Lokakuussa 2010 syntyneet

Hahah,kyllähän se tosiaan kannatti tulla tänne mainostamaan että typy ei osaa kääntyä.Heti lauantaina se sitten tapahtui! Ja sunnuntaina harjoitukset jatkuivat.Ja tänään menee jo keposesti mahalleen :D

Piti tosiaan mennä neuvolaan tänään mutta nyt neuvolan päästä peruttiin aika kun neukkutäti on kipeenä! Pöh,meitin aika siirtyi vielä 1½viikkoa,se on sit jo melkein 6kk neuvola.No,ei voi mitään.

Typy nukkuu nykyään paremmin sisällä omassa sängyssään kuin vaunuissa.Noh,nukkukoot,pääasia että nukkuu :) Laskin tossa juur että neiti nukkuu päiväunia yhteensä noin 5h. Paljonkos muiden vauvat nukkuu päivisin niinku suurinpiirtein?? :) Yöunta vetää sitten noin 10-11h.

Jos menis hetkeks huilimaan kun tyttökin koisaa.

MUKSU ja typykkä 5,5kk
 
Heippa!
Meilläkin kovasti yritetään kääntyä mahalleen, mutta toistaiseksi poika jää kyljelleen, kun oma käsi on aina tiellä :D Mutta jos hänkin nyt kiepsahtaisi, kun asiasta täällä puhutaan :) Meillä poika nukkuu vaihtelevasti päikköreitä. Omassa sängyssään nukkuu max 30min kerrallaan, mutta ulkona vaunuissa saattaa nukkua kaksikin tuntia kerrallaan. Yhteensä päikkäreitä tulee yleensä noin 3-3,5h ja yöllä nukutaan noin 11h-12h. Poika on illan torkku; hän on ihan sippi jo klo 19 ja menee aina viimeistään 19.30 nukkumaan... tästä seuraa tietty äidistä vähän liian aikainen aamuherätys klo 6-7... :D
Meillä on huomenna 5kk neuvola. Vähän jännittää millaiset oireet rokotteista tällä kertaa tulee. Viimeksi rota-rokotteesta pojalla oli kovia vatsanväänteitä, normaalia enemmän pulauttelua yms jopa 2 viikon ajan... heräili yöllä ihan yht´äkkiä ja huusi kovaa kipuitkua :( . Onko muilla ollut samoja kokemuksia Rota-rokotteesta?
Hampsu ja poju 5kk+1pvä :)
 
MUKSU1 =) Näinhän se menee, et kun sanoo jotain ääneen niin eiköhän reenailu ala heti.:)
Meilläkin tyttö nukkuu parhaiten omassa sängyssään. Käydään vaunulenkeillä ja silloin torkkuu puolisen tuntia enkä enää oo ulkona nukuttanut, kun ei ole nukkunut parvekkeellakaan puolta tuntia pidempään. Ei myöskään meidän kanssa samassa sängyssä nuku puolta tuntia enempää, joten oma sänky on paras nukkumispaikka. Meillä nukutaan 2-3 päikkärit tunnista kahteen kerrallaan, keskimäärin 2,5-3h päivässä riippuen kuinka monet päikkärit nukkuu. Ja iltaunille sit menee jo tosi aikasten, kun ei nuku tuon enempää päivällä. Eilen tyttö meni jo kuudelta yöunille, kun oli niin sippi. Mut yleensä yritetään pitkittää yöunille menoa 19-20 asti. Tyttö herää aikaisin aamulla 6-7 aikaan, mut mies onneksi silloin hoitaa lasta ja syöttää. Mä saan nukkua puol kasiin.=)

Hampsu Ensimmäisestä ja toisesta rotarokotteesta oli normaalia enemmän pulauttelua, vatsa löysällä ja kipeä päivän pari, mut kolmannesta (5kk) ei tullut mitään. Tosin muut 5kk rokotteet sit aiheuttikin kiukuttelua ja itkeskelyä. Ensimmäisenä yönä 5kk rokotteiden jälkeen tyttö herätti puolen tunnin tai tunnin välein.:( Toivottavasti teidän pojalle ei tulis rajuja oireita. Tsemppiä!
 
Nyt on 5kk-neuvolassa käyty ja rokotteet saatu. Tuoreet mitat oli 69cm ja 8460g. Nyt ei ollut pituutta tullut kuin 1cm, kun sitä viime kerralla oli tullut 4cm; alkaa siis kasvu vähän tasaantumaan täälläkin ja tosiaan voi pidempään käyttää samoja vaatteita :D Poika oli vastaanotolla kovin vakava ja hiljainen, ei kuitenkaan itkeskellyt, mutta tarkkaili terkkaria hyvin intensiivisesti ja vähän epäluuloisesti, onkohan jo alkavaa vierastamista? Kaikki muuten neuvolassa hyvin, mutta jos ei ensi kertaan mennessä ole kääntynyt selältä mahalleen, niin saadaan jumppaohjeita... Luotan kuitenkin, että poju kääntyy kuukauden sisään. Hän on vaan luonteeltaan enempi tarkkailija kuin kova liikuskelija.
Aurinkoista päivän jatkoa!
Hampsu
 
Heippatirallaa piiiiitkästä aikaa :wave:

Muka niin hankalaa tänne kirjautua, mutta lukamassa aina välillä oon kävässyt!

Meillä poitsu kasvaa ja kehittyy hurrrjaa vauhtia, missä mun pikkunökkönen on :confused: Kääntyy molemmin päin ja välillä menee 360 astetta mahallaan ympyrää! Lelukaaren alla kääntyy melkein heti ja sitten tulee huuto kun on jumissa siinä kaaren alaosan päällä eikä pääse mihinkään :O Kiinteitä on syöty nyt jonkun aikaa (tulee lauantaina 5kk) ja nyt on pikkuhiljaa lihasoseitakin kokeiltu. Välillä puistattaa ja työntää kielellä ulos, kun vähän raetta on soseessa liikaa... Mutta maitomäärät on saatu kiinteillä nyt kohtuullisiksi.

Yöt menee niin ja näin. Illalla nukahtaa 20-20.30 välillä, sitten saattaa sängyssä unissaan kääntyä poikittain ja huitoo pinnasängyn laitoja kääntöä huudellen |O Rauhottuu kuitenkin yleensä klo 24 aikaan nukkumaan "kunnolla" rauhassa. Syö n. 02-04 välillä kerran pullon maitoo ja sitten siirtyy meidän sänkyyn pepuamaan. Neljän jälkeen uni on jo sellaista "hennompaa" että viimeistään klo 06 ei enää uudelleen nukahda vaan alkaa välissä leikkimään. Välillä pystyssä ollaan jo viideltä |O En tiedä vaikuttaako unenlaatuun, mutta alhaalla yksi hampaantynkä koittaa tulla ikenestä läpi ja sitä pitää sormilla narskuttaa ja kuolata kaikki hereilläolo hetket. Päiväunia nukkuu 2-3. Aamulla lyhyen pätkän omassa sängyssä noin 7-9 välillä jonkun aikaa, päikkäreille ulos tuossa klo 11 maissa ja toisille noin 15 aikaan. Vähän riippuu kuinka pitkästi vetäsee kerrallaan. Yleensä kuitenkin viimiseltä unilta herää n. 17 aikaan ja valvoo siitä tuonne yöunille. Viimeyönä nukkui 8h putkeen, kun ei nukkunut kuin yhdet pitemmät päikyt ulkona! Luksusta :heart: Herättiin silti klo 5.30...

Huomenna neuvolaan ja jos sais aikaiseksi tulla tännekkin sitten laittaan mittoja! Hyvää kevättä mammoille ja vaaveille :cool:
 
Heipparallaa!

Ollaan oltu flunssassa koko perhe, tosi ikävää kun pikkuneiti on tukkoinen ja yskäinen. Mutta ihme fakiiri se kyllä on, kun ei herää yskimiseensä. Vissiin aika tyypillistä pikkulapsille. Itse vaan sydän syrjällään kuuntelee ja valvoo vieressä... |O

Päikkäreitä meillä nukutaan n.3-5h yhteensä. Neiti ottaa aamulla yleensä tunteroisen torkut valvottuaan vähän aikaa yöunien päälle. Selvästi monesti väsyttää vielä herätessä, mutta touhuamaan pitää päästä vähäksi aikaa ennen kuin voi vielä nukahtaa. Vaunut ja sen jälkeen parveke on meillä ihan ykköspaikka nukkua, puolen päivän aikoihin neiti vetää yleensä n.3h tirsat, enkat on 5h. Silloin tuli käytyä hengitystä kuulostelemassa välillä... Sitten yöunille seiskan aikaan, aamulla ylös kuudelta :headwall: Ite en oo yhtään aamuihminen, mies vielä vähemmän, Sininille onnittelut aamujärjestelystä! Ja Zaijuskalle tsemppiä, jos pian alkais aamut pidentyä.

Puskajussille onnittelut imetyksen jatkumisesta, olet todella nähnyt vaivaa. Enpä tiedä olisko itellä sinni riittänyt...

Aina vaan valoisampia kevätpäiviä toivottelevat suvikinos ja neiti 5,5kk
 
Huomenta!

Täälläkin käännytään nyt oikein urakalla: poju on löytänyt jonkun turbovaihteen nyt :D Lisäksi peppua nostellaan nyt lattialla ollessa ja varpaat on löytyneet leikkikavereiksi :D Hauskannäköistä toimintaa! Hurjaa, että meidänkin poika on nyt sitten ensi viikolla sen 5kk. Mihin mun pieni vauva katosi?

suvikinos Ei mekään älytty vaatia saada tietää sillon sairaalassa. Ja muakin yritettiin kuskata pois paikalta, kun pojalle laitettiin kanyyliä päähän. En mennyt :D Ja vissiin siinä tohinassa unohtivat, että olin edes paikalla, kun ihmettelivät sitten jälkeenpäin, että "ai, äitikö istui siinä koko ajan?!" Nyt kyllä seuraavaa kertaa ajatellen ollaan sitten viisaampia ja ajattelinkin jo neuvolakorttiin sitten kirjoittaa ohjeita, jos vastaavaan tilanteeseen joudutaan.

Meillä päikkäreitä nukutaan yhteensä n. 5h päivällä. Menee sitten kahdeksan aikaan nukkumaan ja heräilee n. neljältä syömään.

Kauheeta, mun pitää kohta ruveta täyttelemään päivähoitopaikan hakulappuja :/ Breaks my heart to think about that...

Lavelyn ja poika 4 kk 3vkoa
 
Heippatirallallaa!

Nyt onkin vähän pirteämpi olo, kun viime yö meni ihan mukavasti. Nyt on tytöllä selvästi joku kausi. Päivällä tapahtuu koko ajan jotakin uutta, ja yöllä sitten havahdutaan tunnin välein ja pyöriskellään. Onneksi nyt nukkuttiin katkeamatta 6 tuntia, sitten syötiin ja uudelleen syöttö kolmen tunnin päästä - ja sitten kuudelta aurinkoisena uuteen aamuun! Kohta onkin uimahalliin lähtö.

5kk neuvolassa mitat olivat 7,9kg ja 65cm. Rokotteista nousi kuume illalla 38 asteeseen, mutta laski unella tunnissa 37,4 ja yön aikana kokonaan, joten ei otettu lääkettä.

Mm. levottomien öiden takia aloitettiin eilen ruokamaistelut bataatilla. Piti oikein kuvata videokameralla - ja hyvä että se tehtiin! Oi ne väristykset, hymyt ja yökkimiset samalla kertaa. Pääasiassa positiivinen kokemus, iloisen yllättynyt neiti!

Mukavaa viikonloppua!
 
Hyvää sunnuntaita!

Meillä alkaa nuha taittua. Viikon kesti kamala räkätauti ja lääkärissäkin jo käytiin korvia näyttämässä kun tuli kamalia kipuitku-hepuleita. No ei siellä tietenkään mitään ollut.. Tukkoinen nenä vaan varmaan kiukutti.

Päiväunista. Meillä yleensä aamupäivällä 2-3 tunnin torkut ja sitten parit puolen tunnin torkut päivän mittaa. Yöunille 21 aikaan ja ylös 7-8. Tuo päiväunimäärä ja -rytmi on jo aika vakio jos ollaan kotosalla. Sitten jos automatkat tai vaunuilu sekoittaa rytmiä niin tilanne on aivan toinen =)

Me ajateltiin aloittaa huomenna bataatin maistelu. Tosin näin mä olen miettinyt kohta jo pari viikkoa =) Lisämaitoa menee iltaisin jo melkein säännöllisesti desin verran. Vähän mua jurppii että lähdettiin sille linjalle mutta omien yöunien rauhoittamiseksi aloin antaa maitoa illalla että olis vatta oikein täynnä nukkumaan käydessä.

Mahalleen täällä käännytään jo helposti. Tuo nuha vähän verotti intoa mutta nyt neidillä saattaa olla hetkiä että ei viihdy yhtään selällään vaan kääntyy koko ajan. Uutena hauskana juttuna on tullut tavaroiden rapsuttelu ja tunnustelu. Ilmeisesti nyt voi alkaa tutkia asioita jo muullakin kun kielellä =)

Sofiia ja tyttö 4kk 2 vko
 
Hips!

Meillä kanssa hiplaillaan ja rapsutellaan ja tunnustellaan kaikkea, se on hauskaa kun neiti niin keskittyneenä tutustuu esineisiin =) Varpaat on suussa aina vaippaa vaihtaessa. Vetoketjut hoksattiin pari päivää sitten, vähänkö on mielenkiintoista tutkia paidan vetskarin vedintä kun on sylissä.

Meillä on uutena nyt maisteltu mustikka ja ihan hyvin on maistunutkin. Päristelyä neiti myös harjoittelee. Se on sitten huonompi homma, kun päristää mustikkaa suussa :p Komeesti lentää siniset pisarat pitkin ja poikin.

Kertokaas vinkkiä miten vauvan saa sisällä nukutettua päikkäreille? Meidän neiti ei päivällä nukahda kuin rinnalle tai vaunukoppaan. Aina ei kuitenkaan vaunuttelu ole mahdollista, esim. nyt kipeenä kun on oltu. Iltaisin neiti nukahtaa kyllä hyvin omaan sänkyyn.

Mukavaa viikon alkua, suvikinos ja neiti 5,5kk
 
Moikka kaikille superpitkästä aikaa! En tiedä miten tuo aika vaan juoksee, etten ole edes tänne kerinnyt! Tosin näin vanhalla iällä aloitettu autokoulu hieman teettää hommia tuon pikkumiehen lisäksi ;)

Hiukan lueskelin pinon loppupuolta, ja kateellisena havaitsin että suurimmalla osalla vaavit nukkuvat tosi hyvin öisin, heräävät kerran tai ei ollenkaan, tahtoo kans tänne sellasen ihmeen! Meillä mennään yöunille 21 ja nukutaan 00 asti, sit herätään 1,5h-2h välein, tai nukutaan tuokin väli tosi levottomasti, ylös noustaan jo 6.30 :| En tiedä miten poitsun sais nukkumaan paremmin? Nukkuuko kuinka monella vauvat perhepedissä? Kun aattelin et nukkuskohan poitsu paremmin omassa sängyssä, mut en vaan vielä raaskin sitä sinne kokonaan siirtää=)

Sori kun oon laiska lukemaan pinoa, mut kysyn silti et kellekkään tullut kiinteistä mahavaivoja? Meillä poitsu söisi kaikkea tosi mielellään, mut mun täytyy hillitä sitä, kun tuntuu että kaikki pierettää ihan hulluna, ja välillä herää kesken päikkäreidenkin näihin paukkuihin:| Varsinkin kaurapuuro, jota nyt ollaan viikko maisteltu, tuntuu maistuvan tosi hyvin, mut käy mahaan. Tuntuu et kasviksetkin käy lähes kaikki mahaan, ainoastaan bataatti ja kesäkurpitsa tuntuu olevan mahalle siedettäviä. Hedelmistä päärynä sopii ja kungatarsosetta ollaan syöty. Luumua koitan pari lusikallista antaa ettei kakka jymähdä. Sori kun valitan täällä, varsinkin kun en ole ollut aktiivisesti keskusteluissa mukana! Harmittaa vaan pikkumiehen mahaongelma!

Muuten meidän rytmi on seuraava:
herätään 6-6.30
aamupala 8, hiukan puuroa ja sosetta+maitoa
päikkärit n. 9-11
lounas n. 11.30, kiinteitä +maitoa
välipala n. 14.30 maitoa
päikkärit n. 15-17
päivällinen n. 17.30, kiinteitä + maitoa
iltapala n. 20, maitoa+ lisäkorvike
nukkumaan 21

Pisti sopivasti silmään viimesenä oleva suvikinoksen kirjotus, meillä poitsu harjottelee just samoja juttuja! ;) Ihana on seurata kun pikkunen rapsuttaa kaikkee mahdollista, päristelee ja eilen uutena tullut lattian ja pöydän taputtelu. Tuosta sisällä nukuttamisesta, oltiin pari viikkoa sitten Dubaissa reissussa, ja siellä oli tietty liian kuumaa pikkusen mielestä, jotta ulkona ois nukkunut, onneks saatiin nukkumaan päikkärit sisälle, kun laitettiin makuupussiin sängylle, ja sit vielä siihen ympärille pari tyynyä, et oli turvallinen pikkupesä+ pikkusen kainalossa uniriepu. Heijasin makuupussia hetken aikaa, ja aika nopeesti poitsu siihen sammui. Kotona meillä on ollut ongelmia kans sisällä nukuttamisessa. No aattelin ettei tää toimi kotona, mut oon pari kertaa testannu, ja edelleen toimii=) Oon nähnyt myös briolla sellasii sängyn jalkoihin laitettavii "tossuja", joiden avulla sänkyä pystyy heijaamaan. En tiedä millasii ne on. Mut oon lukenut et vauvat tykkää nukkuu ulkona, ku ne on niin tiiviissä pussissa, sillä kokeilin tuota makuupussia sisällekkin.

Luin tuossa juuri rokotusten aiheuttamista oireista. Itse ollaan rokotustutkimuksessa mukana, ja saatiin rokotteet jo 2,3 ja 4kk iässä, ja sit 12kk iässä. Meille pahimmat oireet tuli ekasta rokotuksesta, pelkäänkin ettei ne oo tehonnu tarpeeks, ja joudutaan vielä uusimaan. Nyt to otetaan verinäyte jossa selviää onko tasot nousseet tarpeeksi. Rota me saadaan neuvolassa. Hampsu musta tuntuu et meillä tuli vatsavaivoja ekasta ja tokasta rotarokotteesta eniten, mut nyt 3 jälkeen on pulauttelua eniten, mut voi kyl olla että kiinteät ja muutenkin suurempi ruokamäärä yhdistettynä ryömimisyrityksiin, aiheuttaa pulauttelua ;)

Täytys kyllä yrittää käydä täällä useammin, kun on kiva lukea samanikäisten lasten juttuja, ja saada vertaistukea! =) Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

Danuli ja tossahousunen 5kk ja 1vko
 
Nyt kun tarkemmin luin niin zaijuskalla näyttäs olevan öitten kanssa vähän samanlaista kun meillä. Meilläkin poitsulle puskee hammas/hampaita alhaalta, ja kuolaa valuu ihan hulluna hereillä ollessaan, kuolalappuja saa vaihdella yhtenään, muuten ois bodyt minuutissa märkiä! En oo varma, mut musta näyttää et olis tulossa alas 2 hammasta kerralla, varmaan ne kiusaa öisin yhdistettynä pieruihin, nii ei oo ihme et unen laatu on mitä on! Puhkeis jo hammas, jos vaikka helpottas!
 
Nyt vaan pikapikaa kommentoin,

danuli79 Meidän poju sai aika tasan kuukausi sitten ekat hampaansa, ne kaksi siihen alas ja ihmettelin muistaakseni täälläkin ääneen, että mikä meidän poikaan on mennyt kun öistä tuli levottomampia kuin yleensä ja lapsi pörräs sängyssä minkä ehti. Se oli juuri se hetki kun hampaat oli tunkemassa läpi ikenestä. Nyt nukkuu taas paljon rauhallisemmin ns. entiseen tyyliinsä. Jospa teilläkin sitten yöt rauhottuu taas kun legot on puhjenneet.

Täälläkin saa kuolalappua olla vaihtamassa koko ajan ja vaatteita samalla - tänään pojulla kolmannet päällä, kun unohdettiin kuolalaput kotiin, kun oltiin perhekerhossa.

Lavelyn ja poju pikkasen vajaa 5kk
 
Aurinkoista päivää! Apua/kokemuksia taas kaipailen... Onko muiden vauvat menneet joskus tuttipullolakkoon ? _Minä siis imetän kiinteiden ohessa eikä ole pulloa tarvinnut antaa moneen viikkoon ja nyt kun kokeilimme, niin ei todellakaan kelvannut... Ennen on kyllä juonut aina tarvittaessa pullostakin (yhteen aikaan jopa mieluummin pullosta kuin tissistä), mut nyt ei mikään toiminut, ei onnistunut isän sylissä, puoliunessa... On aina juonut aventin pulloista, mutta nyt kokeiltiin sen lisäksi muutama muukin tuttiosa, mutta ei onnistunut. Ei tässä muuten mitään, mutta minulla olisi viikonloppuna liput ostettu keikalle ja isin piti jäädä pojan kanssa kotiin. Kiinteitä kyllä pojuun uppoo hyvin ja iltapuuro menee komiasti isin syöttämänä. Mietin myös, että oiskohan niin, että pojalle ei olekaan iltayöstä oikeastaan nälkä, vaan herää vanhasta tottumuksesta ja tissille on turvallista nukahtaa takaisin, mutta ei pullolle?
 
huomenta päivää! ihanaa kun kevät viimeinkin alkaa tulla kohisten =)

pojun 5kk mitat: 67.5cm ja 7560g paino on vähän lasku suunnassa, mutta eikö se siitä kun kiinteitä aletaan syödä enemmän.

tuohon hampsun pullo ongelmaan: missä asennossa yleensä imetät? istualta vai makuulta? meillä poika teki yhdessä välissä sitä ettei suostunut syömään pullostakaan kuin makuu asennosta kyljellään kun niin yleensä imetin, eli kannattaa ainakin koittaa tätä konstia =)

ärsyttää kun ei sen allergiatestauksen vuoksi voi oikein hirveän montaa eri kiinteää antaa pojalle. en siis ole vielä kokeillut kuin perunaa. mitään hedelmääkään en ole vielä antanut ollenkaan. vaikka tiedänkin että persikka ja päärynä ainakin ovat aika hyvin siedettyjä. tänään ajattelin kokeilla perunaa ja bataattia sekaisin. sais vähän makua, kun peruna yksin on niin mauton.

meillä on myös yöt vieläkin aika rikkonaiset. herätään n. 3h välein, joskus useamminkin. huokaus. koskahan sitä sais taas nukkua kunnon unet? ja tosiaan en ole kertaakaaan sen jälkeen kun poika on syntynyt nukkunut kuin 3h pätkiä... alkaa väsy välillä kaatua niskaan.

jos sitä menis tekeen jotain "järkevää"

hyvää päivän jatkoa kaikille =)
 
Heipsan! Tulin nyt neuvolakuulumisten kera :)
Eilen käytiin ja 5kk mitat: 7780g 66,2cm ( nuohan on melkein 6kk mitat kun typy viikon päästä 6kk ).
Ensi kerralla onkin jo hammashoitajalle aika.Eli kuukauden päästä. Eilen sai myös viimisen rotan ja perus piikin.Aamulla neiti tuntui hieman lämpöiseltä mutta nyt nukkuu tuhistaa omassa sängyssään.

Toivottavasti teilläkin aava olivia alettais nukkua pidempiä pätkiä yöllä. Uskaltaisko kokeilla antaa vähän puuroa illalla? Tsemppiä!

Suvikinos joo,tuo pärisyttäminen on varsin mukavaa syödessä :D Ensin lusikallinen sosetta suuhun ja sit kunnon pärinä..!! Ah,saa äitikin vaihtaa vaatteita tiuhaan ;) Ja koittaa siinä sitten vielä olla nauramatta :D

Mä en nyt muista mitä mun vielä piti kommentoida..Noh,ensi kerralla sitten.

MUKSU ja typy viikon kuluttua jo 6kk!!
 
Moikka täältäkin pitkästä aikaa! Päivät on vaan jotenkin mennyt ja ei oo täälläkään tullu käytyä. Kääntymisestä sen verran että meillä käännyttiin selältä mahalleen parisen viikkoa sitten mutta nyt siihen tuli joku ihan ihme stoppi! Tyttö nauttii kun laittaa suoraan mahalleen ja voi näin treenata käsivoimia ja jaksaakin olla jo kohtuukauan masullaan ja ihmetellä maailman menoa :)

Mössöistä me ollaan vasta kokeiltu peruna, kukkakaali, mustikka ja maissi. Tyttö siis nyt sen 5kk ja 2vkoa. Meillä esikoisen kanssa oli noita iho-oireita ja nyt oppineena, otetaan siis hissuksiin. Lopputulema esikoisella oli atooppinen iho eikä siis ruoka-aine allergia vaikka lääkärit niin kovin yritti väittää. Nyt siis ei oikeastaan enää mitään oireilua. Oma hiki on pahin vihollinen eli kesä siis pistää punottamaan ihon ja saa myös sen menemään rikki esim. polvitaipeista. Mutta vähän samalla lailla kuin aava olivia, hissuksiin mennään eteenpäin, pyrin yhteen uuteen mössöön tutustumiseen vähintään puoltoista viikkoa. Tsemppiä siis aava olivia! Meillä esikoisen ihoa rasvataan päivittäin ja sitten kun on huonompi tilanne, otetaan käyttöön kortisonivoiteet. Esikoisen kanssa syötiin aika paljon jo kaikkea kun piti alkaa vähentämään ja sitten lopulta ei ollut enää käytössä muut kuin apteekin jauhemaidot ja sekään ei sitten ollut syy. Sitten taas aloteltiin kaikki syöminen alusta. Oli rankkaa lapselle sekä ädille :(

Unirytmit meillä tuntuu olevan edelleen vähän sekaisin, lähinnä sen vuoksi että välillä vien esikoista hoitoon ja haen joka vähän sotkee rytmejä. Tyttö on siis kova autossa nukkuja, siksi saattaa nukahtaa uudelleen yöunien jälkeen pitkäksikin aikaa ja sitten taas päivällä ollaan sekaisin.

Mutta nyt vietän hetken "omaa aikaa" ennenkuin tyttö herää päiväunilta ja esikoinen ja mies tulee kotiin. Moikka :D

Keukeu ja tyttö
 
Meillä neiti on ensi sunnuntaina jo 6 kk. Ollaan oltu reissussa jo kaksi kertaa: viikko Egyptissä tammikuussa ja 2,5 viikkoa Arabiemiraateissa helmikuun- maaliskuun taitteessa.

Tyttö syö mitä vaan ja paljon. Jos ajatellaan purkkiruokana niin sellainen iso purkkikin jo menee. En imetä, niin maidon saanti on ongelma. Ei suostu pullosta kuin maksimissaan noin 5 dl päivässä. Pitäisi ehkä kokeilla jo nokkamukia. Meillä menee vellit. puurot ja kaikki. Aivan kuin olisi aina syönyt kiinteää ruokaa. Hätätilanteessa jopa 8 kk purkkiruoka, joka oli jo aika tankeata meni alas. Olen yhden lapsen kanssa "tapellut" syömisen kanssa ja tosi ihanaa, kun näin helppo syötettävä ja muutenkin sellainen päivänsäde,

Ainoa nyt takapakki on tuo maidon kanssa. On taas alkanut yöllä vaatia sen pullollisen maitoa 3-4 aikaan, jos ei ole illalla saanut menenmään, mutta so what, kun on muuten niin helppo.

Ei vielä ryömi, mutta liikkuu pyörimällä ja istuu jo tosi hyvin, vaikka tuossa yhdessä ketjussa sitä arvosteltiinkiin eli näin pienen istuttamista.

Pieni on siihen nähden, että syö niin hyvin. Saas sähdä mitat 6 kk neuvolassa. Me ollaan myös rokotetutkimuksessa mukana ja vähän ärtyneisyyttä on ollut parina päivänä. Ensi maanantaina verikoe vasta-ainetasojen määritystä varten.

Ihanaa on ! Ainoa "peikko" tuo lähestyvä loman loppu...
 
Hyvää viikonloppua!

Danuli79:lle kiitokset sisänukutusvinkeistä, tyynyjen laittaminen ympärille ainakin auttoi heti. Tosi kiva kuulla, että on jo ulkomaillakin reissanneita. Meillä on heinäkuussa tarkoitus suunnata Välimeren rannalle viikoksi nauttimaan täysihoidosta :cool: Onko vinkkejä etelänreissun sujumiseen? Lyhyet lennot meillä on sujunu hienosti, on käyty isovanhempia tervehtimässä tois pual Suomee.

Meillä neiti mönkii eteenpäin muutamia senttejä. Kovin taloudellista ei meno vielä ole, mutta siitäpä se hioutuu. Jokohan kohta saa juosta perässä =) Vauvauinnissa kokeiltiin tänään sukeltamista ekaa kertaa. Pieni säikähti, mutta toipui pian. Kovasti nauttii uinnista ja kotiammeessakin on alettu riehua.

Aika lähteä nukuttamaan neitiä.
Kauniita unia! t. suvikinos ja typy kohta 6kk
 
Pikainen kommentti lapsen nukutuksen ohessa..=)

Discovery Neuvoisin vähentämään soseiden määrää. Maidon pitäisi olla kuitenkin vielä se pääasiallinen ravinto. Eli jos tuntuu, että maito ei enää kelpaa ruoan jälkeen, kannattaa muun ruoan määrää vähentää.

Meillä on syöty soseita kohta 2,5kk, mut en anna kuin max puol purkkia (pieni pilttipurkki) kerralla ja sit maitoa päälle. Meille neuvolassa sanottiin että ehdoton vähimmäismäärä maitoa tän ikäiselle on 6 dl. Mielellään 8 dl (sis.vellit jos antaa niitä) + soseet ja puurot. Jos vauva on huono syömään maitoa, kannattaa tarjota lisäks pieniä määriä vettä ettei elimistö kuihdu ja/tai lapsen kehitys keskeydy. Tää vesi on siis mun oma mielipide, ei neuvolan. Mut lapsen pitää saada nestettä joka tapauksessa. Meillä tuo maidon suosio vaihtelee, yhtenä päivänä voi mennä toosi paljon korviketta ja taas toisena päivänä voi kokonaismäärä puolittua.=)

Sinin ja tyttö 5,5kk
 
Lisäyksenä vielä edelliseen viestiin, että en siis tarkoittanut että pitäisi antaa vain puoli purkkia sosetta, jos on ennen antanut kokonaan ison purkillisen. Vaan antaa sosetta hieman vähemmän entä aiemmin ja kokeilla, jos siten maito maistuisi paremmin.=) Jokainen varmasti itse tietää kokeilemalla mikä ruokamäärä on omalle lapselle se sopivin.=)

Hyvää viikonloppua kaikille!:)

Sinin ja tyttö 5,5kk
 
Sinin meillä on se ongelma, että ei ota "liian vähän" soseen jälkeenkään sitä maitoa, vaan vaatii sosetta. Tänäänkin annoin pienen purki 5kk ruokaa. Yritin antaa maitoa. tyttö huusi kuin hinaaja. Sitten toinen purkki lämmitykseen ja sekin meni... Onneksi pieni määrä maitoakin sen jälkeen. Eli odottelin noin puoli tuntia. Monesti tuo pieni viive maidon antamisessa auttaa.
 
Discovery Ok. Sitten soseen vähentäminen ei auta. Oletko muuten kokeillut nokkamukilla antaa maitoa?

Hampsu Vauvathan voi mennä vaikka minkälaiseen lakkoon niin miksi ei tuttipullolakkoonkin.:) Ehkä se monen viikon tauko ei ollut hyvä, voi unohtua miten pullosta syötiinkään. Tai protestoi pulloa vastaan, kun haluaisi tissiä. Voittehan kokeilla myös nokkamukia?! Tissin ja tuttipullon ero on nimenomaan siinä, että tissillä saatetaan notkua ihan muuten vaan ja siihen on kiva nukahtaa. Toivottavasti pääsit keikalle.:)


danuli79 Meillä nukuttiin ENNEN hyvin yöt, niin että tyttö heräs kerran tai ei ollenkaan. Nyt on ollut kuukauden tosi katkonaisia öitä. Pahimmillaan tunnin välein pitää rauhotella uudelleen nukkumaan. En muista kirjoitinko tänne, et epäilen tytöllä allergioita ja lopetin sitten hedelmä- ja marjasoseiden antamisen kokonaan. Nyt on vajaa viikko (sen aikaa ollaan oltu ilman hedelmä- ja marjasoseita) nukuttu vähän paremmin. Tulee mulle edes yksi kolmen tunnin unipätkä yössä ja jaksaa päivät sitten paremmin. Kunhan saadaan yöt vähän paremmaks, aloitan uudelleen hedelmien ja marjojen maistelut. Etenin niissä aiemmin ehkä liian nopeaa tahtia enkä tarpeeksi tarkkaillut mahd.allergiaoireita.

Huomen aamulla 6kk ryhmäneuvola.:) Saa taas uudet mitat, vaikka ei tyttö oo mun mielestä nyt pituutta kasvanut (luultavimmin ollenkaan) vaikka syökin hyvin. Toivottavasti painoa ois tullu vähän lisää.:)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Toivottavasti saatais ensi viikolla vähän aurinkoa, kun viikonloppu on ollut niin synkkä ja sateinen.:)

Sinin ja tyttö viikkoa vaille 6kk
 
Discovery: oletko laskenut tuohon maito määrään vellit mukaan? eli voihan olla et tyttö saakin ihan tarpeeksi maitoa, ja olet vain turhaan huolissasi? tuleeko tarpeeksi monta pissa vaippaa päivässä? jos ei maito muuten uppoa niin kokeile antaa ennen kiinteitä? tai jos joskut teet itse kiinteitä niin laita sinne sekaan korviketta? ja jos tuo kerran auttaa että ei yritäkkään antaa heti ruuan päälle niin kannattaako sitä sitten heti tuputtaakaan? :)

meillä heiluttiin eilen jo konttaus asennossa. äijä täytti justiin vasta 5kk ei nyt vielä kyllä ainakaan konttimaan tarvitse lähteä! ja olohuoneen lattia kyllä valloitetaan jo pyörimällä :)

sinin: muistatko mitä hedelmä ja marjasoseita olet antanut? kun hyvin vähän allergiaa aiheuttaa: päärynä, persikka ja kuningatar sose (vadelma, mustikka) mut sit ananas, mango, mansikka ja kiiwi on kaikkein pahimpia, niitä kannattaa välttää ensi alkuun.

meillä tosiaan isoveljellä oli 8kk iässä sellainen ruokavalio ettei saanut syödä kuin: perunaa, kesäkurpitsaa, maissia ja possun lihaa... siitä sitten yksi ruoka kerrallaan otettiin takaisin ruokavalioon. eli nämä allergiat on tuttu juttu.
 
Meillä oli tänään 6 kk neuvola, mitat oli 8770g ja 68,5 cm. Tasaiseen kasvaa. Muutenkin kaikki ok.

Meillä tuo keskimmäinen teki aikoinaan niin, että lopetti ihan itse päivällä maidon ottamisen, siis tissistä. Ei kelvannut sitten millään. taisi olla siinä 6-7- kk:n tienoilla. Ja suostui imemään vain öisin. Imetinkin siihen 8 kk asti mutta sitten lopetin yösyötötkin kun ei sen ikäinen enää tarvinnut yöllä maitoa. Ja nyt näyttää pahasti sille, että tää nuorimmainenkin tekee samaa. Eli meilläkin menee maitoa hyvin huonosti päivällä. Toki syö sosetta alle etti nälkäänsä maitoa otakaan. Mutta imetys on nykyään päivisin sitä, että pari imaisia ja on päästävä pystyyn katsomaan mitä tapahtuu. Ja sit taas pari imaisua ja taas pystyyn...Joskus malttaa syödä maksimissaan 5 minsaa ja sitten pitää jo päästä tähystämään. Eli selvästi ei vaan malta syödä kun on niin paljon muuta. Ja samaa teki tosiaan toinenkin pojista aikoinaan.
Nyt meillä siis syödään myös öisin 2 kertaa. Ja annan syödä, pääasia kun joskus maitonsa ottaa. ja minua se ei suuremmin haittaa, nukahdan samantien kun olen pojan rinnalle saanut. Jan herään seuraavan kerran siihen kun haluaa maitoa uudelleen, eli joskus 4 tunnin päästä ekasta kerrasta...
Kai sitä pitää jossain välissä ryhdistäytyä ja lopettaa nuo yöpalvelut. Ja samalla siirtää poika nukkumaan omaan sänkyyn. Meillä siis poika nukkuu vieressä. Kahta edellistä en oo koskaan pitäny vieressä enkä halunnu siihen, mutta mites se kävikään tän kolmannen kanssa :D Mutta kun en kertakaikkiaan pysy hereillä niin että siirtäisin syötön jälkeen takasin omaan sänkyyn. Nooh, sitten joskus. Tuskinpa näistä kukaan enää rippikouluiässä vieressä nukkuu :LOL:

Noista allergioista piti sanoa. Kun meilläkin esikoinen oli pahasti allerginen, ja meillä oli hedelmäsoseista pahimpia kaikki keltaiset soseet; eli päärynä, mango, omena, persikka yms yms.
Ruusunmarja sopii aika monella, että sitä kannattaa kokeilla jos on vaikea löytää sopivia.

Meillä on muuten sopinut kaikki mutta kaura heitti masun ihan ripulille. Kokeilen uudelleen vähän ajan päästä. Voi olla ihan tottumattomuutta vaan. Vehnäkin sopii, joten ihan heti en allergiaan usko. Mutta katsellaan.


Zeena ja poika 6 kk
 

Yhteistyössä