Maaliskuu´05

Siis onkos täällä muita viime vuoden maaliskuussa syntyneitten äitejä =) ?Varmastikin on,niin tahtoisin kuulla mitäs teille kuuluu,uudet taidot jne..?Meillä tyttö syntyi maaliskuun lopulla 12 päivää lasketun ajan yli ja on siitä asti ollut ikäistään kookkaampi(??)..Käytiin juuri eilen neuvolassa,88.5cm ja 12.9kg =) .
Sanoja on alkanut tulemaan ihan viimisen kuukauden aikana paljon,ymmärrettäviä ehkä .n30kpl. Pottailu meillä ei suju ollenkaan,istutaan kyllä siinä jonkin aikaa mutta pissoja ei sinne vahingossakaan tule :( ..kaikki kai ajallaan. Alkoi syömään vasta hiljakkoin itse.On ollut vauvasta asti TODELLA vilkas ettei ole ehtunyt edes ruokailuun keskittymään.On siis todellinen vilivilperi joka ehtii aivan joka paikkaan mutta senpä takia juuri niin ihana kun vaan oma lapsi voi olla :heart: .
Olisi tosiaan kiva kuulla mitä teille muille..Ja vinkiksi että me käytiin syntymässä Porissa,jos vaikka vahingossa olisi tuttuja :) ..
 

MOI!

Meidän tyttö syntyi -05 maaliskuussa eli kyllä täältä joku löytyy.

Viime viikolla käytiin neuvolassa ja pituutta tytsillä oli 82 cm ja painoa 11,7 kg. Nollakäyrillä mentiin. Piikki tuli reiteen ja nyt vaan sitten toivotaan, että ei tulisi mitään jälkikuumeilua. Muista piikeistä ei ole koskaan mitään tullut, mutta tästä ovat varoitelleet, että saattaa kuume nousta.

Tyttö on nyt jo hoidossa, äippä palasi työmaailmaan parisen kuukautta sitten ja hoito on tehnyt valtavan hyvää lapselle. Ennen hän oli aika paljon minussa kiinni, mutta nyt viihtyy välillä jo yksinkin.

Yleisesti aika iloinen lapsi, mitä nyt välillä niitä kiukkukohtauksia löytyy. Mutta sehän kuuluu vaan elämään. Päivääkään en vaihtaisi pois... =)

Nyt tulee jo muutamia sanoja ja koko ajan se sanavarasto kasvaa. Mutta aika vähän meillä kuitenkin vielä puhutaan. Hauvoja tuntuu olevan kaikki... Mutta en ota vielä mitään paniikkia, vaikka toisten samanikäiset ehkä puhuvatkin enemmän, jokainen kun kehittyy ajallaan.

Hyvää jatkoa!
 
Meiltäkin löytyy maaliskuun lopulla syntynyt tyttö. Kiipeilee kovin ja touhua riittää. Sanoja meillä tulee vain pari. Ymmärtää kyllä puhetta.

Pottailu meillä ei silleen suju että sinne saalista saatais mutta kun on vain pikkareilla ja kysyy onko pissahätä ni menee vessan ovelle ja sit istuu potalle mut nousee sit samantien ylös. N

Neuvola aika meillä on vasta huomenna et sitten paremmin niistä.

Niin ja me myös käytiin syntymässä Satks:ssä:)
 
Kiva että joitakin löytyy sentään :) ..
Meillä ei tyttö vielä ole hoidossa mutta sen aika kai tulee tässä marraskuussa,ensiksi mummulla pari kuukautta kun saatiin vasta tammikuussa mieleiselle hoitajalle hoitoon.Haikeeta mutta ei töihin paluuta voi lopuuttomiin venyttää :ashamed: vaikka haluaisikin.
Edelliselle että ollaan sitten varmaan oltu laitoksella samaan aikaan :) ..mikäs päivä teillä synnyttiin?Meillä 25pv..Sieltä jäin silloin muutamaa ihmistä NIIIN kaipaamaan ja hermitti kovin kun ei kaikessa häslingissä huomattu tietoja vaihdella :( ..
Miten teillä muilla yöt on kaikenkaikkiaan mennyt?Meillä oli yli vuosi sellasta rumbaa että en ees vihamiehellekään soisi samanmoista :ashamed: ..kaikki koitettiin mutta mikään ei tehonnut vaan aika teki tehtävänsä,alkoi paremmin nukkumaan siinä 1,3v tienoilla.Vaan ei vieläkään ihan kokanaisia öitä vaan vähän paremmin..
 

Yöt menee meillä vaihtelevasti. Nukahtaa nätisti yksin omaan sänkyynsä ilman mitään rituaaleja. Öisin heräilee 3 - 4 kertaa, nukahtaa kyllä sitten aika heti uudestaan kun saa tutin takaisin suuhun. Pikku hiljaa pitäisi kai siitä tutistakin alkaa luopumaan, mutta ei kai tässä ihan vielä nyt niin kiire ole.

Pottailu sujuu meillä ihan hyvin. Usein pissa saadaan pottaan tulemaan ja hoidossa kuulemma tulee se kakkakin aika usein pottaan. Kotona ei niinkään vai onko äiti vaan liian laiska... =)

Puhetta ymmärtää jo tosi paljon ja nyt on innostunut pukemaan itseään. Sukkia on kiva laittaa jalkaan ja varsinkin ottaa niitä pois ja kengät on ihan ykkönen! Housuja ja paitaakin yrittää kovin pukea, mutta sitten menee herne nenään, kun ei siinä ihan vielä onnistu.
 
Meillä neiti on itse luopunut tutista 7kk ikäsenä mutta pullo olikin sitten toinen juttu.Likka oli vuoden ikäinen kun yöt meni aivan mahdottomiksi ja neuvolatäti kehotti luopumaan pullosta että se on ´varma´syy miksi yöt on yhtä huutoa ja kiukuttelua..just,no ei tehonnut ainakaan meillä kun vihdoin viikon räyhäämisen jälkeen saatiin pullosta vieroitettua pois.Eli ei teilläkään välttämättä yöt sen ihmeellisempiä olisi vaikka tutti pois oliskin.Meillä on nyt ´minä itte´kausi..missään ei saisi auttaa mutta hermot menetetään hyvin nopeasti ja kiukutellaan äidille tyyliin ´mikset auttanut´ :kieh: ..
Meillä kengät,laatikot ja kaikki mikä käteen sopii saa kovaa kyytiä.Miettinytkin että onko kaikki tämän ikäiset näin pirun vilkkaita :whistle: ..mutta kai se on terveen merkki että energiaa piisaa kun muuten vaan on kiltti..
 
mun tytöl oli laskettuaika 25pv ja syntyi 27pv:).

Meillä on nukuttu yöt melko alust asti hyvin. Tuttiakin meillä käytetään silloin tällöin ei edes joka päivä. maitopulloon nukahtaa iltaisin ja päikkäreille.

Me ei olla vie hoitoon menossa kun mulla ei ole töitä oottaas.

Missäspäin satakuntaa Hemuli asutte?
 
No me asutaan Kiukaisten kunnassa...missäs päin itse?Onko sulla ennestään lapsia?Mulla on tyttö 7v... jotenkin kun osais yhdistää että muistetaanko toisiamme =) .Mä kun jouduin olemaan sairaalassa 3 päivää lääkäripulan takia(ei ehtinyt kotiuttaa kaikkia) eli lähin vasta 28pv pois.
 
:) Taisitte olla samassa huoneessa silloin kun siirryttiin synnäriltä osastolle. Jouduitte jäämään sit yheks yöks ku lääkäri joutu päivystykseen pääsitte sit perhehuoneeseen miehesi kanssa

On mulla poika kohta 15v
 
Meillä puoltoistavuotis neuvolassa tyttö oli 12.9kg ja 88,5cm.Aikasta pitkä tyttö on,syntymästään asti ollu..isäänsä kai tullut kun on melkein 190cm :whistle: .. Tehän asuitte porissa jollen väärin muista?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.09.2006 klo 22:07 hemuli kirjoitti:
Meillä puoltoistavuotis neuvolassa tyttö oli 12.9kg ja 88,5cm.Aikasta pitkä tyttö on,syntymästään asti ollu..isäänsä kai tullut kun on melkein 190cm :whistle: .. Tehän asuitte porissa jollen väärin muista?

Juu asutaan porissa. Ja tyttö oli 1v2kk neuvolassa 77cm ja 10kg 470 painava silloin. Meil mennään tasasesti käyriä pitkin. Huomenna aamusti on puoltoistavuotis neuvolalääkäri jni voin kertoo mittoi paremmin.

Mun tyttö oli siis syntyessäs 49cm ja 3360kg. En muista enään teidän mittoja vaikka silloin kyllä kuulin:)
 
Meillä syntymämitat oli 54cm ja 4190g =) ...
Ei sulla viel kolmatta haaveissa ole ;) ?Meille saa nää kaksi riittää nyt vähäksi aikaa,on tää nuorimmainen meinaan ollut sen verran vaativa tapaus että huh :whistle: .Oikea vauhtimimmi kertakaikkiaan...oonki epäilly että on vauva-ajan adhd :LOL: mutta ei kai nyt sentään,on vaan vilkas.Kerroppa vaan sitten teiän mitat huomenna..muistan kuinka silloin katottiin että miten voi olla niin paljon kokeroa saman ikäisillä vauvoilla =)
 
Me täällä vilkutellaan maaliskuun lopulla syntyneen pojan kanssa :wave: Neuvolassa käydään vasta ensi viikolla, joten sitten tiedetään enemmän noista kriittisistä mitoista (ei varmasti päästä paljoa yli 80cm).

Vilkas kaveri tää pikkumies on, sanoja tulee noin 40 ja kaikki pitää toistaa mitä kuulee. Ja puheenymmärrys on aika laaja. Hieman tapailee laulun sanoja, niitä tutuimpia mitä on vauvasta asti laulettu. Poika osaa jonkun verran myös yhdistää asioita, esim. osaa näyttää tienhaaran mistä mennään mummolaan (osoittaa ja sanoo mummo).

Ukkeli tykkää kovasti kävelemisestä, esim. leikkiksellä ei viihdytä niinkään kuin kävelemässä. Ja autoilla ajetaan kovasti päristäen. Joka paikkaan kiipeäminen on pop ja moneen otteeseen on erinäisistä paikoista pudottukin. Omaa tahtoa on enemmän kuin riittävästi ja hermo menee heti jos ei jotain osaa. Tänään suuttui siitä kun ei saanut laitettua kenkiä kunnolla jalkoihinsa...

Pottailu ei suju alkuunsakaan, tosin siitä voi syyttää äitiäkin yrityksen puutteesta. Syöminen sujuu jo asteikolla 4 - 10 ehkä seiskan tasolla, osa ajasta kuluu kaikkeen ylimääräiseen sottaamiseen. Tutista ei olla vielä luovuttu, tosin sitä käytetään vain yöunilla.

Hoidossa pph:lla poika on ollut jo puoli vuotta, tää äiti joutu palaamaan töihin kun poika täytti 1-v . Vaikka itseäni kovasti harmitti töihin paluu niin sitä harmia hieman lievensi se, että poika on viihtynyt hyvin hoidossa. Hän on hieman ujo ja tarkkaileva mutta selvästi mielellään seuraa toisten lasten tekemisiä.

Että tällasia meidän elämään kuuluu tällä hetkellä. :heart:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.09.2006 klo 22:27 hemuli kirjoitti:
Meillä syntymämitat oli 54cm ja 4190g =) ...
Ei sulla viel kolmatta haaveissa ole ;) ?Meille saa nää kaksi riittää nyt vähäksi aikaa,on tää nuorimmainen meinaan ollut sen verran vaativa tapaus että huh :whistle: .Oikea vauhtimimmi kertakaikkiaan...oonki epäilly että on vauva-ajan adhd :LOL: mutta ei kai nyt sentään,on vaan vilkas.Kerroppa vaan sitten teiän mitat huomenna..muistan kuinka silloin katottiin että miten voi olla niin paljon kokeroa saman ikäisillä vauvoilla =)
Ei ole kolmatta haaveissa kun ei ole sitä miestäkään ja tää tyttökin ihan ns yllätyksenä tuli ja ilonen yllätys olikin. Ja ny tosiaan en ees vessaan pääse yksin ni mulle kyl riittää nää kaks. Ja tosiaan Mun vanhempi poika on adhd sairastava poika ni tiedän kyllä vieläkin mitä tarkottaa olla ylivilkkaan lapsen kanssa tekemisis:)
 
kolmenäiti
Meillä löytyy kanssa maaliskuun lopulla syntynyt poika!
Sanoja ei juurikaan tuu ja potalla ei olla edes käyty vielä :ashamed:
Vilkas poika on ja energiaa riittää. Uusin harrastus on kiivetä joka paikkaan mm. telkkarin päälle. Mitoista ei oo vielä tietoa,mutta iso poika on!
Yöt nukkuu puolet omassa ja toisen puolen yöstä äitin vieressä.
Tutti ei ole koskaan maistunut,tissi kylläkin 1,4 vuotta,nyt kuukauden pari vasta ilman.
Poika syö hyvin itse,auttaa ei edes saa jos ei halua sotaa pystyyn!
Ihana jokseenkiin vaativa temperamenttinen tapaus tämä meidän sälli =)
 
Ni tänään oltiin sit neuvolassa ja mitat oli 11490kg ja 82.2cm. Kasvaa tasasesti käyrää pitkin. Eipä ollu ihmeempi tuo lääkäri neuvola kuunteli vähän keuhkoja ja kysyi et on kysyttävää ja siinäpä se sit olikin. No meil kun on just korvatulehdukseen syöty lääkekuuri toinen mutta kun on nuhaisuutta kokoajan ja hengittää nukkuessa raskaasti sanoi et jos vielä tulee korvatulehduksia ni saa lähetteen korvapolilla tsekkaamaan kitarisat kun se núhaisuus voi johtua just et on kitarisa iso. Ni sanoi sit myös et voi ol jotain allergia astmaakin ota siit sit selvää kun tutkita ei kuitenkaan kummemmin.
 
aika potra poika
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.09.2006 klo 20:27 äiti05 kirjoitti:
Ni tänään oltiin sit neuvolassa ja mitat oli 11490kg ja 82.2cm. Kasvaa tasasesti käyrää pitkin. Eipä ollu ihmeempi tuo lääkäri neuvola kuunteli vähän keuhkoja ja kysyi et on kysyttävää ja siinäpä se sit olikin. No meil kun on just korvatulehdukseen syöty lääkekuuri toinen mutta kun on nuhaisuutta kokoajan ja hengittää nukkuessa raskaasti sanoi et jos vielä tulee korvatulehduksia ni saa lähetteen korvapolilla tsekkaamaan kitarisat kun se núhaisuus voi johtua just et on kitarisa iso. Ni sanoi sit myös et voi ol jotain allergia astmaakin ota siit sit selvää kun tutkita ei kuitenkaan kummemmin.
:LOL: :LOL: :LOL:
 

Yhteistyössä