Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Siirto olisi täälläkin takana...
Meille ei tullut yhtään top-luokan alkioita joten sain kaksi kyytiläistä, molemmat luokkaa 3. Pakkaseen meni 4 alkiota, nekin kaikki 3-luokkaa. Meillä kuulemma jotain vikaa myös siittiöissä koska osalle munasoluista tehtiin IVF ja niistä ei yksikään hedelmöittynyt. Munasolut olivat kuitenkin olleet todella hyviä joten taitaa meidän rupusiittiöt pilata tämänkin hoidon :( Vähän jo asennoidun siihen että ei näistä mitään tule ja seuraavaksi harkitsemme varmaan alkion adoptiota. Jospa se olisi se meidän juttu...

Minnille onnittelut top-alkiosta!! Eiköhän se plussa sillä pärähdä!
 
Onnittelut MINNILLE :flower: ...nyt sitten vaan piinailemaan!! Hienosti saitte alkioita vielä pakkaseen. Oliko oma valintanne siirtää yksi alkio vai lääkärin?? Missä olette hoidossa??

Miten meni DREAMIN siirto??

TEEKUPPI, teilläkin lähtö pian lähellä. Miten aiotte matkata??

Täällä voidaan jo melko paksusti :D . Kaveri vaikuttaa ainakin vielä melko rauhalliselta, vaikka liikkeet tuntuukin ihan säännöllisesti.

Sain sähköpostia tänään riikasta. Kyselivät milloin olemme tulossa hoitoihin. Kyllä huvitti :D !!

NENNULIINI, mites siellä voidaan??

Vointeja toivottelen kaikille ja tsemppiä omiin vaiheisiin :hug: !!

- VEKARA -
 
DREAM, samaan aikaan taisimme kirjoitella. Mutta ensinnäkin onnittelut myös sinne ja positiivinen vaihde päälle!! TOP-alkio ei todellakaan ole onnistumisen tae. Nyt vaan rauhassa piinailemaan, eikö vaan :hug: !!
 
Tervetuloa kaikki uudet mukaan palstailemaan! :wave: Meitä alkaa olla aika paljon täällä samassa tilanteessa olevia.

Onnittelut Minnille ja Dreamille ainakin kyytiläisestä/-sistä! :heart: Mullakaan ei ollut top-alkio ja silti raskaana ollaan. Ja villasukat jalkaan, niin hyvä tulee!

Käytiin tänään neuvolassa ja kaveri oli aika vilkas, kun dopplerin alta pakeni koko ajan, mutta sydänäänet kuitenkin kuului hyvin ja olivat n. 130 minuutissa. Kyllä niitä ääniä on ihana kuunnella, kun tietää silloin kaiken olevan hyvin. Liikkeitä minäkin tunnen jo päivittäin ja joskus useankin kerran päivässä. Sikapiikin sain myös nahkaani, joten nyt sekin on otettuna. Jokos muut ovat piikkinsä saaneet?

Joku taisi ottaa puheeksi sen, että mitä ajatellaan, kun lapsi ei ole geneettisesti oma. Kyllä minullakin oli ihan ensin reaktiona, etten ehkä halua tätä hoitoa kokeilla. Että lapsi olisi mieheni ja jonkun muun eikä minun lapsi. Mutta niin se mieli muuttuu, eikä lapsi kyllä enemmän voisi omalta tuntua, vaikka tietää, ettei se koskaan tule näyttämään minulta tms. Ja psykologi kertoi niin hyvin siitä lapselle kertomisesta, että kun ottaa sen puheisiin mukaan luonnollisena osana eli on saatu lahjana solu joltain ihanalta ihmiseltä, niin lapsi alkaa pitää sitä ihan normaalina asiana. Minäkin jossain vaiheessa ajattelin, että voiko asiaa lapselle ollenkaan kertoa, vaikka en halunnutkaan asiaa salata. Mutta kun ottaa asian luonnollisena asiana alusta asti eikä salaile, ei lapsi koe missään vaiheessa pettymystä, että kun hänelle ei ole kerrottu tms.

Vilhelmiinalle jo kohta np-ultra! Niin se aika rientää. Tuntuu, että mekin vasta siellä käytiin. Sekin jännitti, mutta rakenneultra vielä enemmän, että verenpaineet oli taivaissa. :)

Nyt lähden Salkkareita katsomaan!
Tsemppiä piinailijoille, hoitoja odottaville ja kaikille tasapuolisesti!
Nennuliini
 
Heippa!

Tosiaan onnittelut myös Dreamille siirrosta. Varmaan hyvä että siirrettiin kaksi. Me ei edelleenkään tiedetä yksi vai kaksi vai kuunnellaanko mitä lääkäri sanoo. Mitä ihmettä nuo eri luokat tarkoittaa , TOP tai 3.luokan ....?

Vekara, ei me tiedetä mennäänkö lentämällä vai autolla kun ei tiedä sitä tarkkaa aikatauluakaan ennekuin ensi viikon lopulla. Ehkä autolla, miten te menitte? Mua kyllä jännittää ja aina vaan enemmän kun lukee näitä teidän juttuja.

Maanantaina on sitten ultra ja katsotaan limiksen kasvu, mitäs ellei ole tarpeeksi kasvanut... apua miljoona asiaa mielessä.....
 
Dream ja Minni: onnea kyytiläisistä! Ihan hyvät saaliit mun mielestä teillä molemmilla!!! Jes, nyt villasukat jalkaan!!! Hips, hips =)

Vekara: vai kyseltiin sua oikein hoitopaikasta käsin, hah, haa :LOL:

Dream: mulla jatku lääkkeet plussan jälkeen melko pitkään vielä samana eli progesteron 300 mg 1*3 ja progynova 1*3, sitten rv. 8 progesteronia laskettiin 1*2 ja rv 9 1*1, rv. 10 jätettiin pois ja progesteron laskettiin 1*2, ja nyt rv. 11 progesteron menee vaan kerran päivässä vielä viikon ajan..

Kauniskuu: kyllä varmaan murkkuikäisen suusta saa kuulla kaikenlaista, ja varmaan jossain vaiheessa ne vaan sanoo, millä pahiten vois loukata, että varautua siihen täytyy tosiaan.. mutta siihen on vielä aika pitkä aika...

Tosiaan se sana biologinen äiti on huono, sillä lapsellahan ei ole tavallaan biologista äitiä ollenkaan, sillä luovuttaja ei ole äiti (ei ole synnyttänyt eikä kasvattanut lasta), enkä minä ole biologinen.. Täytyy varmaan vaan käyttää termejä äiti, ja esim. kiltti luovuttaja-täti =)
Hmm... Mutta auttaa varmaan kyllä, jos alusta asti kertoo lapselle lapsen kielellä tilanteesta, niin sitten se on ihan luonnollista.. kun vaan löytäisi ne oikeat sanat.. se kun itsellekkään ei ole vielä niin helppo nakki sulattaa..

Rudy: kiitos kysymästä, vointi on oikein hyvä.. Välillä unohtaa, että raskaana olisikaan.. Mutta kyllä aika omasta mielestä on melko hitaasti mennyt.. matelee suorastaan..
Kiva, että teillä myös kaikki hyvin!!! :heart: :heart:
 
Dream, tsemppiä kovasti, älä masennu, onhan täällä palstallakin saatu iloisia tuloksia ei ihan hyvistä alkioista.

Vekara, Teekuppi: meiltäkin siis kysyttiin hoidon alussa että montako yksi vai kaksi ja kovasti mietittiin sitäi ja eipä sitten siirrossa enää kysyttykään, mutta hyvä näin.

Mulla oli myös ekassa limisultrassa ohuehko limis, mutta sitten lisättiin lääkistystä ja hyvin lähti kasvamaan.

Vihelmiina, mun mielestä aika mennyt sulla nopeesti ja tosiaan nyt jo np-ultra.
 
NENNULIINI, tuliko piikistä mitään oireita?? Missäpäin näin aikaisin pistetään?? Olen myös piikkiä pähkäillyt, kun jatkuvasti kuulee puolesta ja vastaan. Päätin sen kuitenkin ottaa.

TEEKUPPI, aina ollaan omalla autolla matkattu. Kannattaa vaan varata reilusti aikaa reissuun.

Nyt lepäilemään kun alaselkää jomottaa vähän ikävästi :| !! Muutaman päivän olen lomaillut...mukamas... täällä siivoillut taloa lattiasta kattoon...joulunaikaan kun tuskin pääsee enää palleille kiipeilemään.

Kauniita unia toivottelee VEKARA |O !!
 
Vekara, tänään tosiaan sain piikin myöhään iltapäivällä ja vielä ei mitään oireita. Pistokohta vähän arka, kun koskee. Mutta hoitaja oli eilen saanut piikin ja kuulemma Panadolia joutunut kipuun ottamaan. Olisiko piikki sattunut hänellä huonoon kohtaan tai sitten minuakin ensi yönä kivut herättää. Joillain oireita voi tulla, joillain kuulemma ei. Itsellä meinasi, etä olisiko vähän pääkipua tullut. Niin, ja täällä Keski-Suomen yläpuolella jo pistellään. Eilen oli piikit tulleet.

Hih, äsken sohvalla istuessani näin ensimmäisen potkun paidan läpi. Oli hassun ja tietysti ihanan näköistä! :heart: Kova meno tuntuu masussa nyt olevan. Saa nähdä, saako nukuttua miten. =)

Nennuliini
 
Kiitos kaikille tsempityksistä, toivotaan tosiaan että nämä meidän rupu alkiot olisivat sitkeitä sissejä. Klinikalta tosin sanottiin että nyt tarvitaan myös vähän onnea mukaan joten en nyt aio kauheasti innostua jottei sitten tipu korkealta.

Tuosta lapselle kertomisesta...oletteko huomanneet että Simpukka yhdistyksen nettisivuilta voi tilata lastenkirjaa "Our Story" joka kertoo lasten kielellä lahjamunasoluhoidolla alkunsa saaneesta lapsesta. Kirja on englanninkielinen mutta kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa joten itse varmasti tilaisin tämän kirjan jos niin pitkälle joskus päästään.

Teekuppi kyseli noista alkion luokituksista. Jokaisella klinikalla luokitukset voivat vähän vaihdella mutta AVAlla luokitellaan 1-5 josta 1 on paras (top). Luokitus annetaan käsittääkseni vain ulkonäön perusteella.

Ensi viikolla pitäisi jaksaa 4 päivää töissä ja sitten lähden lomalle lämpöiseen...ei tarvitse pitää niitä villasukkia sitten enää loppupiiniksessä. Harmillinen juttu on että lääkäri antoi lähetteen veritestiin mutta sitä en sitten pääse otattamaan joten pitää vain pissiä tikkuun.

Nauttikaahan viikonlopusta :wave:

Dream pp1
 
Dream jaksan varmaan kyllästymiseen asti jauhaa näistä omista rupsukoista, mutta haluan silti tsempata =) Eli meidän rupsukat oli siirrettäessä luokkaa 4 (Avan luokituksella), pakkaseen mennessä olivat olleet parempia. Yhtäkaikki siirrettäessä olivat tuota luokkaa ja hitaasti jakaantuneet, toinen ei ollenkaan. Ja tässä ollaan. Kaikki on siis mahdollista, pidän teille valtavasti peukkuja !!!!!

Nennuliini onnitteluja pikku potkuista =) Ne on ihania =) Tosin nyt välillä toivon, että hieman rauhoittuisivat... varsinkin jos syön jotain makeaa, rupsukat villiintyvät ihan kamalasti. A vauvan pää painaa tonne ihan alas ja hän välillä poraa sitä sinne ihan huolella :$ sama vauva sitten potkii keuhkoihin. B taas on perätilassa, niin hänen päänsä painaa myös tuohon ylävatsalle. Alkaa kohdussa tila käydä vähiin, varsinkin kun vauvat kasvavat yläkäyrällä :|

Minnille onnittelut myös hyvin menneestä siirrosta :hug: Sinuakin voin tsempata omalla kokemuksella, sillä esikoisemme sai alkunsa juuri top alkiosta =) Nyt vaan piinispinnaa !!! Ja pakkasessakin odottaa hyvä satsi.
 
Dream ainahan hoidoissa onnea tarvitaan ja tosiaan Rudy on ihana esimerkki miten hyvin voi käydä! Joten hurjasti onnea sulle ja Minnille! Ja vielä noin paljon saitte molemmat pakkaseenkin, hyvä. Niin ja Rudylle tsemppiä kovempienkin potkujen kanssa elämiseen :)

Ihanaa Nennuliini pikkupotku :heart:

Toivotaan, että sade lakkaisi viikonlopun kunniaksi :) Kaikille hyvää viikonloppua!
 
Dream73 Nautinnollista lomaa ja tsemppiä piiniksiin.. Kiitos vinkistä tuosta kirjasta "Our story" , varmaan hyvä painos.
Ootteko kuinka paljon kertoneet ystäville ja sukulaisille tästä hoidosta? Olen vaan kuullut, että jotakuta on kaduttanut jälkeenpäin, että on kertonut, kun sitten vauva tuntuu kuitenkin niin omalle.. Mietin vaan, että kun itse olen sellainen lörpöttelijä ja aina kerron omista asioistani, enkä osaa yhtään valehdella, että pitäisikö vaan kylmästi sanoa ennen hoitojen aloitusta, etten jatkossa halua puhua asioistani..

Hei te Riikassa hoidossa olleet.. miten käytännön järjestelyt yleensä sujuu ja kuinka paljon nopeammin pääsee hoitoon, entä hinta?
T. malttamaton hoidon aloituksen odottelija
 
Moikka Sharlin
Kyselit Riikasta, me ollaan tähän asti oltu tosi tyytyväisiä. Aina voi kysyä jos jotain jos jokin asia mietityttää. Eka käynti oli heinäkuussa ja nyt siirto viikon päästä. Olisimme paasseet aikasemminkin mutta halusimme vähän odottaa, noin pari kuukautta on odotusaika sinne.
 
teekuppi kiitos vastauksesta! Onko eka käynti nimenomaan Riikassa vai voiko käytännön asiat hoitaa Suomessa esim. Avassa ja käydä vain siirrossa siellä? Vai kaikkineen kaksi käyntiä siellä? Onko hinta suhteessa sama vai esim. puolet halvempi Suomen hintoihin verrattuna..?
 
No hei Sharlin!
Eka käynti ja siirto on Riikassa, muut, esim. ultrat ollaan hoidettu sitten Suomessa. Ja kysymyksiimme ( joita todella on aina ollut ) olemme aina saaneet vastauksen Tampereen Avalta Päivi Virralta joka on koordinaattorimme. Vastailee maileihin aina samana päivänä eli tosi nopsasti.
Hinta on suunnilleen sama kuin Suomessa kun laskee mukaan matkakulut ym. Elikkä eihän tämä halpaa ole. Toisaalta siellä hintaan kuului se että siittiö laitetaan munasolun sisään ( mikä sen virallinen nimi nyt onkaan... ) kun taas esim. Suomessa Ovumialla se on erikseen hinnoiteltu. Toivottavasti näistä oli hyötyä.
 
Riikassa taitaa olla hyvin luovuttajia. Tossa aiemmin mainitsin, että sain sähköpostia, jossa kyselivät milloin oltais hoitoihin tulossa. Hoidon hinta siellä reilu 6000 eur. Paikkaa suosittelen lämpimästi. Hoito siellä ammattitaitosta ja ystävällistä. Jos kyseistä klinikkaa harkitset ja osaat jonkin verran englantia, niin voit soittaa sinne myös suoraan. Luovutushoidoista siellä vastaa hoitajat Lena ja Nadja. Tampereen ava veloittaa 250 eur jos hoitaa asioita puolestanne. En tiedä onko tuo hinta jo noussut, mutta näin oli reilu vuosi sitten.

Toinen hyvä ja halvempi vaihtoehto on Tarton elite klinikka. Hoitoon pääset heti ja luovuttajan saat valita itse sinulle lähetetystä luovuttaja listasta. Hoito maksaa alle 5000 eur. Hoidon voit tehdä myös siten, että jaat alkiot toisen parin kanssa ja silloin maksat vaan n. puolet hoidon hinnasta. Alkioadoptio klinikalla maksaa 1650 eur ja kaksi top-alkiota siirretään. Positiivisena koen helpon matkustamisen klinikalle. Laivalla tallinnaan ja sieltä omalla autolla klinikalle, n. 200km.

Mukavaa viikonloppua kaikille, tämä mamma lähtee kampaajalle :D !!
 
Sharlin: eipä täällä vaan tullut nukuttua tunnin pidempään, kun oli 1,5 v veljentyttö yötä hoidossa, ja herätti tikkana aamusta..
Kyllä häntä pientä viipertäjää hoitaessa tuli mieleen, että hui, miten me kahdesta selvitään :) Ollaan niin jo totuttu tähän aikuisten ja koiran muodostamaan arkeen, että tulee varmaan melkoinen muutos elämään. No ihanaahan tämä on, mutta tosiaan arki tietty pelottaa kyllä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sharlin:
Hei te Riikassa hoidossa olleet.. miten käytännön järjestelyt yleensä sujuu ja kuinka paljon nopeammin pääsee hoitoon, entä hinta?
T. malttamaton hoidon aloituksen odottelija
Moi!

Me käytiin huhtikuun lopussa 2008 Riikassa, kesäkuussa oltais jo päästy hoitoon, mutta ei aloitettu heti, vaan vietettiin ensin kesälomaa, eli syyskuun alussa päästiin heti siirtoon. Eli tosi nopeasti pääsi tositoimiin.

Me lennettiin Tampereelta Ryanairilla, joten sekään ei tullut maksamaan paljon. Mutta kyllähän se hinta lääkkeineen ja matkoineen kaikkineen nousi varmaan sinne n. 6500,-. En ole tarkkaan laskenut, kun meille onneksi syntyi tuo vauveli jo heti ensimmäisestä yrityksestä.

Käytännön jutut hoidimme sähköpostilla tai Tampereen Avan hoitajan kautta. Se oli hyvä juttu, koska pystyi aina vielä suomeksi varmistamaan asiat. Ultrissa kävimme omalla paikkakunnalla yksityisellä ja ilmoitimme sitten tiedot Tampereelle, josta hoitaja monesti jo samalla ilmoitti miten edetään.

Riikassa palvelu ja lääkäri olivat sujuvia ja mukavia. Hoidon maksoimme laskulla (sovimme tästä etukäteen), joten paikan päällä ei tarvinnut rahaa näyttää ollenkaan.

Olimme samaan aikaan kyllä jonossa parille klinikalle täällä Suomessakin, mutta kun sitten meillä alkoi raskaus niin nopeasti, niin pääsivätpä jotkut toiset sitten täällä Suomessa hiukan nopeammin hoitoon, kun me poistuimme jonosta.

Eli voin lämpimästi suositella Riikaa. Voimia sinulle hoitojen aloittamiseen!

Piri
 
Dream, minäkin ajattelin, että hommaisin tuon kirjan, mutta eihän sitä ihan vielä tarvitse, kun ei vauvakaan ole syntynyt. Mutta voisi olla isoksi avuksi asian kertomisessa. Ja hyvää lomaa sinulle, ihana olisi päästä lämpöiseen! :wave:

Rudy, hurjalle kuulostaa nuo sinun vauveleiden potkut, kun vauvoja on tosiaan kaksi. Mutta kyllä niitä on ihana "kuunnella", kun tietää, että silloin kaikki on aika varmasti hyvin.

Sharlin, meillä ei olla kerrottu kuin parille kaverille, jotka ei varmana kerro eteenpäin. Luulen ainakin tässä vaiheessa, että muille ei kerrotakaan. Eihän asialla ole oikeastaan mitään väliä. Kerrotaan lapselle sitten aikanaan ja saa itse kertoa sitten kenelle haluaa.

Vilhelmiinalla taitaa olla tänään se np-ultra. Käyhän kertomassa kuulumisia ja peukut täällä pystyssä, että kaikki menee hyvin! :wave: Niin minuakin välillä pelottaa, että miten arki lähtee sujumaan, kun kahdestaan mekin oltu pitkä aika lemmikeiden kanssa. Mutta suurimman osan ajasta kuitenkin luotan, että kaikki menee hyvin ja omalla painollaan. Ennen raskaaksi tuloa aina mietin, miten missäkin tilanteessa tekisi vauvan kanssa, missä kävisi jne, mutta silti se pelko jostain välillä tulee. Mutta sekin varmaan kuuluu tähän odotukseen. Eihän tätä kuitenkaan vaihtaisi mihinkään muuhun ja ainahan kaikki uudet asiat pelottaa vähän etukäteen.

Minni, milloin ajattelit testata?

Piri, kiva kuulla sinunkin kuulumisia.

Terkkuja myös muille! :heart:

Nennuliini
 
Hei

Pikaisesti tulin kertomaan, että luovuttajamme joutui keskeyttämään hoitoprosessinsa, joten viikolle 46 suunniteltu hoito peruttiin.

Nyt etsitään uutta luovuttajaa, mutta kovasti pyörii päässä jo ajatus alkioadoptiosta.. Katsellaan mitä elämä tuo tullessaan. Palailen paremmalla ajalla.

Tsemppiä piinailijoille!
 
Alisalle pahoittelut hoidon peruutuksesta.

Mulla kävi myös mielessä jos tässä nyt onnistuu, että hankkisi tuon kirjan, mutta se tilanne on vielä niiiiiiiiiin kaukana.

ON: pp4-päivä puolessa välissä =)

En oikein tiedä milloinka alkais testaileen, luin eilen tätä ketjua ja tsekkailin että Vilhelmiina aloitteli pp8:ssa...ja silloin oli sitä viivanpaikkaa...no katotaan nyt.
 
Tsemppiä Dreamille ja Minnille piinailuun.

Aliisalle pahoittelut hoidon peruutuksesta. Toivotaan, että löytyy nopeasti uusi luovuttaja.

ON: Reseptit tuli postissa ja tällä viikolla aloitan sumuttelemaan Synarelaa. Sitten kun menkat alkaa, sovitaan Zumenonin aloituspäivä ja ensimmäinen ultraus. Ei meinaa ymmärtää, että nyt tässä mennään kovaa vauhtia eteenpäin. :) Täytyy vaan toivoa, että luovuttajallakin menee kaikki hyvin.

Plussanneet: vaatiko monta siirtoa vai onko moni onnistunut jo ekalla kerralla?

Mukavaa viikkoa kaikille!
 

Yhteistyössä