***Lokakuun 2009 Mahapyöriäisistä Vauvautuneet Lokakuussa 2010***

hemari
Paranemisia sinne. Varmasti raskasta jatkuva sairastelu :hug:
Meillä poitsu ei onneks ole ollu ku kahesti kipeenä ja kummallaki kerralla tosi helposti menny ohi.

alley
Ensinnäkin onnea uuteen kotiin! :flower: Jaksamisia sinne odotteluun, onneksi pääsit pian tutkimuksiin niin ei tarvi kauaa itekseen näitä asioita pohtia :hug:

Peppi30
Mä oon kans miettiny et ku imetys on niin vaivatonta niin ei jotenki "raaskis" lopettaa vielä...
En oo jotenki edes kerenny ajatella imetyksen lopettamista... Pikku hiljaa sitäki pitäs tieten ajatella... Meillä vaan ei nyt toistaseks vielä maitoa ole käytössä niin silläki mennään nyt ihan tissimaijjolla.

Musta on kans ihanaa ku selkeesti toinen ymmärtää niin paljon enemmän =)
Mulla on ollu tapana aina pyllypesulta tullessa poikaa sylissä piettäessä sanoa et sammuta valot ja kumartua valokatkasijan lähelle. Poika sitten sammuttaa ne.
Tässä se sammutti olkkarista valot, mä sitten sanoin sille että laita valot päälle... Katto mua ja meni katkasijan luokse ja laitto valot takasin päälle :D Heti perään ne kyllä taas sammuttikin mut ihana kattoo ku toinen oivaltaa jotain :D
 
Moikka täältäkin pienen tauon jälkeen! Useimpina päivinä on aika kiire. Tänään olen etätöissä ja vein pienen neidin juuri päivähoitoon, nyt on päivän rauhallinen hetki:)

Alley: Uskotaan ja toivotaan että mitään vakavaa ei löydy. Hyvä ilman muuta aina tutkituttaa jos yhtään tuntuu että jotain saattaisi olla.

Alisa: Mahtavaa että Marcus on oppinyt syömään! Sama meillä. Meillä oli tuossa tilapäinen syömälakko ja ihmettelin kovasti että mistä johtuu ja olin tosi paniikissa. Nella siis söi lähes viikon lähinnä viiliä ja jogurttia. Mutta sitten se selvisi kun sama tauti isku muhunkin. Eli tää lasten "suu ja sorkkatauti" ja pirullisen kipeitä rakkuloita suu täynnä. Ei mikään ihme että ruoka ei maistunut. Nyt on taas kunnossa ja syö tosi hyvin:) Välillä odottaa suu auki kun äiti lusikoi sapuskaa suuhun liian hitaasti.

Meillä kävellään myös! Merkit on olleet ilmassa jo pitkään ja pe lähti sitten kunnolla liikkeelle:) Muutenkin pystyasennossa on enimmäkseen liikuttu jo pitkään mutta tukea vasten.

Myös täällä on yöt aika hulinaa:( Mä oon ihmeissäni, Nella oli niin hyvä nukkumaan pienenä. Tuntuu hullulta että kun toinen lopetti vaikka yösyömiset 8 viikon iässä niin on aloittanut ne uudelleen nyt melkein vuoden vanhana. Eikä nuku omassa sängyssään koko yötä. Kun herää niin ei saada häntä sinne enää takaisin. Nyt on ollut niin poikkeuksellisen huonoa nukkumista pari viikkoa että mietin kanssa että tuleeko hampaita, onko korvatulehdus tms. Ehkä pitäisi käydä lääkärissä, flunssa on jatkunut kuitenkin jo pitkään vaikka kuumetta ei olekaan.

Me lapsilukotettiin koko asunto viikonloppuna, haettiin Ikeasta lukkoja kunnon kasa. Meni niin mahdottomaksi kun neiti heitteli kaikki tavarat pitkin lattiaa niin keittiössä kuin olohuoneessa.

Torstaina meidän neiti täyttää vuoden ja lauantaina on synttärit:) Vain lähisukua ollaan kutsuttu. Mä oon tilannut kakun ja tarjotaan skumppaa sun muuta. Aikuisille suunnatut tarjoilut vielä tällä kertaa. Nella saa kyllä kakkua.
 
Pistän tässä pari kuvaa synttäreiltä. Eli Silja 1v ylemmässä (kuva on otettu kylppärissä, heh) ja alemmassa synttärikakku, mistä unohdin ottaa kuvan ennen kuin annoin siitä sankarille oman palasen, mur. Kakku oli muuten menestys, ihme kyllä. En ole mikään superleipoja...



 
Hei kanssasisaret,
mita olette mielta - tutun lapsella on vesirokko ja nyt mietin etta kun jaan huomisesta lahtien kotiin (irtisanomisaika on ohi), niin nyt olis "hyva aika" lapsen sairastua vesirokkoon. Eikos se niin ole etta mita pienempana sen sairastaa sita lievempi se on? Vai onko parempi valtella, koska eihan vesirokkokaan riskiton ole vaikka ite sairastinkin sen 3v tosi lievana.

Kannattaako lahtea ehdoin tahdoin tartuttamaan? Mita olette mielta? Tai jos odottais viela muutaman viikon - sairaushan itaakin muutaman viikon - niin ei toinen sairastuis just omille synttareilleen...
 
Viimeksi muokattu:
Heippa!
Aika menee todella nopeaan, eikä oikein ole ehtinyt kirjoittelemaan ja hyvin pikaisesti olen lukemassakin ehtinyt silloin tällöin käymään.

Onnittelut kaikille 1- vuotiaille!!

Meilläkin on synttärit jo juhlittu.
Hieman vajaiksi jäi vaan meidän juhlat, kun vanhin pojista sairastui ensimmäisenä juhlapäivänä, niin toisen päivän vieraat ei sitten tulleetkaan..

Isoin pojista sitten olikin todella kipeä ja sairaalassakin pari päivää vietettiin.
Häneltä leikattiin nielussa ollut paise ja samalla leikattiin myös nielurisat.
On nyt sitten ollut toipilaana ja koulustakin pois on kaksi viikkoa ollut..

No mitäs meille muuta :) Atte kävelee tukea vasten ja pieniä aikoja seisoo ilman tukea.
Yöt meillä on ollut todella katkonaisia ja olenkin miettinyt pitäisikö imetys lopettaa, kun tuntuu että yö imetykset vaan lisääntyy..

No nyt on taas mentävä, toipilas tarvitsee äitiä, toiset jo nukkuu..

Ja pikaseen vielä 1v mitat painoa 10,5kg ja pituus 74,5cm.
 
Viimeksi muokattu:
Onnittelut täältäkin kaikille 1v sankareille :heart:

Vihdoin päästiin 1v neuvolaan poitsun kanssa, ja pyyhkeitä tuli ihan urakalla... Mutta siitä viis veisaamme, ukkeli on niiiin aurinkoinen ja vilkas, ettei meinaa kukaan pysyä perässä enää.
Juoksee ja opettelee sanoja. Äitin muru :heart:
Ikävä syky virus kiusana ollut, onneksi kuitenkin pienin pääsi nuhalla ja korvatulehduksella, ainakin toistaiseksi. Jospa se ei pahenisi.

Mittoja tuli, (niistäkin sain moitteita)
Pituus 84,5 cm, Paino 14,7 kg ja pipo 49,3 cm
 
Onnea onnea 1-vuotiaille!! :wave:

Söpö tyttö teillä hemari Hienosti hampaat näkyy :)

Tiila kysyit noista meidän pojan mitoista..Niin ne menee siellä alakäyrillä ihan keskosuudenkin huomioon ottaen.Mutta eipä kukaan ole nyt siitä huolissaan ollut enemmän,kun kuitenkin sillä omalla käyrällää melko tasaisesti kasvaa.Pituuskasvu on taas ollut vähän hitaanlaista.Meillä oli 1-vuotisneuvola elokuussa ja nyt ensi viikolla neuvolassa kasvukontrollikäynti.

Meillä kärsitään korvatulehduksesta :( Poju sai antibiootit ja tipat.On aikamoista taistelua kyllä syömisen kanssa,taitaa reppanalla olla kurkkukin kipeä kun kovasti yskii.. Toivottavasti ei kestäisi enää pitkään.

Muuten kuuluu hyvää.Poika tosiaan ottaa askeleita tukea vasten,ja on urheana muutaman kerran päästänyt otteenkin,että hetken seisonut aivan ilman tukea :D
"Äitiä" tosiaan toistaa koko ajan Ja välillä jos olen eri huoneessa,niin huutaa lujaa Äiti! :D
 
Heippa pitkästä aikaa!

Ja Onnittelut kaikille 1-vuotiaille!!!:heart:

Alley Toivottavasti pääset nopeasti tutkimuksiin, odottaminen on varmaan pahinta. Ja toivottavasti ei olisi mitään vakavaa!

Marsupilamilla on oikein reippaan kokoinen pikkumies! :) Ei niistä neuvolaterkkojen kommenteista tarvi välittää, vaikka tiedän kyllä että paha mieli niistä silti tulee. Meidän esikoinen oli myös reilumman kokoinen tapaus ja meidän terkka jopa kehtasi sanoa, että painoa pitäisi saada alas! Ja kyse oli siis 5-kuisesta vauvasta, painoi tuolloin kymmenisen kiloa. Kyllä pisti vihaksi silloin, mutta nykyään on onneksi eri terkka. Ja poikakin nykyään mitoiltaan keskikäyrällä.

Vaatteiden koot on tosiaan hassuja. Meidän poju oli nyt 1v-neuvolassa 79cm pitkä, mutta harvat 80-senttiset vaatteet enää menee. En ymmärrä, miten senttimetri voi olla niin suhteellinen mitta, kun lastenvaatteista on kyse.

Meillä on kävelty nyt parisen kuukautta, ja poju yrittää jo hypätä tasajalkaa isoveljen mallin innoittamana. Ei kyllä taida ihan hetkeen onnistua. :D Tuo kävelemään oppiminen helpotti kyllä elämää paljon, yöt nukutaan nyt läpeensä eikä poikaa tarvi enää viihdyttää koko hereilläoloaikaa.
Kahdet päikkärit poika edelleen tarvitsee, herää niin julmetun aikaisin (klo 5-6). Luulen, että menee vielä pitkään ennenkuin jaksaa yksillä unilla koko päivän. Mitäs muuta... Niin,neuvolatarkastuksessa käytiin ja piikit saatiin. Ihmeen hyvin meni rokottamiset, poika vaan kirkaisi kun pistettiin mutta ei sen enempiä itkeskellyt. Mitat oli kai aika keskikäyrällä, 79cm ja 11,7kg. Tällä kerralla terkka ei niitä käyriä näyttänyt, sanoi vaan että kasvu on tasaista. Arki rullaa meillä aika kivasti tällä hetkellä, esikoinen aloitti seurakunnan päiväkerhossa ja pahin uhma on nyt taaksejäänyttä elämää. Täytyy nyt ottaa kaikki irti tästä seesteisestä vaiheesta. :)
 
Kiitos kaikille tuesta! Kävin eilen aamulla siellä tutkimuksissa eikä sieltä onneksi löytynyt mitään. Ei kyllä kukaan antanut mitään vastaustakaan siihen mikä sen aiheuttaa ja tuleeko sille tehdä mitään... Mutta kasvaimia siellä ei ole, onneksi.

Niia varmaan lähtee pian kävelemään. Eilen uskalsi ottaa muutaman askeleen ilman tukea niin ettei ollut ketään ottamassa vastaan. Ja tänäänkin otti pyynnöstä askeleita :) Meillä kun synttärit pidetään 30 ja 31 päivä niin varmasti silloin Niia jo kävelee.

Maha meitä vaivaa edelleen. Tällä viikolla piti aloittaa maitotuotteet, mutta soitin lääkärille, että maha ei vieläkään ole kunnossa. On kyllä parempi, mutta esim tänään oli päiväkodissa taas mennyt koko vaatekerta vaihtoon löysän mahan takia. Relatipoilla maha pysyy hiukan paremmin aisoissa, mutta ei sekään tee sellaista kiinteätä kakkaa, minkä voi helposti kestosta pudottaa pönttöön. Sellaistahan se oli ennen hapanmaitotuotteiden kokeilua. Iho tytöllä oireilee välillä, ei kuitenkaan kovin säännöllisesti vielä. Jos tietäisi mitä kalkkia tytölle voisi antaa niin ottaisin kauramaidon ohjelmaan ja jättäisin korvikkeen pois. Olisi kiva kokeilla johtuuko masu oireet korvikkeesta vai jostain muusta. Meinataan silti uskaltaa mennä huomenna uimaan pitkästä aikaa :) Ostettiin Niialle uusi uimapukukin.
 
Pitkä pitkä viesti katosi taas bittiavaruuteen kiitos netin katkeamisen. Perhanan langaton. No nyt kirjoitan lyhyemmän version ja yritän muistaa mitä kirjoitin edes suunnilleen.

Alley hyvä että ei löytynyt kasvainta!!!

Teidän Niian mahasta tuli mieleen. Meilläkin ollut maha todella löysällä viikon, tulee ihan vaatteisiin läpi!!! Lääkäri oli täällä sitä mieltä ettei johdu maidosta vaan liiallisesta kuidunsaannista. Näin oli ollut muutamalla muullakin kaverilla tässä iässä. Meillä hapanmaitotuotteita kokeilu siis reilu kuukausi joten olisi ihme että vasta nyt tulee. Tänään sitten päätettiinkin pistää ruisleipä ja aamupuuro pannaan. Katsotaan miten toimii.

Toppapuvuista piti kysyä niitä joilla lapsia on entuudestaan. Onko tämän ikäisellä hyvä olla tek puku vai kestääkö normaalivedenpitävä suurimman osan? Me ostettiin jo yksi puku ( Didriksons | Collection 2010 Autumn/Winter ) ja nyt mietitään että pitäisikö palauttaa ja katsella vielä lisää. Tuossa on vedenpitävyys 2000mm, joten tuleekohan vesi läpi jos märemmässä lumessa peuhaa?

Talvicci meilläkin on täällä mahdottoman vilkas tapaus joka kiipeille milloin ikkunalaudalle milloin keittiönpöydälle!!! Kävelläkin pitää kokoajan. Ulkona paikasta A paikkaan B kävelisi mielellään, mutta 500 m matka voi ottaa reilun tunnin kun kaikki pitää tutkia :D Täällä puistoillaan muutaman kerran päivässä ja neiti on niin ylpeä kun osaa kiivetä isojen liukumäkeen ja laskee alas :heart: Kiikkumisestakin on tullut taas pop ja lujemmatkaan vauhdit ei enää pelota! :)

Eiköhän tässä ollut kaikki tärkein, nyt telkkarin ääreen!

Pikkis ja Fria 11kk
 
Viimeksi muokattu:
Pikkis: Ajattelin että pitäisin vähän päiväkoirjaa noista ruuista nyt ja seurailen mahaa. Tänään oli suht normaali maha, niin kuin toissa päivänäkin. Laittelen näitäkin sitten ylös jos on mainittavaa.

Niia lähti kävelemään tänään :D Otti ensin muutamia askelia ja sitten yht äkkiä käveli olkkarin läpi keitiöön. Matkaa oli joku 4-5m. Nyt meni sitten unille, että jaksaa uida :) Sopivasti tuli kyllä tuo kävely kun mietin että jos en saa tyttöä nukkumaan ennen uintia ni menee unet liian myöhääseks, ni tuo uusi taito sitten väsytti niin että nukahti helposti :)

Nyt keräämään uintikamoja.
 
Onnea taas vuoden täyttäneille! Taaperoiden juhlia ovat jo viettäneet Missah, Kisumisu75, LinneB, VL- ja Paulah - onnea kovasti kaikille! :flower:
Huomenna juhlivat taaperoitaan Mirmi, Aku, Talvicci ja äitsy80 : onnea teille myös! :flower:

Meille ei ihmeitä, tytyn synttäreille toivotaan nuhan väistyvän ja talven tuloa odotellaan. Yöimetyksistä päästiin viimein eroon ja nyt siirryttiin myös ilman tissiä päiväunillemenoonkin. Kyllä se tästä! Edelleen imetän kai vähintään viidesti vuorokaudessa, unien jälkeen pisimmät imut ja muutama muu sitten päivän mittaan.

Sanoja tulee tytyltä jo "joo", "ei" ja lisäksi matkii muutamia eläinten ääniä. Äitiä olen ollut kuulevinani, muttei ihan selkeä vielä ole.. Kylläpä tuon ehtii!

Jahas, kutsu käy - paremmalla aikaa taas lisää!
 
Hups, kun en ole ehtinyt käymään täällä. Eka viikko töitä töitä takana ni ei ihme ku ei kerkiä koneelle enää illalla. Tytöllä on mennyt hoidossa hyvin. Päiväunet nukkuu ulkona rattaissa ja ruoka maistuu todella hyvin :) Kävely on jo hyvin varmaa! tykkää myös leikkiä ja seurata muita lapsia hoidossa.

Nyt kun tyttö on oppinut kävelemään kunnolla niin on alkanut kovasti puhelemaan. sanoo ihan selvästi "äiti" ja ymmärtää sanoja. jos sanon esim kissa niin menee katsomaan kissakalenteria keittiöön :D kissa on muuten "ksss". ruokapöydässä huutaa "anna" jos ei tarpeeksi nopeasti ruokaa tule :D ihan älytön kehitys ollut tässä muutaman kuukauden sisällä. On se mahtavaa seurata sitä :)

Synttäritonnittelut kaikille 1-vuotta täyttäneille taas :) lokakuu on yhtä juhlaa!

Täällä on lunta maassa ja pakkasta. Mutta eiköhän nuo sula ensi viikolla ku lupasi lämpimämpää.
 
Viimeksi muokattu:
moikka taas!

Onnea kaikille 1-vuotiaille!!! :flower: Meillä on juhlat tulossa siis vasta marraskuussa kun ollaan tän palstan viimeisimpiä... no ompahan vielä aikaa suunnitella juhlia :D

Poitsu kasvaa ja kehittyy ihan hurjaa vauhtia koko ajan, nyt meillä siis juostaan ympäriinsä, kiipeillään joka paikkaan ja TANSSITAAN! Se on ihan parasta, mitä poju tietää :D Aamullakin kun poitsu herää, hän on jo siellä omassa pinniksessään tanssimassa kun menen häntä hakemaan (tai arkisin mies herää aikaisemmin).

Ja tosiaan tuntuu että poitsu on nyt alkanut ymmärtää sanojen yhteyksiä entistä enemmän ja jaksaa keskittyä kirjoihin vähän aikaa. Puhetta ei vielä tule (tai poitsu "puhuu" koko ajan, äiti ei vaan ymmärrä... :D ), mutta äitiä hokee, en tiedä sitten ymmärtääkö hän mitä se tarkoittaa. Poitsu myös laulaa hoilottaa koko ajan jotain :D Kyllä tuota pientä miestä on vaan hauska katsella!

Ruoka maistuu tosi hyvin, ollaan nyt sekoitettu puurojen sekaan hieman tavallistakin maitoa, en ole huomannut että mitään ihmeellisiä oireita tulee.. Poitsu syökin meidän kanssa ihan samaa ruokaa (tosin vähemmillä mausteilla).

Poitsusta on tullut oikea veijari ja vitsiniekka! Hänen bravuuri on sellainen leikki, kun meillä on noita pehmoleluja, ja mä pyydän että "anna koiralle hali" - hän halaa koiraa, mutta sitten kun pyydän että "anna apinalle hali" - hän halaa itseään :LOL: - vaikka meillä siis on myös pehmoapina... mutta tällaista meillä!

Koitan vähän myös aktivoitua kirjoittamaan useammin, tuntuu vaan ettei koskaan enää ehdi koneelle kun pitää taas jo mennä..

Nyt odottelen että poitsu herää niin lähdetään ostamaan mun miehelle synttärilahja, meillähän on siis molemmilla lokakuussa synttärit, poitsun la oli myös lokakuussa, mutta ei saatu vaaka-poikaa vaan tuli tulinen skorpioni.. saa nähdä miten vaaka-vanhempien käy :D

Ruusu ja poju 11kk 2vko
 
Alley: hieno juttu ettei mitään kasvaimia ole löytynyt. Tosta maitoasiasta kommentoisin että eikös jossain kauramaidoissa ole kalsiumia lisättynä. Meillä oli pojalla aikoinaan kalkkilisänä apteekin mega-calsium, on poretabletti joka liuotetaan veteen. Tästä oli meillä lääkärin resepti mutta sitä vissiin saa ilman reseptiäkin. Toivottavasti Niian masu alkaa rauhottumaan. Tuo ruokapäiväkirjan pito on tosi hyvä juttu, usein siitä selviää mikä oireita aiheuttaa.

Täälä on yöimetyksestä päästy eroon, muuten imetän vielä 4-5 kertaa päivässä. Tavallista maitoa on laitettu puuron sekaan sekä pieniä määriä ( 0.5 dl max) juotu ruuan yhteydessä, eikä siitä vielä ole mitään tullut. Typy touhuaa kovasti, puhua pajattaa omaa kieltään, joitain sanoja tulee.

Itsellä olisi töihin lähtö 2 viikon kuluttua edessä. Työvuoroja ei tietty ole vieläkään, saan ne vasta perjantaina. Vähän kyllä töihinlähtö hirvittää, onneksi ei tarvi olla kuin kuukausi ja saa taas jäädä lasten kanssa kotiin.

Jaahas, nyt on mentävä pistään vaatetta päälle jotta päästään pihalle.

Peppi ja typy
 
moikka kaikille!

Täälläkin eilen vietetty 1v. synttätäreitä! ja edellis viikonloppuna omia. ei ollut oikeestaan tarkoitusta viettää "synttäreitä" tytsylle ollenkaan vaan kahvittaa tädit ja eno lapsineen,mutta sukulaiset ilmotti että synttäreille tullaan ja äiti pitää suunsa kiinni! melkein kolmekymmentä juhlijaa sit loppujen lopuksi juhli päivänsankaria. asutaan täällä syrjässä niin suurin osa vieraista tuli jo lauantaina et oikeestaan juhlat venyi kaks päiväseksi.hauskaa oli kuitenkin kaikilla. ens vuonna juhlitaan sitten tuplasynttärit samalla kerralla!

Tänään ollaan palattu arkeen on tyttö kyllä ihmeissään kun kaikki vieraat on lähtennyt ja on taas "hiljaista".

torstaina on vuos neuvola ja rokotus päälle kiva nähdä miten on kasvannut.

tytsy konttaa vielä mutta vauhti alkaa olee melkoinen.kävelee tukea vasten ja seisoo ilman tukea mutta askeleita ei uskalla ottaa vielä. kiipee ja ryömii kaiken alta minne vaan mahtuu ja jos jumiin jää niin huudolla ilmoitetaan että apua tarvittais! "puhuu" paljon ainoa minkä ymmärtää sanoista on mamma pappa ja tatu.(serkun nimi on tatu) ymmärtää jo suomeks ja ruotsiksi pyyntöjä ja käskyjä.

palataan asiaan mittojen kanssa hun neuvolasssa ollaan käyty

solmu,nika ja pikkunen 34+3
 
Heippa!

Meilläkin on eilen vietetty 1 v. synttäreitä, torstaina kuitenkin on varsinainen synttäripäivä vasta. Näillä synttäreillä oli vain sukulaisia ja kaverisynttärit pidetään parin viikon päästä. Todettiin, että kaksiosaiset synttärit on vähiten rasittavat, kun tuntuu, että tila aina loppuu kesken. Kakku oli suuri menestys - sankarikin veteli sitä sellaisen palan, että iltapuurokaan ei sitten enää maistunut. Mutta kerrankos sitä vuoden täyttää :)

Tänään käytiin 1 v. neuvolassa, saatiin uudet mitat ja rokote. Neiti on nyt 8.835 g painava ja 73.3 cm pitkä. Keskikäyrän alapuolella kasvaa omaa tasaista tahtiaan.

Meillä myös kävellään pieniä matkoja ilman tukea. Synttäreiden kunniaksi ostettiin potta tutustumista varten, mutta en nyt tosissaan vielä rupea potattamaan tyttöä, kun kuitenkaan eivät vielä päiväkodissa näiden ihan pienien kanssa pottaile. Kunhan nyt tutustuu siihen ja opettelee pysymään siinä edes sen hetken paikoillaan. Miten te, jotka oikeasti pottailette, saatte lapsen pysymään siinä paikoillaan? Meillä ei auta edes lelut. Neiti on kyllä aika vilkas tapaus, päiväkodin täditkin on kommentoneet asiaa ja ihmettelevät kovasti, miten me oikein pysytään neidin perässä kotona...
 
Tosiaan meillä vietettiin eilen 1v synttäreitä :heart:
Kakusta poika ei välittäny eikä lahjojen avaamisen päälle ymmärtäny... Mut ilmapalloista tykkää kovasti ja niitä innossaan poksautteli rikki :D Eikä edes säikähtäny kertaakaan!


Nyt täytyy mennä... Toisella kerralla sitten vähän enemmän muutaki vain omia juttuja...

Talvicci ja "Unski" 1v :heart:
 
Onnea kaikille 1-vuotiaille!

Meillä on aloitettu nyt pukemistreenit :) Availee ja sulkee vetoketjuja ja kun onnistuu niin taputtaa itselleen :) Sukat ja kengät otetaan pois ja sitten ne puetaan päälle, eli laitetaan siihen jalan päälle ja kauhealla ähinällä painetaan :LOL: Ja ihan kamala kiukku kun ei onnistu :kieh:

Ulpu: Meillä pottaillaan suht säännöllisesti. Pitkään oli niin että tytsy halusi heti pois potalta ja annoin lehtiä ja koitin kiinnittää huomion muualle että edes hetken pysyisi istumassa. Sitten kun selvästi halusi pois niin päästin tietty. Nyt yhtäkkiä tyttö on ruvennu viihtymään potalla niin että vartin jälkeen menen itse hakemaan hänet :) Istua kököttää potalla ja juttelee omiaan ja nostelee jalkojaan, heh. Hassun näköistä.

Solmuhan on jo pitkällä toista raskautta! Wau! Muutama viikko ja nika saa sisaruksen!

hemari ja Silja 1v
 
Onnea kaikille 1-vuotiaille taaperoille!!

Meillä juhlittiin molemmat lapset viikonloppun ja olihan hulinaa. Ihan sippi olin sunnuntaina mut ihan kiva ku voi juhlia molemmat samalla kertaa. Neiti ensimmäistä kertaa osasi odottaa omia synttäreitää ihan hurjasti ja nautti juhlista (ja lahjoista) :) Typy siis täytti 4v. 14.10 ja poitsu täyttää 1v. 25.10.

Nyt meillä on taas täällä asumassa melkein 1v. takiainen jolle ei ole olemassa maailmassa muuta kuin ÄITI..|O Tuo vaihe oli jo aiemmin meillä ja nyt tullut taas. Onko muilla takiaisia?

Poika söi myös ensimmäisen antibioottikuurin korvatulehdukseen. Toivon todella ettei tule mitään kierrettä vaikka niinhän lääkärikin tuumasi et hyvin ollaan päästy lähelle yhden vuoden ikää ennenkuin ensimmäinen korvatulehdus tuli. En tiedä onko tuosta johtuvaa vai mikä kun syönti (tai lähinnä puurot) nyt takkuaa ja ei meinaa upota ollenkaan. Ajattelinkin et kysyn ens viikon 1v. neuvolassa josko saataisiin alkaa kokeileen maitoon keitettyjä puuroja. Poitsu välillä saa ihoreaktioita esim.raejuustosta jos syö enemmän niin en tiedä onko jotain pientä maitoallergiaa..

Mä oon niin mietiskelly vuoden takaisia aikoja haikeudella. Hyvä ystäväni, serkun vaimo ja serkku viimeisimpänä ovat saaneet vauvan nyt kuukauden sisään ja väkisin pieni haikeus ja vauvakuume hiipii esille. Tuorein tapaus syntyi nyt maanantaina ja onneksi pääsen pientä paijaamaan kun asuvat lähellä:heart:

Mitenkäs muilla taaperoilla elämä sujuu?

Meillä on viel kiukkupeikkokin tullut meille asumaan ja melkoinen omatahto ja kiukkupussi tuo poika kun asia ei mene niinkuin hän tahtoisi:D Kaikki pukemistilanteet ovat myöskin tätä nykyä todella inhottavaa puuhaa ja silloin pitää huutaa selkä kaarella.

Eli hyvästi jää auvoinen vauvavuosi..

Nipsulainen ja kohta 1v. poitsu
 
Nipsulainen: Täällä myös yksi äiti takiainen, joka suuttuu kaikesta mikä ei mene oman mielen mukaan :D
Nykyään meillä huudetaan isin sylissä, ja kaikessa mitä isin kanssa tehdään. Huudetaan kaupassa jos isi työntää kärryjä, huudetaan jos ei pääse äidin syliin ja kiukutellaan kun ei haluakkaan olla sylissä. Tähän kun lisää iltaväsyt niin illat on välillä aika hulabaloota... Neiti tahtoisi tehdä kaiken äidin kanssa ja itse en saisi syödä tai tehdä mitään muutakaan kun tyttö on hereillä. Sitten tietty jos pitää tehdä jotain mistä ei tykkää esim juuri pukea tai vaihtaa vaippa niin siitäkin huudetaan.

Pottailusta: Meillä on nyt tauko tässä, kun Niia ei tahdo enää istua potalle. Kapinoi muutenkin kaikia rutiineja vastaan, eihän tuolla kiire ole. Silloin kun Niia pottaili säännöllisesti niin pysyi siinä hienosti kun oli luettavaa. Meillä on omat kirjat potalle ja muualla lukemiseen niin pysyy mielenkiinto kun ei pääse muualla lukemaan niitä.

Kuinkas kauan tämä 1-vee kiukkuaika kestää? Osaako joku sanoa :)

Alley ja Niia (6pv päästä 1v) :D
 
Ensimmäistä kertaa minäkin kirjoittelen tänne taaperoiden pinoon, hurjaa!

Onnea kovasti kaikille jo 1-vuotiaille.

Meillä synttäreitä vietettiin sunnuntaina. Eemillä oli paljon vieraita, aluksi poikaa vähän ujostutti, mutta kyllä se siitä sitten päivän mittaan helpotti.
Ensimmäinen oma kakkukin maistui herkulliselta.

Täällä otetaan muutamia askeleita ilman tukea, into harjoittelemiseen on kova.
Neuvolassakin käytiin heti maanantaina ja mitat olivat 75cm ja 10880g.
Reipas poika kaikenkaikkiaan.

Kyllä täälläkin kiukutaan välillä ja uutena on tullut nyt hurjat yöhuudot. Pitkän aikaa jo nukuttiin yöt tosi hyvin, mutta nyt jostain syystä heräilee itkemään, eikä mikään meinaa auttaa.
Sänkyä kiikuttamalla rauhoittuu (onneksi on keinutassut), mutta heti jos lähtee pois niin huuto taas alkaa. Saattaa olla kyllä yläleuasta puskevilla hampailla vaikutusta. Toivottavasti menisi pian ohi.

Eemi istuu kanssa välillä potalla. Esikoinen 2v2kk ei oikein pottailusta tykkää ja nostaa mekkalan kun potalle houkuttelen. Eemin avustuksella kyllä sekin onnistuu vähän paremmin. Joissain asioissa voi pikkuvelikin näyttää mallia. Toinen kun istuu, niin toisenkin on helpompi keskittyä.

Meillä oli esikoinen synttäreitä edeltävänä iltana mummolassa yökylässä, jotta Eemi saisi ihan omaa aikaa äidin ja isin kanssa. Voi miten innoissaan poika oli, kun sai rauhassa leikkiä leluilla ja soitella FisherPricen laulavaa koiraa. Esikoisella kun on paha tapa aina kiinnostua samoista leluista. Mutta sellaista jakamistahan se on aina sisarusten kesken.

Sitä on tullut välillä mietittyä, miten erilaiset lähtökohdat kasvaa näillä kahdella pienellä on.
Olin esikoisen kanssa kaksin kotona, oli aikaa lukea ja leikkiä ja päivisin todella hiljaista. Lapsi sai rauhassa kasvaa ja tutkia asioita. Tämä kuopus taas on alusta asti joutunut jakamaan huomion ja lelut. Jatkuvaa hälinää ja hulinaa. Toisaalta hänellä on vanhempien huomion lisäksi isoveljeltä saatu huomio. Ihania lapsia molemmat. Nuorempi luonnollisesti paljon vilkkaampi ja äänekkäämpi, mutta sitä voi muuta odottaakaan erilaisista lähtökohdista.
Molemmissa varmasti omat hyvät puolensa.

Jaahas, taitaa poika heräillä. Palataan taasen.

Mirmi, pikkuveli ja isoveli
 
Pottailusta: typy jaksaa istua yllättävän hyvin potalla, varsinkin jos ite hoksaa että jotain on tulossa istuu ilman viihdykettä, usein kyllä luetaan siinä samalla jotta malttaa.

Meillä oli pienoinen takiaisvaihe muutama viikko sitten. Alkoi kun käytiin sukuloimassa etelä-suomessa. Mutta nyt on taas helpottanut ja typy touhuaa omia juttuja niin ettei koko ajan tarvi olla äidin lahkeessa. Paitsi kun yritän ruokaa laittaa, silloin kyllä änkeää jalkoihin koko ajan.

Synttärivalmisteluja on jo aloiteltu, lauantaina juhlitaan vaikka sunnuntai se virallinen päivä olisikin. Pienet juhlat vaan pidetään kun ei porukka jaksa matkata tuolta kauempaa.

Peppi ja typy 3 pv vaille 1 v
 
Täälläkin asustaa välillä pieni takiainen. Äiti on NIIIIN tärkeä :heart:

tosiaan solmulla käy jo viikot vähiin. Onko jo synnytys alkanut pyörimään mielessä? :) Voi nautihan ajasta, jospa itsekkin sais vielä joskus kokea raskaana olemisen ym..on se mahtavaa aikaa!

Mun pitäis lähtee kohta töihin, iltavuoroon. Plaah. Tytön vein tänään päiväkotiin kun meidän perhepäivähoitaja on saikulla. tosi inhottavaa kun hoitopaikat vaihtuu, mut minkäs sille voi.Aika ihmeissään jäi sinne pihalle kattelee. Mut onneksi on lyhyt päivä kun mies hakee sitten jo iltapäivällä kotiin.

Meillä elämä ollut aika tasasta. Tyttö on hoidossa ja me molemmat käydään töissä ja rakennellaan siinä "sivussa" taloa. Itse nauttii vapaapäivistä erilailla kun saa olla tytön kanssa. Ei olekkaan enää niin itsestäänselvyys yhteinen aika.
Meillä ei ole vielä sairasteltu kuin yksi nuha, mutta nyt kun hoito alkoi niin saas nähdä miten pitkään pysyy tyttö terveenä. Siellähän ne taudit leviää helpommin kuin kotona. Itsellekin iski pikku flunssa viikon töissä olon jälkeen, mut kesti vaan 1 päivän :D

Onnea taas syntymäpäiväsankareille!
 

Yhteistyössä