Lokakuun 2009 Mahanpyöriäiset ******Huhtikuussa 2010******

Oi oi, hyvää päivää kaikille :)

Ulkona on ihana auringon paiste...

Hyvin Marsupilamin jätkä ruokaa vetelee :) Vähän samanlaiselta näyttää täälläkin syöminen, sillä erotuksella että öisin ei syödä kuin 1 kerta jos sitäkään.

Te ketkä kuulutte siihen Libero kerhoon niin oletteko hakeneet sen lahjapaketin jo? Kiinostaisi vaan tietää että mitä se sisältää, eli kannattaako se edes hakea...

Tänään meinaan mennä johonkin istumaan ja juomaan pari siideriä :D Ilmoitin miehelle tänään aamulla vain että muuten, menen tänään ulos istumaan iltaa. Vähän se tietty yritti vastaan vängätä mutta huonolla menestyksellä :LOL:

Mutta, nyt tekemään ruokaa poitsuille...
 
himpsuli:

Jes, niin sitä pitää.
Tuossa pari viikkoa sitten tein vähän samalla viissiin, erotuksella, että oli ilta ja äitini soitteli ja kehuskeli lähtevänsä vähän baanalle :D Sitten vain ilmoitin miehelle, että eikös olisi minun vuoro...yritti jotain tyyliin, että sovitaan sitten ajankohta, mutta sanoin vain topakasti että ei kun lähden 1h kuluttua :LOL:
Ja niin menin :D
Pitää se mammankin ottaa välillä totaali irtiotto arjesta ;)
 
Minä juuri tänään hain Liberokerhon paketin. Yllättävän iso loota se oli, mutta ei juuri sisällössä ollut kehumista.. Näytepaketit housuvaippoja, puhdistuspyyhkeitä, kertakäyttöruokalappuja ja pesuneste + hoitovoide. Lisäksi oli TOSI isot sukat ja aika onneton pallo, sen annoin esikoiselle eikä hänkään siitä perustanut. No mutta kun ilmaiseksi sai, onhan nuo hyviä kaikki ja varmaan tulee käytettyäkin. Pesunesteestä ja rasvasta en ole ihan varma.

Esikoinen sairastui, toivottavasti ei tartu pieneen. Kuumetta ja nuhaa :(

Jaa vai että illanviettoon.. no, ehkäpä sitten joskus.

~Tiila.
 
Jee, tytsy tänään 6kk!! :D
Sen kunniaksi eka teelusikallinen perunaa, eka istuminen syöttötuolissa ja vettä nokkamukista. Peruna oli tytön mielestä kai ihan ok, vesi oli tosi nannaa! Sitä olis halunnu lisää ja lisää, mut en kyllä antanu ku tipan vaan. Ihan kivasti istui tyttö syöttötuolissakin ilman mitään tukia.

Tosi nopeesti kyllä tyttö hokas ton ryömimisjutun. Ensin ei varmaan ekoina päivinä oikeen tajunnu et liikkuu, mut nyt menee jo tosi lujaa ympäri huonetta ja tutkii kaikkea. Pyykkiteline on tosi hieno juttu hänen mielestä. Eilen koitti vetää itseään istumaan sen avulla, mut ei kyllä päässy mitenkään.

Vertailtua tulee lähinnä just noita painojuttuja, kun tytsy on niin tommonen kirppu. Muutenki aina neuvolassa jännitän että painoa on tullu tarpeeksi, vaikka eihän siinä ole mitään ongelmaa alun jälkeen ollu.

Äh, unohtu kaikki mitä piti sanoa, kun ajatus katkesi kun tytsy oli taas syömässä sähköjohtoja. Ne on hänen lemppareita. Imuri on kans tosi kiva :)

Sitä piti ainakin kysyä, et kuinka nopeasti tota perunamäärää aletaan lisätä? Kun tänään tosiaan meni ehkä vähän yli teelusikka. Paljonko huomenna annan? Ja koska sitten voi antaa enemmän kuin kerran päivässä? Nää on kyllä kaikki varmaan jo käsitelty täällä, mutta kun en muista enää :ashamed:

Paapelon Iina on kyllä ihme energiapakkaus :D Saisin sydärin jos löytäisin Siljan tommosista asennoista! Hui!

Kaunis ilma ollu tänään. Menenpä vielä iltakävelylle.

hemari ja Silja 6kk :heart:
 
Hemari: musta voit huomenna antaa 2-3 tl, seuraavana päivänä taas n. tuplasti edellisen päivän annos.

Kävin ostamassa tytölle tripp trapp-tuolin. Kasattiin se sitten saman tien ja hetken tyttö siinä istuikin. Säädin sen vaan vähän isommalle lapselle kun kaverin poika on koko ens viikon hoidossa, saa istua siinä ja poika saa pitää oman tuolinsa.

Paapelon Iinalla on tosiaan vauhtia tossa liikkumaan oppimisessa.

Libero-paketti: pitäis tosiaan käydä hakemassa. Mä oon saannu jostain muualta sitä pesunestettä ja rasvaa, molempia on käytetty tytölle.

Peppi ja tyttö 5,5 kk
 
Kiinteiden aloittamisessa - määristä: juuri tänään luin muistiinpanoja esikoisen vauva-ajalta. Siitä kun soseet aloitettiin (viikkoa vajaa 6kk iässä ), jo viidentenä päivänä meni jo 30ml kerralla. Enempää en antanut (vaikka olisi ehkä halunnut) ettei tule yllätysmasuvaivoja. Ei tainnut tuosta mennä kuin viikko eteenpäin, kun jo koko purkki heilahti kerralla :whistle: mutta esikoinen onkin aina ollut tosi hyväsyömäinen. Neljän viikon kohdalla ainakin oli käytössä kaksi ateriaa (ns. lounas ja päivällinen) ja siitä kotvasen päästä otettiin puurot mukaan, ensin aamulla ja pari päivää myöhemmin illallakin. Noin siksi, että mahdolliset masuvaivat kärsittäisiin päivällä eikä yöllä. Välipalan mukaanottoon asti en lukenut :D

Tyty maisteli tänään myös ekan perunaporkkana-annoksensa! Kirpun lounas siinä vasta oli, mutta hienosti otti lusikan vastaan ja syömäliikkeitä suu heti teki. Iso tyttö :heart:

Tuosta Liberopaketista petyin kai lähinnä siksi, kun olin antanut itseni ymmärtää että se sisältää jonkun lelun (käsinuken tmv). No, leluhan se pallokin on..
 
Liberopaketista...
Onko siinä joku aika mihin mennessä se pitää hakee?
Ku meillä ei täällä ole lindexiä vaan vasta naapurikaupungissa on lähin lindexi ja sinne on matkaa melkein 90km... Niin ei ihan heti ole siellä päin käyntiä... Jos sais samalle reissulle jotain muutaki asioita hoidettavaks ja hakis sitten sen paketin...

Syöttötuolista
Meillä ei ole syöttötuolia vielä ollenkaan...
Pitäs varmaan pikkuhiljaa alkaa kattelemaan... Oliko noista tripptrapp tuoleista joku "halpis" versioki olemassa? Ne käsittääkseni on aika pitkäikäsiä, siis että siinä voi istuttaa vielä melko isonaki vielä...


Nyt en kerkee kummempia kommentoimaan...
Mummi oli joutunu sairaalaan, jotain sydänperästä kai :(
En oo vielä kuullu lisää niin en tiiä mikä on tilanne, ei nyt kuitenkaan käsittääkseni mikään hengenvaarallinen mut kuitenki...

Maanantaina lähetäänki ajelemaan pikkusiskon ja poitsun kanssa kohti etelää :)
On kyllä mukava päästä näkemään mummeja ja pappaa...Ja tietty setää ja enoakin :)

Poitsua eivät ole nähny muuten ku valokuvissa...
Niin näkevät sitten ekaa kertaa!

Pitäs kattoo mitä sitä ottaa mukaan reissuun ja pyykkiäki pitäs pessä...
Vähän jänskättää miten noin pitkä automatka menee, toivottavasti hyvin... b :) d

Nyt pitää mennä :wave:

Talvicci & "Unski" :heart:
 
Talvicci Meillä on sekä esikoisella että nyt Ellellä se Emman syöttötuoli. Ihan vastaava kuin se trip trap ja jos multa kysytään niin mun mielestä nätimmän mallinen :D
Maksoi siis 79e ja pehmuste 19e :)
Tosi tukeva ja hyvä tuoli, suosittelen!

 
Huomenta, täällä herätty puoli seitsemältä :)

Niia pärjää siis yön hyvin ilman maitoa, mutta aamut aikaistuu puolella tunnilla. Eilenkin heräsi ennen seitsemää, tosin sillon oli saanut maitoa ja viime yönä ei syöty ollenkaan. Puoli kuudelta annoin vain tutin suuhun kun tuntuu että se riittää.

Meillä oli eilen valokuvaus vauvauinnissa. Tuli kivan näköisiä kuvia kyllä, ainakin ne missä en ole itse mukana :D Niialla oli taas tosi mukavaa siellä, läiskytti vettä ja jutteli, eikä yhtään arastele sukelluksia vaan tekee ne mielellään. Oikea vesipeto :)

Ja nyt taitaa olla se hammaskin kasvanut esiin niin että on ikenen kanssa samassa tasossa, näkyy ihan selvästi jo. Ei tartte siitäkään enää olla huolissaan. Taitaa olla puuroaika kun alkaa tyttö kitistä lattialla :)

Alley ja Niia 5kk 2vko
 
Huomenta!
Meillä heräiltiin vasta 8 tänään ja nyt nuo lapset leikkii keskenään tuolla huoneessa taas :D

Yökin meni taas paremmin, oli vain ne normi pullolle heräämiset.

Tytöllä on jotenkin tosi hellyyttävä tapa, kun mennään nukkumaan.
Ensin hörppäsee maidon ja älähtää, että minun pitää mennä. Otan syliin ja siinä Iina on silmät kiinni ja ääntelee HÖÖÖÖMMMMHÖÖÖMMMM, tasaisella ja matalalla äänellä ja pudistelee päätään samalla.
Samalla tavalla veljensäkkin tekee yhä, tosin itsekseen sängyssä :D
Tässä menee ehkä alle 5min ja on ihan sammunut ja siirrän sänkyyn...tosin, yleensä on niin kertakaikkisen suloinen, että pidän vielä hetken muuten vaan sylissä :D

Iinalle kävi eilen pikku kopsahdus.

Tuossa olkkarin lattialla konttaili ja saalisti jotain, mitä lie pikkupipsuja ja pian äkkäsi isovelin punaisen potkuauton...
Määrätietoisena äkkiä sen luo ja ei muuta kuin sen päälle ensin polviseisontaan, jossa pysyikin ihan hyvin.

Olin juuri menossa ottamaan tyttöä siitä pois, kun tyttö päätti nousta jaloilleen siinä ja ei tietenkään pysynyt ja lennähti selälleen...
No, pää ei kylläkään osunut maahan, kun ehdin käden laittamaan alle, mutta säikähti :(

Ja pöhkönä ajattelin, että ei hetkeen sitten tuon jälkeen moisia yritä, niin eiköhän tuosta tapahtuneesta toenneena ollutkin taas tuon TV-tason kimpussa.
Taidan etsiä sen konttauskypärän :whistle:

Mutta nyt lähden raahaamaan noita taimiani ulkoruokinta harjoituksiin parvekkeelle. Ilmat on vihdoin lämeenneet sen verraan paljon, että eilen iltamyöhään mittari näytti 9C :D

paapelo+poju+Iina 6,5kk :heart:
 
hemari: Me aloiteltiin uudestaan kiinteät reilu viikko sitten, kun ekalla kertaa tuli ihottumaa, niin pidettiin siis pari viikkoa taukoa. Tein niin, että annoin ensimmäisenä päivänä teelusikallisen kahdesti päivässä, toisena päivänä 2 tl x 2, kolmantena 3 tl x 2 ja neljäntenä meni sitten taas jo vähän enemmän. Poikahan söisi vaikka kuinka paljon, mutta vähän jarruttelen määrissä, kun iho oireili aluksi. Nyt ei onneksi ole tullut iho-oireita, ruokalistalla tällä hetkellä kesäkurpitsa, maissi ja mustikka, tänään ajattelin kokeilla persikkaa ja ensi viikolla puuroa.

Mahtava kevätsää! Aion ryhtyä ikkunoiden pesuun. Mun inhokkihommaa, mutta lopputulos on vaan niin parasta, kun lasit hohtavat puhtauttaan. :)
 
Aku
Huomenta =) Aivan mieletön auringonpaiste B)
Melkein kaikki lumetkin on sulaneet vaikka ensin näytti että sitä on vielä jussinakin täälä etelässä.Meillä on tuossa meidän lähipuistossa 21.5 lasten rokkifestarit ja vähän hirvitti että mitä mutaliejua se nurtsikenttä on jos ei ala kuivumaan mut nyt näyttää jo paremmalta =)

Huh :whistle: meidän neiti päätti eilen viikon kestäneen ruokalakkonsa.Alko jo äitiä ahistaa melko paljon kun mikään ei kelvannu muu kun maito ja sitäkin melko vähän.Ja ihme kitinää koko ajan.Nyt on ollut paljon aurinkoisempi tytsy.En tiiä misä johtui kun hampaita ei ainakaan vielä näy,mutta sitä sen on pakko olla.Esikoinenkin aikanaan teki niitä pitkään ja hartaasti.Tuli kyllä sit useempi kerrallaan.Alley taisi mainita siitä että Niialla kans kesti tovin ennen ku se nökö sieltä pompsahti esiin.Meillä siis oireilut alko jo ennen ku koko hammas oli näkyvissä ja jatkui aina sinne asti kun oli kunnolla ikenestä koholla :kieh: eli kauan kesti.

Iinalla ois kova hinku eteenpäin mutta kun ei vaan oo vielä älynny miten sitä pääsis.Mahalla ollessaan kädet ja jalat vispaa hulluna ja kauhee ähinä.Aika nopsaan sit turhautuu kun ei pääse mihinkään.Ehkä se siitä.Luin just esikoisen vauvakirjaa ja tuo oli oppinut 8-kuisena konttaamaan ja noussut melkeinpä samoin tein ylös ja tukia vasten hoipertelemaan.Muistaakseni opetteli tässä 6kk tienoilla sitä ryömimistä,en vaan ollu maininnut sitä jostain syystä :/

Talvicin mummolle paranemisia ja mukavaa reissua!

Ollaan täälä mun vanhuksilla kauheen pyykkivuoren kanssa kun meidän pesukone tosiaan päätti tossa reilu viikko sitten sanoa sopimuksen irti jo toistamiseen ja siis koko kone on vajaa vuoden vanha :kieh: :headwall: Nyt tiistaina pitäs tulla osat jotta saadaan se kuntoon.Saas nähdä kuinka kauan tällä kertaa kestää...

Nyt mä painun lataamaan seuraavan satsin pyykkiä koneeseen ja sit pihalle :wave:
mukavia kevät päiviä lokapalleroille ja mammoille!

-Aku ja tytöt
 
Aurinkoista sunnuntaita kaikille! Hetki omaa aikaa, kun mies lähti kävelylle tytön kanssa.

Tarvikkeista on ollut kovasti keskustelua. Me ostettiin käytettynä Geuther-merkkinen syöttötuoli. On vastaava kuin Tripp Trapp, mutta sillä erolla, että tuossa on vauvalla sellainen tarjotin/pöytä. Tyttöä on kokeiltu istuttaa siinä, mutta eipä tuo vielä kovin ryhdikkäästi siinä pysy, joten sitterissä syötetään vielä toistaiseksi. Me ostettiin jo turvaistuin, kun en oikein enää jaksa täällä hissittömässä kerrostalossa raahata tyttöä kaukalossa. Merkiltään tuo on Gracon Duologic, on siitä hyvä, että siitä saa sen kaukalo-osan irti. Kaukaloa kun tarttetaan ainakin vauvauinnissa ja meillä on Gracon matkarattaat, joihin kaukalon saa kauppareissuilla laitettua. Istuin oli Lastentarvikkeessa alessa 249,-, kun oikea hinta oli melkein 500 euroa.

Täälläkin tulee harrastettua vertailua muiden vauvoihin erityisesti noiden motoristen taitojen osalta. Meidän neiti ei myöskään vielä juurikaan liiku, ei esim. käänny vieläkään. Kai tästä pitäisi olla ennemminkin iloinen, kun ei tartte vielä olla niitä silmiä selässä.

Meillä on nyt viikon ajan ollut joku kiukuttelukausi. Neiti on selvästi oppinut komentelemaan ja harrastaa nykyään kamalaa kirkumista ja kiljumista. Tuntuu olevan aikamoinen drama queen, eilen esim. tytön käsi osui ihan vähän suihkukaapin oveen pepunpesun yhteydessä eikä taatusti sattunut, mutta neiti veti herneen aivan totaalisesti nenään. Toivottavasti tämä on ohimenevä vaihe...

Nyt pitääkin jo valmistautua vauvauintiin lähtöön! :)
 
Moi mimmit,
taallakin aurinkoista! Melkein naama karvahti toissapaivana un unohdin rasvailla. Tytto pysyi hyvin vaunuissa varjoissa.
Kaytiin eilen myohaan kylassa kaverilla. Mietin etta mitenkohan tytto nukahtaa vieraaseen paikkaan, mutta ilman ongelmia urvahti vaunukoppaansa jossa nukkukin hyvin eika herannyt edes kun tultiin kotiin n. 23 aikoihin. Siirsin omaan sankyyn nukumaan vasta ekan syoton aikoihin - en edes tieda millon :)

Meilla vierastetaan. Ja muutenkin saikytaan uusia ja outoja aania. Mutta eilen kaverini luona tyttoa ensin vahan arvelutti kaikki ymaprilla pyorivat mutta akkia tottui ja sitten menikin sylista syliin. Ja voi etta hanta naurattu kaverini 1v4kk poika joka tepasteli ympariinsa kutrinsa hulmuten. Pojan ei tarvinnut kuin ilmestya jostain tyton eteen niin jo oli riemu taattu. :heart:

Taa on aika velmu tama poika - kun ei aiti ruoanlaiton lomassa heti nostanyt poikaa syliin, alkoi tama vollottamaan naama kurtussa silmat sikkarallaan mutta niin etta toinen silma oli vahan enempi raollaan. Ihan selvasti katsoi etta meneeko hanen esityksensa perille. Ja kun aiti sitten koppasi pojan syliinsa, levisi sellainen hymy kasvoille! Teatraalisia aineksia!

Oon nyt alkanut oikeen vasiten antamaan tyttoa muiden syliin etta alkaa tottumaan. Tietysti on ennenkin ollut mutta nyt oikeen tyrkytan :) Lisaksi huomasin etta uudet aanet pistaa suun mutrulle - kuten tana aamuna kun tytto istui mun koukistettujen polvien paalla sylissa ja niiskautin vuotavaa nenaani, niin tytto pelastyi. Hataantynyt ilme levisi kasvoille ja vahan inahti muttei kerennyt itkemaan kun nostin ylos ja rauhottelin.

Mua arsyttaa kun kaikki taalla sanoo, etta kylla lapsi saa itkea - " se on hyvaksi keuhkoille". Ymmarran ettei heti ekasta itkusta pida lahtea tyynnyttelemaan, mutta pakkoko sita on itkettaakaan. Nyt tosin alkaa jo tunnistamaan kunnon ketutus-itkut kun ottaa esim repaleisen sanomalhden kasista pois - kylla on aiti sillon se maailman alhaisin ihminen ja jo ketuttaa. Sillon annan vahan itkeakin ;)

Viela - kuka niita meidan paikallisen kelan rattaita kommentoi..? No ihan varmasti on kelan logo rattaissa ja isolla! :) Taalla on eri keloja poliittisen suuntauksen mukaan - ois pitanyt sitten kuitenkin siihen kristillisdemokraattiseen liittya kun siella ois saanut vastaavaksi lahjaksi fillariin kiinnitettavan vetokarryn.. harmin paikka!
 
Iitun emo:

Siis vautsi, että saa vielä valkata, mihin kelaan liittyy ja tuommoisia lahjuksiakin saa. Ihan huippua =)

Täälläkin tyttöä kauhistuttaa kaikki kovat äänet, tai sellaiset joita ei ole ennen kuullut. Muuten ei noita ääniä hirveästi säiky, kun on tämä meidän eloisa 2v superkiitäjä energiapakkaus ympärillä pyörimässä :D
Mutta vieraat kasvot on kyllä tiukassa syynissä hyvän tovin, ennen kuin hänen korkeutensa ilmaisee hyväksyntänsä ja alkaa keimalemaan :LOL:

Esimerkiksi siskoni miesystävä...hän kun leikkuutti tukkansa ihan uuteen uskoon ja oli tuota ennen käyttänyt lippistä sisälläkin, ei tyttö enään tunnistanut koko herraa. Tosi tuimasti tuijotti ja kun hän sanoi muutaman sanan Iinalle, meni ensin alahuuli rullalle ja sitten painoi naamansa minun olkapäätä vasten ja alkoi tosi lohduton nyyhkiminen, mutta pian sitten tokeni ja alkoi seurailla katseellaan kyseistä herraa tarkemmin ja kohta sitten alkoikin kauhea keimailu ja pälpätys :D
 
Heippa vaan täältä mummolasta!

On niin mahtavat säät että eilen jo grillailtiin, ihanaa! Tuli heti tosi kesäinen fiilis!

Että kun toi paapelon Iina on vauhdikas kyllä, meillä edelleen tehdään jotain peruutuksen maailman ennätystä vaan :D Mutta pulputtaa kyllä minkä ehtii, välillä oon kuulevinani ihan sanmojakin joukossa ja toistelee äänteet ja sanat perässä.

Eilen meillä oli THE päivä kun pikkunen sai ensimmäisen kerran KIINTEITÄ! Toinen odotti suu auki ja mussutti perin tyytyväisenä kaiken mitä sai. Yöllä kuitenkin itkeskeli vähän enemmän, voisko olla ettei masu kuitenkaan oikein tykääny tästä yllätyksestä.. =)

Kotoa kommentoin taas enemmän!

Ihanaa keväistä päivää mammat ja pienet!

Empsu
 
Hei ja ihanaa aurinkoista sunnuntaita :flower:

Me ollaan oltu jo aamulla ulkona, siivottu, tehty täytekakku ja vielä kinkkupiirakka.
Tänään juhlitaan miehen synttäreitä jotka on oikeasti ke.
Silloin mun kaveri tulee hoitamaan lapsia illaksi ja mä vien miehen tuohon Flamingon kylpylään ja raflaan syömään, yllärinä :heart: En malta odottaa :)


Meillä on myös tullut kiukkuamista ja huomion hakua, Elle on alkanut kiljahdella ja vinkuu jos esim.tavarat lähtee liian kauaksi.
Samoin jo isoveikka menee liian lähelle häntä niin hän alkaa vinkua :D

Tänään Elle alkoi ensimmäistä kertaa nostella peppua ja hakee konttausasentoa ;)
Meillä ei siis ryömitä, mutta taaksepäin menee vähän ja mahallaan pyörii hurjaa vauhtia.
Esikoinen ei silloin ollenkaan ryöminyt, alkoi 6kk konttamaan ja nousi 7kk ylös ja alkoi kävellä tukea vasten.
Onneksi Elle ei vaikuta ainakaan vielä yhtä kiireiseltä.

Meillä menee soseita tosi hyvin,
Aaamupuuro reilu desi
Lounas puoli purkkia ruokaa+hedelmää
välipala joko hedelmäsosetta tai tissiä
Iltaruoka puolipurkkia ruokaa+hedelmää
ja Ilapuuro reilu desi.
Väleissä saa sitten tissiä, yleensä annan aina ennen unia, välillä ei halua vaan on tullut jo niin täyteen ruoasta. Annan myös vettä joka ruoan kanssa.

Mutta onnea vielä kaikille puolivuotiaille :heart:
Ja aurinkoista kevättä, ihanaa, minä niin nautin :flower:

Inka ja Elle reilu 6kk :heart: :heart:
 
Ai että oli kivaa olla pojan kanssa kahden ulkona. Käveltiin (siis poika myös käveli ) pitkä pitkä lenkki, olisikohan yhteensä tullut 2km käveltyä siellä täällä ja käytiin leikkipuistossa ja reissun päätteeksi mentiin hakemaan kaupasta pillimehut ja AHAA patukat :D
Poika oli niin onneissaan, varsinkin tuosta jälkimmäisestä yllätyksestä.
Matkalla nähtiin yhtä sun toista. Kerättiin meidän Sulo-pupulle kevään ensimmäisiä syötäväksi sopivia versoja ja oksia, nähtiin sorsapariskunta polskimassa sulavesilammikossa ja jotain aika maanisen hitaasti mönkiviä ötököitä :D Ja loppusilauksena poika otti mukaansa JÄTTIMÄISEN kepinkarahkan, joka nyt möllöttää juhlallisesti sohvan vieressä, pojan aarre :LOL:

Itse huomasin, että moni pensas on avaamassa lehtiään...jee sieltä kevät saapuukin sitten rytinällä =)

Mutta nyt puuhailemaan muita juttuja taas :wave:
 
Täällä hieman väsynyt äiti. Meillä on ollu nyt viikon verran tosi levottomia öitä. Alkuyön Sisu nukkuu ihan rauhallisesti, mutta sit klo 1-2 alkaa se kähnääminen ja pyöriminen ja ähke ja puhke. Välillä käännytään mahalleen ja aletaan tihrustaa, kun ei osaa nukkua mahallaan. Tutilla rauhottuu, mutta aika katkonaista on, kun tämä toistuu aamuun asti n. tunnin välein. Kaameesti jyystää ikeniään, että en tiedä johtusko hampaista vai mistä. Illalla syödään iso satsi puuroa, joten tuskin nälkäkään on.

Meillä tuo ruokarytmi on aika sama kun Marsupilamilla. Tosin velliä ei syödä meillä, mutta tissiä joka ruoan päälle yleensä ja vähän vielä välissäkin joskus. Meillä tosin toi kasvu hieman hidasta ollut, joten ruokamääriä käskettiinkin lisätä edelisessä neuvolassa ja sillon lisättiin toi aamupuuro ja välipala.

Vertailua tulee harrastettua kyllä välillä täälläkin. Mä aina kattelen noita painoja ja pituuksia, kun meillä ollaan varmaaan sieltä pienimmästä päästä. Meillä ei vielä ihan kunnolla ryömitä, jotain etenemistä kyllä tapahtuu ja kierimällä liikutaan. Konttausasentoon noustaan, tosin yleensä naama jää maahan. Hirvee halu ois päästä selvästi jo eteenpäin, mutta ihan taito ei vielä riitä.

Mulla on painoa edelleen ihan liikaa jäljellä, lähes 10 kg ja mahassa löysä makkara. Olen nyt yrittänyt kattoo syömisiä ja laskea noita painonvartioiden pisteitä sillä imetyslisällä. Hitaasti kyllä tulosta tulee, mutta ehkä nyt hieman on lähtenyt paino tippumaan.

Barbapörrö ja Sisu :heart: 6kk ja reilu viikko päälle
 
Heips pitkästä aikaa :wave: Matkalta kotiuduttu ja hyvinhän se menikin! Poika oli niin reipas automatkat ja muutenkin koko reissun oikein hyväntuulinen. Mutta olihan ihanaa tulla kotiin takaisin!

Täällä on paljon juteltu,kokeilen jotain kommentoida..
maha on mulla hävinnyt oikeastaan kokonaan, se lähti aika nopsaan synnytyksen jälkeen. Tosin meillä oli niin kovaa huolta ja stressiä alkuun, että ei sitten ruokakaan oikein maistunut ja sekin tietenkin vaikutti. Painan nyt n. 52kg, ennen raskautta oli 54kg. Jospa se sitten kun imetyksen lopetan niin lähtee nousuun tuo paino, ei haittaisi.
Tervetuloa Nipsulainen :flower:
Meillä on tripp trapp syöttötuoli ruskean värinen valittiin. Ollaan oltu tyytyväisiä, poika siinä istuskeleekin jo, mutta vain lyhyitä aikoja kerrallaan kun vähän vielä huojuvaa se istuminen on :heart:
Vertailusta olette puhuneet.. Minä vältän sitä mahdollisimman pitkään, koska pojun kehitys muutenkin on viivästynyt keskosuuden ja leikkausten vuoksi.Omaa tahtiaan hän kehittyy,kuten jokainen lapsi.
Meillä on pahin vierastusaika mennyt jo ohitse, se oli pahimmillaan alkuvuodesta.Nyt poika kyllä tarkkaan katselee kaikkia uusia kasvoja, ennen kuin "päättää" voiko hymyillä vai itkeä :D Esimerkiksi toissapäivänä näki ensimmäistä kertaa enoni ja hänen vaimonsa. Katseli heitä pitkään ja sitten aloitti oikein kunnon vierastusitkun. Siltikin hän aina yritti kurkkia missä eno ja vaimo menevät , vaikka aina piti ruveta itkemään kun heidät taas näköpiiriin sai :LOL: Voi pientä hassua. :heart:

Mutta nyt vielä pyykit narulle ja nukkuun!

nöpötin ja poju :heart: :heart:
 
Meni mönkään meijän reissu! :(
Mummi oli sairastunu noroon niin ei kyllä uskalleta sinne sitten lähtee :|
Vähän kyllä harmittaa ku olin jo niin asennoitunu että huomenna pääsis mummolaan! Ollu niin ikävä ku kaukana asuvat...
Sille mun toiselle mummille oli tehty liuotushoitoo, jotain infarktia siellä oli ollu... Tukoksia tullu, käsivarsi menny kipeeks ja tullu patti siihen niin sitten oli hakeutunu tk:hon josta olivat laittaneet sen kyssiin...
Jää siltä reissulta sairaalaan varmaan pariks viikkoo ku leikkaavat sitten... :(

Talvicci ja "Unski" :heart:
 
Hyvää alkanutta viikkoa =)

Ihan mieletön ilma taas!
Pakko sopia kevätsiivousviikko. Tosiaan, ei kevätsiivouspäivä, vaan viikko, sillä tässä lasten kanssa ollessa ei kyllä yhdessä päivässä saa kaikkea tehtyä mitenkään. Ja muutenkin, on paljon armollisempaa, kun on koko viikko aikaa ja joka päivälle joku yksi puuha :D

meillä meni yö vain yhdellä herätyksellä, tai itseasiassa ei herännyt kertaakaan yöllä, kun halusi aamumaidon puoli kuuden maissa ja heräsi kuudelta. Onneksi mies oli jo jalkeilla ja otti tytön, itse olin ihan naatti vielä tuohon aikaan :D

Tyttö se eilen nousi tukea vasten jaloilleen pojan pikkupenkkiä vasten ja käytti minua tuon tuosta milloin kiipeilytelineenä milloin seisomaan nousemistreeni tukivempeleenä :LOL:

Talvicci:

Harmi että reissu meni mönkään. Ja pikaisia paranemisia mummille ja toiselle mummille myös pikaista toipumista :hug:

Ahaa, nyt tyttö heräsi unilta :wave:

Ja pikaseen piti lisätä
, että olipa kivaa eilen lueskella noita meidän odotusajan ketjuja. Kaiken muistaa vielä niin elävästi ja olipa hauska huomata, miten skeptisesti sitä tulikaan ajateltua, että Iina syntyisi ennen LA:ta tai edes suht ajallaan :D

Siellä olin esimerkiksi 27.9.2009 kirjoittanut, että sattuu ja supistaa ja Deri puskee ja remuaa, mutta tokkopa tämän viikonlopun aikana mitään tapahtuu...ja heti yöllä olinkin jo laittanut viestin, että vedet meni ja lähdetään :D
Ja muuten, nimimerkki äitsy piti nostaa korokkeelle, kun veikkasi minun lähtevän ekojen joukossa ja itse epäilin enemmän kuin vahvasti ;)
 
Moikka!

Meillä myös levottomia öitä, kuten Barbapörröllä. Tuossa jokin aika sitten pojalla oli korvatulehdus, siihen perään noro ja nyt taas alkanut niiskuttaa öisin, joten aikamoista hulinaa olleet yöt jo pitkään. :/

Ajateltiin miehen kanssa sitten samoilla valvomisilla ottaa esikoiselta unitutti pois. :D Sanottiin, että hiiri on käynyt puraisemassa siitä palan pois (leikattiin saksilla tuttiosasta palanen) ja sanottiin että onneksi on jo iso poika niin ei haittaa. Poika sitten yöunille mennessä vaan sanoi, että ei ole enää tuttia mutta ei se haittaa ja nukkui koko yön rauhallisesti! Ja aamulla sitten toisteli, että "ei tarvi enää tuttia, on reipas poika ja äiti on tosi ylpeä!" :D Ja taisi pikkuinen olla itsekin aika ylpeä saavutuksestaan, sen verran naantalin aurinko oli koko aamun.

Syöttötuolina meillä on tuollainen vanhanmallinen tuoli, jonka saa taitettua niin, että lapsi istuu lattiatasossa ja edessä on pöytä. Ja tuossa ala-asennossa sitten on myös pyörät alla. On ollut meillä hyvä, ollaan käytetty piirustuspöytänä, kun tuo pöytäosa on sitten syöttötuoliasennossa sen tuolin pohja joten ei haittaa vaikka vähän menisi paperin ohi. :) Esikoinen myös jonkin verran työnteli tuolia kun harjoitteli kävelyä, mutta on kyllä aika raskas siihen tarkoitukseen. Pienempää ei olla vielä pahemmin istutettu kun tuo istuminen on vielä niin epävakaata... Noi tripptrapit on kyllä tän ikäisille ehkä vähän parempia, on vähän pienempi se istumatila niin ei tarvi tunkee kaikenmaailman pehmusteita ja vilttejä sinne tueksi.:) Tuossa meidän tuolissa on pehmusteesta huolimatta niin paljon tilaa, että on pakko laittaa vielä aika paljon lisäpehmustetta että istuu tukevasti.

Vertailua ei tän toisen kanssa ole tullut harrastettua juuri ollenkaan. Alun koliikki ja muut sitä seuranneet ongelmat on pistäneet asiat vähän uuteen perspektiiviin. Tällä hetkellä sitä vaan arvostaa, että lapsi osaa edes jotenkuten nukkua yöllä, ei haittaa vaikkei osaa vielä liikkua tai ei ole yhtään hammasta tms.:)

Syömiset meillä menee näin:
klo 7-8 aamupuuro 1dl
klo 11 lounas, kasvis-tai lihasose 1prk
klo 14-15 välipala, hedelmä- tai jogurttisose 1prk
klo 16-17 päivällinen, lihasose 1prk
klo 19 iltapuuro 1dl

Tissiä syö yleensä ruuan päälle ja muuten tarpeen mukaan. Yöllä syö edelleenkin 2-4 kertaa, ja näin flunssaisena saa vielä syödäkin. Unikoulua ollaan suunniteltu, kunhan tästä infektioputkesta päästään. :)

Pikki ja pojat 6kk ja 2,5v
 
On kyllä mahtava ilma ulkona. Ekaa kertaa kärräsin tytönkin ulkokautta terassille unille tänä keväänä. Vähän himottaisi mennä tuonne pihalle siivoilemaan, se kun on aina keväisin täynnä koiranjätöksiä, lumien sulamisen jälkeen... Nyt on kyllä kivempi kun on vain yksi pieni koira joka mieluummin tekee hätänsä lenkeillä kuin omalle pihalle. Kohta varmaan pääsee pesemään terassilautojakin ja sen jälkeen voi viettää tytön kanssa aikaa tuossa, voi touhottaa viltin päällä terassilla :)

Meillä nukutaan reippaasti koko yö, kun illalla saa puuroa. Viime yönä Niia ei herännyt kertaakaan ja puoli seitsemältä heräsi juttelemaan. annoin sitten tutin ja jatkoi hetken unia, kun taas alkoi juttelu kuulumaan, höpisi siellä itekseen sitten. Olin itse niin uninen, että heräsin vasta kakskyt vaille kahdeksan ja tyttö oli vielä ihan iloisesti omassa sängyssä touhuumassa.

Meillä syömiset näin:
8-9 aamupuuro 1dl
11-12 lounas, kasvissosetta 1-1,5dl
14-15 välipala, hedelmiä 1 prk
17-18 päivällinen kasviksia 1-1,5dl
19.30-20.30 ilta puuro 1-1,5dl

+maitoa päivän aikana sen verran kun kelpaa.

Muoks, Tiila: Meillä on syöty joku 6vko kunnolla, aloitettiin 3,5kk iässä tyttö nyt 5kk 2vko.
 
meillä syömiset tällähetkellä näin, vaihtelevat enenevässä määrin nyt melkein viikoittain:

8-8.30 aamupuuro 1dl ja 1/2prk hedelmäsosetta
9.00 140ml maitoa (menee 1.päikkäreille )
12-12.30 lounas, liha-kasvissosetta 1/2prk ja 1/3prk hedelmää ja vähän vettä päälle
14.30-15 maitoa 100-120ml, riippuu vähän miten malttaa juoda
16.00 maitoa 140ml kun menee toisille päikkäreille
18.00 kasvissosetta n.1/2prk ja vettä taas päälle tilkkanen
20.00 1dl puuroa ja 1/3prk hedelmää seassa
21.00 140ml maitoa kun menee yö unille

Ja yöllä herää sen 2 kertaa ja juo 2x120ml maitoa.

TArkoitus olisi saada tuossa varmaan kuukauden päästä tuosta tuo yksi välipalapullo vaihdettua käsruokailuksi, jotain tuoreraastetta tms. joka on sitten helppo muuttaa sitten 10kk tuhdimmaksi alkamalla kokeilemaan vaikkapa porkkana raasteessa raejuustoa =)
 

Yhteistyössä