Lokakuussa 2010 syntyneet

Meillä vaihdettiin jo kasvot menosuuntaan päin olevaan turvaistuimeen puolivuotiaana. Lapsi ei vaan enää mahtunut turvakaukaloon (graco dualogic II). On ollut hyvä käytössä. Lapsi oppi itse istumaan jo 5kk joten pystyttiin ottamaan jo turvaistuin siinä vaiheessa
.

Meillä nukutaan yhdet päikkärit noin klo. 13-16.

Meillä opittiin konttamaan noin kuukausi sitten, ja kovaa kulkee joko kontaten tai karhukävelyllä. Nousee joka paikkaan tukea vasten ja on ottanut ihan muutaman sivuaskeleen. Silti jos yritän kävelyttää käsistä niin suuttuu ja istuu alas. Kääntymään meillä opittiin selältä mahalleen vasta sen jälkeen kun opittiin konttaamaan eli noin 9kk. Hassu lapsi.

2 hammasta on alhaalla, aina välillä luullaan että nyt puhkeaa ylös, mutta ei sitten puhkeakkaan. Rahkaa ja juustoa syödään, maitoa aletaan kokeilemaan varmaan muutaman viikon päästä.:)

Jenny ja Bella 10kk:)
 
Hei taas :)
Meillä oli 8kk lääkärin tarkastus 9kk tienoilla neiti oli 71cm ja 8 155g.

Täällä mennään ryömimällä eteenpäin, seisotaan tuen kanssa ja jonkun aikaa ilman tukea, kävellään sohvanreunaa pitkin ja pikkuisen matkaa käsistä tuettuna.

Me matkataan se vähä mitä autolla mennään niin ihan kaukalossa vielä, ja hyvin tuo pieni neiti sinne mahtuu. Pitkän aikaa näytti siltä että hampaita ei tule ollenkaan ja sitten yht äkkiä tuli 2 alas yhtä aikaa ja heti perään ylös kulmahammas. Nyt odotellaan että toinen kulma tulee läpi :)

Päikkäreitä otetaan kahdet, mutta ajankohta vähän vaihtelee.. yleensä 10-11 otetaan ekat ja toiset sitten viimeistään klo 16 nukkumaan mennään klo 20.

Meillä alkaa nyt viimeinen viikko kotona, sitten olisi 2 viikkoa aikaa harjoitella hoidossa olemista, ennen kun minun opiskelut alkaa ja pitää siirtyä täysiin hoitopäiviin.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!
ryöminkäinen ja neiti 9 ja ½ kk
 
Nyt on sitten otettu ekat askeleet ilman tukea! Haparoivaa on ja muutama menee ja sit pyllylleen.Aika hurjan näköstä touhua! Esikoinen kun lähti kävelee 1v2kk ni tää tuntuu hirmu aikaselta touhulta :D

Kirjoja tuo ei tajuu muutako repiä.Ja sit silput suuhun,naminami.

Kyl on kivaa juu kun syödään koko porukka jo samaa ruokaa.Ostan toki vielä purkkiruokiakin mut ne on lähinnä pahanpäivän varalle.

No meillä ainakin hammashoitaja suositteli tuteista ja pullosta vieroitusta kahteen ikävuoteen mennessä :)

Täytyypi taas mennä! Syksyn alkua kaikille!

MUKSU ja typy 10kk
 
Moikka!

Kylläpäs tuli syksy ihan yhtäkkiä. Nytkin tihkuttaa vettä. Ihan kiva kuitenkin, mä tykkään jotenkin syksystäkin :)

Meillä oli 10kk neuvola tuossa joku aika sitten, painoa oli neitillä 8400g ja pituutta 69,5cm, varsinainen pätkä tuo meiän typy =) No syntyessäänkin oli vain 46 cm. Kasvu kuitenkin tasaista ja hyvää.

Tissittely meillä loppui, itestään neiti vierotti pikkuhiljaa itsensä. Periaatteessa hyvä ettei tarvinu alkaa vierottaan, mutta onhan tää vähän haikeeta kun yks tämmönen "taival" loppui. Niin se on jo iso tyttö =)

Meilläkin tykätään kirjoista! Meillä on kirjahylly olohuoneessa jossa neidin kirjat on korissa, neiti aina ite vetää sen korin sieltä hyllystä ja alkaa tutkia omia kirjojaan. Joskus tieten kiinnostaa "aikuisten" kirjat enempi xD Tanssiminen, tai siis musiikin tahdissa hytkyminen on myös lempipuuhaa. Ja kauheasti tykätään mýös yhteisistä laulu- ja loruleikeistä. Ulkona tykkää keinua ja sitten vaunuista osotella kaikkea mahdollista.

Päikkäreitä meillä nukutaan yleensä kahet, aamupäivällä lyhyemmät torkut ja iltapäivästä pitemmät unet. Joskus harvoin nukkuu vaan yhet pitkät päikkärit.

Me ollaan maisteltu jogurttia,rahkaa ja viiliä. Tavallista maitoa kokeilen varmaan tuossa lähempänä vuoden ikää. Jogurtti on neidin herkkua. :)

Nyt pitää mennä

miraaz ja neiti 10kk
 
Heips pitkästä aikaa!
Täällä tuli 10 kk täyteen ja vauhti kasvaa! Pätkä tepsuttelee jo vakaasti ja on jättänyt jo konttaamisen. Ainoastaan ulkona epätasaisessa maastossa voi vähän avitella liikkumista.
Juttua piisaa, edelleenkään emme erota "oikeita" sanoja. Mutta osaa kyllä näyttää nimeltä perheenjäsenet ja lemmikit, joitain tavaroita ja antaa pyydettäessä pusuja.
Nuo kirjat ovat edelleen ykkösjuttu. Nauttii kun luetaan ja ihmetellään kuvia ja lisäksi itse "lukee" ääneen pitkät tovit. Välillä maistellee sivuja ja lukuhommat jatkuvat. Loruja kanssa riimitellään ja välillä tanssahdellaan.
Musiikki on myös kova sana, sitten hytkytään ja kiljahdellaan mukana:)

Autossa ukkeli matkaa yhä kaukalossa, ehkä laiskuutta etten ole vielä hankkinut istuinta. Toisaalta hän mahtuu vielä hyvin kaukaloon, pää on vielä reunan sisäpuolella.

Yksillä päikyillä mennään yhä, kolmisen tuntia lounaan jälkeen.

Teen edelleen itse ruokia pakkaseen. Periaatteessa samaa ruokaa kuin itsekin syömme. En tee ruokaa koko perheelle joka päivä, vaan isomman satsin parin päivän varalle ja suolauksen jälkeenhän siutä ei enää ole pikkumiehelle.
Pakastimesta otan myös reissuun ruokaa mukaan, kaupan sapuskat maistuvat kaikki samalle. Toki joskus syömme niitäkin.
Maitotuotteisiin ollaan tutustuttu jo jonkin aikaa, luonnonjogurttia, raejuustoa ja kovia juustoja. Jätskiäkin on saanut pikkuisen maistella ;)

Imetän yhä noin viisi kertaa päivän aikana ja maitoa tuntuu piisaavan. Ehkä siinä vuoden iässä lopetellaan, katsellaan nyt rauhassa. Voi olla, että itse hylkää jossain vaiheessa, kuten isot veljensäkin vuosikkaan molemmin puolin.

Tuttikin jäi puolihuomiossa pois kesän aikana. Lopetin vain tarjoamasta sitä. Sängyssä oli yksi tutti ja toinen lelukorissa.
Nyt kun on pikkumies sairastanut ja yritin tarjota tuttia, niin suuttui siitä. Keräsin sitten tutit pois. Unta hän on hakenut jo kuukausien ajan riepua kasvoihin hankaamalla <3 tai pupun korvia räpeltäen
Suosittelen kokeilla vierottaa tuteista tälleen aikaisessa vaiheessa. Näin pienillä unohtuu helpommin. Ja muutenkin, hamppeja ajatellen :)

Joka päivä jotain uutta ja ihmeellistä, tää on vaan niin ihanaa aikaa

Puskis & pikku"ankanpoikanen"tappi tepastelija rakas <3 10 kk ja kohta viikko päälle
 
Moikka jälleen pitkästä aikaa! Meillä 10kk pyörähti täyteen tänään =) Nopeasti se aika kyllä menee! Yhdellä kaverilla on la nyt samaan aikaan kun itellä tasan vuosi sitten, välillä tulee mietittyä että millasta se aika oli vuosi sitten kun tätä esikoista odotin, ja millasta se aika on tän ekan 10kk ollut, vaikka hammasta on purtu jonkin kerran pikkuherran kipakan luonteen takia, niin en kyllä tätä kaikkea vaihtas millään pois:heart: Tosin nyt kun hoitovapaa alkoi, ja tuntuu et kaikki muut mammakaverit lähtee töihin, niin miettii aina välillä miten sitä viihtyy tammikuuhun asti kotona, mut kai se aika nopeasti kuitenkin menee=)

Päiväunista meillä on nyt vähän sama ongelma kun Ramonalla aikoinaan, ollaan tähän asti menty rytmillä, aamulla ylös 6-7 maissa, ehkä maitoa, ja unia vielä lähemmäs 8 asti, tai sit 7 maissa ylös ja suoraan puurolle. Ekoille unille siinä 10 maissa, nukkunut n.1,5h, ja sitten lounas, tokat unet välipalan jälkeen n. klo 15-17. Illalla unille klo 21. Nyt poitsu on jo vähän aikaa tehnyt sitä et nukkuu aamupäikkäreitä vaan n.1h tai vähemmän. Näyttää jo lounaan jälkeen väsyltä, ja menee tokille unille n.klo14.30. Neuvolassa neuvovat et vois antaa nukkuu aamupäikkäreitä vaan n.30min, ja sit lounaan jälkeen n.klo13 unille, ja vois nukkuu n.2-3h, iltaunille n.klo20-20.30. No nyt poitsu sit nukku tänään aamupäivällä 10.15-10.50 itse, ja kokeilin nyt laittaa lounaan jälkeen unille. Saa nähdä kuinka käy, oon tasavarma ettei nuku tuntia pidempään:D mut kai sitä voi aina kaikkee kokeilla :whistle: Tosin nyt on pojalla aika kova flunssa menossa, et voi olla et sekin väsyttää.

Meillä oli 10kk neuvolassa pituutta 75cm ja painoa 10,3kg, aika jötikkä, neuvolatäti sano et jäntevä ja lihaksikas:whistle: Kerran on kokeillut ottaa askeleen ilman tukea, taaperokärryllä painelee menemään ja muutenkin kävelee tuen kanssa, muuten konttaa. Puhetta ei vielä tule, jotain höpöttelee, mut ei mitään selvää. Ootan kyl kovasti et rupeis sanoja tulemaan, mut luulen et siihen viel menee aikaa.

kirjojen lukemisesta iltasadun saan lukea aika rauhassa, muuten poitsu haluis vaan avata ja sulkea kirjaa ja syödä sitä, meilläkin tuhotaan jopa paksupahviset kirjan sivut:p Eikä poitsu muutenkaan kauheesti malttas mitään sadun lukemisia, loruja ja lauluja jaksaa kuunnella paremmin.

turvaistuimesta meillä siirryttiin elokuun alusta isompaan istuimeen, kun tuo turvakaukalo rupes tuntuu pieneltä ja ahtaalta, eikä poika oikein viihtynyt siinnä. Tosin ei oikein kyllä viihdy tossa isommassa istuimessakaan, mutta ehkä vähän paremmin kuitenkin=)

Meilläkin imetystä n.5 kertaa päivässä, öisin en enää imetä, päästiin siitä onneksi eroon, kun rupes olee tankkauksia n. tunnin välein yöllä. Tosin kun oltiin mummilassa yötä, poika heräs jo 4.30, kun tavallisesti nukkuu siihen 6-7 ennen ku herää, oli sit pakko antaa maitoa, kun ei itku muulla rauhottunut, eikä viittinyt huudattaa, et muut ei herää:whistle:

puskajussi luin tutin vierottamisesta, ois varmaan aika hyvä aika vierottaa, mut jotenkin pelkään et mitäs sit yöllä jos herää, niin millä sit pääsee uneen taas, ettei sit taas rupee vaatii tissiä. Tosin nyt varsinkin kun on flunssa, niin tutti ei oikein maistu, ottaa ehkä vähäks aikaa suuhun ja sylkee sit pois. Aattelin et ennen 2 vuotta kuitenkin viimestään tutista luovuttas. Meilläkin kyl unihiiri on suuressa käytössä unta hakiessa=) Ollaan annettu tuttia vaan unille, joskus satunnaisesti muutenkin.

Meillä tykätään eniten käpsytellä taaperokärryllä, leikkiä sellasella "polkuautolla" ja autoilla yleensäkkin, ja touhuta puistossa.

Aurinkoisia alkusyksyn päiviä kaikille! Kohta meidän pikkuset täyttävät jo yhden vuoden! :heart:

danuli ja pikkumies 10kk
 
Jep, poika nukku sit tasan tunnin noit toisii unia, et aika turha kokeilu, nyt on kello vasta puol kaks päivällä, eli menee kolmiin päikkäreihin tänään. Pitäs vissiin venyttää noita ekoja unia et söis ensin lounaan ja vasta sit unille. No pitää kokeilla sitä sit ku poitsu on jälleen terve.
 
Heippa tosi pitkästä aikaa!

Kesällä reissattiin paljon, jäi sitten koneella istuminen vähemmälle. Mutta kiva lukea muiden samanikäisten kuulumisia :) 10kk neuvolassa meidän neiti oli 72,3cm ja 7460g. Nyt ei jouduttu painokontrolliinkaan , oli neuvolatäti kehitykseen ihan tyytyväinen. Hyvä niin, ahdistavaa jos kamalasti syynätään, vaikka tarkoitushan on hyvä.

Turvakaukalo on edelleen meilläkin käytössä, eikä vielä ole käynyt ajatuksissakaan vaihtaa, kun hyvin mahtuu eikä painokaan ole tulossa esteeksi ihan lähiaikoina :D Päikkäreitä meillä otetaan nykyisellään kahdet, aamulla kympin aikaan ja iltapäivästä kahden aikoihin. Imetys on muisto vain. Neiti alkoi vieroittaa itseään. Ensin ei päivällä malttanu, sit alko iltasin puremaan. Tuotanto romahti kysynnän mukana ja lopulta ei aamullakaan enää kelvannu. Nokkamukista on korviketta otettu siitä lähtien. Kiva sinänsä, kun ei ikinä tuttipulloa ole käytetty niin ei tarvitse siitä vieroittaa. Tutti on käytössä nukahtaessa, enkä oo aatellu siitä kauheeta ressiä ottaa. Ite oon pienenä syöny tuttia 5v asti myös päivisin, ja siinä oli sit oikomishoidot edessä :ashamed: Mutta tuskin pelkkä nukkumaanmenosyönti kovin pian saa sellasta aikaan. Maitotuotteita on aloteltu varoen, jogurttia ja viiliä. Tavallista maitoa meinaan alkaa korvikkeeseen sekotteleen varmaan tuossa kun 11kk tulee täyteen. Välillä teen neidille oman ruuan, välillä syö samaa kuin me. Reissussa saa yleensä purkkeja, eli niitä on kesällä kulunut :whistle: Onneksi neidille maistuu. Hampaita on vasta kaksi alhaalla. Askelia on otettu ilman tukea vajaa viikko, enkka on 11. Yhä enemmän nousee kävelemään päivän mittaan, konttailee kuitenkin enimmäkseen. Kirjoja meidän neiti ei syö eikä yleensä revikään (poikkeuksena tietysti kaverilta lainassa ollut kirja, jonka vahingossa sai käsiinsä...). Välillä tykkää kovasti lukea, osoittelee kuvia jotta kerrottaisiin mitä siinä on, mutta joskus haluaa vain kääntää sivua. Osoittelu on muutenkin kovasti pinnalla, aamu alkaa lampun ja kaapin osoittelulla :)

Onko kellekään muulle iskeny kriisiä siitä, että jää kotiin? Ite oon vielä ainaski vuoden, ja tuossa tuli sellanen olo, että elämä menee ohi, eikä kukaan pidä enää pätevänä kun palaan töihin. Hölmöä tietysti, mutta kyllä muutaman päivän ahdisti. Ja ite oon sentään melko lapsiystävällisellä alalla, ja esimies ja työkaveritkin suhtautuu hyvin. Nyt on taas aivan hyvä fiilis ja osaa nauttia arjen pyörityksestä.

Kirpsakan värikästä syksyn alkua!
t. suvikinos ja neitonen 10,5kk
 
Käytiin tänään 10kk neuvolassa ja painoa oli jo 13,2 kg ja pituttta 78cm. Eli painokäyrä on nyt tasaantunu onneks, ja kasvukäyrä on nätin tasanen viimein. Varmaan ahkeran konttaamisen ansiosta. Ja neljäs hammas pilkisti tänään näkyviin:))

Vauvakaveri oppi eilen kävelemänn ja me odotellaan malttamattomina milloin meidän pikkuinen lähtee. Seisoo tosi tukevasti ilman tukea, tanssii ja taputtaa käsiään, mutta ei suostu ottamaan sitä yhtä askelta, mitä äiti niin kovasti kannustaa tekemään!

Ensikertalaisena kysyisin talvihaalareista. Onko Prisman Lassi haalarit esim. laadukkaita ja hyviä vaikka onkin halvimmasta päästä? Olen toivonut sellaista 1v lahjaksi anopilta, ja heidän tuloillaan et kehtaa pyytää niitä kalleimpia.
 
Moikka taas täältäkin!

Meilläkin jo 10kk neuvola meni, vaikka vasta ensi viikolla tulee kymppi täyteen. Poika on pitkä ja sopusuhtainen; 78cm, 10220g ja pipo 48cm. Ei siis ollut mitään syytä huolestua kasvusta. Oli kyllä kiva käydä neuvolassa vielä kerran ennen vuoden ikää. Siihenkin on enää vain kaksi kuukautta :| Järkkyä! Meillä ei kohta enää oo vauvoja.

Tuli tosta haalarista mieleen, että onkohan turhan optimistista ajatella, että lapsi mahtuisi vielä ensi talven tohon äitiyspakkauksen haalariin?! Nyt ainakin vielä menee päälle ja sopiva, mutta mikä on tilanne sitten talvella..

Mulla alkaa nyt tulevana maanantaina opiskelut taas. Poika jää vielä viikoksi kotiin hoitoon ja sitten alkaa päiväkotiarki. Toisaalta itkettää, toisaalta oon aika innoissani; hirveä tunteiden ristiriita. Muutenkin vähän nyt mietityttää, kun sain eilen tietää, että lapsen tuleva omahoitaja jää heti osa-aikaeläkkeelle siitä viikosta, kun mun pojan pitäisi aloittaa hoito. Eli siellä onkin nyt sitten ihan joku vieras naama vastassa ja jatkaa siitä kaksi viikkoa kunnes tämä toinen tulee takaisin ja taas kaksi viikkoa jne. En ymmärrä, miten tämmönen menettely voi olla mahdollista kun on kysessä 10kk vauva! Maanantaina ajattelin soittaa päiväkodin johtajalle, jahka kiireiltäni yliopistolta pääsen. Tuli myös jotenkin inhottava olo siitä, että kun tätä asiaa ei mulle heti kerrottu (tuli ohimennen sivulauseessa), ihan kuin sitä oltais vähänkuin salailtu.

Poika heräsi. Jatkan juttua myöhemmin :D
 
Hampaat Meidän neiti sai viimeinkin viime lauantaina sen ensimmäisen hampaansa. Neiti hieman itkustaa öisin ja valvottaa, mutta päivät on menny hyvin.

10kk neuvola oli täälläkin viime perjantaina (ikä silloin 10kk 1vrk) :) mitat olivat 75,4cm ja 9690g. Neidille olikin tullut painoa yli kilo lisää ja pituttaa yli 3cm (edellinen neuvola 8kk).

Liikkuminen edelleen ryömien mennään, sohvalla joku ilta otti vähän konttausaskelia mut ei hoksannu lattialla sitä tehdä. Ryömien pääsee niin lujaa ettei oo tarvis muuhun. Tukea vasten ei vielä kävellä vaikka tukevasti seisookin.

Puhuminen Sanoja ei tule, mutta yritys on kova. Neiti osoittelee asioita ja sanoo "ka", eli kysyy mikä siinä on.

Nallu ja neiti 10kk 1vk
 
Noniin. Täällä taas.

Meillä otettiin motorisia harppauksia viime viikolla, kun yhden aamun aikana poika oppi konttaamaan, nousemaan istumaan ja vetämäänitsensö seisomaan tuen varassa. Sen jälkeen onkin lattia kopissut ahkeraan, kun alastulo ei ole vielä hallussa :D

Tutista en ajatellut vielä vieroittaa, kun alkaa tuo hoitokin. Imetystä meillä on vielä noin 3krt/vrk. Katsotaan onnistunko pitämään sen siinä vai loppuuko tohon hoidon alotukseen. Maitotuotteita ei vielä olla maisteltu, mutta varmasti kokeillaan tässä muutaman viikon sisään niitäkin. Hampaita on edelleen neljä; yläetuhampaat puuttuu. Ollaan ootettu niitä varmaan 2kk, eikä vieläkään näy. Meillä siis asuu pieni vampyyri-poika :) Mulla oli sillon vuosi sitten hieman ennen äitiyslomaan pieni kotiinjäämiskriisi. Kesän jälkeen kun kaikki muut palas töihin tai opiskelemaan ja ite jäi vaan kotiin tekemään ei-mitään ja vauvan tuloonkin oli vielä piiiiitkä aika.

Musta on tosi kiva, että vielä 10kk vauvojen syntymästä tässä ketjussa riittää vielä elämää :) Toivottavasti myös jatkossa!

Lavelyn & poika 9kk
 
Tutista vieroitus unohdin sitä kommentoida viimeksi. Eli meillä on tutti enää unilla käytössä (9,5kk iästä alkaen), ennen neiti söi sitä kovinkin ahkeraan. Ihan hyvin on mennyt, välillä peukku on suussa mut ei kuitenkaan ime sitä. Tarkotus olis ennen vuoden ikää vieroittaa tutista, jos kaikki menee hyvin. Tuttipullosta taas ajateltiin vieroittaa kun neiti on reilu 1v, jos siis juo maitoa hyvin nokkamukista. Veden tyttö kyllä juo tosi hyvin nokkamukista. Nyt on maitokin jo vähän alkanut menemään, mut ei vielä tarpeeksi. Lisäksi tuo neiti tarvii aika monta välipalaa maitoa (4, joskus jopa 5) joten ei vielä voi poiskaan ottaa.

Maitotuotteet otettiin viikko sitten ruokavalioon. Aloteltiin maustamattomalla jogurtilla ja viilillä, sekaan sosetta. Hyvin on mennyt, joten määrää voi varmaan pikkuhiljaa kasvattaa. Maitoa lisäillään tuttelin joukkoon varmaan kun 11kk tulee täyteen. Siitä sit pikkuhiljaa siirrytään kokonaan rasvattomaan maitoon.

Nallu ja neiti 10kk 1vk
 
Hei vaan!
Käytiin alkuviikosta neuvolassa ja 10 kk mitat olivat 76 cm ja 11,680kg.

Suvikinos kyseli kotiinjäämiskriisistä, mulla ehkä on hieman sellainen oli et asiakkaat unohtavat mut jos oon kamalan kauan kotona tai että luulevat että ammattitaito jotenkin hiipuis.
No oonhan ollu aiemminkin mammiksilla, 9-14 kk:n ajan ja edelleen on niitä jitka on käyny ihan alusta alkaen.
Nyt ois olo, et haluisin jäädä pitkäks aikaa kotiäidiks. Finanssipuoli tosin sanoo, että pakko käydä vähän tekemässä. Ja se on ihan ookoo, nelisen työpäivää kuussa.
Aloitin lisäksi opiskelun ja siihen liittyen lähipäiviä on 2 päivää parin kuukauden välein. Työharjottelua teen oman duunin ohella.

Meillä jytky on aloittanut jo tavan maidon. Ensin keitin puuron maitoon ja sitten tarjottiin sitä ruokajuomana. Masu on ollut ok.
Hän ei joteski enää tykkää nokkamukista ja juo jo tavallisesta mukista tai lSista, auttaen tietysti.
Imetän silti joka ruuan jälkeen, se on meiän yhteinen hellähetki. Nyt kun olin poissa pari päivää, niin onkin ollut piiiitkät iltatisut. Selvästi vielä kaipaa sitä

Puskis ja IsoEee 10 kk ja 2 vk (about)
 
Helou helou :wave:

Rupee olee typyllä jo hurja meno,välillä ottaa jo juoksuaskelia.Kukkamultaa syödään,tuhkaluukusta levitetään tuhkat,syöttötuolissa noustaan seisomaan,kaapit tyhjennetään..ym! Kun selkäs kääntää ni jo tapahtuu :D

Mulla iskee kans kriisiä jo siitä että joudun töihin tammikuussa.Oon miehelle puhunut että jos jäisin viel kevääks kotiin lasten kans mut hän on sitä mieltä että ei sitten kyllä pärjätä alkuunkaan rahallisesti!! Teen tällä hetkellä muutamaa iltaa viikossa töitä ja pärjätään ihan hyvin. Kahden lapsen hoitomaksut kun ovat melkein 500€! :O No,täytyy tässä kahtella,voipi olla että oma mielikin tässä muuttuu..

Me ollaan kans jo kuukausi (ellei kauemmin ) annettu korvikkeen joukossa tavallist maitoo ja typyn vatta on ihan hyvin kestänyt.Jospa siirryttäisiin kans jo kokonaan Valion maitoon :D

Tuttipullo ja tutti vielä käytössä.Tuttia syö ainoastaan nukkuessa.Tuttipullosta vois alkaa pikkuhiljaa siirtyy nokkamukiin kun siitä jo osaa juoda hyvin.

MUKSU ja typy 11kk
 
Moi kaikille pitkästä aikaa!
Mäkin hapuilin tänne katsomaan mitä kaikille kuuluu kun se maaginen vuosi tulee täyteen ensi kuussa. Mihin tää aika on oikein menny? Meillä tytsy kasvaa kohisten ja kehittyy sitäkin nopeampaa. Isoveljensä kanssa leikkivät jo kivasti yhdessä, tosin aina vähän tulee sitä rähinääkin:D.

Meille tuli tänään kolmas hammas, on siis myöhäinen niitten suhteen kuin veljensäkin. Turvakaukalo me poistettiin käytöstä kesällä, ei vaan tyttö enää mahtunu siihen kun otti olkapäät kiinni reinoihin.

Lapset ne kehittyy kaikki omaan tahtiaan mutta miten teillä on parisuhteen laita? Me otetaan ukon kanssa vähän turhan vähän yhteistä aikaa, mutta eiköhän tilanne muutu, sanotaanko vuoden sisään. Meillä on vähän turhan heikko turvaverkosto mutta nyt pitäis tuolta MLL:n kautta katsoa ja kokeilla hoitajaan vaikka vaan tunniksi että päästäis esim. syömään ihan keskenämme. Ei meillä mitään suurempia riitoja ole ollut mutta pitäis varmaan hengata yhdessä kaksin ettei joku päivä vaan huomaa että kukas tuo vieras ihminen oikein olikaan :eek:

Meillä seuraava tavoite on siirtyä tuttipulloista kokonaan noihin nokkamukeihin, tai niihin "taikamukeihin". Saas nähdä miten käyp!

Mutta hei, oli kiva käydä lukemassa teidän kuulumisia! Palataan!

Keukeu ja typy (kohta 11kk)
 
Moikka taasen!

Tutista vieroitus Meillä tutti on käytössä enää unille mentäessä. Joskus jos on kovin väsynyt niin nukahtaa ilmankin tuttia.
Tuttipullo on meillä edelleen käytössä, en oo vielä saanut aikaseks siirtyä nokkikseen. Osaa kyllä juoda siitä hyvin ainakin vettä.

Meillä opittiin kävelemään pari viikkoa sit, sillon kun neiti täytti 11kk. Nyt meno alkaa olla jo aikamoista, kauheaa vauhtia eteenpäin ja välillä koittanu jopa juosta! Kuulosti tutulta noi MUKSU1:n sanomat touhut, meilläkin syöttötuolissa noustaan seisomaan ja kaappeja on alettu tyhjentämään. Huh huh :D Aivan älyttömän nopeasti tuntuu että kasvaa ja kehittyy!

Meillä on vasta kaks hammasta, tai nyt justiinsa näinä hetkinä tulee kolmas läpi ylhäältä.

Öisin nukutaan 11-12h ja päivisin päikkäreitä yhteensä n.2-3h, yleensä kahet päikyt, joskus on menny vain yksillä mutta sitten on illat aika kitinää.

Tavallista maitoa oon pikkuhiljaa alkanut antamaan niin, että oon keittänyt puurot osaksi siihen. Vois pikkuhiljaa alkaa sekottamaan sitä myös korvikkeen joukkoon.

Ylihuomenna meillä alkaakin värikylpy. Oltiin viime kevään ryhmässä ja tykättiin kovasti. Kiva kun mahduttiin syksynkin ryhmään.

miraaz ja neiti 11,5kk

muoks. unohin vastata kysymykseen parisuhteesta. Me ollaan pyritty käymään kaksistaan esim. syömässä sillon tällön. Meillä kyllä olis hoitajia, mutta jotenkin sitä ei tuu kauhean usein lähettyä kahestaan minnekkään. Vois kai sitä useamminkin käydä, mutta ihan hyvä näinkin :D Muuten parisuhde voi hyvin, illalla meillä on kuitenki ihan hyvin aikaa toisillemme, kun neiti on laittanu nukkumaan. :) Se on kyllä kiva hetki päivässä kun neiti on laitettu sänkyyn ja voi rojahtaa toisen kainaloon sohvalle. <3
 
Viimeksi muokattu:
Heippati hei!

Vauhti on päällä meilläkin. Kuukauden verran on kävelty, koko ajan käy varmemmaksi ja vauhti lisääntyy :) Vielä kun oppis neiti katsomaan jalkoihinsa, aina tulee töpsähdys jos on matonreuna tai tavaroita edessä. Hampaita ilmestyi ylös eteen, ja ylhäällä kulmahampaatkin pilkistää, kohta siis kuusi hampia yhteensä. Tavallista maitoa pitäis pikkuhiljaa alkaa lisäämään korvikkeen joukkoon.

Mitäs harrastuksia teidän muksuilla on? Me on käyty muskarissa ja värikylpyyn menemme mekin ylihuomenna. Vähän turhan paljon tulee menoja, kun on kaks harrastusta viikossa, mutta ei ne mee päällekkäin kun neljä viikkoa. Eihän sitä tarttis vielä sen kummempaa harrastusta olla, mutta kiva saada itellekin vähän virikkeitä, että mitä pikkuisen kanssa voi tehdä. Ja toisten lasten seura on kans tervetullutta.

Parisuhde voi oikein mukavasti. Meillekin nuo iltahetket ovat tärkeitä, ja silloin tällöin päästään kahdestaankin leffaan tai iltaa viettämään. Tukiverkko on kyllä kullan arvoinen. Hankalalta vaan tuntuu monesti pyytää toisia hoitamaan, vaikka ovat itse tarjoutuneetkin.

Nautitaanpa syksystä!
suvikinos ja typynen 11,5kk
 
Pitkästä aikaa... Meidän kunnassa ei ole 10 kk-neuvolaa ollenkaan, jos ei ole erityistä syytä katsoa vauvan kehitystä eli tiedot aika kaukaa nyt. Ensi kuun alussa 1-v.-neuvola.

Neiti lähes kävelee, ihan päivistä kiinni ja kiipeää joka paikkaan. Osaa "pakittaa" jo portaatkin alaspäin. On ollut nyt kuukauden hoidossa. Juo luomumaitoa ja syö kaikkea mitä annetaan. Kertaakaan ei ole ollut kipeä. Nukkuu 11-12 h. Ei pysy enää vaunuissa nukkumassa. Meni ihan hukkaan raha, kun ostin isommat Emmaljungat Duo Edget. Nukkuu kärryissä. joissa "turvavyö". Kaukaloon just ja just mahtuu, mutta olemme lyhyitä ja niin neitikin, että se auttaa. Annoimme jo seuraavan koon kaksosilta pois. Ei muuta kuin uuden ostoon...

No nyt nukkumaan. Hemmetin kiirettä töissä ja ällöttävää ajaa pimeällä.
 
Moikka pitkästä aikaa!

Oli kiva lukea kuulumisia taas ja kohtahan meidän lapsukaiset on vuodenikäisiä :) Paljon pikkuihmisten synttäreitä siis tiedossa. Miten muuten meinasitte juhlistaa synttäreitä?! Meillä siihen tosin menee vielä yli kuukausi, kun poika ei osannut tulla viime lokakuussa ulos vaan vasta marraskuussa. Ne oli erittäin pitkät ne yli menneet 9 päivää..Edelleen pystyn palauttamaan mieleen sen turhaantumisen!

Meillä poika nyt aloitti hoidossa tossa tän kuun alussa ja hyvin on päälisin puolin mennyt :) Muutaman päivän itkujen jälkeen nyt jää jo ihan normaalinoloisena hoitoon ja voi sitä hymyä, kun huomaa, että äiti on tullut hakemaan :heart:
Viimeisimmät taitoina täällä ovat karttuneet vilkuttaminen ja tanssiminen. Poju hienosti hiissaa itseänsä ylös ja alas tukea vasten seistessä musiikin tahdissa. Tänään ja eilen on hieman kokeillut miltä karhunkäynti oikein tuntuu. Saa nähdä lähteekö kohta harrastamaan sitä enemmänkin. En usko, että askelia otetaan täällä vielä hetkeen.

Nyt alkoi taas tää pukemiskausi ja välikausihaalari tuntuu nyt olevan pojan vihollinen nr1! Yllätys, lapsi ei tykkää pukemisesta :D

Pojan harrastaminen on nyt rajoittunut tohon vauvauintiin ja hiekkalaatikolla käyntiin tällä hetkellä. Äitiyslomalla käytiin vaikka missä kerhossa ja vauvakinossa etc. On vähän ikävä niitä aikoja, vaikka on toisaalta tosi kiva tehdä näitä opintoja taas ja toivottavasti nyt viimeistä vuotta.

Parisuhde meillä voi hyvin kiireestä huolimatta. Välillä tuntuu, ettei toista ehdi nähdä melkein ollenkaan, jos työvuorot/opiskelut menee hyvin ristiin. Olis kyllä mukava, jos olis hieman enemmän yhteistä aikaa. Meilläkin alkaa kynnys jo lapsenvahtikyselyille nousemaan, kun meillä isovanhemmat asuu toisella puolella Suomea ja mahdollisia lapsenvahteja on vain muutama. Tuntuu kurjalta aina ns. häritä samoja ihmisiä.

Kertoilkaapas muutkin kuulumisia!

Lavelyn ja poika 10kk
 
Onnea kaikille ! vuotta täyttäneille TAAPEROILLE! Meillä on synttärit ylihuomenna ja niitä juhlitaan lauantaina. Vieraita on tulossa sellanan 22 ja varattiin alakerran kerhohuone meidän käyttöön:) Ensimmäistä kertaa elämässäni kestitsen vieraita, kun minun äitini järjesti ristiäiset. Vähän jännittää, mutta kuulin lohdutukseksi että ensimmäisen synttärikakun kuuluukin olla ihan hirveä:p

Meillä on opittu kävelemään tuossa kuukausi sitten ja nyt kävellään jo kokoajan ja konttaaminen on jäänyt lähes kokonaan pois. Tyttö sai uudet hienot kengät sen johdosta ja suostu yhen askeleen niillä ottamaan jonka johdosta olikin sitte nenä veressä.

Ilmoitin tytön päivähoitojonoon tänään, mutta pyysin paikkaa vasta tammikuun puoleenväliin. Toivottavasti silloin löytyisi töitä minulle.

Tytöllä oli niin kiire oppia kävelemään, että vieläkään ei ole yhtään sanaa tullut suusta, mutta opeteltiin heittämään femma ja vilkuttamaan. Ollaan aina pärisytetty tytön masuun ja tänään tyttö sitte tajus miten homma hoituu ja ei voi missään istua etteikö joku olis pärisyttelemässä ja kuolaamassa jalkaan.

Flunssaa meillä on ollu nyt jatkuvasti, Vicksiä kuluu ja koko kämppä haisee siltä. Meni pois jo viikoksi ja tuli sitten takaisin. Harmittaa vähän kun ei voi toista oikein auttaa mitenkään eikä uloskaan pääse. Alkaa tulla mökkihöperöks.

Meilläkin tuo parisuhde menee ihan hienosti. Juuri juhlittiin viime perjantaina 4 vuoden yhdessäoloa hotellireissulla ja tyttö lähti shoppailemaan mummin kanssa. Katsotaan sitten uudestaan kuin aloitan työt, että nähäänkö koskaan enää. Häitä ollaan suunniteltu vähän ensi kesäksi ja molemmilla hirveä vauvakuume, eikä tiedetä mitä tehdä ku kaiken järjen mukaan pitäis odottaa vielä vaikka vuoden verran, mutta tuntuu kauhean pitkältä ajalta.

Hauskoja synttäreitä kaikille!!!

Terv. Jenny ja Bella 1v!
 
Heippa ja onnittelut myös täältä kaikille taaperoille! :flower:
Sitä on paljon tullut muisteltua vuoden takaista synnytystä :) Aika on vaan mennyt hurjaa vauhtia kun muistot on niin tuoreen olosia,ihan kuin ne olisivat tapahtuneet viikko sitten.

Meillä juhlitaan noita synttäreitä loppukuusta,menee sit kaks kärpästä yhellä iskulla ku esikoinen täyttää marraskuussa 5v

Parisuhde voi ihan hyvin tällä hetkellä. Vuosi sitten,ennen tytön syntymää ja vähän sen jälkeenkin,oli sukset ristissä asiasta ku asiasta. Ja mä olin sillon myös herkillä ja pillahdin vähän väliä itkemään. Nyt on (ehkä??) hormoonit saatu tasapainoon ni yhteiselo on mukavaa.

Flunssa on myös täällä riesana..Lähinnä itse saan niistää jatkuvasti.Tätä on nyt kestänyt reilun kuukauden enempi tai vähempi : /

Mä oon nyt vähän miettinyt et jos palaisin töihin vasta maaliskuussa.Alunperinhän olin suunnitellut palaavani tammikuussa.Tarvii vielä pohtia.

Ja juu,tuoreimmat neuvolamitat tässä: 9850g 76,4cm.Sai myös pari rokotusta,huusi ku syötävä,onneksi isosisko lohdutti molemmilla kerroilla antamalla pusun poskelle :heart:

Värikästä syksyä kaikille ja hurjasti vielä onnea 1vuotiaille!!

MUKSU ja typy huomenna 1v
 
Nostellaas..

Typy oppis sitten kivan tempun.Kiipee itse pinnasängystä pois ja eilenkin illalla ei 10 kertaa riittänyt ku kuskattiin miehen kans vuorotellen sitä takas sänkyyn..argh! :headwall::D Mut kirjotelkaas muutkin kuulumisia.Vai onkos kaikki ihan 1vee tohinoissa? :heart: Ja hei,oottekos käyneet 1vee kuvalla?

MUKSU ja typy 1v 2vko
 
MUKSU hui, kuulostaa vaaralliselta tuo teiän typyn oppima uus taito :D

Meillä on 1v kuvaus 27 päivä, piti siirtää kun tuli menoa :)

Muuten täällä arki sujuu hyvin, mä oon tytön kans kotona. Päivät menee ulkoillessa, mamma- ja lapsikavereita treffaillessa, kotihommia tehdessä, leikkiessä, ja värikylvyssä käydään torstaisin. Eli varsin rattoisasti :)
1v neuvolassakin käytiin ja mitat oli 72,5cm ja 9030g. Rokotuksista nousi vuorokauden kestänyt kuume, aika vähällä onneksi päästiin. Mitenkäs muilla?

Puhutaanko teillä jo, tai siis tuleeko sanoja? Meillä tuo tyttö on keskittynyt enimmäkseen tuohon liikkumispuoleen, koittaa jo välillä juosta ja kiipeily on uus juttu, sohvalle päässyt jo pari kertaa kiikkumaan ja keittiönjakkaralla aina kiikkumassa :attn: Sanoja tulee äiti, kakka ja ihi. Auto on prum-prum. Ja koko ajan ollaan menossa, paikalla ei kyllä viihytä kahta sekunttia kauempaa. Tai no joskus malttaa vähän aikaa lukea kirjaa :D

Pottailu me alotettiin 10kk iässä. Ny tehään kakat pottaan ja unien jälkeen nostan potalle niin sinne tulee usein pissat.

Isompi turvaistuin meillä on ollut jonkin aikaa käytössä.

Öisin nukutaan 11-12h, päikkäreitä 2-2,5h.


Oikein iloinen ja aurinkoinen neiti täälllä :) Hampaat joskus kitisyttää aamuyöllä sillon kun niitä tulee, se kestää muutaman yön.

Kertokaahan muutkin kuulumisia :)

miraaz ja neiti 1v2vkoa
 
:wave: täältäkin!

Puhumisesta:ei vielä hurjasti jutella, mutta muutamia sanoja tulee; äiti,isi, lamppu (tai -ppu), vettä (-ttä).

Meillä poika ei vielä ole lähtenyt kävelemään, eikä mitään merkkejä kyseisestä kehityksestä ole havaittavissa :) Eli ei nouse seisomaan vielä ilman tukea.

Poika on ollut nyt jossain kestoflunssassa siitä lähtien kun meni hoitoon...voi parkaa. Kynttilä valuu nenästä koko ajan ja yöt on tukkosia. Nyt sitten on vaihteeksi pyydystänyt itselleen jonkun ärhäkämmän viruksen, kun kuumettakin oli noin 40 astetta. Kiva maksaa hoitomaksuja siitä, että lapsi käy muutaman päivän käväsemässä siellä ja sitten taas sairastellaan. Eka korvatulehduskin meillä tässä oli. 1-vuotissynttärit olis tossa muutaman viikon päästä; katotaan onko poika silloin jo terve vai jo uudelleen kipeä.

Hyvä muksu1 kun muistutit 1-v. kuvasta :) Pitääpäs kirjoittaa lappu itselle!
Tuli tosta teidän tytön uudesta taidosta mieleen oma pikku-veljeni, joka on reippaasti mua nuorempi ja häntä sitten aina vahdittiin isosiskojen kera, ja muistan edelleen sen kuinka sillon murkku-ikäsenä ärsytti, kun veikka oppi kiipeämään pois pinnasängystä :D ja kun sitä sitten yritettiin sinne uudelleen laittaa, ja aina kuului hetken päästä sama, tumps, kun poika tömähti jaloilleen lattialle.

Mulla on ikävä äitiyslomaa!! Tuli ihan haikea fiilis, kun tota miraazin tekstiä luki! Toivottavasti pääsen vielä eddes kerran tulevaisuudessa sen kokemaan :)

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Lavelyn ja poika 11kk
 

Yhteistyössä