Luomesta kysymys

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja kiitos, 17.12.2008.

 1. kiitos

  kiitos Vieras

  mulla on päässä luomi joka oli aluks semmonen noin nuppineulanpään kokoinen ja sitten rupesin käymään yhdellä kampaajalla joka ei yhtään varonyt sitä vaan värjäsi sen päälle. Niin se rupesi kutisemaan ja kasvoi hieman.
  Nyt on noin pari nuppineulamn päätä.

  eikä vaivaa mutta silloin kun sillä kampaajalla kävin ärtyi ja kasvoi.

  Onko vaarallista??

  aina joskus välillä siitä läheisyydestä hieman kutiaa.

  Niin ja minkälainen luomi on vaarallinen? (siis väriltään tms)
   
  #1
 2. ..

  .. Vieras

  Käy näyttämässä sitä luomea! Värin ja koon muutos yleensä on huono juttu! Mutta älä huolestu liikaa, mene näyttämään lääkärille ja he poistavat sen paikallispuuduktuksen kanssa! Siis jos on tarvis poistaa! Patologi tutkii sen joka tapauksessa sitten ja saat tietää mitä lajia se oli!
   
  #2
 3. vieras

  vieras Vieras

  :'(

  mä olen raskaana..

  niin ja tästä jo kuukausia aikaa
   
  #3
 4. lynn

  lynn Vieras

  Kutisevaa luomea tulisi näyttää lääkärille, koska on yksi oire mahdollisesta solumuutoksista eli syövästä. Luomet tosin voivat kutista muutenkin ja välttämättä se ei ole edes se luomi, joka kutisee. Kuitenkin jos luomi kutisee enemmänkin, mene lääkäriin.

  Luomet muuttavat väriään ja muotoaan hyvin hitaasti, ellei kyseessä ole solumuutos. Jos luomi on muuttunut nopeasti, on hyvin iso, reunat ovat epäsymmetriset, väri on tummentunut/on erittäin tumma tai punainen, mene ehdottomasti heti lääkäriin.

  Luomista saa aiheutettua itselleen harmaita hiuksia, kaikki muutokset eivät todellakaan tarkoita syöpää, mutta jos muoto tai väri muuttuu nopeasti, ovat ne aika varmoja merkkejä siitä, että luomi pitäisi saada nopeasti pois. Myös jos luomi on paikassa, jossa se ärsyyntyy helposti (kuten kampaajalla), kannattaa poistaa se ennen kun siihen voi tulla jotain.
   
  #4
 5. ei se mitää

  ei se mitää Vieras

  ei se mitään, että olet raskaana, käy näyttämässä tai ekaks vaikka neuvolassa.
   
  #5
 6. ..

  .. Vieras

  Nii? Voit silti käydä näyttämässä sitä luomea! Ei paikallispuudutus ole vaarallinen vauvalle! Saat mielenrauhan ja luomen pois! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! *anteeks klisee* Älä huoli! Aamulla soitat lääkärille ja sit asia on hoidossa! *Halaa*
   
  #6
 7. ap

  ap Vieras

  tää on vaalea. Eikä mikään älytön.Ja reunat tasaiset ja siistit. Mulla muitakin vähän isompia luomia. ja päänahka kutiaa usein joten voi johtua siitä että kuvittelen sen luomen kutiavan.

  hei ei saa pelotella :'(
   
  #7
 8. lynn

  lynn Vieras

  Itse olin nuorena hyvinkin kriittinen luomistani ja aina epäilin niissä olleen solumuutoksia. Monta luomea on poistettu minulta eikä missäkään niissä ole ollut mitään. Kävin yksityisellä ja luomet poisti ihan kirurgi (myös tk-lääkärit poistavat niitä) ja hän sanoi poistaneensa satoja luomia urallansa ja vain alle kymmenessä on oikeasti ollut jotain.

  Älä siis pelästy ollenkaan, varaa vaan aika lääkärille ja mene näyttämään sitä. Eivät välttämättä poista sitä, mutteihan siitä poistosta mitään haittaakaan ole. Toimenpide on kuitenkin erittäin nopea eikä satukaan.
   
  #8
 9. ap

  ap Vieras

  nyt mä kävin itkemään. :'( jos se on jotain pahaa, onko se levinnyt?

  täällä ei meinaa saada lääkärille aikoja. Paljon maksaa yhksityiselle?
   
  #9
 10. ap

  ap Vieras

  ihanaa lukee jotain tällästäkin. Nyt mua oikeesti alkoi pelottamaan tää.
   
  #10
 11. ap

  ap Vieras

  paljonko maksoi siellä yksityisellä?
   
  #11
 12. lynn

  lynn Vieras

  Luomesi kuulostaa ihan hyvältä. :) Jos väri on vaalea ja reunat on siistit, ihan turhaan huolehdit. Päänahassa nyt voi kutista mikä tahansa. Kuitenkin päänahassa oleva luomi voi ärsyyntyä (ärsyyntyminen ei tarkoita että aiheutuu solumuutoksia välttämättä :)) esim. värjäämisestä ja hiusten harjaamisesta, joten voisit poistaa sen jo sillä perusteella.

  En oikeasti usko, että sinulla on mitään syytä huoleen! Jos kuitenkin tuntuu siltä, niin käy näyttämässä sitä lääkärille. :)
   
  #12
 13. ap

  ap Vieras

  no joo se kyllä ärtyy kun käy kampaajalla ja hiustököteistä.
  Pitää kyllä huomenna soittaa työterveyshuoltoon.
   
  #13
 14. vieras

  vieras Vieras

  Päässä nyt voi olla paljonkin luomia ja niitä hiuksia värjätään silti. EI niitä luomia voi eikä tarvitse varoa värjätessä. Toki niitä ei raapimaan pidä kampaajan alkaa, mutta väkisinkin sitä väriainetta siihen osuu. Olen siis itse kampaaja ja voin sanoa, että ihmisten päät on täynnä luomia.

  Sinä luultavasti nyt kyttäät ja mietit sitä luomea jolloin siinä kohdassa on helppo tuntea kutinaa tai pistelyäkin. Itse olen hermoheikko luulosairas ja syynään milloin mitäkin luomea ja ihan taatusti siltä suunnalta alkaa pistellä tai kutitella.
   
  #14
 15. Zoe-F

  Zoe-F Vieras

  Toisilla raskaus aiheuttaa sen että jotkut luomet alkavat kasvamaan ja kutisemaan.
   
  #15
 16. TOtta tämäkin. Ja mulla ainakin on tullut kaikissa kolmessa raskaudessa luomia rutosti lisää, niiden entisten lisäksi.q
   
  #16
 17. ap

  ap Vieras

  oi.. ihan kun mun suusta tuo luulosairaus teksti. mä en äsken huomannutkaan koko luomea mut kun aloin kirjoittelemaan aiheesta alkoi ahdistaa :D
   
  #17
 18. ap

  ap Vieras

  aijaa. mä en tiennyt! Tää kyllä tosiaan kasvoi kun odotin esikkoa
   
  #18
 19. lynn

  lynn Vieras

  Olisikohan ollut jotain 50 ?/luomi, en tarkalleen muista mutta soittamallahan se selviää. Sinun tilanteessasi tosin ensin näyttäisin sitä tavalliselle lääkärille, koska sitä ei välttämättä tarvitse poistaa ollenkaan, jos et halua.

  Luomimuutokset tulevat kyllä suhteellisen hitaasti. Alla on oireita, jolloin pitää ehdottomasti mennä lääkäriin.
  V - Väri epätasainen
  A - Alueen halkaisija on yli 6 mm
  R - Reuna epäsäännöllinen
  O - Osat epäsymmetriset

  http://www.cancer.fi/syovanehkaisy/omatarkkailu/luomet/reuna/ tuolla näet oikeasti huolestuttavia luomia, vaaleista näteistä luomista on turha huolestua. :) Jos luomi kutisee paljonkin, sitten käy poistattamassa se. Voihan olla, että esim. shampoo laittaa sen kutisemaan, mutta tämähän ei siis tarkoita että luomessa olisi muutoksia.
   
  #19
 20. ap

  ap Vieras

  hui... muä kävi vähän yököttämään :x
   
  #20
 21. Zoe-F

  Zoe-F Vieras

  Serkun muijalta ainakin poistettiin ties kuin paljon luomia sen raskausaikana. Lääkäri sano että ihan normaaleja luomia mutta jostakin syystä vain kasvaa, todennäköisesti hormonien takia.
   
  #21
 22. ap

  ap Vieras

  Kiitos kaikille niille jotka jaksoi vastata. Olette ihania.

  Ihanaa ja lämmintä joulunodotusta teille!

  Ja rauhallista tulevaa joulua!

  <3
   
  #22
 23. ap

  ap Vieras

  Okei. kiitos. täytyy huomenna soittaa työterveyshuoltoon ja kertoa tilanne
   
  #23
 24. sama

  sama Vieras

  Juuri eräs tuttu th kertoi poistattaneensa luomen, kun se kutisi vietävästi. Kysyin, että etkö hermoillut siitä ja sanoin, että itse olisin seonnut. Sanoi, että ei hän mitään hermoillut eikä siinä mitään ollut ja sanoi, että on ihan tavallista että ne alkaa jotenkin iän karttuessa (hän 30v) muuttuakin jopa ja kutista ja ettei sellaiset muutokset mitenkään aina merkitse syöpää. Hän sanoi poistattaneens sen siksi, että saisi raapia rauhassa. :D

  Itse olen kyllä lukenut myös, että harvemmin tuo kutina on paha oire, mutta koska se voi olla niin se myös mainitaan. Minä kyllä luulen, että se kutina on sitten jo ihan syyhyä, jos on hätä asialla.

  Ollos huoleti. Minä olen hyvä rauhoittelemaan muita ja hyvä sekoamaan itse. :D
   
  #24
 25. lynn

  lynn Vieras

  haha niinpä! Ellei luomesi ole samantyylinen, unohda koko homma nyt. Jos jatkaa kutisemistaan, jokin aine varmaan vähän ärsyttää sitä, niin kannattaa miettiä sen poistamista, mutta ei siitä kyllä tarvitse oikeasti huolehtia muuten. :) Keskity nyt vaan joulun viettoon!
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti