Lokakuussa 2010 syntyneet

:heart::heart::heart:

  • miraaz 06.10.10 Tyttö 2740g 46cm 33cm
  • MUKSU1 07.10.10 Tyttö 3570g 50cm
  • Zeena 07.10.10 Poika 3860g 52cm
  • Terese 11.10.10 Poika 2900g
  • Ramona 13.10.10 Tyttö 3680g 50cm
  • Arual83 14.10.10 Tyttö 3570g 50cm
  • Lintunen- 15.10.10 Tyttö 3135g 47cm 36cm
  • bubbeli 15.10.10 Poika 4250g 51,5cm
  • noonie 16.10.10 Tyttö 4225g 51,5cm
  • Daniella 21.10.10 Tyttö 3870g 52cm 35cm
  • danuli79 23.10.10 Poika 3656g 50cm
  • Zaijuska 26.10.10 Poika 3400g 51cm 35,5cm
  • Jolian 26.10.10 Tyttö 3780g 52cm
  • haNNa88 29.10.10 Tyttö 3615g 52cm 34,5cm
  • ryöminkäinen 03.11.10 Tyttö 3590g 50cm
  • Lavelyn 03.11.10 Poika 4900g 56cm 38cm
  • sofiia 11.11.10 Tyttö 3720g 51cm

:heart::heart::heart:
 
Viimeksi muokattu:
Meillä 6.10.10 syntynyt tummahiuksinen prinsessa.Syntymämitat 2740g/46cm ja py 33 cm :heart: Kahen viikon iässä painoa oli jo kotineuvolakäynnillä 3090g ja py 35.1cm, pituutta ei otettukaan. Ens viikolla jo 1kk neuvola, niin se aika menee äkkiä. Saas nähä paljon on neiti kasvanu, ruoka ainakin maittaa hyvin :) Oma maito ainakin tähän asti riittäny hyvin. Imetys sujunu muuten hyvin, nyt ollaan päästy jo rintakumistakin eroon jota alussa jouduttiin käyttämään kun neiti ei meinannu saaha otetta rinnasta mutta nyt jo luonnistuu sekin.

Neiti on tähän asti ollu vallan ihana ja helppo tapaus *koputtaa puuta*. Nukkuu ja syö hyvin eikä turhia itkeskele. Yöt menee täällä yleensä 1-2 syötöllä. Päivisin ei oo oikein mitään rytmiä,mutta ei kai vielä tässä iässä kuulukkaan olla. Välillä on enemmän hereillä ja välillä nukkuu enemmän. Hereilä ollessa kaikkein mukavinta on katsella tietenkin äitiä ja isiä ja kaikki kirkkaat valot kiinnostaa :)

Mitenkäs muilla arki alkanut?

Paremmalla ajalla lisää, nyt lähen syöttään tuota ihanuutta.

miraaz ja neiti 3vkoa ja 2 päivää
 
Viimeksi muokattu:
Nimi on osittain päätetty, käydään pientä "taistelua" miehen kanssa että onko kaksi vai kolme nimeä, joten saas nähä :D ristiäiset on 5.12. varattu. Arki on sujunut hyvin ja meilläkin rauhallinen tyttö, ainakin vielä =)
 
Meidän tyttösemme syntyi 13.10. ja mitat olivat 3680g ja 50cm. Nyt on neljä kiloa ylitetty. Esikoinen kun on kyseessä, niin aika ihmeissämme ollaan oltu. =) Nyt alan jo vähän uskoa, että kyllä me tää homma klaarataan. Tyttö nukkuu öisin kolmen tunnin pätkiä ja syö hyvin. Vatsaa on alkanut vähän vääntämään, mutta ei onneksi vielä mitään maratonkitinöitä.

Alkuun olin itse aika alakuloinen ja ahdistunutkin ilman mitään suurempaa syytä. No joo, tulihan tuossa tietysti aikamoinen elämänmuutos, ja synnytyskin oli aika järisyttävä kokemus. Mutta silti kaikki oli hyvin. Pari viikkoa synnytyksestä alkoi elämä onneksi taas maistua. :) Himskatin hormoonit siis.:headwall:

Ollaan oltu tytön kanssa aika paljon liikenteessä vaunujen kanssa. Imetys ja vaipanvaihto sujuu jo hyvin muuallakin kuin kotona. Odotan innolla, että seurusteluhetket vauvelin kanssa pidentyvät! Nyt jo lyhyet mutta intensiiviset silmiinkatsomishetket on päivän parasta antia! :heart:

Ristiäiset on joulukuun puolessa välissä, mutta nimi on vielä hiukan hakusessa. Itse asiassa sitä mietitään koko ajan ja jatkuvasti...
 
Meillekin tyttösemme on esikoinen, kaikki siis uutta,ihmeellistä ja ihanaa. Miten voi joku olla niin ihana ja rakas, sitä voisi vaan tuijottaa miettien samalla että miten me tuommonen ihanuus ollaan saatu aikaan :heart:

Täälläkin vaunuiltu ahkeraan, mukavaa hommaa ja neitille uni maittaa kyllä vaunuissakin erinomaisesti :) Nyt tää mamma taitaa lähteä unten maille, kivaa jos tänne saadaan lisää porukkaa juttuihin mukaan!!
 
meidän tyttö syntyi 16.10. (rv 42+0) ja mitat 4225g ja 51,5cm. Synnytys oli aika nopea ja helpompi kuin esikoisesta. Osaimetyksellä mennään, toivon että pystyisin imettämään tyttöä hieman pidempään ainakin kuin esikoista (jota imetin runsaan kk), mutta yritän olla ottamatta mitään hirveää stressiä tästä.

Arki alkaa huomenna kun mies lähtee taas töihin ja jään 2v-esikoispojan ja tämän kaksiviikkoisen pyörittämään huushollia. Tosin nyt lähdetään mummolaan joksikin aikaa, siellä on auttavia käsiä vähän enemmän :)

Nimi on osittain jo päätetty, nimiäiset pidetään pojan 2v-synttäreiden ohella
 
Onko teille muotoutunut jo vauvan kanssa jonkunlaista päivä-/yörytmiä? Meillä tuntuu, että jokainen päivä on vähän erilainen oman ohjelman takia. Viime yönä vauva söi klo 22, 01, 03, 07. Ilta oli jostain syystä hankala. Iltasyötöllä imi hetken, ja sitten muuttui pää punaiseksi ja vartalo jännittyi kaarelle ja kamala parku... :'( Syöttöä jatkoin kuitenkin, koska aina välissä tyttö imi kuin hengen hädässä. Vauva nukahti lopulta aivan uupuneena isänsä syliin lähempänä puolta yötä. Päivisinkin on ollut vastaavaa viikon ajan, ja niinhän ne mahavaivat alkavat kai parin viikon ikäisenä? Päätin illalla, että tänään aloitetaan Cuplaton kokeilu, vaikka etukäteen tuntuukin hankalalta ajatus tippojen antamisesta ennen jokaista syöttöä. Mutta on se niin inhottavaa seurata vierestä, kun koko tyttö ponnistelee ja huutaa henkensä edestä. Jos tästä olisi apua. Onko teillä kokemusta? D-vitamiinina meillä on Gefilus+d3, koska se oli apteekin hyllyn ainut d3-vitamiini. Pidin sitä kyllä hyvänä ratkaisuna, koska se alkaa pikkuhiljaa vahvistaa suolen toimintaa, ja osaltaan auttaa vatsavaivoihin. Näin siis ymmärsin farmaseutin puheista.

Ja rytmistä vielä. Öisin tyttö heräilee siis syömään parin – kolmen tunnin välein. Parin viikon ikäisenä nukkui kerralla neljä tuntia. Mulla tulee maitoa runsaasti, ja tyttö tulee täyteen yleensä kymmenessä minuutissa. Tai sitäkin olen miettinyt, että milloin vauva on varmasti täynnä.. :confused: Mutta tyytyväisenä hän vetää päänsä taaksepäin, laittaa silmät kiinni ja hyrisee. Sitten röyhtäytän, ja yritän vielä tarjota ruokaa, mutta yleensä ei enää ota. Sitten joko nukutaan, tai aukaistaan silmät ja aloitetaan äidin tai lamppujen tuijottelu. Paitsi siis viime aikoina on aloitettu vatsanväänteistä kärsiminen tässä vaiheessa. Mikään asento ei tunnu hyvältä, ja olo helpottaa vihdoin, kun pörähtää.. Kantoliinasta huomasin eilen apua. Laitoin kiemurtelevan tytön liinaan jalat koukussa vasten vatsaani ja siihen hän heti nukahti tyytyväisenä. Kun tunnin kotihommien jälkeen nostin hänet pois, tuli kaksi isoa röyhtäisyä ja kakkavaipan vaihto! =)

Tyttö nukahtaa päivällä vaunuihin heti, kun lähdemme liikkeelle. Mietin, että vaunulenkkien ajankohdalla ja pituudella saisi muokattua vauvan päivärytmiä? Jos joka päivä lähtisi liikkeelle samaan aikaan, esim. lounasaika ja alkuilta. Näin saisi ehkä parit pidemmät päiväunet ohjelmaan. Taka-ajatuksena tietysti on yön unijaksojen pidentäminen ja säännöllistäminen... Niin ja että pystyisi vähän suunnittelemaan päivän ohjelmia.

Kuinka ootte itse pärjänneet univajeen kanssa? Mä en jostain syystä saa mitenkään unen päästä kiinni päivisin, ja oonkin yrittänyt edes mennä makuulle ja lukea lehteä tai pitää silmiä kiinni, kun vauva nukkuu. Öiset puolen tunnin valvomiset parin kolmen tunnin välein alkavat tuntua päivittäisenä päänsärkynä. Tää on itselle niin uutta. Olen laskeskellut, että vaikka heräämisiä on, niin kokonaisuniaika on kuitenkin ihan hyvä, kun saan aina unen päästä kiinni syöttöjen välillä.

Ramona ja kullanmuru (huomenna 3vkoa)
 
Kiva kun löyty tällanenki pino, kiitos Daniellalle!
Meidän pikku prinssi syntyi 26.10 eli nyt ollaan jo viikon ja yhden päivän ikäisiä :heart: Syntyessä mittoina 3400g/51/35,5 Terveydenhoitaja tulee vasta ensi viikolla käymään, joten en tiedä miten on paino lähtenyt kehittymään. Ainakaan kädet eivät ole enää niin "paperiset" vaan poitsu on saanut jo itseensä rasvaa!

Arki on alkanut ihan hyvin. Syödään, nukutaan ja kakitaan. Joka syötön päälle tulee kakkapostit vaippaan... Kuinka teillä muilla kakitaan? Muuten ei maha ole paljoa vaivannut, mitä nyt välillä näyttää kieraisevan vatsassa ja itku tulee.

Kuinka teillä on imetys onnistunut? Miraazilla oli kans ollut rintakumi, kuinka onnistuit "vierottamaan"? Meillä ei huoli oikein millään rintaa ilman kumia, mutta mulla nännit onki tosi matalat ja kun rinta on muutenki suuri ja täynnä maitoa, niin ei tahdo onnistua... Eilen nousi kuumekin ja uskon sen olleen alkavaa rintatulehdusta. Suihkussa sitten suihkuttelin rintoja ja jälkeenpäin haudoin kaalilla. Nyt tuntuu että auttoi, ainakaan eivät rinnat ole enää niin pinkeät ja kipeät!

Vaunuilemaan emme vielä ole päässeet, kun ikää on niin vähän:D Ensi viikolla aloitetaan ulkoilmaan totuttelu. Miten teillä on oma alapää kestänyt vaunuilun? Tuntuu että on vielä niin turvoksissa ja tikit kinnaa, ettei oikein pitkiä lenkkejä voisikaan tehdä... En revennyt kovin pahasti synnytyksessä, mutta muutamat tikit tuli kuitenkin.

Zaijuska ja Saappi 1vko ja 1pvä
 
Heippa taasen, ja terkut 1 kk neuvolasta! Ikää siis tänään meiän neitillä tasan 4vkoa, lauantaina virallisesti 1kk :) Hienosti on neiti kasvanut tissimaidolla, pituus 51cm(46cm) ja paino 3695g (2740g) ja py 36.2cm(33cm). Suluissa siis syntymämitat. Muutenkin kaikki oli hyvin, seuraava neuvola onkin sitten 2kk neuvola. Aika menee NIIIIIN äkkiä.

Zaijuska kyselit rintakumista vieroittamiseen, itse tein niin että imetyksen alussa laitoin vielä kumin paikalleen jos ei muuten meinannut ottaa kiinni, sitten imetin vähän aikaa kumin kanssa ja vähän ajan päästä nappasin kumin välistä pois ja jatkoin siitä sitten ilman. Toisinaan koitin heti alottaa ilman rintakumia, välillä onnistui ja välillä huitomisen ja ähinän kanssa saatiin tissi suuhun oikein :) Vieläkin kyllä toisinaan tuntuu olevan vähän hankalaa saada vauvan otetta tuosta rinnasta, varsinkin silloin jos on kovin nälkäinen niin tahtoo mennä huitomiseksi ja välillä tulee itkukin jos ei heti saa oikeaa imuotetta. Mullakin siis aika matalat nännit. Itse stressasin tosi paljon tuota rintakumista eroon pääsyä että milloin se oikein tapahtuu, mutta aikamme taisteltuamme neiti saikin otteen rinnasta.

Vaunulenkit
alotettiin täällä siis neitin olllessa pariviikkoinen. Itellä alakertaan tuli kans muutamat tikit, mutta ne oli sen viikon verran kipeät, joten ei vaikuttaneet vaunulenkkeihin. Sen sijaan lantiossa vähän kipuili kun ensimmäisiä kertoja kävi synnytyksen jälkeen pidemmällä kävelyllä. Nyt sekin mennyt jo ohi.

Täällä kakitaan miten sattuu :D Tuntuu että aina on vaipassa ainakin vähän kakkaa.Varsinkin syönnin aikana on mukava kakata! :)

Univajetta
mulla ei tietoisesti ainakanaan oo ollu sairaalastapääsyn jälkeen.Siellä en saanut nukuttua mutta kotona oon saanut mielestäni ihan hyvin. Viime yökin meni niin että laitettiin nukkumaan 12 ( aika myöhään meille) ja ekan kerran syötiin klo 5. Sitten seuraavan kerran syötiin klo 8. Jos joku yö on unet jäänyt itellä vähemmälle niin oon sitten nukkunut päivällä kun vauvakin nukkuu, multa se ainakin onnistuu :D

Nytten itelle jotakin suuhun ja sitten kotityöt odottaa,vauva vetää unia.

miraaz ja neiti tasan 4vkoa
 
Heippa vaan munkin puolestani!
Meillä tyttö on päässyt kahden viikon ikään, huh miten aika kiitää! Vielä en oo saanu soitettua ristiäisillekkään aikaa, mutta jos vaikka huomenna aktivoituisi. Huomenna on neuvola ja päästään katsomaan vähän noita mittoja. Tuntuu ainakin että tyttö on saanut massaa ihan kohtuullisesti.

Imetyksestä piti sanomani että mä taidan epäonnistua kanssa taas (tosin en tee enää tästä ongelmaa, tuli esikoisen kohdalla otettua vähän liikaa stressiä asian suhteen). Maito mulla nousi hyvin, mutta sitten meni noi maitotiehyet tukkoon ja sitä hoitelin pari päivää aktiivisemmin pumppaamalla (kun vauva ei saanut imettyä kun olivat niin tukossa) ja sen jälkeen tyttö ei enää kelpuuttanutkaan rintaa :headwall:. No, nyt sitten pumppaan sen mitä irti saan, mutta selvähän se, ei se riitä enää tarpeisiin joten korvike on vahvasti mukana kuvioissa. Katsotaan nyt kuinka pitkään rinnasta tulee tavaraa, koitan vähän aikaa vielä kuitenkin jatkaa samalla kuviolla.

Alapäähän tuli muutamia tikkejä, tuo väliliha sai toisen asteen repeämän. Mutta en pidä pahana verraten esikoisen syntymästä tulleisiin repeämiin...Kävellessä tuntuu loppua kohden vähän ikävältä ja noita alamahan tuntemuksia tulee myös kun on kävellyt jonkin aikaa. Loppuvat kyllä heti lepuuttaessa ja lopettaessa kävelyn joten aivan normaalia tuntemuksia käsittääkseni.

Mulla tän hetkinen suurin ongelma on todella kireet hartialihakset jotka kireytyy myös tonne rintalihasten puolelle. Pitänee nyt skarpata noitten venytysten kanssa, ainakin tässä vaiheessa ennenkun voi alkaa rasittaan vähän enemmän kroppaa.

Mutta nyt nukkumaan jotta jaksaa valvoa :LOL:. Meillä on jostain syystä tommonen yökukkuja tyttö, kunnon unet vetää vasta aamuyöstä, yleensä viidestä jonnekin yhdeksään kymppiin. Oma rytmi on siis sanomattakin aivan sekaisin.

Mutta tyttö on aivan ihana! :heart:

Keukeu ja tyttöpeikko 15pv.
 
Hellurei täältä myös :)

Poika siis huomenna kuukauden ollut menossa mukana ja oioi miten tuo aika on mennyt nopsaa ! Tuntuu että vasta tultiin synnäriltä kotiin.
Tänään oli neuvola ja poika saavuttanut jo 5 kg painon :) Täällä mennään tissimaidon voimalla sekä tarvittaessa saa hieman lisämaitoakin. Imetys lähti vähän nihkeästi käyntiin sektion jälkeen ja jouduttiin turvautumaan lisämaitoon. Nyt siitä on sitten vähän hankala päästä eroon. Mutta ei tuo haittaa, on kiva että myös isä voi osallistua välillä.
Meillä mennään nukkumaan klo 22 ja seuraavat syötöt klo 3 ja klo 6. Eli ihan ok. Kuuden maissa se elämä meidän huushollissa muutenkin alkaa. Öisin rintamaitoa riittää hyvin eikä tarvitse nousta pulloilemaan, mikä on ihan jees.
Jos nyt ongelmia pitäisi hakea niin tuo poika viihtyy huonosti muualla kuin sylissä. Se vie vähän voimia päivisin kun ollaan kahdestaan. Pitäisi varmaan hankkia se kantoliina - se voisi olla suuri apu. Onneksi tuo nukkuu välillä niin saa tehtyä muutakin.
Ulkona käydään lähes joka päivä, ajallisesti sopii hyvin kun kävellen haetaan esikko eskarista iltapäivällä.
Että näin meillä. Muhevaa marraskuuta lokakuisille :cool:
 
Kiva,täällä on pino meille lokakuisille! :flower:

Elikkä meidän pikkukakkonen syntyi 7.10. Esikko on kohta 4vee. Ja prinsessoja on molemmat :heart:

Rytmistä Iltaisin mennään vaavin kanssa nukkumaan klo 20.30-21 eli tissiä silloin.Seuraava syöttö on klo 24-01, sitten 03-04 ja 06.30-8. Päivisin ei kauheesti oo rytmiä.

Ristiäiset on ylihuomenna! Nimi on päätetty,luulisin :rolleyes:

Vaavi nukkuu hyvin vaunuissa.Nytkin otti aamu-unet tossa terassilla 9.30-12.30. Kohta lähetään hakee esikkoa päikystä vaunuilla.

Typyn syntymämitat olivat 3570g 50cm
Seuraava neuvola on ensi viikolla jolloin typy onkin jo 5viikkoa! Kyllä tää aika menee kohisten.

MUKSU ja Waawi 4viikkoa ja päivä.
 
Täällä vieläkin mietityttää nuo vatsanväänteet.. : / Usein (lähes aina) syönnin yhteydessä alkaa vatsaa vääntämään ja myös sen jälkeen. Helpottaa tietysti, jos tulee ilmaa ulos tai kakka vaippaan. Mutta tuntuu aika tiukassa olevan, ei ole kiva seurata.. :( Ollaan käytetty Cuplatonia nyt vajaan viikon, mutta sen käyttö tuntuu niin hankalalta. Etenkin öisin. Yritän toimia mahdollisimman nopeasti, ettei tyttö piristy. Missä lusikka? Missä tipat? Ja olen sekoittanut tipat rintamaitoon, jota pikaisesti lypsän lusikkaan. Näinpä saan ainakin itselleni kivan pikku virkistymissession neljä kertaa yössä... Ja vaikea sanoa, onko lääkkestä ollut hyötyä. :confused: Viime yönä tyttö kiemurteli tunnin ajan, ja rauhoittui ja nukahti jälleen lopulta isän vatsan päälle masulteen. Pitäisiköhän kokeilla sitä toista eli disflatyliä? Onko kokemuksia? Kaiketi tämä vatsavaiva kuuluu kuitenkin ikään ja asiaan.

Eilen illalla oli kuitenkin ihanat seurustelusessiot! Voi hyvän tähden minkälaisia ilmeitä voi pienellä tytöllä olla! Sen voimalla jaksaa montakin yötä silitellä kipeää vatsaa..

Nimi on yhä hakusessa.. Yksi uusi hyvä ehdotus on mielessä, mutta kyseessä taitaa olla enemmän lempinimi kuin virallinen nimi. Mietityttää nimen harvinaisuus ja erikoisuus, noin 100 Suomessa. Mutta se olisi meidän tytölle niin hyvä. Toisaalta sen voisi pitää lempinimenä ja ottaa joku "varmempi" vaihtoehto viralliseksi nimeksi.

Keukeullakin on siellä peikkotyttö! Meidänkin neiti on ehdottomasti reipasta peikkoainesta, vaikka suku prinsessaa odottikin! :LOL:

Ramona ja kullanmuru 3vkoa ja 3 pvää
 
Rytmistä meillä unille 21.30 (neiti jaksaa iltaisin seurustella :heart: ) ja syö noin 3 tunnin välein yön aikana. Päivällä ei oo oikeestaan minkäänlaista rytmiä :D
univajeesta itte pystyn nykyään nukahtamaan melkeen sormia napsauttamalla :D (toisin kuin joskus) joten yleensä sitä pystyy päikkärit ottamaan neidin kanssa samaan aikaan =) illalla väsyttäs tosin jo kaheksalta mut yleensä neiti ruokailee siihen aikaan :D

Neiti 2vkoa ja 2pvää =):heart:
 
Viimeksi muokattu:
Olihan täällä tällainen pimo lokakuussa syntyneille, hienoa.

Meille syntyi poikavauva (esikoinen) 11.1.2010 rv 35+6, eli kuukautta ennen la:aa. Painoa pojulla oli lähes 2900g, eli oli hyvän kokoinen kyllä viikkoihin nähden. Ennenaikaisuuden vuoksi meillä oli ekat 1,5 viikkoa syömisongelmaa. Rintaruokinta kiellettiin heti tokana päivänä sairaalassa kokonaan kun pikkuinen ei jaksanut imeä. Pulloruokinta aloitettiin siis heti ja syö edelleen pullosta, kun rinnnoista ei irtoa tarpeeksi maitoa. Syö siis vastiketta pääosin. Vastikkeen sekaan yritän lypsää jonkin verran äidinmaitoa. Tämä imetysasia onkin ollut mulle se kaikkein raskain asia synnytyksen jälkeen :( Olisin niin halunnut imettää omaa pienokaista.

Kaikki mennyt imetystä lukuunottamatta hyvin. Pientä vatsan vääntelyä on pojulla ollut viime päivinä johon olen avuksi ottanut rela-tipat. Saas nähdä onko niistä apua. Nukkuu aika lailla 2-3 tunnin pätkiä kerrallaan. Aluksi meidän piti pakkosyöttää pojua kolmen tunnin välein tuon enneaikaisuuden (painon tippuminen) vuoksi, mutta nyt ollaan ekaa viikkoa sitten saatu lupa syöttää silloin, kun vauva itse haluaa.

Terese ja poitsu 3 viikkoa ja 5 päivää
 
Heippa ja kiitos tästä pinosta!

Meille syntyi poika 7.10, mitat 3860g ja 52 cm.
Arki on aika haipakkaa kolmen kanssa ja varsinkin kun saan (joudun) hoitamaan lapset yksin päivät ja illat. Mies raksailee edelleen melkein joka ilta, olisko ollu 2 iltaa kotona sen jälkeen kun tulin sairaalasta kotiin...Ettei siis oikein meinaa ehtiä koneelle tai jos ehtii niin aika menee lukemiseen eikä ehdi tai jaksa kirjotella mitään...

Meillä on mennyt vauvan kanssa vaihtelevasti. Ilmavaivoja on täälläkin, meilä cuplaton auttaa hyvin. Ja niin on tehnyt muidenkin lasten kohdalla. Minä annan ne suoraan siitä pullosta suuhun. En sekoittele maitoon enkä anna lusikalla. Yölläkin laitan taskulampun sivuun palamaan että nään mihin tipat tiputtelen ja samantien lamppu kiinni.
D-vitamiinia en ole edes aloittanut ja aloitan sitten joskus. En edes harkitse sitä tuommoselle mahavaivaselle. Isommat lapset on myös olleet mahavaivasia ja niille alotin aina tipat joskus parin kuukauden iässä ja hyvin ovat pärjänneet! Deetipat on mahaystävällisin, joten niitä suosittelen niille joilla on mahavaivaa muista. Ja aloitus ihan vaikka yhdellä tipalla. Ja siitä yksi tippa päivässä lisää.

Sen lisäksi että meillä on ilmavaivoja (tai siis vauvalla :D ) niin epäilen vauvalla olevan refluksia. Meillä on isommalle sisarella vaikea refluksi ja se on jollain tapaa perinnöllinen. Tällä epäilen olevan silent-version, nieleskelee maitoa takaisinpäin aikalailla. Ei oksenna eikä juuri puklaakaan. Mutta varsinkin yöllä tuota maidon nieleskelyä on ja se häiritsee unia. Sen lisäksi nenä on kokoajan tukossa kun maito menee sinne nenään ja ihmeellistä kuivaa yskääkin on varsinkin syötön jälkeen.
Tässä oli päiviä että vauva oli todella itkuinen ja kipeän oloinen.
No, täytyy seurata muttei kovin kauaa....Ensi viikolla vien vauvan homeopaatille. Täytyy kokeilla ensin sitä. En ihan heti haluaisi aloittaa mitään närästyslääkkeitä noin pienelle Mutta pahasti on vanhat merkit ilmassa : /

Vauvalla on selkeä rytmi päivin, se on kyllä aika ihme! Eli päiväunet on aika tarkat.
Ilat on meillä tosi vaikeita. Vauva herää viimeisiltä unilta n. klo 17-17.30. Ja olen yrittänyt yöunille vaikka mihin aikaan. Mutta ei. on iltoja kun vauva saattaa huutaa 3-4 tuntia. Ja mun mielestä huutaa ihan vaan väsymystä ja sitä ettei osaa nukahtaa. Päivin nukkuu ulkona ja sisälle nukahtaminen on todella vaikeaa. Illalla ei nukahda tissille, ei väsy kylvyssä...saattaa olla unessa ja torkahtaa ja sitten taas herätä huutamaan. Lopulta nukahtaa kun on niin väsynyt huutamiseen.
Hermot on ollu tosi kireällä, varsinkin kun joutuu hoitamaan vauvaa yksin illatkin ja kestämään sen huudon. Ja siinä sivussa laittamaan isompia nukkumaan. Ja vauva viihtyy aikalailla vaan sylissä.
Että enpä tiedä. Outo vauva kun ei sammu tissillekään.
Kertokaa minkälaista aikataulua teillä muilla on iltaisin, kauanko vauva on hereillä yms? Ainakin te joilla on isompia vauvoja jo.

Millä mennään täysimetyksellä, maitoa riittää hyvin. Ja esikoisen allergiataustan takia en meinaa korviketta kovin lähelle tuota vauvaa viedäkään jos ei ole ihan pakko.
Syntymäpainon vauv oli saavuttanut 5 päivän ikäisenä, joten hyvin oli ruoka maittanut.

Ja tuosta kärryttelystä ja vauvan nukkumisesta. Kantapään kautta oppineena voin antaa sellasen vinkin, että aina EI kannata lähteä lenkille vauvaa nukuttamaan. Vauvat oppii hyvin äkkiä siihen, että kärryjen pitää liikkua ja heilua että ne voi nukkua. Ja sitten niitä ei saakaan pihaan nukkumaan seisovissa vaunuissa. Tietysti jos valmis aina lenkkeilemään sen ajan kun vauva nukkuu niin mikäs siinä....Mutta aina siihen ei oo mahdollisuutta. Kannattaa siis pitää mielessä! Meillä vauva ainakin nyt nukahtaa tosi helposti ulos, oikeastaan kun nenän laittaan pihalle niin silmät menee kiinni. Joskus pitää käydä kärryjä työntämässä kesken unien muttei joka unilla.

Jälleen pitää rientää!


Zeena ja poika 4 vkoa+2 päivää
 
Täällä ollaan! Mahtavaa, että meille on tällainen "jatkoketju" =). Meidän Pikkukakkonen syntyi siis 26.10. ja mitat oli 52 cm, 3780 g.

Täällä prinsessalla on ikää 1,5 viikkoa, ja on ainakin vielä varsin tyytyväinen pakkaus. Toisin kuin esikoisella, tällä on tyyliin joka vaipassa kakat (isosisko 3 v - edelleen kärsii kovasta ummetuksesta), joten josko tästä saataisiin tuossa suhteessa "normaalimpi" tapaus. Toivottavasti.

Maitoa on riittänyt hyvin, ja öisin herää tyypillisimmin n. klo 24, (03), 05 ja sit noustaan kasin jälkeen. Hikka on usein ja joskus tuntuu ilmaa menevän massuun. Röyhtäilee kyllä varsin reippaasti. Öisin tosin nukahtaa syötyään saman tien, perhepedissä kun nukutaan ja imetän makuultani. Yhen kerran vaihan yleensä vaipan yössä, kun siellä on isompi paketti :p.

Tänään käytiin eka vaunulenkki ja hienosti jaksettiin. Isosiskokin pääsi kokeilemaan seisomalautaa...!

Kirjoittelen enemmän paremmalla ajalla...
 
Ihanaa kun saatiin tällainen oma lokakuisten ketju :) Kiitos Daniella!

Meidän pieni peikkotyttö syntyi 14.10 - 3570g ja 50cm :heart: Ja peikkotyttö siksi, että neidillä on ihan sellaiset karvatupsut korvissa...hih.

Ristiäisiä vietetään 5.12 (Daniellalla taisi olla samana päivänä) ja nimi on jo valmiina ja itse tietenkin rakastamme tuota tyttöä ja hänen nimeään valtavasti, joten tekisi mieli jo kuuluttaa se koko maailmalle :) Neiti on meidän esikoinen ja olen kyllä todella iloinen miten luonnostaan oman vauvan hoitaminen on käynyt! Meillä ei asu sukulaisia lähimaillakaan, joten itseksemme olemme saaneet oivaltaneet miten pienen kanssa toimitaan ja on siis ihana tunne huomata, että kyllähän me tämä osataan...vaikka jokainen päivä onkin opettelemista ja uuden kokemista.

Imetys lähti hyvin käyntiin ja neiti olikin jo 2vko neuvolassa 300g YLI syntymäpainon :) Mutta hän kyllä sitten viihtyykin tissillä koko ajan...(mikä ehkä äitiä vähän väsyttää |O ) Hereillä ollessaan vaatii rinnalle n. 15-30 min välein, vaikka olisi juuri syönyt kuinka pitkään ja yölläkin yli 1 1/2h unet on harvinaista herkkua...Neiti viihtyy satunnaisesti sylissä/sitterissä/lattialla tyytyväisenä sen 10 minuuttia ja sitten alkaa jo elehtiä tissihimoa. Vaikka mitä yrittäisi keksiä, niin pakko on pian alkaa imettämään...Tutin ottaa välillä, mutta vain pariksi minuutiksi kerrallaan. Onko muilla tällaisia "supersyömäreitä" ?

Ja asiasta viidenteen - kauanko teillä on kestänyt tikkien sulaminen? Itsellä tuli synnytyksessä repeämiä ja tehtiin episiotomia ja tosiaan synnytyksestä on nyt yli 3vkoa ja vieläkin tikit tuntuu...Tikkejä on kyllä laitettu paljon, mutta silti luulis et ois jo sulanut...

Ja ulkoilusta vielä - vaunulenkit on aivan ihania! Nautin niin paljon kävellä vaunujen kanssa :p Muutaman vuoden olen vain lenkkeillyt koiran kanssa, joten nyt on tullut mukavaa vaihtelua ulkoiluun - vaikka siis toki koira edelleen mukana onkin ja opetteluahan se on vieläkin hänenkin kanssaan, että mites noiden vaunujen kanssa mennäänkään...Onkos täällä muita koiran kanssa vaunuttelijoita?

Ihanan aurinkoista syyspäivää!

Laura ja M 3vko ja 3pvä
 
Arual83, mulla esikoisesta oli vähän samankaltainen "tikitys" ja mulla meni se kolme viikkoa kun ne tikit alko sulamaan ja voin sanoa että tuli aika paljon kipuja takaisin kun nahan piti itse alkaa "kannattelemaan" itseään. Nyt tällä kertaa mulla on paljon vähemmän tikkejä, mutta kuitenkin nyt 2,5vkoa synnytyksestä alkaa tuntumaan että sulaminen on alkanu. Ai niin, meillä on myös peikkotyttö, korvatupsut on aika massiiviset ja aloin jo miettiä että pitääkö neidin alkaa isona vahaamaan myös korvanpäälliset :D
 
Täällä äiti alkaa pikku hiljaa relaamaan... :ashamed: Näyttää siltä, että ihan hyvin tässä tytön kanssa pärjäillään! =) Ei tarvitse enää kaikesta niin huolestua. Mitä enempi päiviä tulee taakse, sitä varmempi olo itsellä on.
Kohta tulee tytölle jo kuukausi täyteen! Ylihuomenna tulee neuvolantäti käymään 1kk-tarkastukselle.
Rytmeistä tällä hetkellä. Illalla tyttö syö unimaidon ja vaippa vaihdetaan noin klo 21-22. Sitten unta. Joskus nukahtaa tässä vaiheessa tissille tai hytkyttelyyn sylissä tai silittelyyn isin mahan päällä. Yöllä syödään klo 01, 04 ja 06-07 ja heräillään 09. Suunnilleen näin. Kakkavaippa vaihdetaan öisin yleensä kahdesti. Muuten tyttö nukkuu välit hyvin, mutta joskus ährää kakkaa, niin että nostetaan taas hetkeksi mahan päälle. Päivisin sitten nukkuu parin kolmen tunnin pätkiä ja välissä syö, vaihdetaan vaippa ja mahdollisesti seurustellaan tunnin ajan.
Meilläkin tosiaan päivisin tyttö viihtyy lähinnä sylissä ja siinäkin asentoa pitää vaihtaa yleensä useasti. L:n-muotoinen imetystyyny on hyvä apu, siinä vauva viihtyy jalat sylissäni ja pää tyynyn keskikulmassa. Saa äidin kädet välillä levätä... Joskus tyttö viihtyy sitterissä, joka on säädetty melkein makuuasentoon. Tosin sitteriä kuuluu hytkyttää jatkuvasti... Pitäisköhän ottaa käyttöön Samanthan keinot ja pistää sitteriin joku suriseva esine! :LOL:
Olen todella kiitollinen kätilölle siitä, että synnytyksessä ei tullut yhtään repeämää eikä tikkejä tarvittu. Parantuminen on tapahtunut nopeasti ja eilen kävin jo varovasti jumppailemassa. Isä kävi sillä aikaa vaunulenkillä ja kaikki onnistui hyvin. =)

Ramona ja kullanmuru 3vkoa+
 
I
Ja ulkoilusta vielä - vaunulenkit on aivan ihania! Nautin niin paljon kävellä vaunujen kanssa :p Muutaman vuoden olen vain lenkkeillyt koiran kanssa, joten nyt on tullut mukavaa vaihtelua ulkoiluun - vaikka siis toki koira edelleen mukana onkin ja opetteluahan se on vieläkin hänenkin kanssaan, että mites noiden vaunujen kanssa mennäänkään...Onkos täällä muita koiran kanssa vaunuttelijoita?

Laura ja M 3vko ja 3pvä
Meiltä löytyy kanssa pari karvaturria ja tänään tein eka kertaa vaunulenkit ilman miestä koirien kanssa. Tosin tein kahdessa erässä noi lenkit, kun en suin päin uskalla lähteä kahta isoa koiraa ulkoiluttamaan vaunujen kanssa. Ihan hyvin meni lenkit tänään. Ainoa ongelma tuntuu olevan tuo koirien kakkapaikan löytäminen näin vaunulenkillä. Meillä kun on koirat tottuneet asioimaan kaukana kävelyteistä ja aiemmin on tullut mentyä hihnan kanssa itse perässä pitkin puskia jne. Nyt ei oikein enää pääse. En tiedä mikä tähän olisi ratkaisuksi.. Ideoita otetaan vastaan. Niin fleksi-taluttumia meillä ei käytetä, joten sitä ei kannata ehdottaa.

Tänään alkoi sitten "arki" kun mies palasi töihin isyyslomalta. Ainakin tämä päivä mennyt yksin vauvan kanssa todella hyvin. Ristiäisiin meillä on pari viikkoa aikaa ja nimi on jo päätetty.

Nyt tuli pojulle nälkä..
 
Valistakaa kokeneemmat ensikertalaista! Ootteko käyneet avoimessa päiväkodissa / perhekahvilassa? Niitä on varmasti erilaisia, mutta mikä on pääosin ajatus? Voinko kärräillä 0-1,5 vuotiaille tarkoitettuun kellonaikaan paikalle, kaapata vauvan syliin ja astua sisään? Olisi kiva jutella kasvokkain samassa tilanteessa olevien kanssa. Taidanpa soittaa paikkaan ja kysäistä (ja tyhmiä kysymyksiähän ei ole olemassa)...
 
Saakos tämäkin liittyä mukaan kun tuolla lokakuisissa odottajissa kirjoittelin. Meidän neiti siis syntyi kyllä 3.11 eli ei ihan ehditty lokakuun puolelle ? :) painoa toisella oli 3 590g ja pituutta 50cm. Synnytys oli ponnistus vaihetta lukuun ottamatta aika nopea ja kun imukuppi tuli avuksi niin saatiin neiti maailmaan.

Nyt ollaan pari päivää oltu kotona ja oikein rauhallinen neitonen on, syö ja nukkuu. Katsotaan missä vaiheessa alkaa itku kausi, nyt meinaan ei muutamaa rääkäisyä lukuunottamatta itke. Syö ja nukkuu vain. Vielä kun äitikin osaisi nukkua aina kun on mahdollista :)
 

Yhteistyössä