Maaliskuun mussukat *meidän kuu*!!!!

Maaliskuinen
Hei! Täällä kotiuduttiin eilen vauvan kanssa. Suunniteltu sektio oli tiistaina. Maito kun on vihdoin noussut,synneistä piti antaa lisämaitoa kun vauvan paino tippui liikaa. Nyt vaan nautitaan vauvasta,parannella leikkaushaavaa ja koitetaan saada imetys vauhtiin Tsemppiä kaikille,joilla vauvan haku vielä edessä!
 
Onnea kaikille vauvautuneille! :heart:

Ja lopputsemppaukset vielä odottaville! :hug: On ne loppuviikot aina vaan pitkät.

Tytön paino nousee vihdoin kunnolla. Huomenna on kontrolli. Mutta kotipunnituksissa alkaa olla syntymäpaino pian saavutettu. Pari kertaa päivässä lisämaitoa tuntuu tepsivän. Eikä sitä mene kuin 20-40ml (x2) rintamaidon lisäksi. Huh! :) Tuolla se nyt vetelee neljäntunnin maratoni unia. Pitänee kohta herätellä syömään. Oletteko vielä herättäneet vauvaa 4h välein syömään? Koska meillä tyttö tuntuisi nukkuvan yölä pidempäänkin. ... mutta varmaan vielä pitää herätellä kun tytön painonnousu oli niin pientä aluksi. Pitää huomenna jutella neuvolassa siitä.

Mulla antibioottikuuri loppui eilen. Hyvä että ne tehosi ettei kaavintaa tarvinnut, ja toivottavasti ei tule uudelleen tulehduksen oireita, jottei joudu kaavintaan - kuulostaa kamalalta toimenpiteeltä.

Nyt suunnittelen toisen pojan 5-vuotissyntymäpäiviä. Lauantaina pidetään kaverisynttärit ja sunnuntaina sukulaisille. Tarjottavat yritän pitää mahdollisimman yksinkertaisina koska en halua hirveää stressiä niistä.. Yleensä olen tehnyt suurimman osan itse mutta nyt taidan tehdä täytekakun (tilasin valmiin Salama-auton kuvan kakun päälle) ja loput tarjottavat taitaa tulla suoraan kaupan hyllyltä. Olikohan lidlissä vielä niitä pikkupitsoja?

Mutta nyt nopsaan ruuanlaittoon ja sitten tyttöä herättelemään.

Mariia ja tyttönen 2viikkoa ja 4päivää
 
efi
Onnea taas uusista vauvoista!

Täälläkin selvää edistystä havaittavissa. Lauantaista lähtien on irtoillut pieniä määriä limatulppaa. Lauantai illalla oli jo ihan lupaavan oloisia supistuksia 3 min välein, mutta menin nukkumaan eikä supistukset ainakaan unia häirinnyt. Sunnuntainakin illalla supisteli, mutta ei ehkä ihan yhtä tehokkaasti kun lauantaina. Tosin viime yönä heräsin kesken kaiken siihen, että oli juuri voimakkaampi supistus menossa. Mielenkiinnolla siis odottelen iltaa myös tänään. Toivottavasti nuo supistelut nyt sais jotain kypsymistä aikaseksi.

Mies kerkes eilen sairasta mahataudin ja nyt toivotaan, ettei se olis ollut mitään tarttuvaa laatua. Se tästä vielä puuttuis. Mä kun oon niin toivonut, että oltais kaikki terveitä kun synnytys lähestyy ja niin vaan tuntuu, että jatkuvasti joku sairastaa. Tänään kyllä sanoin miehelle, että ihan sama ollaanko kipeenä vai ei. Vauva tulee ulos kuitenki ja hengissä siitä selvitään.

efi 40+4
 
  • Tykkää
Reactions: Piip-
No huih, Maaliskuu2015, kylläpä pitikin loppumetreillä vielä tulla moinen vaiva! Jokohan olet nyytin saanut sinäkin käsiisi, innolla odotellen kuulumisiasi! :)

Mukava kuulla Mariia että antibiootit tehoaa, kaavinta ei toden teolla kuulosta mukavalta toimenpiteeltä ja että pikkuisen paino on lähtenyt nousuun :) Kaikkea sitä voikin sattua, vaikka sitten vasta synnytyksen jälkeenkin. Onneksi lääkkeet tehonneet sinulla :)

Ja onnittelut vappuvaaville sekä maaliskuiselle! :flower:

Täällä voidaan edelleen seesteisen hyvin, ei ole kaatumisesta ollut mitään jälkipuintia onneksi. Päivittäin olot ehkä hieman tukalammat, lähinnä tuntuu että vauva alkaa olla kovin alhaalla jo, kun ajoittain paineen tunnetta tuntuu alaalla ja pissat tuntuu tulevan housuun melkeen joka kerta kun seisomaan nousee :D Mutta supistuksia ei ole ollut, päivittäin hentoa menkkamaista kipua alavatsassa tuntuu mutta ei ne nyt aivan kunnon supistuksista mene.. Koko ajan odottelen että tapahtuisi JOTAIN, joka kertoisi edes lähenevästä synnytyksestä, mutta eipä vielä kummempia...Ei nyt taida sitä limatulppaakaan edes hiljalleen irroitella, kun ei ole niiin runsasti/limaista valkovuoto ollut mitä esim. viimeviikolla. Ja toisinaan tuntuu että odottelen jo niin innolla merkkejä synnytyksen alkamisesta, että liekö kuvittelen jo välillä tuntemuksiani :D

Synnärikassia aloin vihdoin kokoamaan, no huomasin sitten että suurimman osan voi pakkailla ihan ennen lähtöä kun ovat päivittäisessä käytössä vielä.. Vauvan kotiintulovaatteet sain kylläkin pakattua valmiiksi omaan kassiinsa, saa sitten tuore isi hakiessaan tuoda sen kassin.

Odottavan aika on kyllä pitkä, ei voi mitään. Mutta pitää koittaa touhuta, niin päivät suijuisivat joutuisammin ja josko se pikkuinenkin alkaisi olla hiljalleen valmiimpi tulemaan maailmaan. Vielä on päivät soljuneet suht. joutuisasti, mutta päivittäin sitä alkaa olla malttamattomampi :D

Voi ja tämä takatalvi, ÄRG, oli jo niin kevät ja sulat tiet, mutta eheei tännepäin sadellut jo 10 sentin kinokset :( en tykkää!

Piip- 39+0
 
  • Tykkää
Reactions: Maaliskuu2015
Heips!

Onnea efi, aivan tuoreesta perheenjäsenestä! :flower:

Hienoa PIIP ettei kaatumisesta aiheutunut kommellusta kummempaa.

Täällä edelleen yhtenä kappaleena. Supistuksia on päivittäin mutta vielä riittää virtaa tehdä ja touhuta. Aamusta alkaen on tullut vaalean ruskeaa vuotoa joka neuvolan mukaan voisi tarkoittaa että kohdunkaula valmistautuu synnytykseen..itse tietysti mietin onko vauvalla kaikki hyvin kun on ollut vaisu tänään..liikkuu kyllä muttei kovinkaan paljon.

Toivottavasti MARIAn antibiootit tepsii! Vaikka kyllä ne kaavinnatkin on nykyään ihan perustoimenpiteitä joita tehdään jatkuvasti. Tietty jokainen nukutus ja operaatio on oma riskinsä.

Tällaista tähän päivään!

Maaliskuu2015 ja masuvauva 40+1 :heart:
 
Heipä hei =)

Hienoa että saatiin maaliskuun syntyneistä myös FB;n puolelta lista. Kiitos siitä :flower:. Onhan vauvasta syytä olla ylpeä ja julkistaa sen sitten myös täällä ;).

Oho! En tiennytkään että joulukuun vauvojen palstan kirjoittelu oli loppunut kokonaan... sääli homma kyllä. Siihen nähden sitten meillä on vielä suht aktiivista menoa täällä.
Enkä itsekään tarkoittanut että jokapäivä varsinkaan vastasyntyneen kanssa täällä kirjoitellaan mutta että jos alkaa viikon toista välejä olla kirjoittelussa niin se on kurjempi juttu.

Sitä kyllä jo kaipaisi että avattaisiin se "syntyneet"-sivustolle meidän kuun oma keskustelukin. Voisiko joku olla siihen innokas niin päästäisiin sitten keskustelemaan vauvan syntymän jälkeisistä asioista?

MariaR81;
Kysyit onko muut pidentäneet syöttövälejä yli 4 tuntiin.
No, meillehän painotettiin sairaalasta että syöttövälit pitää olla kellon ympäri 3 tunnin välein. Ollaan sitä nyt noudatettu sen ekat reilu 2 viikkoa ja nyt kun hän on jo 3 viikkoinen ja neuvolantäti kävi tänään 3 vkoa + 1 päivän ikäisenä punnitsemassa tasan 4 kg painavaksi niin kuulemma voidaan ihan
hyvin sen 4 tunnin välein antaa öisinkin maito kun painoa on tullut jo riittävästi.

Mutta kuulostaa siltä MariaR81 teidän tilanne että kun vauva on juuri ja juuri syntymäpainon tavoittanut etten lähtisi tuossa vaiheessa venyttämään syöttöväliä... Hyvinkin viikon kahden kuluttua kun on jo kuten meillä on tilanne että on syntymäpainon ylittänyt +300 grammaa niin uskaltaisin teinä alkaa välejä pidentämään. No tämä minun mielipide, voithan kysyä myös neuvolan mielipidettä? Mitä sanoivat?

Meillä myös tyttö vetelee öin ja päivin 4 tunnin unia mielellään. Tuntuikin siksi niin kurjalta ihan sikiunessa olevaa vauvaa alkaa öisin herättelemään sen 3 tunnin välein :(. En tiedä onko arvailua vai oikea havainto että kun hän sai alkaa nukkumaan pidemmästi öisin niin päivätkin rauhottuivat kummasti ja hän alkoi nukkua pidempään myös päivisin. Niin ja meillä annetaan niin paljon kuin jaksan vaan pumpata äidin omaa maitoa ja lisämaitona tuttelia oman sekaan jos oma ei vaan riitä. Vaihtelevaa on riittävyys ollut ja toki miettinyt jo sitäkin kauanko jaksan edes pumpata maitoa jos imetys ei vaan lähde käyntiin ollenkaan :'(. Edelleen vauva viihtyy max. 5 min rinnalla ja sitten on pullomaitoa jo vailla...puuh.

Noista raskauden viimeisistä viikoista
. Ihan sama oli täälläkin että makea alkoi yht'äkkiä maistumaan! Mämmi punaisen maidon kanssa oli superhyvää ja kaikki makea yleensä. Vissiin se tiesi sitä että kohta lähtö synnärille? Kahta viikkoa ennen synnytystä alkoi nuo vinkeet mulla.

Lisäksi lämpimät onnittelut uusista syntyneistä vauvoista :heart:
ja edelleen kovasti tsemppejä niille jotka tuskailee koska pääsee synnärille. Ei enää kauaa mene kenelläkään, jipii!

Daria09 ja tytteli 22 vrk
 
Täällä supistellut yöstä alkaen. Tällä hetkellä väli on 10min mutta välillä oli jo 7 min välein..ei tämä taida tästä laantua...?
Synnäriltä sanottiin ettei kannata tulla ennenku sitten vasta kun ei kipujen kanssa pärjää kotona että heillä ei ole mitään suosituksia minuuteissa, joka olis ollut helpompi mulle tietty. Kuitenkin ajomatkaan menee tunti...
Ihan jännää touhua. Supistusten välissä vointi on hyvä ja ihan kuin ei olis supistanutkaan!:popcorn:
 
  • Tykkää
Reactions: Piip-
Onnea taas kaikille tuoreille äideille ja tsemppiä maaliskuulle, jännää!

Itsekin eilen illalla kuulostelin pari tuntia supistuksia mutta laimenivat pois. Tänään taas jomottaa alavatsaa menkkamaisesti ja aaltoillen. Toivottavasti enteilisi jotain! :)

Kuinkas monta odottavaa täällä vielä on? Taidan olla viimeisten joukossa kun la on niin loppukuusta. Hyvällä (lue: huonolla) tuurilla tämä käynnistetään vasta viikko pääsiäisen jälkeen jos ei hdr itsekseen tulemaan. Huoh, odottavan aika on pitkä..

Hienoa olisi jos ryhmää perustettaisiin syntyneisiin myös. En ole niin aktiivinen kirjoittaja mutta lueskelen kyllä ja vertaistuki on aina paikallaan. Voihan olla että sitä itsekin aktivoituu kirjoittelemaan enemmänkin niin kun nyt loppuraskaudesta on käynyt :)

Aurinkoista päivää! Ainakin täällä etelässä on ihana keväinen keli! Vaikkakin tänään on ollut niin kuuppa jumissa etten ole jaksanut siitä juuri ulkona nauttia.

VanillaLady 39+4
 
VanillaLady jokohan me ollaan viimeset odottajat täällä aktiivisemmin jutustelevista..Rupesin itsekin miettimään että ei täällä montaa odottajaa ole itseni lisäksi. Ja maaliskuu myös, mutta se voi jo olla että hänkin on pian kera sylinyytin :)
Kateellinen kyllä noista supisteluista, alkaa jo epäilyttämään lähteekö mulla tämä synnytys edes käyntiin spontaanisti..Jotenki ei innosta ajatus käynnistyksestä vaikka tärkeinhän on saada nyytti terveenä maailmaan. Ja tiedän kyllä että supistelut tai vedenmeno voi tapahtua milloin vain ilman ennakko varoituksia, alkaa vain odottelu käymään niin pitkäksi että epäilyttää jo :D

Piip- 39+1 :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: Maaliskuu2015
Kateellisuus on täysin turhaa PIIP, nimittäin kärsin 18 h säännöllisistä kipeistä supistuksista ennenkuin yöllä lähdettiin sairaalaan. Siellä todettiin ettei nuo mitään ole edesauttaneet ja että kohtu tarvitsee lepoa kuten tuleva äitikin. Sain siis piikin jolla supistukset lopetettiin ja kipulääkkeen joka veti pään ihan sekaseks :ashamed:
Yleensä pitävät osastolla mutta mä pääsin kotiin nukkumaan.
Klo 3:15 ne alkoivat taas ja nyt sitten kärsin niistä kivuliaista supistuksista jotka ei mitään vielä tee kohdunsuulla.
Summa summarum 18 tunnin jälkeen 1cm auki :p ja matka jatkuu.....
 
Juu ei ne supistukset välttämättä vielä mitään sano, itsekin ennakoivista saanut osani jo toista viikkoa. Se voi Piip olla että lähdet suorilta jaloilta synnärille :D

Voi kurjuus Maaliskuu, toivottavasti pääset kohta tositoimiin ja saat nyt kuitenkin levättyä ennen sitä kunnolla. Mäkin kuuntelin eilen supistuksia kahteen asti yöllä, sit sain nukuttua. Taas jatkuu alaselän kipuiluna ja menkkamaisesti aaltoillen vatsalla mutta ei tule enää sellaisia kunnon supistuksia. Mutta näillä mun suppareilla on kyllä varaa vielä pahentuakin reilusti! Niitä kestää oikein hyvin vaikka jatkuisivatkin tällä kaavalla vielä pidempäänkin. Hermoista en sitten tiedäkään :D Yritän nyt ottaa iisisti, eihän sillä mitään merkitystä sinällään montako päivää tässä vielä katsellaan. Vauva tulee kohta jo kuitenkin. On se vaan kuitenkin kumma miten malttamattomaksi sitä tulee loppua kohden ja aika hidastuu :D

Muuta uutta hermojen loppumisen lisäksi tässä loppuraskaudessa on tullut tämä älytön hiilarihimo ja väsymys. Vielä kuukausi sitten touhusin päivät läpeensä mutta nyt ei enää vaan jaksa. Loikoilisin sohvalla syöden vaikka koko päivän jos vaan voisin. Tai voisinhan minä muttei luonne anna periksi :D Onneksi paino ei ole enää noussut, syömisestä huolimatta. Ehkä ne kalorit menee nyt suoraan käyttöön ja uni varastoon tulevaa varten? ;)

VanillaLady 39+5
 
  • Tykkää
Reactions: Piip-
Hei naiset ja onnea kaikki vauvan jo syliin saaneet! Niin sitä vaan toisilla tuntuu plopsahtavan jälkikasvu ihan ajallaan maailmaan. Täällä ollaan kuitenkin edelleen aivan yhtenä kappaleena, laskettu aika oli ja meni eikä ole mitään merkkejä ilmassa että synnytys alkaisi, no, IKINÄ. Alkaa jo vähän hermostuttamaan kun oli kuitenkin asennoitunut henkisesti siihen että tässä vaiheessa olis jo lapsi sylissä, vaikka oon kyllä ollut ihan tietoinen siitä että la on ihan vaan suuntaa antava eikä mitään sen kummempaa. Kotona on tylsää, mies on päivät töissä ja pesänrakennusviettikin on jotenkin päässyt lopahtamaan, ei oikein kiinnosta mikään eikä huvita poistua kotoakaan, tosin huomiseksi varasin taas kampaajan vähän itseäni pakottaenkin, että jos se vaikka vähän piristäis. Tuttu paikka jossa tekevät myös ihania kynsiä, heh, ehti vilahtaa ajatus päässä että laittasin jotkut oikein päheet kevätkynnet samalla mut heti tajusin että niin joo, ensinnäkin ne kaikki kynsimyrkyt ja toisekseen mitkään glitteristrassit ei taida olla ihan paras ja käytännöllisin vaihtoehto kaikkea tulevaa vaipanvaihtoa ja pyllynpesua ajatellen.

Neuvola-aika on siis joka tapauksessa varattuna ens tiistaille, sillon viikkoja 41+3 ja jos ei ole siihen mennessä mitään tapahtunut niin sitte menee äitipolin hommiksi ( ja luultavasti siis käynnistykseen). Että symppaan sua Piip- kyllä todella noiden ajatusten kanssa - toivoisin tietysti että ei tarttis käynnistystä vaan homma starttais spontaanisti, mut eipä sille oikein mitään voikaan jos näin. Pitäähän tuo tuolta ulos jotenkin saada vaikka mua kuinka ärsyttäiskin se että joudun sitte tavallaan miettimään kivunlievitystoiveet ja muut uusiksi kun oon käsittänyt että jos nyt vaikka oksitosiinitippahommiksi menee niin se ei todellakaan ole mikään hirveän lempeä tapa synnyttäjälle eikä varmasti vauvallekaan. Kovasti jännittää kyllä että mikäköhän se nyt sitten on tuo tilanne mulla tuolla pelipaikoilla, kun ei tosiaan oo mitään supistuksiin viittaavaakaan, ei irtoa limatulppaa eikä tihku vettä. En oikeen tiedä mitä muita "merkkejä" tässä sitten tarkkailla pitäskään. Ehkä se on parempi että en tiedäkään niin ei ihan mahdottomaksi mene täällä kotona pyöriminen :)


Ja VanillaLady mulla muuten sama että viimeaikaisesta herkuttelusta huolimatta paino ei oo noussu yhtään mihinkään, meinaa päinvastoin vaan laskea. Mystistä touhua, enpä laittaisi pahitteeksi jos tilanne jatkuisi tällaisena raskauden jälkeenkin, että vaikka söis litran jätskiä päivässä niin ei näy eikä tunnu missään :D

Mut että ei kai tässä muuta kuin tsemppiä vaan meille kaikille jotka vielä masu pystyssä pyöritään! Ei oo enää kauaa, sit kuitenkaan, vaikka aika tuntuukin kuluvan aiiiiiivan liian hitaasti.
 
  • Tykkää
Reactions: Piip-
Voi ei, Maaliskuu2015, ompa ikävä kuulla! Höh, eipä olisi voinut arvata että noinkin voi käydä..Mutta pitää kai se alkaa uskomaan, että mikä vain on mahdollista :D Mutta että noinkin pitkästi supistuksien kanssa kärvistellä ilman tulosta! :( Koitahan keräillä voimia siis vielä! :)

Supistuksista, noh viime yönä pariin otteeseen heräsin kylkeä kääntämään ja havaitsin samalla aikamoista alaselän juilintaa. Rupesinkin nyt miettii, josko ne olis ollu sitten supisteluja? :) Mutta nyt alkaa jo tosiaan epäilyttää haluanko kuitenkaan noita ennakko supisteluja, jotka ei välttis edes tarkoita lähenevää synnytystä. :D Noh en tiedä. Kun on mulla välillä aina alaselkä kipuja ja nyt miettiny oisko ne ollu supistuksia, mutta toisaalta ne on aina niin menkkamaista juilintaa että epäilyttää liekkö vain huono asento saanut juilinnat aikaan. Nytkin kun sohvalla makoili ni alkoi oikein kunnolla juilimaan alaselkää ja jopa nivustaivetta, mutta kun asentoa vaihdoin kivut lieveni ja loppui. Myös sekin että se on semmosta juilintaa, ei mitään aaltoilevaa..Mutta onko ne sitten ne synnytys supistuskivut vasta semmosia kunnon aaltohuippuja että kovaa sattuu ja helpottaa ja sitte taas kovaa käy kipeetä..PLÄÄH! Turhauttaa toisaalta miettiä edes moista, kyllä uskon että tiedän sitten kun synnytys supistus kipuilut alkaa, mutta ei osaa olla ajattelematta oisko tämä kipuilu nyt mitäkin kipuilua! :D :LOL:

Kyllä kai sitä hulluksi ehtii tulla, jos joutuisikin odottomaan yli ajalle ja käynnistykseen! Noh, täytyy toivoa parasta että alkaisi spontaanista syntymään pikkuinen. Mulla jotenkin semmoinen käsitys Eveneve kans tosta käynnistyksestä että ei ole kyllä mikään helpoin tapa aloittaa synnytys....tai nopein tai kivuttomin tms... :confused:

Syömisestä, siis voi hyvänen päivää. Ahdistaa kun musta tuntuu välillä ettei vatsalla ole pohjaa! Siis ruoka maistuu ja maha on täysi, kolme minuuttia niin omnom jotain makeaa hyvää naposteltavaa, sitten jo tekee mieli jotain pientä suolaista ja muutama tunti kun on itsensä appanut niin täyteen kun voi alkaa jo hiljaa nälkä muka kurnimaan mahassa! Vaikka mitään ei siinä muutaman tunnin aikana tekisikään. Hirvitys sentään, eikä osaa kieltää itseään syömästä :D Onneksi sentään aamupäivät menevät ulkoillessa koiran kanssa ja muutenkin touhutessa, mutta illat menevät kyllä täysin sohvalla ja syödessä! :popcorn: Okei, no siis en mää täällä iltoja vain päikseen mussuta syödä, mutta välillä tuntuu kyllä ettei muuta teekään kun syö :D Jospa se elimistö tankkaa vaan pian lähenevää maratoonia varten, eikä kertyisi ylimääräiseksi hötöksi ympärille ;)

Piip- 39+2
 
Piip: Nauti vaan olostasi hyvällä omalla tunnolla ja nautiskele illalla syömingeistä :) kyllä sitä keho viimeisinä päivinä tarvitseekin lisäenergiaa ja saahan siitä hyvän mielenkin :) en usko että loppumetreillä on mitään merkitystä vauvan tai sun hyvinvoinnille että syökö sitä vähän vähemmän tai terveellisemmin :) eli antaa palaa vaan :) :) tsemppiä tuleviin päiviin.

Voi maaliskuu.. Toivottavasti oot jo tositoimissa. On niin väsyttävää tuommoinen pitkän kaavan synnytys. Toivotaan että kun alkaa tapahtumaan ni sitte kans tapahtuu.

Ja voimia, onnea ja jaksuja kaikille muillekkin vielä odottaville. Kyllä täällä varmasti nyyttinsä lunastaneetkin käyvät lukemassa, kuten minä :) mutta aika on kortilla + mun aivot tuntuu olevan täysin narikassa :)

Imetysohjaajalla kävin eilen ja siellä ihan kylmästi päätettiin että lisämaito pois ja imetykselle vaan. Aiemminhan imetin, vauva otti torkut, taas imetin, vauva otti torkut, pumppasin, sit pullo.. Ja taas 2-3h jälkeen sama 1,5 tunnin rumba. Eihän tos mitään järkee ollu. Mut sain niin tiukkoja ohjeita tosta painosta ja sit en enää uskaltanu antaa pelkkää tissiä. Eilen sit vaan imetin muuten mut yöksi annoin pumpatun 80ml. Illan äkisi koko ajan tissillä.. Ja tänään sama juttu. Alotettiin kyllä d-vitskut että saattaapi vatsaa vääntää nekin..

Mut oishan se ihana päästä kokonaan tissille.. On ollut niin kovat paineet että oon ihan stressaantunut ollut kun en enää meinannut herua pumpulle ja ahdistus iski. Pelkään antaa korviketta, meillä jo kaks maitoallergista vauvaa. Mut nyt sain taas vähän uskoa itseeni kun maito on selkeesti noussut nyt paremmin kun vaan imettänyt.

Mä haluisin kans jatkaa uuteen ketjuun.. Vaikka välillä vähän hiljaiseloa onkin. On ihana lukea toisten kokemuksia ja mielipiteitä ja saada myös purkaa omaa mieltä.

Kirjottelen aina puhelimella, sori jos teksti on joskus hassua tai kirotusvirheitä :) en jaksa oikolukea vaan suoraan vaan kirjotan mitä mieleen tulee :)

Oikein munarikasta virpomissunnuntaita teille ihanaiset :)

Höpönenä ja pikku-ukko 16 vrk ja 2500g paino saavutettu <3
 
  • Tykkää
Reactions: Piip-
Ääk, voi onnea matkaan VanillaLady!! :) :)

Jaksuja sinnekin höpönenä tisseilyyn! Kyllä se mahtaa olla oma urakkansa ja ressin ryyninsä tuo imettäminen. Huh, vielä hetken tyytyväisen tietämätön kaikesta tuosta ;D Olisi se varmaan ihan aiheen perustaa se vauva ryhmä, niin saa sinne nyyttiläiset kirjoitella ja itsekin varmaan mielellään luen ja kirjoittelen ja neuvoja kyselen ensikertalaisena sitten kun nyyttini saan, jos ryhmä tehdään :)

Piip- 39+3
 
Onnea onnea kaikille uusille nyyteille ja äideille! :heart:

Tervetuloa itse kukin SYNTYNEET-OTSIKON ALTA MAALISKUUN MUSSUKOIDEN MAALIS- JA HUHTIKUUN 2015 PALSTALLE =).

Loin sivun sinne ja arvelin yhdistää tämän meidän loppukuun sekä huhtikuun että sielläkin pääsisi keskustelu vauva-arjesta jo käyntiin.

Harmikseni en osannut sinne jotakin kivaa vauvakuvaa netistä ladata...yritin kyllä. Eli jos joku osaa sen neuvoa niin voisi tuonne syntyneet osastolle sen vinkata ;):

Minä jo muutaman kuulumisen sinne laitoin ja kyselin muiden kokemuksia joten sinne siis joukolla mukaan :D
 
Isot onnittelut taas vauvan saaneille!! <3 On tämä ihmeellistä aikaa niin loppuodotus kuin ekat viikotkin, tsemppiä vielä odottaville!

Mulla tosiaan vasta 41+4 aamuyö teki ekat kunnon supistukset ja siitä se olikin sitten nopeasti täysi meininki päällä ja sairaalaan pääsystä kolmessa tunnissa oli tyttö maailmassa ;) Ilokaasulla selvisin 6 senttiin ja siihen päälle superhyvä spinaali ja sitten ponnistukseen just kun vaikutus oli loppumassa ja yhden yhtä tikkiäkään ei tullut. Oli rajut ja koko ajan tosi tiheät supistukset jotka kyllä vei ihan finaaliin mutta kaiken kaikkiaan tosi hyvin mennyt synnytys ja ihana kätilö. Aikalailla vastakohta esikoisen pitkään, hankalaan ja heikkoon kuntoon vieneeseen synnytykseen.. Yhden yön jälkeen kotiin ja maitojunalla nousi jo kolmantena päivänä ja vauva koko ajan rinnalla hyvällä imuotteella :)

Oikein mietin että miten voi mennä tällä kertaa kaikki niin hyvin ja toisin kuin ekalla kerralla! Ehkä kun on saatu "pää auki" niin kroppakin jo toisella kerralla tiesi mitä tekee ;) Vauva on ihana ja tyytyväinen.

Mulla jää kirjoittelu tähän maaliskuisiin odottajiin, aika ei riitä vauvapuolen seurailin kahden pienen kanssa. Mutta tässä vaiheessa iso kiitos teille kanssaeläjät vertaistuesta ja tänä ihmeellisen ajan jakamisesta <3 <3 Lueskelen vielä kuulumisia ja kommentoin jos ehdin. Ihanaa kevättä kaikille!!

Vappuvaavi ja vaavi 8 päivää
 

Yhteistyössä