***loppukevään 2010 hoidoista syntyneet***

Työkuviot stressaa täälläkin. Tuli hieman muutoksia jo mietittyihin suunnitelmiin tässä kesän aikana, eikä oikein miellyttäviä muutoksia, tai no miten sen nyt ottaa. Ehkäpä tämä on vain positiivinen asia, toivotaan (hitsi kun en enempää viitsi paljastumisen pelossa sanoa). Todennäköisesti olen kotona vielä vuoden, lomapalkan ja säästöjen avulla. Hoitotuella voipi pyyhkiä persusta, kun on lainoja ja iso talo maksettavana ja ylläpidettävänä. Niin eikä mitään kuntalisiäkään saa täällä meillä : /

Meillä on huomenna 6kk neuvola, virallinen päivä on ylihuominen.
Ollaan syöty soseita nyt vähän yli 3 viikkoa. Aloitin ihan perunalla (itsetehty) ja siihen sitten lisäsin muutaman päivän kuluttua porkkanaa ja sitten kukkakaalia. Bataatti on suurta herkkua ja sitä keittelenkin usein. Kaikki kasvisruuat menee tosi hyvin alas, noin purkillisen syö aina lounaaksi. Tänään jouduin kiireessä antamaan kaupan valmista perunaporkkanaa ja olisitte nähneet mitkä irvistykset tuli tytöltä (maistoin itsekin ja olihan se aika kirpeän ja ihmeellisen makuista). Jouduin sitten sulattamaan pakkasesta bataattisosetta siihen kaveriksi ja heti upposi aivan erilailla. Huonompi juttu, jos tuo ei purkkiruokia sitten kelpuutakaan. No onneksi ei olla reissuihin lähdössä ja kylään/kaupungille voi aina pakata ruuan mukaan =)

Hedelmäsoseita on maisteltu vasta viikko. Mango sai puistatukset, päärynä sensijaan on herkkua ja näiden yhdistelmä uppoaa. Pidemmälle ei olla ehditty.

Me noustaan aamusta klo 9 jälkeen ja siinä ennen ekoja päikkyjä saa lounaaksi ton kasvissoseen. Sitten nukkuu tunnin tai kaksi. Joskus iltapäivällä annan välipalaksi puoli purkkia hedelmää. Muuten mennään täysin rintamaidolla vielä. Nyt ehkä neuvolan jälkeen otan iltapuuron kuvioihin..

Kaksi alaetuhammasta tuli melkein peräkkäisinä päivinä esiin, kun tyttö oli 5,5kk. Yllättävän vähillä kiukuilla. Olihan siinä vähän kitinää ja semmoista, mutta laitoin väsyn piikkiin ja vasta myöhemmin huomasin, että hammas oli tullut läpi. Meillä ei vielä ryömitä, peruuttaa kyllä vähäsen vahingossa. Ihan kiva, kun pysyy vielä suunnilleen samassa paikassa, mihin sen laskenkin :D
Jokelluksenkin tuo oppi samalla, kun hampaat tulivat ja sitä on nyt sitten treenattu öisinkin. Alan olla aika loppu, kun lähes joka yö tuo virkistyy klo 3 syötöllä jostain syystä ja juttelee 1-1,5h |O Toivottavasti tämäkin on joku VAIHE vaan.
 
Meillä yöt on muuttuneet tosi levottomiksi kun vauva kääntyy monta kertaa yössä vatsalleen ja alkaa jonkun ajan päästä itkeä kun tutti tippuu suusta..viime yönäkin piti pelastaa tyttö kun oli kammennut itsensä poikittain laitojen väliin ja aamulla koko tytsy oli pää aivan eri puolella petiä kuin mihin alunperin laitettiin..:O 2-5 kertaa pitää mennä yöllä kääntämään oikeaan asentoon/laittamaan tuttia. Yhden kerran enää syötän yöllä ja silloinkin tyttö imee vain 5 min. eli ei varsinaista nälkää enää taida olla..
Onko muilla yhtä levotonta..?
 
Viimeksi muokattu:
Tääläkin levotonta öisin.Itkee useesti silmät kiinni, annan ruokaa ja rauhoittuu.Jokunen yö mennyt ilman ruokaakin, en usko että olis nälkä vaan syöminen on vaan tapa.Muutamana yönä myös käännytty ympäri monta kertaa ja siihen herää..HAmpaita ei tolkuttomasta kuolan määrästä huolimatta vielä ole.Päivisin nukkuu yhä monta tunnin pätkää.Oon yrittäny pitkittää unille menoa, mutta ei siitä tule mitään, poika on vaan entistä kiukkuisempi sitten.Soseita menee,jotain hedelmäsosetta saattaa mennä purkkikin kerrallaan.6 kk mitat olivat 9240g ja 69cm.
 
Levotonta täälläkin öisin. Joskus kääntyy mahalleen unissaan ja herää siihen. Usein myös tuttia laitetaan suuhun pariin kertaan yön aikana. Syö yleensä kerran aamuyöllä tai aamupuolella ja annan syödäkin. Tuo kuitenkin nukkuu sen 12 tuntia yöunia, niin kyllä siinä nälkä ehtii tulla.

Soseita uppoaa kyllä niin hyvin, liekö alkuinnostusta? Kasvista menee noin purkillinen tai yli lounaaksi, hedelmää purkillinen iltapäivällä ja riisipuuroa se yksi annos kokonaan illalla (desi vettä + jauheet + kolmasosa purkkia hedelmäsosetta).

karmillalla komean kokoinen lapsonen =)


Meidän 6kk mitat olivat 6,9kg ja 66,5cm. Hidasta on kasvu ollut viimeiset 3kk. Ollaan junnattu tuossa 6-7kg välissä koko aika. Mutta onneksi kasvua on tapahtunut kuitenkin ja käyrillä ollaan vielä hienosti :heart:
 
Meillä myös oli levottomia öitä,nyt viikon verran nukuttu taas hyvin:) Meillä levottumuus kesti noin 3viikkoa,epäilen että syyt siihen oli kuumuus,hampaiden tulo ja se että poika kääntyili ja sitten piti käydä kääntämässä ja laittaa tutti.Myös päivät oli aika hulinaa,rytmi oli sekaisin...mutta saatiin päivärytmi taas kohdille niin alkoi yötkin sujua paremmin:) Niin meiltä jäi pois päivän viimeiset päikkärit että kai sekin vaikuttaa...nyt siis nukutaan enää kolmet unet tai kahdet jos poika nukkuu pitkään iltapäivästä. Ennen meillä mentiin nukkumaan 21-22 mutta nyt mennään sitten 20-21 ja herätään n.8-8.30,tämä sopii hyvin itselle,jää omaa aikaa iltaan ja aamullakin saa nukkua:) yleensä aamuyöstä/aamusta klo 5-6 poika saa maitoa huikat ja sitten jatkaa unia. Meillä myös yösyöminen tuntuu olevan tapa...päivällä kuitenkin syö niin hyvin.pikku hiljaa olen maidon määrää vähentänyt "yösyötöllä" niin kai se jossain vaiheessa sitten loppuu kokonaan.

Meidän poitsun 6kk mitat oli 7,5kg ja 69cm.Tasaisesti kasvaa :)
 
Nemi, mitä sun arkeen kuuluu=) Ja Nonnan kuulumisia ei ole kuultu ollenkaan ja moni muukin on jättänyt palstan:(

Meillä nukutaan tällä hetkellä TODELLA huonosti:( En tiiä mikä tytöllä on kun nukkuu ekat 3 tuntia hyvin ja sit puolen yön aikaan heräilee ja itkee. Välillä itkee sitä kun on kääntynyt vatsalleen, välillä ei näy olevan mitään syytä. Viime yönäkin tyttö nukkui mun vieressä mut silti valvottiin puolet yöstä kun oli niin levotonta. Lääkärissäkin käytin jo mut ei ollu korvissa tai muuallakaan mitään vikaa. Päivät menee kyllä hienosti ja tyttö on iloinen ja vaunuissakin nukkuu parit pitkät unet. Olisko sit ikenet niin kipeät kun ei oo vielä yhtään hammasta eli kai ne tulossa on.
 
Meilläkin vaatii nukahtaminen aiempaa enemmän työtä ja yöllä herää kerran tai kaksi eikä rauhoitu ilman tissiä. Ollaan yritetty ruokkia paljon iltaisin ja toivotaan että tilanne helpottaa kun asetutaan taas kotiin kesän reissujen jälkeen. Meidänkin poju kääntyilee ja konttailee puoliunissaan, vähän on auttanut kun laitettiin reunoihin lakanan alle rullat, niin että nukkuu vähän kourussa eikä unissaan kääntyminen onnistu niin hyvin, eikä sen takia herää niin usein :p suosittelen!
6kk mitat meillä 8kg ja 70cm. Bodyt jää koko ajan pieneksi kun on vielä kovin pitkäselkäistä mallia. Päivät on aikamoista menoa kun konttaa huoneesta toiseen, istuu ja opettelee nousemaan ylös, todellakin pitää olla koko ajan vahtimassa. Onneksi sentään päikkärit vielä maistuu.

Oletteko pohtineet tutista tai tissistä vieroitusta kukaan, joilla näitä vielä käytössä? En jotenkin yhtään saa päähäni miten noiden kanssa kannattaisi toimia. Pojalle tuntuisi toistaiseksi molemmat kelpaavan varsin hyvin, pitäsikö alkaa vähennellä?
 
Paijulla on jo kädet täynnä työtä kun lapsi on jo noin liikkuva:D Tuosta tissin ja tutin vieroituksesta..olen alkanut tietoisesti lopettelemaan imetystä, eli imetän yöllä kerran ja aamulla toisen kerran. Eli 2 tai max 3 kertaa tulee imetyksiä. Hereillä ollessaan tyttö ei tissiä pitkään enää edes halua kun pullosta saa paljon helpommin. Ei mua kyllä haittaa vaikka tällä tahdilla menis vielä muutaman kuukaudenkin. Tutista on monet tuttavat vieroittaneet tuossa vuoden ikäisen paikkeilla, ja siihen tähdätään itsekin. Ja sittenkin ehkä vois olla unitutti vielä, katsotaan nyt.
 
Meillä nukutaan öisin suht hyvin..välillä herätyksiä on muutama ,välillä nukkuu koko yön.Nyt on monta yötä mennyt niin että herätään 0730-0800,aivan LUKSUSTA siihen maha vaiva ym aikaan jolloin aamumme alkoivat 05:'(jolloin meillä siis iekttiin aamusta iltaan.Hampaita ei ole vaikka kuolaa tulee tolkuttomasti ja kaikki menee suuhun.Soseita maistuu hedelmät ja bataatti,peruna on aivan kamalaa,ei auta vaikka oon ite tehny soseita.Puuroista kelpaa vaan riisi ja sekin huonosti.eilen illalla mies sai syömään puuroa,tänä aamuna ei äidin lusikasta kelvannu.

tutista ri tarvi vieroittaa, rinnasta sitten joskus,kun tuo poika ei oo pulloa tai tuttia ikinä huolinu: /
Päivisin meillä nukutaan yhä viidet PÄIKKÄRIT!!oon yrittäny pidentää välejä,mutten oo onnistunu.Poika on n 2 tuntia hereillä ja sitten alkaa väsykiukku,siihen ei sitten auta kuin se uni,ja unet on puol tuntia -tunti.
Kovasti pähkäilen yhä hoitovapaan pituutta,ensin ajattelin mennnä helmi-maalisk.töihin,mutta nyt en oo enää niin varma..Tuntuu hurjalle laittaa niin pieni hoitoon,ja varsinkin kun tämä luultavastikkin jää meidän ainoaksi.ollaan jo "niin vanhoja 36 ja 41v".Mies kyllä lupasi elättää",jos oon vielä vaikka ensi kesän kotona.Toisaalta kaipaan jo aikuista juttukaveriakin kun täälä paikkakunnalla ei tuttuja yms ole.
Meillä liikutaan peruuttamalla,muttei mitenkään aktiivisesti vielä.helposti menee lattialla hermot kun ei pääse mihinkään.Syöttötuolissa oon jo istuttanu n 10 min kerrallaan,yleensä oman ruokailun ajan tms.
 
Viimeksi muokattu:
Illusia kuulostaa hyvältä tuo kuvio, taidan aloitella jahka olemme asettuneet kunnolla syksyrytmiin.
Työkuvioista vielä - minulla on tällä hetkellä aika joustava työkuvio, osaviikkoista työtä ja pojan kanssa kotona oloa isovanhempien avustuksella on ollut melkein alusta asti. Nyt syksyksi vaihdetaan myös kaverin kanssa päittäin niin että molemmat hoitaa yhtenä päivänä viikossa (ei tosin täyttä päivää) toisenkin lasta. Eli minun äitiyslomani on tällaista puolittaista ja on sopinut minulle tosi hyvin, kun ei ole niin tiivistä niin en tunne mitään tarvetta mennä kokopäivähommiin vielä. Jos vain onnistuu jatketaan näin ainakin ensi kesään asti, mutta saas nähdä kuinka käy.
 
Moi,mitäs muille kuuluu? Aika hiljaista taas on ollut...

Mites Illusia ja Paiju teillä nyt nukutaan?

Meillä on ollut taas aikamoista hulinaa öisin ja alkaa olla voimat loppu...Poika menee 20-20.30 nukkumaan,nukahtaa hyvin itsekseen omaan sänkyyn. Mutta ensimmäisen kerran itkee 22-23 ja täytyy laittaa tutti joskus itkee unissaa ja ei tarvitse mennä ollenkaan. Sitten 24-01.00 itkee ja tuttia taas. Sitten 02.00 ei nukahda ennen kuin on saanut maito huikat n.40ml riittää eli ei ole kyse nälästä. sitten nukkuu 2-3 h ja taas itkee,tuttia ja tai huikka maitoa jos ei tutilla rauhoitu.Myös aamuyöstä voi joutua laittaa tuttia useamman kerran.Ja sitten 6.30 herää eikä nukahda vaikka antaisi maitoa vielä. Eli heräämisiä tulee 2-5 yössä ja joskus jopa enemmänkin:(. Päivärytmi meillä on aika tarkka ja ruokailut myös. Viime yönä kokeilimme ettemme anna maitoa ennen kolmea mutta poika ei rauhoittunut tuttiin eikä syliin n.20min yritimme ja sitten luovutimme,maitoa annoimme vaan 40ml ja poika nukahti heti.Ensi yönä ajattelin jatkaa ja yrittää vähän pidempään jotta saisimme maidon pois kokonaan. Yösyöminen tuntuu olevan vaan tapa meidän pojalle,aamuyöstä voi olla kyse jo nälästä eli silloin annan enemmän maitoa. Katsotaan miten nyt käy...

Jos jollain on hyviä vinkkejä niitä kaivataan!

Meillä poika oppi 2vkoa sitten ryömimään ja viime viikolla konttaamaan.Nyt on sitten harjoiteltu ylös nousua tukea vasten. Poika on tosi touhukas ja kova menemään kai sekin vaikuttaa öihin.

Pipa ja poika 7kk 3vkoa
 
Moi Pipa! Teillä jo kontataan:) Meillä tyttö hytkyy konttausasennossa, eikä varmaan kaukana ole kun lähtee siitä. Ryömimällä kyllä pääsee melkoista vauhtia ja heti kun silmä välttää, niin tytsy on jo veskissä tai tai puremassa kännykän laturinjohtoja yms. Nyt on 2 hammasta puhjennu viikon aikana ja hieman rauhottui yöt noiden tultua.

Tyttö nukahtaa 20-21 aikaan ja kerran-pari käyn laittamassa tutin. 2-4 välillä vaihdan vaipan (pissaa aivan älyttömästi yöllä) ja juotan purkillisen korviketta. Nälkä ilmeisesti on, sillä pullollinen menee helposti ja sen jälkeen yleensä nukkuu tuonne 6-7 hyvin. Ennen tuota maitoa on välillä tosi levotonta ollut, vähän kuin kipuitkua ja sitähän se varmasti olikin ennen kuin hampaita alkoi tulla.

Hommasin unipussin ja se rauhoitti öitä aika paljonkin. Ei tule vauvalle kylmä eikä saa tungettua jalkoja pinnojen väliin. Mutta tosiaan kyllä noita huonosti nukuttuja öitä on ollut aika paljon silti. Onneksi päivisin tyttö on tosi hyväntuulinen ja naurava emäntä:) Tykkää istua lattialla pitkiäkin aikoja kunhan laitan leluja viereen. Osaa vilkuttaa hyvästiksi ja hokee mammam kun haluaa maitoa:)

illusia ja tytsy tasan 8kk tänään
 
Meillä on kolmatta päivää vauvarokko.Kuume sahaa ylös ja alas,käytiin otattamassa tulehdusarvot ja korvat katsomassa ym.Alhaalle puhkeemassa ihka eka hammaskin.|Opoika ihan reepukka.onneks maito kelpaa ja soseitakin vähän menee.
Suututtaa vaan,että meidän TK hon ei meeinattu päästä millään,intin ja intin että oon tosi huolissani ja nyt on vielä mieskin kotona niin helpompi liikkua lääkäriin ,y.Lopulta sitten väännön jälkeen päästiin.Tuntuu että pitäis olla humalassa ja silmäkulma auki että pääsee läääkäriin.Tai vähintään pää kainalossa:O
Tuukka on reilun vkon päästä 8kk ja silloin saadaan uudet mitat.74cm koko vaatteissa käytössä.EI kauheeesti liiku vasta kuin kierimällä.nyrkki suussa kun ei konttaus etene...ä loma loppuu 24.10, sitten on vuosilomat ja siten hoitovapaata maaliskuun alkuun.Hirvittää ajatus duuniin menosta,mutta eipä näillä kelanrahoilla talolainoja maksella.
 
Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa :wave:

karmillan pojulle paranemisia :heart:

Hienoja taitoja kaikkien lapsilla, kontataankin jo =) Toivottavasti yöt ovat jo rauhoittuneet teillä, joilla hulinoita on riittänyt.

Meillä tyttö on ruvennut hieman levottomammaksi nukkujaksi nyt, kun oppi juuri ryömimään tässä viikon sisällä. Nukahtaa kyllä edelleenkin itsestään päivä- ja yöunille, mutta nukahtamisvaiheessa kääntyy monta kertaa mahalleen "väärään aikaan" ja sitten itketään ja pitää käydä kääntämässä ja minuutin päästä sama homma. Yöt nukkuu yleensä jo ihan putkeen. Tietysti joskus on niitä öitä, että herää joskus aamupuolella kitisemään, eikä tutti autakaan, joten tissillä on tainnutettava.

Me oltiin 7kk ikäisenä jälleen polilla tarkastuksessa, joten viimesimmät mitat on sieltä; 7070g ja 66,9cm. Vähäistä on kasvu, verikokeet otettiin ja kaikki niissä ok, joten taitaa olla kyse vaan tytön yksilöllisestä kasvuvauhdista. Fyssarikin totesi hänen olevan ihan ikäistään vastaavalla tasolla, vaikka neiti ei tehnytkään fyssarin edessä YHTÄÄN mitään :ashamed: Meidän piti miehen kanssa selittää, että mitä kaikkea se osaa ja loppulausunnossa lukikin, että "luotetaan vanhempien sanaan taidoista ja todetaan olevan ikäistään vastaavalla tasolla". Nyt mies videoi tuossa yks ilta neitiä kääntymässä ja ryömimässä, että on jotain kättä pidempää sitten 10kk kontrollissa, jos neito osottautuu jälleen yhtä yhteistyöhaluiseksi :D

Viikon päästä tulee jo 8kk täyteen! Käsittämätöntä, että tätä ekaa vuotta on enää kolmannes jäljellä. Meillä ei vielä istuta muuten kuin minun tukemana, sillä lailla, että istun itse jalat leveellä lattialla ja tyttö siinä välissä. Ei ole oikein tasapainoa vielä. Sylissä ja syöttötuolissa istuu hienosti kyllä. Ryömiminen tosiaan hoksattu vasta tuossa reilun 7,5kk ikäisenä, konttausasentoa ei vielä edes hae. Eikä ole musta mikään kiirekään, kyllä se vielä ehtii joka paikkaan.

Soseita menee tosi hienosti. Siis kaikki uppoaa mitä vaan annetaan ja tarjotaan. Kasvun vuoksi otimme heti tuon 7kk polikäynnin jälkeen kuvioihin toisenkin lihasoseen, vaikka lihaa oltiin syöty vasta parisen viikkoa ylipäätään. Lisään myös hieman öljyä ruokiin päivittäin. Kahden lihasoseen lisäksi syödään välipalaksi maissinaksuja tai muuta sormiruokaa ja/tai hedelmäsose ja sitten illalla puuro. Ainoastaan aamupuuro puuttuu vielä ohjelmistosta. Imetän edelleen, emme ole tarvinneet korvikkeita vielä ollenkaan. Käskin kyllä miehen tuoda kaappiin valmiiksi NANnia, kun luulin, että multa loppuu maito, kun tyttö lupsutti lähes tyhjää pari päivää, mutta johtuikin vaan menkoista ja tuotanto palas normaaliksi, kun menkatkin loppuivat (heti heräsi vauvakuume, kun huomasin, että ekat mensut synnytyksen jälkeen tulivat ;) ). Aion jatkaa vielä imetystä, tyttö on tissillä monta kertaa päivässä; kaikkien ruokien jälkeen ja lisäksi vielä muutaman kerran välissäkin. Syötöt ovat kuitenkin nopeita ja tehokkaita, eikä vaadi tissiä (yleensä) öisin, joten mikäs tässä on jatkaessa. Tutti on myös sen verran tärkeä kapine, etten edes mieti siitä vieroitusta vielä.

Kotona meinaan olla vielä toivottavasti ensi kesän yli säästöjen avulla. Asuntolainaa ja talolainaa täälläkin, mutta kun mies tienaa ja ollaan saatu tässä muutama tonni säästettyä, joten jospa niiden voimilla joitakin kuukausia sitten pärjäisi..
 
8kk neuvolassa on käyty, pari viikkoa myöhässä tosin. Hyvin meni ja tällä kertaa neiti suostui mukisematta tekemään kaikki mitä terkka ja lääkäri pyysi. (4kk neuvolassa vierasti lääkäriä niin, että meni itkuksi) Pinsettiote oli erinomainen, pieni punainen helmi meinasi mennä hetkessä pöydältä suuhun:) Iso tytsy meillä, 73cm ja 9,8kg. Itse olin vauvana vieläkin pyöreämpi, joten eipä tuo koko ihme ole. Tänään tyttö nousi ekaa kertaa itse seisomaan tukea vasten :O Pari viikkoa on noussut polvilleen sohvan ja rahin edessä ja nyt sitten nousee jo ylös asti. Koko ajan täytyy vahtia kun tuntuu ettei järkeä ole yhtään ja pää kolisee kun toinen menee ympäri asuntoa:/ En ole koskaan ymmärtänyt konttauskypärän tarkoitusta, mutta nyt harkitsen sellaisen ostamista..:D
 
Pitkästä aikaa kiva lukea teidän kuulumisia!

Meillä tulee juuri 9 kk täyteen, mutta nythän ei enää ole kuukausittaisia neuvoloita (hyvä niin!), joten ei ole mittoja. Viimeksi pojan paino oli -12% eli juuri ja juuri kelpasi, sittemmin on syötetty päättäväisesti kaiken mitä syö ja kaksoisleuan kehitystä on havaittavissa, joten eiköhän se siitä. Ainakin ruokahalu on mainio, syö mitä vaan, erityisesti puolukoita, ja rintaa aina kun tarjotaan, eli lähes joka aterialla ja kerran yössä.

Yöt on meillä vähän rauhoittuneet. Herää kerran yössä juomaan maitoa, tutilla ei tainnu, joten lähikuukausina olisi tarkoitus unikouluttaa tuo yösyöminen pois. Tällaisenaan tilanne ei kuitenkaan minua häiritse, joten en ole vielä tehnyt asialle mitään. Tuttia syö myös edelleen, lähinnä nukahtaessa. Päikkäreitä meillä nukutaan yleensä 2x 1,5h, mutta yksien unien päiviäkin on nähty.

Meillä opittiin viikko sitten seisomaan ilman tukea. Poika nousee kyykystä ylös ja lueskelee sitten kirjaa seisaaltaan. Tämä vaihe on jotenkin paljon rentouttavampi kuin se tukea vasten nousun aika (koita kestää Illusia :) ), kun tällejä tulee enää aika harvoin. Ihanaa kun ei tarvitse koko ajan olla sydän kurkussa. Toisaalta poika kaipaa paljon enemmän leikkiseuraa, tykkää kovasti tanssimisesta ja musisoinnista, ja meidän kissaparasta. Vilkuttaakin välillä.

Ootteko ajattelleet ottaa flunssarokotteen? Kuulemma tarjotaan alle 3-vuotialle. Itse jotenkin ajattelin jättää väliin, kun ei ole mitään sikaepidemiaa luvassa eikä tarhaan menoa ja se narkolepsiahommakin kyllä pelotti. Karmilla hyvä että on vauvarokko sairastettu, meilläkin oli kesällä, kyllä se aika raasuksi veti.
 
Moi Paiju! Kiva kuulla että kolhujen tulo vähenee:) Meillä ei vielä olla ihan tuossa, että ilman tukea pystyssä pysyisi. Uusin villitys on kiivetä rappusia yläkertaan:O
5 porrasta tyttö jo pääsee ja sitten tulee mutka portaisiin ja siihen jää. Ostin Brion kävelykärryn ja siihen tytsy tykkää nojailla, mutta ei osaa ottaa vielä askelia. Ehkä parempi niin..viikko sitten oppi konttaamaankin viimeinkin, niin ei tarvi lattioita enää luututa ryömimällä:D Aikamoinen touhottaja tuo tyttö on, tosi energinen menemään ja tutkimaan..! Olen aika varma, että ens kesänä se juoksee mua karkuun pirullinen virne naamallaan ja ajattelee et "lällällää, etpäs saa kiinni"! Anoppi antoi jo valmiiksi valjaat. Katotaan et pitääkö tyttö sitoa jossain vaiheessa:D

Nyt pitää varmaan koputtaa puuta, mutta 2 yötä on menny ilman yösyöttöä! Tai siis silleen, että kuudelta aamulla olen antanut maitoa ja tyttö jatkaa siitä unia. Ihanaa kun meillä on ollut aika levottomia nuo yöt ja itsellä tosi väsynyt olo sit päivisin. Toivottavasti jatkuu näin:)

Edit: ei aiota ottaa rokotteita influenssaa vastaan. Kaikki muut neuvolan rokotteet tietty, mut ei ylimääräisiä.
 
Viimeksi muokattu:
Paiju ja illusia hui miten nuo teidän lapset kuulostaa jo niin paljon vanhemmilta kuin meidän. En osaisi kuvitellakaan tuota tyttöä vielä seisomassa :D Mutta nopeastihan niitä taitoja sitten karttuu, kun päästään vauhtiin.

Tyttö on vähän yli 8,5kk ja vieläkin vaan ryömitään. Konttausasentoon nousee kyllä joskus, mutta ei siinä vielä sen kummemmin hetkuttele. Istumaankaan ei osaa itse mennä vielä.

8kk lääkärineuvolassa kaikki oli hyvin. Painoa 7,3kg ja pituutta 67,7cm. Vähän enemmän oli nyt tullut kumpaakin verrattuna viime kuukausiin, joten rasvakuuri toimii :p

Imetän edelleen ja yöt on nukkunut heräämättä jo yli kuukauden ainakin. Tuossa välissä oli 3 yötä putkeen, että heräsi kiukkuilemaan joskus klo 1-3 aikoihin ja valvoi pari tuntia, mutta näitä pätkiä on ollut ennenkin. Sen jälkeen on taas jatkettu katkottomia yöunia. Menee nukkumaan klo 20-21 ja herää ekan kerran klo 7-9. Seittemän aikaan herätessä vaan imetän ja laitan takaisin sänkyyn ja nukkuu yleensä vielä yli yhdeksään. Mutta jos nousee kasin jälkeen, niin sitten noustaan jo aamutoimille. Kahet päikkärit päivässä, joskus jaksaa yksilläkin, jos menot sotkee kauheesti päivärytmiä.

Oltiin hiljattain ekaa kertaa viihteellä miehen kanssa molemmat. Anoppi tuli meille kotiin yöksi hoitamaan tyttöä ja kaikki oli mennyt tosi hyvin. Varmasti auttoi paljon, että olivat meillä, niin oli tuttua kaikki tytölle. Oma olo on vieläkin semmonen, että ei hetkeen tarvitse mennä, ei vanha enää jaksa :D

Meillä on 9kk neuvolakin, mutta me nyt käydään ottamassa noita mittoja polin määräysten mukaan joka kuukausi. Eipä tuosta nyt kauheesti haittaakaan ole.
Nyt on sitten se äitiyslomakin loppunut, toissapäivänä oli viimenen päivä. Tästä se kituuttaminen sitten lähtee.. Mutta ei kyllä yhtään tee mieli vielä työelämään, kun on 15 vuotta ehtinyt tekemään kesät talvet lähes läpeensä töitä ilman kunnon lomia (kun ei ole kerinnyt pitämään).

Rokotteista: ei varmaankaan oteta flunssarokotetta, kun ei ole hoitoon menossa vielä. Katsotaan ensi talvena sitten uudestaan.
Meinaatteko jakaa 1.v neuvolan kolme rokotetta jotenkin (siis te jotka otatte kaikki ohjelman mukaan)? Mä oon kuullut, että se mpr on niin vahva rokote, että se plus ne kaksi muuta voivat saada aikaan kovatkin sivuvaikutukset. Mut toki voi olla ettei tule juuri pistoskohdan aristusta kummempaa. Kuulemma tuosta mpr:stä voi tulla jalkakin niin kipeäksi, että lapsi ei halua juuri kävellä pariin päivään. Mä oon vähän miettinyt, että jos ottaisi ne 2 tehosterokotetta silloin 1.v neuvolassa ja pyytäis sitten erillisen ajan myöhemmäksi tolle mpr-piikille. Toki riippuen sen tuhkarokkoepidemian tilasta.
 
Pikkuperho kiva kun olette käyneet viihteellä,itse en ole vielä malttanut vaikka välillä tekee mieli lähteä jonnekkin...syömässä olemme kahden käyneet ja olihan se mukavaa,vaikka poikaa olikin ikävä :D

Mukava että muillakin yöt rauhoittuneet :) Meillä nukuttu kuukauden verran hyvin,kerran laitettu tutti ja jatkettu unia...mutta nyt sitten poika tuli flunssaan ja heräillään tunnin välein :/ Maitoa ei ole annettu. Myös viides hammas on tulossa eli sekin valvottaa...No eiköhän se tästä kunhan poika tervehtyy.
Meillä jo kovasti liikutaan ja joka paikassa seataan.Poika siis konttaa,seisoo ja kävelee tukea vasten ja pienen hetken seisoo ilman tukea.Välillä toivoisi että poika pysyisi hetken paikallaan :D Kovasti leikkii autoilla ja traktoreilla ja pörrää :D Poika höpöttää pom-pom,mam-mam,tä,hä,äittä,äiti ja tiu-tiu :D <3

Itselläni alkaa olla vähän vauvakuumetta ja vähän on puhuttu toisesta lapsesta. (Jos Luoja sellaisen soisi vielä).No jos nyt saisi pojan vuoden vanhaksi ja alkaisi sitten miettiä tosissaan...Mites muilla,onko vauvakuumetta?
 
äskeisestä jäi pois että kun päätimme että maitoa ei anneta yöllä,niin yhtenä yönä valvottiin tunti,välillä itkettiinkin mutta sitten lopulta rauhoittui ja nukkui aamuun asti. Seuraavana yönä ei herännyt ollenkaan. :) Me siis pääsimme aika helpolla ainakin tällä erää...
 
Pipa johan teillä on vauhdikas ja taitava lapsonen :heart: Näin ne vaan tosiaan samanikäiset kehittyvät aivan omia rytmejään.

Mulla on alkanu vauvakuume jo suunnilleen tytön syntymästä. Raskauskuume ja synnytyskuume ja vastasyntyneen nuuskuttelukuume :D
Menkat mulla alkoi tytön ollessa yli 7kk ja nyt alkoivat juuri toiset. Mutta kierto oli yli neljäkymmentä päivää ja mulla oli ennen raskautta aina tarkasti sen 28. Toiveena olis, että kierrot tasaantuisivat tässä talven aikana ja katsotaan sitten keväällä tai syksyllä, että koska lähdettäisiin koittamaan huurunenillä. Vielä ei ole tarkkoja suunnitelmia asian suhteen. Päätin, että nyt ei vielä edes harkita, koska haluan elää tämän tytön vauvavuoden ihan täysillä, enkä murehtia mahdollisia epäonnistuneita hoitoja. Mitä jos meille ei koskaan tulekaan toista lasta? Sitten olen sen ainoankin lapsen ekan vuoden käyttänyt murehtimalla. Eieiei, ei sovi mulle. Toivotaan, että joskus vielä sen toisen saamme, mutta sillä aikaa koitan painaa mieleeni jokaisen hetken tästä ajasta :heart:

Mulla on sitten vielä sekin ongelma, että pitäisi ehkä saada työpaikka tässä välissä. Mä en koskaan ole ollut ilman töitä, joten vähän jännittäisi olla monta vuotta kotona (jos siis lähtis hoitoihin talvella ja jostain kumman syystä tärppäiskin, niin taas menis pari vuotta lisää kotona) putkeen. Tuntuisi ehkä turvallisemmalta, että olis se duunipaikka valmiiksi. Ja kun eihän se oo sanottu, että meillä onnistaisi kovin nopeasti (tai koskaan enää :'( ).

Tämmösiä pohdintoja täällä. Mites muut? =)
 
Heippa ihanaiset !

Anteeksi pitkä hiljaisuus.... Oon kirjoitellut aktiivisemmin monikko-onnea palstalla ja aikaei oo vaan riittänyt moneen foorumiin, jos yhteenkään aina.

Ootte aina silti mielessä ja toivottavasti arki sujunut hyvin nyyttien kanssa. :)

Meillä ollaan noin 8,5kk. Assi konttaa ja tekee ekoja hampaitaan. Alex teki molemmat alaetuhamput kerralla ja treenaa jälkijunassa liikkeellelähtöä. Terveenä ollaan pysytty ja hyvin kasvavat.... Hirveän kilttejä ovat, mut silti oon välillä ihan loppu, ko niitä on kuitenkin kaksi. Mies on paikalla ollessaan mahtava apu, mut työt ja ammattipelailu verottaa aikaa...oon siis melkein yh-mutsi. Onneksi kummit ja isovanhemmat ovat lähellä ja mielellään tulevat avuksi. Mun vanhemmat on jo pitäneet kahdesti nuo yökylässä, ko kesällä oli häitä ja sit oli yks toinen yömeno. Kuulemma saavat pian tulla uudestaan... ;)

Apua...mitäs muuta meillä...nukkuvat yönsä putkeen jo pidemmän aikaa ja syövät kaikkea mieluusti, jopa kalaa. Kananmunaa en o viel tarjonnut enkä sitrushedelmiä.

Koetan pikalukea mitä kaikille on tapahtunut ja päästä ajantasalle...

Kävin tuossa kurkkimassa hoitopuolella ja ilokseni sain huomata monen päässeen odotuspinoihin ja jopa saanut jo nyytin syliin asti! Onnenkyyneleitä suihkusi silmistä... :)

Nyt pitää mennä viemään duo päikyille...palailen myöhemmin.

Haleja kaikille ja toivottavasti saan vielä tulla joukkoon kirjoittelemaan!
 
No ni...

Nopean lukaisun perusteella aika samanlaisia vaiheita ollut myös täällä välillä. Oli myös huojentava huomata, et kasvu ja kehitys meilläkin melko samaa kuin monella täällä.

En muista kirjoitinko millaiset mitat näillä syntyessään oli, et tässä ne nyt; duo syntyi 14.2.11 rv.38+0 ja käynnistyksellä mentiin ja alakautta tulivat molemmat. Synnytys kesti about 5,5h. A-tyttö 3120g 47cm ja B-poika 2400g 45cm. Pojan kehitys lakannut eli ei enää voinut hyvin masussa verrattuna siskoonsa, onneksi käynnistivät synnytyksen! Pojan iho oli yliaikaisen paperinen eli lapsivettä ei tainnut olla enää tarpeeksi myöskään? Reippaita ja jänteviä molemmat ja imivät rintaa hyvin ekasta kerrasta saakka. Mitään lisähappia ei tarvittu tai muuta.

Mun synnytyksen jälkeiset jutut olikin toinen juttu...ja 1,5kk synnytyksestä alkanut massiivinen verivuoto; kas kummaa, kananmunan kokoinen pala istukkaa jäänyt kohtuun... Suojelusenkeleitä oli matkassa, ko vuodon alettua kuin salama kirkkalta taivaalta, olimme siskollani kylässä. Hän miehensä kanssa piti huolen vauvoista ja mies ajoi ensiapuun mut, kun siinä vaiheessa mulla alkoi jo taju mennä ja vuodin verta lahkeesta maahan ( hemis laski 135:stä 70:neen...). Kaavinta tehtiin nukutuksessa ja toivuin siitä hyvin. Sitte onkin sujunut paremmin, mut oli hurjan pelottava kokemus. Onneksi en ollut yksin duon kanssa, ko alle 10 min taju läks.

Jaaa sit tän päivän mittoihin... 6kk neuvolassa mitat oli A-tytöllä 8330g 69cm ja B-pojalla 7630g 70cm. 8kk neuvolassa pimu 9780g 73cm ja poju 9200g 74cm.

Päivän rytmi ollut pitkään seuraavanlainen; n.8:15-30 ylös, aamupuuro hedelmillä 9:00, päikyt 10:30-11:00---->, päiväruoka (isotpurkit lihakasvissosetta, maitoa, vettä ja jälkiruoka hedelmä/marjasoseita), toiset päikyt n.15:00---->, iltaruoka (sama setti kuin päiväruoka, mut liha eri laatua), iltapuuro n. 19:00, kylpy tai iltapesut muuten n. 19:30 ja sitten hyvää yötä 20:00-30....

Kaupan soseet eivät enää maistu näille eli noin kerran kuussa meillä on melkoinen lastenruokatehdas pystyssä. Hedelmä ja marjasoseita saan äidiltä ja kaupankin menevät vielä. On tässä puuhaa melkoisesti... ;)

Nuo vieroittivat itse itsensä unimaidosta kylvyn jälkeen. Eivät suostuneet enää 6,5kk jälkeen unipulloon. Oli mulla aika vaikea uskoa, mut lopulta lakkasin tekemästä niitä ja hyvin nukkuivat aamuun saakka.

Imetän vielä molemmat pari kertaa päivässä ja lypsän rinnat tyhjiksi ennen kuin ite meen nukkumaan, jotta maidon eritys ei tyrehtyisi vielä.

Lisäksi nuo on saanut 2,5kk iästä asti Relatippoja ja D-vitamiini on Bioteekin vahvoja eli yhdessä tipassa on jo se 10 mikrogrammaa. Nyt auringon vähennyttyä oon antanut noille kaksitippaa tuota ja lääkärinkin mielestä hyvä juttu.

Lääh.... Sormet krampissa jo kirjoittamisesta.

Tsemppiä kaikille ja ihanaa syksyä! Nyt tää mutsi koettaa ottaa torkut kanssa.... :)
 
Moikka,

Saanko liittyä mukaan ketjuunne? Oon lukenut teidän juttuja viime kevään hoidoista asti, mutta en ole sanut aikaiseksi "osallistua". Taustalla jännitin mukana ja hain vertaistukea lukemalla juttujanne. En silti tiedä kuinka kuitenkaan ehdin kirjoitella, mutta yritän ainakin.

Innostuin nyt vähän kuin Nonna78 innoittamana liittymään, koska itselläni on 8,5kk ikäiset kaksostytöt, jotka syntyivät 15.2.11. Olette muutkin kyllä "saman henkisiä" kun hoitoja takana. Toisella hoitokerralla laitettiin kaksi alkiota, kun ekasta ei tapahtunut yhtään mitään. Ja onneksemme kumpikin kehittyi vauvaksi asti =) Mielestäni pääsin aika vähällä vaikka olinkin jo varma, ettei ikinä lapsia tulla saamaan. Toiset kuitenkin yritttävät paljon kauemmin.

Varsinaisesta vauva-arjesta pääsin nauttimaan vasta 3-4kk kulutttua, kun kummankin tytön koliikkivaivat saatiin selätettyä. Olin silloin ihan ihmeissäni, että näinkö ihania vauvat oikeasti ovatkin. Kun siihen asti yritin vain kaikkeni että vauvoilla olisi kivuista huolimatta hyvä olla. Mieheni oli 2kk isyyslomalla (yksityisyrittäjä) ja ilman häntä en olisi kotona pärjännyt.

Nyt tytöt ovat reippaita neidin alkuja. Minuutin vanhempi isosisko on vaativampi lapsi (itkee helpommin ja ärjyy vaatimuksiaan) ja pikkusisko hyvin vilkas mutta äärimmäisen kiltti ja helppo. Nyt isosisko on vajaan viikon verran kontannut lujaa ja ketterästi mutta pikkusisko vielä ryömii perässä (vauhti hänelläkin melkoinen). Pikkusiskolla jo kaksi hammasta alhaalla ja isosikolla tuli vasta äskettäin ensimmäinen. Päivisin vietetään aikaa kolmisin ja vieläkään en ehdi tekemään juuri mitään päivän aikana. Tyttöjen päiväunien aikaan yritän lähinnä pitää taloutta pystyssä (tiskit, pyykit, siivous) ja syödä rauhassa nauttien.

Syntyessään tytöt painoivat 2980g/48cm ja 2640g/49cm ja toinen on koko ajan ollut isomman kokoinen. 8kk neuvolassa mitat olivat 10290g/72cm ja 7945g/71,5cm. Synnytys käynnistettiin 39+0 ja lopulta päädyttiin sektioon kun huomattiin että A-tyttö on sellaisessa asennossa ettei pysty syntymään alakautta. Vasta nyt oma kroppani on alkanut pikku hiljaa toipumaan raskauden ja synnytyksen rasitteista. Vasta nyt pystyn käymään kävelylenkillä niin ettei seuraavana päivänä ole kaikki alakerran luut kipeitä ja arkoja. Sektiohaavassakin on enää 5 cm matkalta arkaa kohtaa. Epäilen kyllä että sektiohaavan parantumattomuuteen vaikutti se, että nostelin kahta vauvaa alusta asti.

Tämän ikäisten lasten kehitys on kyllä huimaa. Koko ajan tulee uusia temppuja. On ilo seurata mitä kaikkea tytöt keksivätkään. Kahdestaan ovat kyllä sellainen paha pari että huhu huh :)

Nyt vain ongelmana toiset päiväunet. Tähän asti olen nukuttanut aina ulkona vaunuissa, mutta nyt haluaisin opettaa nukkumaan toiset päiväunet sisällä. Mutta kun vien tytöt sänkyihinsä nukkumaan, niin siellä on vain sellainen meno ja vilske 1,5h eikä tietoakaan nukkumisesta. Onko kenelläkään vinkkejä?

Nyt pitää jo mennä nukkumaan kun ei tiedä koska pitää taas herätä. Tämä on tätä äidin "laatuaikaa" kun muut nukkuvat =)

-Mira-
 
Mira Samalla lailla meni meidänkin hoidot...eli ekasta ei päästy edes siirtoon ja toisella kerralla siirrettiin sit kaksi ainoaa selvinnyttä. Tyttö ja poika tuli sit kerralla.

Onnea duosta teille! :)

Nää meidän ei oo viel ihan kamalia täystuhoja, mut varmaan kuukauden kuluttua on jo eri meininki päällä... ;)

Kirjoitteletko sie monikko-onnea palstalla alkuvuoden 2011 vauvoissa? Oon siellä tällä samalla nickillä. Jos, et, ni tervetuloa myös sinne! :)

Sitte omia juttuja... Meillä nyt eka sairastuminen tosi asia. Tytöllä raju flunssa ja sen seurauksena silmätulehdus. Eilen käytiin lekurissa ja saatiin tipat. Nyt jo paljon parempi, onneksi... Saas nähdä kauan tauti kestää ja tarttuuko poikaan...

Jaahas, taas pitää rientää.
 

Yhteistyössä