Lokakuun 2007 taaperot, loka/marraskuussa/joulukuussa

Keskola oli täynnä pikkutonttuja :xmas: Olivat vauvat saaneet pienet tonttulakit päähänsä, söpösiä. Meidän tonttu-tytölle lääkäri antoi kotiutusmisluvan. Mutta halutaan heidät yhtäaikaa kotiin. Poika 'nollasi laskurinsa' pari päivää sitten, joten jännitys jatkuu vielä. Mutta on se jännä tunne, kun saa ekan kerran hoitaa lasta, ilman että yhtään lätkää tai piuhaa on lapsessa kiinni :whistle:

Hyvää joulua!
 
hipkukalla ihania uutisia! :heart:

Ja foorumista sen verran että poistettu, koska liian vähän viestejä kirjoitettu. Mahdollista palauttaa ja palautuu varmaan tässä jossain vaiheessa. Pyysin siis palautuksen =)
 
Hiljasta täällä ollut,
onneks joulut on jo ohite,kuhan tosta uudesta vuodesta vielä selvii ni hyvä :whistle:
raketteja en aijo ostaa yhen ainutta kappaletta,eiköhän nuo naapurit pie huolen että paukuttelua riittää ilta 6,aina sinne 02 asti. :/

joulut meni suht hyvin,oltiin minun vanhemmilla,ja joulupäivänä tultiin sitten kotia,kyllä yks yö äitini kanssa riittää :eek:

joulupukkia ei käyny,kun neiti ei kaupankaan joulupukista perustellut,käänti vaan päänsä pois,kun kaupassa pukki rupes jotain kyselemään.

meillä pakkanen paukkuu tänäkin aamuna oli 20 astetta.

uuni lämpiää ja leipätaikina kohoaa =)
 
... ja toivottavasti kaikilla ollut ihan mukava joulunaika ...
Meikäläinen raataa (?) töissä - hmmmh - naputtelee siis tänne ...
Joulu meni suht mukavasti , mummo oli meillä , pukki kävi ja lahjoja tuli aivan liikaa , ainakin pikkupiiperolle.
Pukkia ei sentään ihan pelännyt, tosin ujosteli ja kaulaili mammaa - ei alkanut pukin syliin, eikä laulemaan joululauluja pukille ... Melkeinpä punaisesta pussilakanasta tehty pukin pusukka oli täynnänsä paketteja - legoja (nukkekoti ja poliisiauto), beippareita, beipparin vaatteita ja polkupyörä , pikkubeippareita, luistimet, potkukelkka, pelejä (Castle Logix ja Kanin loikka), kirjoja, palapelejä, muumidvd, mekkoja, villapuku, villasukkia, lapaset jne jne ...
Äitimamma sai Marc Jacobsin Lola hujuhajua ja yöpuvun ja lahjarahaa ... joka taitaa mennä sen television kokoisen budjettiaukon paikkaaamiseen - se meän perheen joululahja, nääs...
Mummolle laitoin tosiaan sen digikehyksen, joka mun mielestä oli hieno lahja - mummo pupisi ja tupisi tapansa mukaan , mutta eiköpähän tuo osoittaudu näinä digikuva-aikoina tietokoneettomalle mummolle varsin tarpeelliseksi vempeleeksi. Latasin siihen aikamoisen setin Prinsessan kuvia...

Niin joo, - Niinukalla kuulostaa leppoisalta elo - ja jooooo - voin vakuuttaa ettää ke-su , eli 4 yötä mun äidin kanssa venyttää kyllä jotain hermoratoja ...puolensa lähekkäin ja samalla paikkakunnalla asumisessa on ...

Ihana kun päivä alkaa pitenemään, ja ihan mukavaa kun alkaa taasen arki. Joku tässä pyhähommelissa tekee yhä vaan haikeaksi ... ehkä sitä on vähän motissa , kun kaikilla on omata menonsa ja aika pysähtyy ... tai noh, aikamoista huushollaustahan tuo on pyhänäkin...

Niin ja Oulussakin on 20 astetta pakkasilla , valkeaa ja lumista ... Onneksi perhepäivähoidossa oli nyt Viulle kaveriakin .... jotensakin aika syntinen olo, jos on ainoa äiti joka käy töissä ja muut lapsoset lomaileepi...


Nyt töihin....




 
Keiju07
Hauskaa joulunaikaa kaikille palstalijoille meiltäkin päin!

Onnittelut dogtorin poppoolle pienestä kullanmurusta! :heart:

Minä taas viettänyt vähäsen hiljaiseloa palstalla, kun kovasti työt ja tytöt pitävät kiireisinä. Joulukin meni aika pitkälti hommia tehden. Mutta kivoja sellaisia. Topsya peesaan, että työt kyllä maistuvat tällä hetkellä ja vaikka on koko ajan aikapula, niin silti teen hommia mielelläni. Katsotaan sitten vuoden alusta, kun opetukset todenteolla alkavat, että miltä sitten tuntuu. On nimittäin varsin vaativia kursseja.

Tytöille kuuluu hyvää. Pienempi päätti jättää ryömimisen lähes väliin ja lähti jo kuukausi takaperin konttaamaan. Nyt tuo 7 kk ikäinen jo seisoskelee tässä mamman tuolin jalkaa vasten. Ja on niin hoiputin hoiputin, että saa olla koko ajan skarppina vieressä. Pää muksahtelee vähän väliä... kai se on pakko kiireellä oppia, että pysyy tuon isomman perässä.

Pieni on isolle niin rakas, mutta nyt on kieltämättä tullut hieman mielenosoitustakin, jos äiti tai isä ei heti anna huomiota. Pikkusisko sen saa sitten nahoissaan tuntea... :eek:
Vienan kanssa käytiin terveydenhoitajan lähetteestä puheterapeutillakin, kun paljon on ääntämisessä parannettavaa, mutta ihan normaalin rajoissa ollaan. Puolen vuoden päästä kontrolli eikä huolta, kun lapsi on "puhevioistaan" huolimatta papupata, joka pajattaa kaikille vieraillekin.

Joulun pakettimäärä kauhistuttaa, vaikka itse en ostanut Vienalle kuin muumimuotit... hmmm... kukahan niitä halusi piparien leivontaan ;)
Mutta muualta niitä lahjoja tuli sitten ihan riittävästi. Kolmen ensimmäisen avatun paketin jälkeen olisi loput voinut pakata kassiin ja antaa ensi vuonna... siinä kohtaa meni mielenkiinto. Vieläkin yksi paketti täällä meidän ihka ensimmäisen oman joulukuusen alla oottelee avaajaansa.

Minä täällä parisen viikkoa olen kaksin tyttöjen kanssa, kun miehen piti päästä reissaamaan eikä mulla ollut tähän työsaumaan haluja lähteä mukaan. Ja säästyy rahaa, kun mun matkustusstandardit ovat vähän toista kuin tuolla toisten nurkissa matkailijalla... Isovanhemmat jälleen kerran suurena apuna: nytkin isompi neiti jäi yökylään ja sanookin jo, että tässä talossa asuu mummo, ukki ja Viena. :D

Tulee varmaan mieluusti kotiinkin päin kohta puoliin, mutta mikäs tuolla ollessa, kun saa kahden ihmisen jakamattoman huomion.

Nyt vähän löhöilemään ja noh... itseasiassa ensin yhden kakkavaipan vaihtoon... mutta sitten oottaa jätski pakkasessa :wave:
 
:D Me miehen kanssa päätettiin olla hurjia ja ottaa tyttö kotiin jo huomenna :eek: Kotitumisluvanhan tyttö sai jo viime perjantaina. Alkuperäinen ajatus oli, että kaksoset tulisivat kotiin yhtäaikaa, mutta nyt sitten päätettiinkin näin. Silloin kun mie käyn keskolassa poikaa katsomassa, tyttö kulkee miun mukana. Saapi nähä miten meitin käy. Huomenna menen aamuhoidoille ja kotiin tulen vauvan kanssa. Mitäköhän tuo taapero tuumaa... Tänään ollaankin sitten juostu KELAssa hakemassa leimat korvaushekemuksiin, apteekissa hakemassa lisäravinteet ja kaupoissa etsimässä tuttipulloja, korviketta ja muuta sälää mikä vielä puuttuu.
Pojan kotiutumisesta ei vielä tiedä. Hänen pitäisi ensin oppia varmemmaksi syöjäksi. Mutta oli jännä lukea tuota tytön sairaskertomusta, mikä piti viedä KELAan. Toisella ei ole ikää vielä ihan kolmea kuukautta, mutta silti tiheää tekstiä oli A4:sen verran. Kun ihan pienenä syntyy ei kotimatka käykään ihan lyhintä tietä...

Ja arvatkaapa kuka järjesti apteekissa kiukkuhuuto-heittelypotku-kohtauksen :snotty: Mukavasti päästi ihmiset jonossa ohi, kun olivat ensin muutaman minuutin kuunnelleet ja kyllästyneet...
 
hipkukalle ja perheelle tsemppiä tytyn kanssa kotiin saapumisen johdosta :D mie kun luin tota siun kirjotusta,niin sekunnin kävi päässä et äippä saanu apteekissa itkupotkuraivarin :D mutta luulen että se teijän 2vuotuinen siellä järjästänyt toimintaa. =)

miulla hermot loppu,tai pinna tiukilla,yks hörpöttää jatkuvasti,ensimmäisenä tänäkin aamuna sano että luetaa paapapapaa..erehyin kirjastossa käymään ja barbababa kirjoja ottamaan. :whistle: siis neiti koko ajan äänessä,ja jos mitä teet keittiössä,hilaa tuolinsa viereen ja on siinä säheltämässä..
sitten etätytötkin tulee tänään,ja omat tuli eilen,ja mummo soitti eilen että pappa joutunut eilen aamulla sairaalaan,et oli pikkusen huonossa hapessa ku saturaatiot keikku 60..ja nyt mie täällä mietin että olishan miun nyt hoitajana pitänyt jouluna huomata että miten huonossa hapessa tuo oli..mutta empä tajunnu..
no se kuitekin nyt on sairaalassa hoidossa ja kotiin ei pääse ku vasta sitten kun flimmeri hoidettu,ja hapet normaalit..mutta miettinyt oon että ei tuo isäkään ikuisuuksia elä..

ja uusvuoskin ahistaa.. :headwall:
 
Niinukka kävi kyllä mielessä heittäytyä kanssa maahan. Varsinkin, kun aluksi ihmiset oli röyhkeitä ja etuili, kun satuin keskittymään poikaan ja en heti mennyt tiskille.


Kopioin tuolta odotusketjusta:
Tytön kotiutuspaino (syntymäpaino) oli 2250g (627g) pituus 44cm (35cm) ja päänympärys 33cm (23cm). Keskosen lisäravinnetta pitää sekoittaa maitoon kunnes painoa on 3,5kg. Siksi joudun seuraavan maitoannoksen lypsämään. Toki saan imettää, mutta silloinkin pitää huolehtia, että tuota lisäravinnetta annetaan tarpeeksi. Minimi maitomäärä mitä tytön pitää saada päivässä on 150ml/kg, nyt annos olisi siis n.55ml kuusi kertaa päivässä. Sitten on lisäksi vielä rautatipat kunnes painoa on 5kg. Ja kun kalenteri-ikää on 4 kuukautta aloitetaan kiinteät. Pienipainoisten keskosten kohdalla on tärkeää aloittaa nuo kiinteät tuossa iässä, jotta ruokavalioon saataisiin tarpeeksi proteiineja yms. Täysimetyksestä puolivuotiaaksi on siis turha haavella :/
Menipäs ruokapainotteiseksi. Arvatkaa mitä mie olen kotiutumisen jälkeen tehnyt :LOL: Lypsänyt, sekoittanut maitoannoksen, syöttänyt, lypsänyt, sekoittanut maitoannoksen, syöttänyt.... Ja taisin mie yhden vaipankin vaihtaa...
Mutta jottei kaikki olisi niin auvoista, tytön kuulotutkimuksen tulokseksi tuli miinus. Eli saatiin lähete tarkempiin tutkimuksiin :| Vielä tuon tuloksen pohjalta ei voi sanoa onko tuloksella mitään vaikutusta mihinkään. Tuo oli vain seulontatutkimus, mutta hyvähän se on että varmistetaan ja tutkitaan. Murehditaan sitten, kun oikea diagnoosi saadaan.

Jätkä on kiinnostunut ja utelias vauvasta, katsotaan parin päivän päästä uudestaan mitä mieltä sitten on. Kunhan ensin hoksaa, että tuo tosiaan jää ja vie vanhempien aikaa.
 
hipkukka ihana kun toinen vauva on kotona :heart:
tuohon kuulo juttuun..meillä on ens viikolla kuulopolille aika kun sairaalassa ei sitä kuulovastetta saatu.johtuu joko lapsivedestä korvassa tai sit liian pienestä korvasta,kun tuo meidän iitakin aika pieni on..jos siis kuulo kunnossa..mutta kotona on kyllä huomattu et reagoi ääniin,joten kai tuo kuulee =)
teidän vauskin pään ympärys on sama mitä iitalla :heart:

neuvolassa tänään käytiin ja painoa oli tullut 6 päivässä 190g eli painaa nyt 3010g ja pituutta tullut 0,5cm eli on nyt 47,5cm pitkäpätkä :heart: hyvin kasvaa tissimaidolla,ja ihana onkin kun imetys on onnistunut,kerran on korviketta saanut,ja sekin oli sinä päivänä kun kotiuduttiin..ulkoilu lupa saatiin jos pakkasta on alle -10 :D
 
Hipkukalle ja perheelle onnea tytön kotiutumisesta :heart:

Meillä oli lahjoja lapsille jouluna niin paljon että huh, vieläkin osa tuolla alakerrassa oottaa noutajaansa, paketit on kaikki kyllä avattu, mutta vain osa leluista otettu leikkeihin. Kaikki sitten omalla vauhdillaan leikkeihin mukaan :D

Iina on todella kiinnostunut veikan puuhista :D tuijottais vaikka kuinka ja kauan. :heart: Typykkäkin jo 3,5 kk :eek: niin se aika vaan menee, huh.
Juho tykkää siskostaan kovin, ykskin päivä oli ihana, oli Juholla kaveri leikkimässä ja kesken leikin Juho tuli sohvalle mun ja Iinan viereen, kaveri siinä jo kysy että mihin se Juho hävis. Juho muiskautti siskolle pusun ja paineli takasin leikkimään :heart:
 
Dogtor En mie tuosta tuloksesta osaakaan vielä huolestua. Lääkäri itsekin käytti siitä nimitystä seulontatutkimus eli sen avulla vain pyritään löytämään myös ne oikeat kuulohäiriöt. Meidän lapsukaisia on tutkittu niin paljon, että alkaa olemaan jo rutiinia. Heistä on katsottu ja tutkittu asioita, joita ei olisi edes huomattu tai joihin ei olisi kiinnitetty huomiota, jos olisivat olleet täysiaikaisia. Ja lisäksi vielä keskosten rutiinitutkimukset, keuhkojen kuvaukset, aivojen ultraäänitutkimukset, laskettuna-aikana on vielä aivojen magneettikuvaus, silmänpohjan kuvaukset, fysioterapeutti tarkkailee lasten kehitystä säännöllisesti yms. Ja monet noista tehdään vain varmuuden vuoksi ja jotta mahdolliset häiriöt löydettäisiin ajoissa.
Minulle on nyt vasta selvinnyt, että tuolla taaperollakin on kireä kielijänne :eek: Ei kukaan koskaan ole minulle sellaista kertonut tai sanonut. Kaksosilla on vain kuulemma erityisen lyhyt kielijänne ja kysyivätkin onko esikoisellakin. Jätkällä on edelleen kielenkärjessä lovi ja ilmeisesti se viittaa kireään kielijänteeseen. Kaksosten kohdalla on pitkään pohdittu ja vänkätty, että pitäisikö kielijänne katkaista. Mutta koska se ei haittaa heidän syömistään, ei katkaisua ole tehty. Sitä kun ei kuulemma tehdä pelkästään kosmeettisista syistä. Saa nähdä oppivatko meidän lapset R:n ja S:n :whistle:

Jaahas, meitin lapset heräs...
 

Yhteistyössä