Maaliskuussa syntyneiden vanhempia

Löytyykös palstalta maalikuussa syntyneiden vauvojen vanhempia? Olisi kiva vaihdella kuulumisia ja kysellä neuvoja/vinkkejä tarpeen tullen. :) Meidän poika on meille kauan odotettu esikoinen ja vielä tuntuu epätodelliselta olla äiti. :)
 
Kiva tosiaan saada jutella samanikäisten lapsien äitien kanssa ja vaihtaa kuulumisia. :) Mites teillä ruokailut ja nukkuminen? Meillä poika siirtyi kuukausi sitten kiinteisiin kun ei maito riittänyt eikä paino noussut. Nyt poika syö siis 3 kertaa päivässä kiinteää ja kerralla menee 2 purkkia pilttiä + maidot päälle!!! Lisäksi n. 3 maitoateriaa vuorokaudessa. Mä en ymmärrä miten ihmeessä pieneen ihmiseen uppoaa noin paljon!!?? Välillä tuntuu myös, että unet on jäänyt vähemmälle eli nukkuu joskus vain 10h/vrk :( Päivisin touhuaa kauheasti, kääntyilee, syö omia varpaitaan ja porisee :)
 
Täällä olis kanssa yksi jolla tyttönen syntyi 16.3. Lapsia ennenstään yksi 9-v poitsu.
Meillä myös nyt nukkuminen vähentyny, mutta kyllä silti meillä jo pelkästään yöllä
nukutaan tuo 10h. Yleensä yhdellä heräämisellä selvitään. Nyt kiinteiden alotuksen myötä
nukutaan koko yö:) Päivisin nukutaan 2-4 pikku tirsat. Kiinteitä syödään 2 kerta päivässä
ja kerralla meneepi purkillinen:) Nyt on myös aloitettu aamupuuron syönti:)
 
Täällä ollaan pelkällä tissillä, maisteltu on soseita vasta. Kasvaa hyvin ja maitoa riittää, ei oo sooseilla kiire. Tissi on niin helppo, etten kiirettä pidä.

Nukkuminen on selkeesti huonontunu liikkumisen myötä, päivisin ei malttais nukkua paljo mitään. Tirsoja ottaa mut varsinkin lähipäivinä ei oo nukuttu juurikaan. Yöllä riipastaan unta jotain 10-12 h, syödään kyllä muutamaan otteeseen, mut tissillä onnistuu juurikaan itse heräämättä.

Vatsalleen käännytään ja hiljalleen koetetaan navan ympäri liikuskella eli haroillaan ympäriinsä. Muutenkin vispataan ja heilutaan aivan jatkuvasti. Leluihin tarraa ja suuhun vie. Kuolaaminen on ihan älytöntä, alahammasta esille jo pukkaa. Kovasti nauretaan varsinkin sisaruksille . Ihana pakkaus koko pimu!
 
Meillä myös aloitettu vasta puuron syönti ja hyvin tuntuu maistuvan :) Huomaa, että on makean perään kun kasvikset ei niinkään innosta mutta kun saa hedelmää niin johan maistuu. Meillä myös herätään pääsääntöisesti kerran yössä...milloin syö ja milloin vaan siihen, että tutti on tipahtanut suusta. Nyt ei tunnu pojalle enää maito kunnolla maistua, juo todella vähän nykyään maitoa. Sylkee pulloa pois suusta tai pureskelee vaan tuttiosaa...mistähän lie johtunee?
 
Meillä on kanssa samaa onkelmaa kuin sulla pure love. Maito ei meinaa maistua ja pulloa hyljeksitään
ja tuttiosaa vain purskeltais. Meillä kanssa kuolataan erittäin paljon. Bodyt on aina napaan saakka märkinä.
Hampaita varmaan tekee kun sormet on myös kokoajan suussa pureskeltavana:)
Käntyilykin onnistuu ja nyt myös osataan kääntyy mahalta takas selälleen ja mahalla olles vähän päästään punkemalla eteenpäin:) Minkä ikäiselle on hyppykiikut tarkoitettu?
 
Meille sitten kotiutui pojalle ripuli. Huhu mitä hommaa noiden vaipanvaihtojen kanssa...meinas itsellä oksennus tulla :/ Meillä on pojalle alkanut tulla oma tahto, jos joku ei mene hänen mielensä mukaan niin sitten kiukutellaan ja kunnolla. Kovasti menee kaikki suuhun ja pureskellaan...jokohan noita hampaita olisi tulossa? Niin ja kuolaa ihan älyttömästi! :O Nyt on alettu myös ruuasta nirsoilemaan. Vihannekset ovat OUT ja niitä syödään kitinän kanssa, mutta kun tuleekin vuoroon hedelmän niin AVOT!

Salamanderi - tiedätkö miksi toinen huutaa kurkkusuorana? Olisiko hampaita tulossa vaan onko vaan jonkin asian vastustamista? Esim. väsyttää, muttei joutaisi nukkua...
 
Viimeksi muokattu:
Moi,
Nyt kerkeää vihdoin kirjoittelemaan. Täällä käännytään selältä vatsalleen heti kun vaan lattialle pääsee ja siinä jaksaa olla jo pitkiä aikoja. Kuhan vielä oppisi kääntymään takaisin selälleen, öisin kääntyy masulleen nukkumaan ja jossain välillä alkaa kitisemään kun ei pääse kääntymään takaisin.

Meillä syödään vielä pääsääntöisesti rintamaitoa, vähän soseita ollaan aloiteltu. Pullosta on saanut iltaisin velliä ja vähän aikaa sitten alkoi tappelemaan pulloa vastaan niin kokeilin nokkamukia niin kappas vaan siitä pikkumies on nyt sitten syönyt vellinsä. Kovasti myös kuolailee ja leluja "narskuttaa".

Pojalla myös omaa tahtoa löytyy vähän turhankin paljon, äitiä on hyvä komentaa :).
Nyt on sitten alettu kiukutteleen päiväunille menosta, välillä nukahtaa helposti joskus kuten eilen niin kiukutteli 45min. ennenkuin sammui.
 
Moi!
Täällä myös yksi kirkkonummelainen äiti ilmoittautuu! Mulla on suurperhe ja lapsia peräti kahdeksan, 7 veljestä ja yksi tyttö. Maaliskuu 10. syntyi meille poika 3670 g ja 50 cm rv.38+1, poika sai alkunsa vaikka mulla oli kierukka ja aluksi odotin kaksosia, mutta kierukka abortoi toisen heti alussa.

Meillä poika on oikein aurinkoinen ja helppo tapaus syö hyvin ja nukkuu ainaki 10 tuntia, yhdellä syötöllä. Rintamaitoa sai kolmisen kuukautta, nyt mennään korvikkeella. Viime viikolla sairasti ensimmäisen kerran ja sai kuurin keuhkoputkentulehdukseen. Amorionista iski kamala ripuli, mutta maitohappobakteereilla saatiin se kuriin. Soseita menee, syö jo kaikkea monipuolisesti. Lucas oli 5kk neuvolassa 9100 g ja 71 cm pitkä, että aika iso ja vaatii ison miehen eväät.=)
 
Liljan äippä: Vau, teillähän on mukavan kokoinen pieni mies siellä! :) Meidän herra se on niin pikkuruinen vielä vaikka syö tosi kovasti.
Nyt on 3 yötä mennyt kiukutellessa ja muutenkin ollut kiukuttelija ja päikkäritkin mennyt nyt miten sattuu. Tarkastin suuhun ja alas ikeneen on tullut sellainen pikkuinen reikä, eli taitaa olla hammas tuloillaan. Kylläpä nuo hampaiden tulo voi olla stressaavaa kaikille. :/Meillä on juuri opittu ryömimään taaksepäin...kovasti yrittää punnertaa eteenpäin, mutta aina se vaan taaksepäin tie vie :)
 
puru love meilläpojalla on puskenut jo kaksi hammasta ikenestä ja syöminen oli aluksi niiden kanssa aika showta, kaikki ruoka työnnetiin kielellä ulos, niinkuin ei olisi voinnut syödä lainkaan! Meillä myös peruutetaan ja päästään jo hieman eteenpäin. Koirien korvat ovat vaarassa,niistä kun saa hyvän otteen eteenpäin menolle.:|
 
Viimeksi muokattu:
Meille on nyt kans ilmestynyt 2 hammasta alas. :) Hampaiden tulon myötä on yötki hieman katkonaisia. Nyt herää suunnilleen 2 kertaa yössä kun oltiin päästy jo siihen kertaan, mutta toivottavasti olisi ohimenevää :) muutenkin ollut hieman kiukkuinen lelujen kanssa ja välillä joutuu muutaman lelun laittamaan jäähylle kun niille niin kovasti kiukutellaan :) Meillä olisi ensi viikolla 5kk neuvola ja rokotteita olisi tiedossa :/ Viimeksi nostatti kuumeen niin nyt tietää lääkitä poika sinä iltana. Meillä poika on myös hoksannut konttaus asennon! Kovasti törötettään polvillaan...sais vaan ensin ryömimään opetella :D
 
Meillä ei muut lapset ole olleet moksiskaan kun rokotteita on laitettu, mutta pikku Lucas on aivan maansa myynnyt ja tosissaan loukkaantunut pitkän aikaa. Kuumetta ne eivät ole nostaneet, mutta kiukkua on riittänyt loppupäiväksi. Nyt tehdään hampaitakin täällä olan takaa, viime yö oli yhtä sirkustemppuilua, tutti lensi kaaressa 100 kertaa ja mun piti kopittaa. No sain sentäs nukkua 5 tuntia, kun mies pääsi viemään Samuelin eskariin. Taaksepäin peruutusta täälläkin harrastetaan.=)
 
Moi,
Mitäs maaliskuun lapsille kuuluu? Me käytiin neuvolassa ja hyvin poika kasvaa, painoa on jo vajaa 9kg :). Kovasti pyöritään masulta selälleen ja toisinpäin. Ruoka pojalle maistuu kuten painosta arvaa :D, vähitellen pitäs aloittaa liha.
Öisin meillä vielä herätään kerran tai kaks. Nyt vaan flunssa haittaa nukkumista ku rohisee mut onneks on jo poismenossa.
Mukavaa syksyä! :)
 
Meillä oli 5 viikon jakso jolloin poika oli väsynyt ja yötkin oli ihan kaaosta ja heräsi tunnin välein huutamaan...Nyt neuvolan toimesta ollaan kaikki viljat, lihat ja suurinosa kasviksista jätetty pois ja eletään maidolla ja hedelmillä niin poika on kuin eri lapsi. Nukkuu ja naureskelee ja on muutenkin paljon topakampi. Myös ruuat on alettu pulauttamaan ulos ja poika nieleskelee paljon ruokaa alas eli refluksia epäillään. Tällä viikolla onneksi lääkäriaika jolloin aletaan tutkimaan mikä toisella on.

Meillä ryömitään, ollaan jatkuvasti konttausasennossa ja koitetaan nousta ylös muutenki. Lisäksi oppi taputtamaan käsiään yhteen ja nousee jo itse istumaan ja jolloin pitää toisella kädellä lattiasta tukea. :O
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä