuluvat pikkukeskosen elämään. Tyttönen on viime viikot hengitellyt hyvin ja ollut pitkiä jaksoja ilman cpappia. Hengittäminen on kuitenkin melko rankkaa puuhaa, joten tällä viikolla hiukan on väsynyt siihen. Nyt sitten 'lepäilee' tiiviistii cpapissa. Tyttö on noista kehdesta se parempi hengittelijä ollut rankan alun jälkeen.
Painot oli eilen melko huimat poika 1620 g ja tyttö 1400g. Jos hyvin käy tuttipulloa voidaan päästä opettelemaan parin viikon päästä. On sekin oikeasti aika vaikeaa juttu :eek: Siinä pitää kuitenkin osata hengittää, imea ja niellä yhtäaikaa. Ruokamääriä nostetaan kokoajan, niin ettei äiti parka meinaa perässä pysyä pumppaamisen kanssa. Eilen poika sai 30ml ja tyttö 26ml kahdeksankertaa päivässä. Tänään noitakin määriä on lääkäri saattanut nostaa.

Kuvia mie en ole laittanut, kun ollaan miehen kanssa kaksosten kuvista vähän tarkempia :ashamed: Sukulaisillekin kuvia lähetetään melko tiukan seulan läpi. Itse ollaan totuttu jo siihen minkänäköisiä nuo ovat ja nähdään kuvistakin muutakin kuin laitteet tai keskonen. Mutta kun ollaan näytetty noita kuvia tuttaville, ollaan huomattu, että monikaan ei näe sitä lasta, kun huomio kiinnittyy vain siihen outouteen ja muuhun vieraaseen mitä siinä näkyy. Varsinkin silloin, kun olivat ihan pieniä ja vähän ufomaisen näköisiä :snotty: Nyt alkavat jo hiukan kasvonpiirteet pyöristyä ja alkavat näyttääkin enemmän täysiaikaisilta vauvoilta, eivät vaikuta niin pikkuvanhoilta enää. Katsotaan kunhan saadaan otettua sellainen kuva, joka meitin seulan läpäisee :D

 
Tulenpa tännekin huutelemaan intoani pikkujouluista :p :xmas: ! Ihan fiiliksissä jo, vaikka 16.30 vasta tullaan noutamaan. Satuin aleista löytään oikein kunnon hippavaatteetkin :xmas: :D . Ilo irti ja kannat kattoon tänään :snotty:

Hienosti Hipkukan vaavit edistyy jatkuvalla syötöllä ja ihan vauhdilla :heart: :) . Ymmärrän tuo kuvajutun hyvin, mutta kuvia odotellessa :D . Ihania varmasti ovat!!! Aika hurjaa kyllä varmasti osaltaan sekin, minkänäköisiä ovat alun alkaen olleet, toiset niin pienet :heart: . En ole koskaan nähnyt...

Kävin muutes tekeen tänään joulukorttikuva-tilauksenkin. Pääsee siitäkin hommasta :D . Ei tainnut kovin erityiset olla, mutta en jaksanut enää uusia yritellä, meillä likat inhoo sitä puuhaa!

Ja vielä possurokotteesta. Kaksi nuorinta on sen siis saanut ja kummallekaan ei tullut mitään oireita. Keskimmäinen aamulla totesi kerran, että jalka on vähän kipee. Hyvä näin :) . Ite olisin piikin yllättäen saanut perjantaina, kun oli ylijäämässä neuvolassa, mutta enpä ottanut.
 
OOOOHHHH!! Mitä ihmettä??? HUI! Olipas aikamoinen ylläri, kun pitkästä aikaa aloin juttuja lukemaan. :eek: :eek: :eek: Hipkukalle suurensuuret onnittelut pikku-pikkukaksosista! :flower: Toivotaan suuresti onnea myös jatkoon. Kyllä he ovat pikku-sisupussit! :heart:

Lillikselle myös jaksuja ja toivotaan pikkuisen pysyvän masussa takiaisen lailla, kunnes on lupa tulla. :hug:

Dogtorillakin on ollut hieman jännitystä, nyt voi jo huokaista helpotuksesta. :)

Omaan napaan: hyvin menee, vauveli syö kerran kaksi yössä, ei suurempia huutoja, kaikin puolin tyytyväiseltä vaikuttaa. Ikäähän pikku-ukolla on nyt vajaa 11vkoa. Isoveli on hyvin ottanut tulokkaan vastaan, kovasti pitää halia ja pusutella ja päästä paijata. :heart: Ja pikkuinen kun on päiväunilla, niin isoveli huolestuneena vauvaa huutelee. :D On ne niin ihania! :heart: Toki sitä välillä on itseltä hiuksia päästä repimässä kun meinaa hulluksi tulla, mutta niitähän ei muistella. :LOL: :LOL:
Jaa, tuttu kutsohuuto kajahti ilmoille, pitää mennä! :wave:

p.s. PuPun tytölle tuli ihana nimi! :heart: Jos meille olisi tyttö tullut, niin olisivat olleet kaimoja. ;)
 
Keiju07
Jätänpä minäkin taas pitkästä aikaa puumerkkini. Onnittelut ensi alkuun Millille!!!, toivottavasti hän tulisi tännekin kertoilemaan kuulumisia; minä kun en FB:ssä ole.

Olen viettänyt hiljaiseloa, kun on ollut niin paljon tekemistä. Nyt pahin rysä taas ohi ja voi hetken hengähtää. Tytöt voivat hyvin, piikit saatu lähes kaksi viikkoa sitten ja vain pienempi sai kuumetta vuorokaudeksi. Kohta sen suojan pitäisi alkaa jo vaikuttamaan, toivottovasti. Kotosalla ollaan noita pidetty sen verran kun on voitu ja laajoja joukkoja vältelty, koska mulla itsellä ei ole ollut varaa sairastua, kun tentin viime perjantaina uusintakuulustelemattoman tentin. Aivan kamala, mutta ei siitä sen enempää. Nyt saa taudit iskeä, jos on iskeäkseen, mutta kuukauden lukemista en halunnut heittää hukkaan.

Kirjoitan paremmalla ajalla lisää, nyt syömään aamiaista ja vähän sisustuspuuhiin. Kerron siitäkin sitten lisää. :wave:
 
Kiva kuulla pitkästä aikaa piitulista,keijusta ja pepistastakin =) Kiva olisi myös kuulla tiipiistä pitkästä aikaa ja monista muista jotka ovat hiljentyneet.

Mites rontin pikkujoulut meni?Miula ehkä 12 päivä pikkujoulut jos taas harjotusten kanssa tyttö ottaa pulloa.

Meillä ollaan pysytty suht terveinä.Ellalla juuri loppui pitkäaikanen yskä ja Annilla ollu 2vkoa viruksen aiheuttama kurkunpäätulehus. Kuumetta ei ole ollut,ääni lähes kateissa ja öisin "yskii"...on myös kiukkunen ku ampiainen,pitäis vaan sylissä mukamas kantaa niin neiti tyytyväinen.

lillikselle paljon jaksamista ja peukut pystyssä että pikkuinen jaksaa vielä pitkään siun kyydissä :hug: dogtorilla H-hetki käsillä.Huisia =) täälä jännitetään siun puolesta. Olikos se krisujolla jo myös vkoja 30 :eek: mihin tää aika menee?? Mitäs shendan porukoille kuuluu?Oliks teillä nyt hoidot menossa? Vai sekotanko johon kuhun muuhun :ashamed:

Miula on tänää ollu ahistava päivä.Ystävä kertoi tänään tehneensä abortin :'( :'( Vaikeaa lohduttaa semmoisessa asiassa jota vastaan itse on.Ja kun itsellänikin ollut ongelmia saada noita pikku rinsessoja niin paha kuulla tuommoista. :'(

Meillä alkoi nyt rakennus operaatio.Tonttimme on ihan tässä n.parin sadan metrin päässä nykyisestä kodistamme :D Hommaa riittää...
 
Vihdoin ja viimein maltan istua tähän ja alkaa kirjoittamaan meidän kuulumisia =)

Kiitokset kaikille onnitteluista! :heart:

Tosiaan meidän pieni neiti päätti ottaa muutaman päivän varaslähdön ja syntyi 19.11. klo 7.43 mitoin 3150g ja synnytyshuoneessa 46cm, mutta osastolla 48cm :D py 32,5cm.

Pe 13.11. alkoi supistelemaan siihen malliin että oltiin jo Jorvissa 4 tuntia odottelemassa josko hän olisi silloin syntynyt? Mutta eipä lähtenytkään kunnolla käyntiin ja tultiin kotia panadolin voimalla nukkumaan :whistle: Aamulla taas tunnin supisteli mutta loppui kuin seinään. Keskiviikkona oli todella hyvä olo illasta, ei pahemmin ahdistanut. Yöllä sitten heräsin yhteen kunnon supistukseen, tuntui kuin olisi silmät pullahtanut päästä ja tiesin että silloin se olisi menoa. Seuraava supistus tulikin vasta 15min kuluttua ja siitä sitten reilun puolituntia 10min välein. Mies heräsi siinä vessaan ja sanoin että taitaa olla lähtö tulossa? Mies meni takaisin nukkumaan mutta nousikin hetken kuluttua keittämään kahvia. :D Puoli neljän aikaan alkoi tulla 5 min välein ja soitin äidilleni. Äiti otti taksin ja oli meillä puoli viiden aikaan. Siihen mennessä supistusten väli oli pidentynyt ja epäsäännöllistynyt. Päätettiin kuitenkin lähteä, kun äitikin oli tullut. Ajettiin ensin tankkaamaan keskustaan, jolloin tajusin kellosta että edellinen supistus oli ollut 20min sitten. Alkoin pähkäilemään että tuleeko tässä lähtöä vai ei? Päätin soittaa Jorviin. Kerroin että olimme käyneet siellä jo edellisenä perjantaina ja välit supistuksissa pidentyneet. Sanoivat vaan että mentäisiin kotiin nukkumaan ja tulisimme kun supistukset taas tulisivat säännöllisesti 5min välein. Ajettiin kotiin ja ovesta kun pääsin sisään, niin eiköhän taas supistanut. :kieh: Menin sänkyyn kuitenkin ja koitin nukkua. Ajattelin että seuraan siinä hetken ja mies saa nukkua. n. 5.40 taisi kello olla kun kuului iloisesti poks! Ja huusin että nyt menee vedet! :eek: Mies haki pyyhkeen ja äkkiä se mun jalkojen väliin. Könkkäsin vessaan ja mies haki puhdasta housua soittaen samalla Jorviin että tullaanko omalla autolla vaiko lanssilla kun ei tiedetty oliko vauva kiinnittynyt. Käskivät tulla omalla autolla ja minä tungin Saran vaipan housuihin :whistle:
Kuuden aikaan ajeltiin jo sataa neljääkymppiä Jorviin ja toivottiin ettei poliiseja tulisi vastaan. Mies "panikoi" ja kiirehti :LOL: Supistukset tulivat silloin 5 min välein, mutta mulla oli ihan hyvä olo siinä kuunnellessa nightwishiä :D
Sairaalan pihassa sitten olikin vaikeuksia nousta autosta ylös, ilmeisesti pystyasento sai aikaan sen että supistukset tulivatkin 1-2 min välein ja erittäin tuskallisina. Eteenpäin ei meinannut päästä ja joku aamuvuoroon tuleva hoitsukin tarjosi apuaan, jos oltaisiin tarvittu :ashamed: Pääsin sitten kuitenkin sisälle asti persus litimärkänä :ashamed: :ashamed:
Siinä hetki odoteltiin että kätilö otti vastaan. Salit oli täynnä ja saatiin joku varakomero :LOL:
Anelin samantien jotain lievitystä :ashamed: Olin auki n.4-5cm. Puolentunnin kuluttua seitsämältä tuli lääkäri joka pisti jonkun kohdunhermopuudutteen, pudendaalipuudutteen. Tosin tuosta ei ollut mitään hyötyä ainakaan mulla. Yhden supistuksen vaimensi pikkuisen, mutta muuten huutelin apua :whistle: Tuolloin olin auki jo 8cm. Puolisen tuntia meni että avauduin siihen 10cm ja sain luvan ponnistaa. 11min kesti ponnitus vaihe, joka tuntui hirmu pitkältä ja erittäin kivuliaalta. :| Tyttö syntyi sitten pistein 9/10/10 :heart: Aluksi ei kuulunut mitään ja hermostuin hiukan, mutta sitten kuului hento parkaisu. Hän oli heti silmät auki ja ihmetteli ympärillään hääriviä kätilöitä ja isäänsä =) Kaksi kätilöä siinä laittoivat sitten tyttöä ja ihastelivat kuinka kaunis ja kiltti vauva hän oli :heart: Oltiin siis oltu sairaalassa 1h15min kun tyttö oli jo syntynyt. :)
Kiirettä piti, kun muutama muukin oli päättänyt synnyttää sinä päivänä. Jäin sänkyyn makoilemaan ja syötiin siinä aamupalat. Jälkisupistukset alkoivat samantien synnytyksestä ja olivat ihan karmeita. tunsin kun aina lorahteli housuihin samalla. :| Kätilö sitten ehti tulla viemään minua suihkuun ja kun nosti peiton niin sänky lainehti verestä. Nousin sängystä ja housuun valahteli jättimäisiä hyytymiä :eek: Olisi pitänyt kävellä käytävän toiselle puolelle suihkuun mutta sanoin että taitaa näkyä tähtösiä ja kätilön äänikin kuulosti oudolle jo mun korvissa. Hän talutti mut vessaan ja ei sitten onneksi taju mennytkään =)
Siirryttiin osastolle puolen päivän aikaan ja oltiin sairaalassa 2vrk:tta. Oli vähän heikko olo, mutta hb oli kuitenkin 106, enkä tarvinnut verta.

Tyttö on todella kiltti, niinkuin synnytys kätilöt kehuivat :heart: Täys imetyksellä mennään ja olen todella iloinen kun Saran kanssa se ei onnistunut alkuunkaan. Ei tarvitse pullojen kanssa pelata ja helpottaa tosi paljon. Syötöt kestävät 7-10min ja joskus sitten 15-25min eli ei mene koko aika siihen että olisin kädetön ja jalaton täällä =)
Vain kahtena iltana on masua itkenyt, mutta kun on saanut kakan kulkemaan niin se on ollut siinä sitten. On niin hirmu rauhallinen ja tyytyväinen että välillä mietin onko kaikki kunnossa..?! :ashamed: :D Öisin nukkuu 3-6 tunnin pätkiä ja jaksan siis todella hyvin päivisin. Mies on nyt 7 viikkoa lomalla, joten päästään hyvään alkuun tän vauva-arjen kanssa.

No sitten meidän marakatti... :D
Uhmaikä alkoi kunnolla perjantaina 13.päivä ja sen jälkeen ollaan oltu helisemässä. :kieh: Kuuluu satakertaa päivässä: ANNA OLLA! Jos siis kiellän jostain. Tai sitten: ÄLÄ KOMENNA! Tai sitten: JUTS JOO! tai JOO JOO! Tai: PÖPÖN PÖPÖ! (höpön pöpö) Tänään kielsin häntä niin huusi: ISIII PELASTA!! Ja eilen huusi vessassa: APUVA APUVA!
On siis aivan mahdoton :kieh: Ja kyllä vauvan tulo on sitä edesauttanut, mutta eipä se mikään ihme ole, olihan hän meidän perheen maskotti :D Tekee kyllä hyvää Saralle tuo pikkusisko, että huomaa ettei ole tän maailman napa ;) Puhua pulputtaa jatkuvasti. Pottailee jonkun verran ja panttaa päiväkausia kakkaansa. Tuo kakkaaminen on ongelma meillä. Kun sitten koitan saada hänet tekemään pottaan tai vaippaan niin huutaa mulle että: ANNA OLLA! :p
Pukee itse vaatteensa mutta kyllä mekin puetaan hänelle jos on kiire jonnekin. Pukee kyllä sitten kaikkien muidenkin vaatteet päälleen :D Syö itse jos on hyvää ruokaa hänen mielestään, mutta muuten tarvitsee sitten kaikenmaailman temput että söisi jos ei ruoka miellytä :kieh: Erittäin aikaansaava tyttö, mutta tarvittaessa hyvinkin vieraskorea :saint:
Vauvasta tykkää paljon, mutta kun huomaa että syötän ja olen kädetön sekä jalaton, niin silloinpa alkaa tapahtumaan ;)
Kohta taitaa kutsu käydä, kun äherrys kuuluu selän takaa :) Koitan kirjoitella joskus toiste paremmin Sarkun kuulumisia :)
Tässä meidän pieni tulokas..



:heart:
 
Aivan ihana pikkutyttö Millillä :heart: Onnea paljon koko perheelle :flower:
Lillis onneksi kivut loppuivat :hug: toivotaan että typykkä vielä jaksaa kasvatella itseään masussa
Dogtor hienoa että supisteluista huolimatta olette päässeet jo viikoille että neiti saa ihan luvan kanssa tulla :D Innolla odotellaan vauvauutisia..
Mukava oli kuulla muidenkin pienten vauvojen äitien kuulumisia :D niin ja
PuPun tyttö sai aivan ihanan nimen :heart:

Hienoa kuulla että itsepäisiä lokakuisia riittää :whistle: hienoa siinä mielessä että ei olla ainoita :D Ilonalle on nyt tullut tämä ITE-vaihe ja sekös tuottaa jos vaikka millaisia tilanteita. Onhan se hienoa että yrittää itse, mutta jotkut asiat olisi syytä jättää vielä toisten harteille (mutta sanopas se hänelle :kieh: ) Meillä on myös tapahtunut viime aikoina käänne huonompaan myöss nukkumisen suhteen. Ilonahan on tähän saakka ollut aivan erinomainen nukkuja, mutta nyt illat menee vääntäessä kättä nukkumapaikasta (haluaisi nukkua vanhempien sängyssä) ja yöllä tulee ajoittain valtavia kauhukohtauksia joita ei tahdo saa menemään ohi millään. Neuvolassa oli näistä puhetta ja terkka kertoi olevan hyvin tavallista että yöt muuttuvat levottomiksi kun alkaa tuota mielikuvitusta tulla tässä iässä lisää... Hieman pelottaa että miten sitten kun vauva syntyy jos meillä on yöt jo valmiiksi toiminnan täyteisiä.. Onneksi Pihla on oppinut jatkamaan uniaan siskon elämöinnistä huolimatta. Ja olihan meillä vihdoin se 2v-neuvolakin jota siirreltiin noiden sikainfluenssarokotusten takia ja sieltä saatiin seuraavanlaiset mitat, pituus 93cm ja painoa 14kg eli sopusuhtainen tyttö (ei siis ole ainakaan äitiinsä tullut :whistle: ) Pihla ja Ilona tykkää leikkiä kovasti keskenään eikä suurempia mustasukkaisuuksia ole ilmennyt. Äidin syliin on tietysti päästävä jos siellä toinen jo on.. saa nähdä milloin käy syli niin pieneksi ettei molemmat tytöt mahdu yhtäaikaa :D Raskaus on edennyt hyvin ja viikkoja on huomenna täynnä 21 eli puoliväli on ylitetty. Eilen käytiin ultrassa yksityisellä katselemassa että kaikki tärkeimmät asiat on kunnossa (täällä kun ei varsinaista rakenneultraa tarjota kunnan puolesta) ja siellä viipotti hyvin virkeä tapaus :heart: Kaikki näytti olevan kunnossa ja pieni aavistus tulokkaan sukupuolestakin saatiin, mutta sehän varmistuu sitten huhtikuussa :D

Mukavaa joulukuun alkua kaikille :wave:
 
Mama ei ne kivut mihkään ole hävinneet... Huomenna äippäpolille tarkistus, katotaan josko vika löytyisi jostain tai että on kaikki muuten ok. Viime yönä "vain" 8 kertaa heräsin kramppeihin, sitä edellisenä yönä ei ollut mitään. Mutta kun niitä tulee ja menee...
 
Alkuperäinen kirjoittaja LillaStina:
Mama ei ne kivut mihkään ole hävinneet... Huomenna äippäpolille tarkistus, katotaan josko vika löytyisi jostain tai että on kaikki muuten ok. Viime yönä "vain" 8 kertaa heräsin kramppeihin, sitä edellisenä yönä ei ollut mitään. Mutta kun niitä tulee ja menee...
Voi itku.. mistähän sain päähäni että olisit kertonut kipujen jo loppuneen :ashamed: Kyllä sinua on koeteltu tämän raskauden kanssa :hug: kaikki tämähän on synnytyksen jälkeen vain muisto, mutta olisihan se hienoa jos saisit nauttia raskauden loppuajasta ilman turhia kramppeja, univelkoja ja huolia. Toivotaan että uutiset äippäpolilta on hyviä ja olisihan se tietysti hyvä jos syy kramppeihin selviäisi, etenkin jos niiden estämiseksi olisi jotain tehtävissä.
 
mama meillä kanssa unet mennyt ihan päin honkia,illalla kamala trafiikki tossa keskessä,kun neitin pitää saada siihen tulla nukkumaan,ei katokkaan omaan sänkyynsä päin. |O sitten hyppii ja pomppii ja kaikki temppunsa näyttää tossa vieressä,sitten pusutellaan,halitaan ja taas pusutellaan ja halitaan,ja taas hypitään,tai nyt vaan enää yrittää hyppiä.kun olen aikas tiukkaan komentanut että sängyssä ei hypitä.
ja muutamana yönä on herännyt huutamaan ihan kauheesti,sanoinkin jo että varmaan naapuritkin heräs,varmaan jonkun 5min karju ja sitten rauhottu.
oon tota yöhuutamista miettinyt että silloin huutaa,jos meillä jotain riitaa tai äänen korotusta isännän tai ton teinin kanssa.

ja meilläkin ollaan tosi minä itte.mandariininkin kuorii jo ite,mutta nyt oon huomannut että suun ympärys menee punaisille pilkuille,ja takapuolta käy kutittamaan kun noita klementtinejä syö.
itteenikin käy kutittamaan käsiä :eek:

töissä joulu hulinat alkoi.. |O kyllä laitan kiittimet ristiin kun vartin yli kaks. 22.12 sieltä lähen lomille,onneksi sitten ei tartte mennä ku uuden vuoden jälkeisenä maanantaina. :D

mutta nyt lähen ton mukulan hakemaan hoidosta.
 
Meillä on Iina jo yli kuukauden nukkunu yöt läpeensä, on kuitenkin imetyksellä, eikä kertaakaan herää yöllä syömään, ehkä joskus pari pikasta pientä tutitusta mut se on sitten siinä :heart: ihana vauva :heart:
Sensijaan isoveljensä, tämä kaksivuotias lokataapero :kieh: sen edestäkii keikkuu ja tekee nukkumisesta hankalaa. Päikkäreitä nyt satunnaisesti nukkuu, oon kuitenkin joka päivä aina yrittäny laittaa päikkäreille ja kyllä tuo nyt yleensä semmosena neljänä päivänä viikosta nukkuukin. Öisin heräilee satunnaisesti, niinkun viime yönä, viidestä kuuteen neuvoteltiin tarviiko yöllä nukkua ja miksi öisin ei lähdetä leikkimään. Ei tuo mitään itkuja öisin ole saanut, mutta johkin sitte kuitenkin aina välillä herää, kun ei tosiaan herää ainakaan siihen että sisko heräis..
No tänään jätti sitten taas vaihteeks päikkärit pois, totesin, että no kun olet niin iso poika, että et nuku päiväunia, niin ethän sitten tarvi tuttiakaan enään. :ashamed: :whistle: :whistle: (joo meil oli vielä tutti) no tuo sitten vei tutin roskiin :eek: ja alko leikkimään. Illalla sitä tossa huuteli ja äskenkin kuulu sitä vähän tuolla kaipaavan, mutta taas nukkuu.
Kai se on sama tähän huonosti nukkumisen kauteen sitten ottaa toi tutista vierottuminen.
Saas sitte nähdä miten tästä eteenpäin, mutta tuttia en enään tule pojalle antamaan.

Kiva kun ootte tykänny meijen pikkusen nimestä :heart: jotenkin on mun mielestä semmonen kaunis ja pehmeä nimi ja sopii tuolle pikkaselle kun nenä päähän :heart:

Millille tätäkin kautta tosiaan onnea pikkusesta typystä! :flower: Moneskos kimpale tämä vauva nyt oli? :heart:

Pepisasta oli kiva kuulla!
Ja viinikasta kans!

Myös kiisumirrin ja pikkusen Joel pojan kuulumisista on aina mukava lukea.

Eikös muuten tiipii lähteny jonnekkin "evakkoon" tuli vaan mieleen yhtäkkiä, että olisko ollu jotenkin niin että miehellä ei nyt ollu töitä siellä ja lähtivät sitten jonnekkin toiselle paikkakunnalle vähäks aikaa tai jotain..

Keijun sisustuskuulumisa ootellessa :D

Lakkas ajatus kulkemasta, mutta onko se mun kohdalla mitään uutta :ashamed:

Mitäs ootte hankkinu tai meinasitte hankkia joululahjaksi näille nuppusille??
Meillä kun on vielä se jokin hankkimatta, eli se vähän kalliimpi lahja. Tai ei kai sitä nyt pakko mitään kalliimpaa ole hankkia, mutta jotenkin tuntuu että se jokin vielä puuttuu vaikka onhan tuossa jo muutama pikkuauto paketti, muutama kirja ja pari soittopeliä. Meiltä siis.
Anoppi hankkii potkukelkan ja tietty varmaan leluja. Muista en sitten tiiäkkään mitä antavat.
Kai tossa tulee vielä ostettuakin vaikka ja mitä kun tulee nuo veronpalautuksetkin, jos itseäni yhtään tunnen niin en pysty olla ostamatta :ashamed:
 
Keiju07
Täällä kiukkuinen ja väsynyt äiti. Maini koisaisi autuaasti, mutta Vienan kanssa vääntö päiväunista jo tunnin ollut menossa. Herppasin ja sanoin, että äiti lähtee nyt tekemään töitä ja jää sinä tänne nukkumaan. Tuolla huutelee välillä äitiä, mutta ei tule poiskaan. Kummatkin ovat tosi flunssaisia ja itsekin vähän puolikuntoinen. Kaksi yötä mennyt valvoessa, joten todella pinna kireellä. Ja miehellä tietenkin menoja ja mun pitäisi muka töitäkin tehdä...

Okei, marmatus seis :D . Sain pahimmat kiukut purettua.

Kivoja kuulumisia taas monella, Millistä oli mukava kuulla ja toki monesta muustakin! Onko kukaan muuten ihmetellyt missä Keffeli luuraa? Mihin on nainen kadonnut palstalta???? :wave: :wave:

Pupu jaksaa aina muistella munkin kuulumisia :heart: . Sisustustyön alla on tuo meidän yläaula, johon investoitiin nyt kunnon kirjahyllyyn ja laitetaan sinne työpiste (lähtee printteri ja roinat ja roippeet tästä keittiön pöydältä ) ja muutenkin uutta maalia ja verhoa yms. Seinät tulee osin tummanharmaalla ja osin kermanvalkoisella. Tummanharmaa kirjahylly ja sellaiset simppelit tummanmetalliset pöytä ja laatikosto. Verhokankaankin olen jo valinnut, mutta matto on työn alla, saattaa jäädä nykybudjetilla hankkimatta. Kirjahyllyyn humahti aika paljon rahaa, joten muu menee pienemmällä budjetilla, mutta hyvä tuosta tulee, kunhan kerkeää. Samalla maalauksella menee sitten lastenhuone. Siis toinen sellainen. Pyörittelen ajatusta, että toinen olisi nukkumahuone ja toinen leikkihuone. Mutta sanokaas te kokeneemmat, onko järkevää nukuttaa omissaan vai samassa huoneessa??? Laitan sitten joskus kuvaa kaikesta, kun on valmista, mutta se on vasta joskus ensi vuoden puolella. Olen nyt muutenkin hurahtanut sisustusblogeihin, kyllä ihmiset osaavat ja jaksavat. Mulla hyvä kun riittää tunnit vuorokaudessa tämän ruljanssin pyörittämiseen, saati että laittaisin kotia ja askartelisin. Iso hatunnosto niille, jotka jaksavat.

Pupu kyseli myös joululahjoista. Ostan Vienalle varmaankin vain yhden harkitun paketin, kun luulen, että suku muistaa liikaakin ja kummit. Rajansa noissa pakettien määrissä. Harkitsin jotain soitinta (antakaan vinkkejä ) tai sitten himottaisi jokin muumitalo-tyyppinen. Ja toisaalta taas ei... en haluaisi hukuttaa tätä kämppää roinaan ja leluihin.

Oho, ylhäällä hiljeni, josko olisi siis itsekseen nukahtanut. Varsin epätavallista. No, sit teenkin hetken töitä, kun on rauha talossa. Sanoinko jo muuten, että sain open viransijaisuuden koko kevääksi ja kesäksi, siis yliopistolta. Olen varsin iloinen asiasta!
 
heh,mihinhän taas pääni pistin. :eek: ilmottauduin avoimeen yliopistoon :D ei kyllä oikein haisua että miten se toimii.joitain lähiopintopäiviä siellä on.alkaa ens vuoden puolella.
saa nähä että miten tunkua sellaselle jutulle on,mutta jotakin äksönii pitää tähän eloon saada. :D eikä hipasekkaan lasten pariin :D

venla nukku viime yönä puol yötä omassa sängyssä,ja omassa huoneessa,sitten rupes joskus yhen aikaa kuulumaan nyyhkytys ja niiskutus tuolta,menin kattomaan niin neiti oli kasannu kaikki rättisä ( 3 kpl ) ja pupunsa syliin ja oli kampeutumassa sängystä pois.no kannoin sen sit viereen :D
oli kyllä toooooosi outoo illalla kun ei ollut myöhkäämässä vieressä.kun simahti ihan hurjan nopeesti sinne sänkyynsä.

huh,taidan lähtee tolta termiitiltä pesemään hampaat ja rasvaamaan naama,on sitten pikkusen imeskellyt ylähuultaan,nimittäin nenään asti on ihan punanen :eek:
 
ompa tullut kivasti juttua tänne :)

pepistasta ja keijusta
mukava kuulla :hug:

milli: kiitos kun kirjoitit synnytystarinan tänne,niitä on niin ihana lukea.
voi oikein eläytyä siihen tilanteeseen.
mahtava tuo kohta jossa kerrot että ajatte 140km/tunnissa ja mies panikoi,sinä kuuntelet rauhassa nighwishiä(kirjotinkohan oikein) :D
voin kuvitella sen tilanteen..

hui nuita jälkisupistuksia,kestivärkö pitkäänki?
äitini joskus maininnut että ne on ihan hirveitä :(

on niin mukava kuulla että teillä vauva-arki sujuu mukavasti ja miehesikin saa sen 7viikkoa olla apuna :heart:
vielä kerran onnea perheenlisäyksestä :hug:

mama: juu univaikeuksia meilläkin!
oisko nyt muutama viikko takaperin kun herra alotti kamalan huuto metelin kun omaan sänkyyn pitäs mennä :eek:
ja kun niin hyvin ennen alkoi nukkumaan..
nyt on taas iso operaatio nukuttaa tuo poju..

l-s: no voi itku..mikähä ihme siellä vatsassa nyt vaivaa.
kauanko sulla on nyt tuota kramppaamista jo kestänyt?
paljon halauksia :hug:

joululahjaksi ostetaan luultavasti legoja(yksi isompi lahja)
sellanen eläintarhapaketti.
2 muumi dvd:tä ja jotain pientä kivaa.
lapio ja otsalamppu ois varmasti kiva :)
meilläki tulee kummeilta,mummulta,mammalta ja papalta isot kasat lahjoja.

mitähän kivaa keksis 8 ja 13 vuotiaille pojille!?(miehen kummipojat)
antakaa kiltit neuvoja,minä oon niin onneton noiden lahjojen kans..
ja ei mieskään osaa sanoa mistä ne pojat tykkäis..

potalle ei ukkeli vieläkään suostu...pitää ostaa niitä vaippoja jossa tuntuu että pissat tosiaan on housuissa..
liberollahan niitä tais olla,en vaan muista nimeä.

no mutta nyt vois lähtä uulos,vihdoinkin tuli lunta!oon niin ilonen :D
vaikka kesäihmisiä enemmän olenkin...

:wave:
 

Yhteistyössä