Maailman viimeinen vuokrakämpässä asuva

  • Viestiketjun aloittaja Köyhä kuin kirkonrotta
  • Ensimmäinen viesti
Köyhä kuin kirkonrotta
Näin joulunalla masentaa, kun kaikki tutut asuvat jo omakotitaloissa tai vähintään omissa rivareissaan. Me vain sitä iänikuista vuokraa maksetaan. Viimeinenkin tuttava, joka asui vuokralla on nyt ostanut asunnon. Siinäkin perheessä nyt vain mies töissä ja vaimo kotona. Millä rahalla kaikki niitä asuntoja ostelee?

Kaikilla ei ole vanhemmat elossa että takaajaa saisi. :/ Eikä enää pankit anna 100% lainoja. Olis pitänyt pari vuotta sitten ostaa joku niistä kuppasista mökeistä mitä sillä lainalla olis saanut. Säästääkin on vaikeaa kun vuokra on aika iso. Valitusta valitusta.... Vakituista työpaikkaa mulla ei ole. Miehellä on mutta on tällähetkellä opintovapaalla muutaman kuukauden, joten nyt ei edes kannata mennä lainoja kyselemään. Tulot nyt n. 4400 brutto. Miehen töissä ollessa reilut 6500.

Miten pääsisimme tästä kierteestä? Ihaninta olisi, jos pystyttäisiin pysymään tuolla alueella, jossa lapset nyt päiväkodissa ja koulussa.

Miehellä on jo sen verran ikää, että ei hirveän pitkällä laina-ajalla lainaa enää edes saa.

 
Teillähän on aika hyvät tulot. Tuosta varmaan voisi säästää edes jotain? Jotenkin?

Mutta siis tunnen kyllä useampia lapsiperheitä, jotka asuu vuokralla ja edelleen haaveilee omasta. Ette oo ainoita.
 
say
Mikä vika vuokralla asumisessa on? Mekin asutaan vuokralla ja ei meillä olisi kuuna päivänä varaa ostaa tältä alueelta kämppää 5 henkiselle perheelle. Monissa muissa maissa kuten Hollannissa valtaosa asuu vuokralla- Suomessa tuo omistusasunnon omistaminen on tehty niin ihmeellisen tärkeäksi.
 
ap
No niinpä! En minäkään vielä muutama vuosi sitten edes tajunnut haikailla omaa asuntoa, koska halusikin säilyttää tietynlaisen vapauden vaihtaa vaikka maisemaa. Nyt tässä nykyisessä työpaikassa ja muutenkin tuttavapiirissä vain kaikki pitävät niin itsestäänselvänä omistusasumista, että pitää oikein kahvipöydässä perustella, miksi emme vielä ole asuntoa ostaneet.

Ja lasten kasvaessa on tullut muutaman kerran mieleen, kuinka tässä ajassa olisi voinut jo omalla asunnolla kerätä mukavasti pääomaa tuleville polville. Tämä näyttää tämä kurjuus periytyvän aika tehokkaasti.
 
no kyllähän noilla tuloilla asuntolainaa maksaa :p lyhennystä voi nostaakin sitten kun meet ite töihin. Ei tartte olla aina uutta ja kallista taloa :)

*muoks vielä* eikä sitä lainaa tarvitse maksaa tyyliin 10 vuodessa takaisin. Pitkä laina-aika vaan. Sehän on pankille tuottoisaa.
 
Mikä köyhä se vuokraa maksaa? Vuokraa maksetaan aina, sitten joskus vuosien päästä ei riitä pelkkä yhtiövastikkeen makselu. Ja toisekseen useimmiten vuokra on korkeempi kun lainan lyhennys :D

Eli tässähän tuntee itsensä varakkaaksi.
Joskin rikas olis sitten kun on rahaa käteisenä tunkee jollekin semmonen 200.000e, ei se lainanmäärä kerro todellista varakkuutta :whistle: :saint:
 
ap
Juu... niinhän ne aina sanoo, että tuolla vuokralla makselis jo omaa kummasti. Kun etuovesta surffaa, on tarjolla 50-neliöisiä kämppiä, kun nyt on yli 80-neliöinen asunto. Ei huvittais elintilaa pienentää ihan vain sen takia että sais OMAN. :snotty:
 
ap
Haaveilen ihan vain n. 100-120-neliöisestä rivitalo- tai paritaloasunnosta tai omakotitalosta. Enkä pääkaupunkiseudulla laisinkaan asustele. Noin 150 000 euron lainasta olisi kyse. En tiedä, kehdataanko mennä edes kysymään lainaa vai nauravatko pihalle.
 

Yhteistyössä