MAALISVAUVAT 2008 *Kesä- ja heinäkuussa -08*

Me ollaan jussina kotona. Kissojen takia koko perhe ei voi lähteä kuin yhdeksi yöksi jonnekin, ja tällä kertaa päätettiin jäädä koko jussiksi kotiin. Olen sillä silmällä myös katsonut eteisen paneeliin p****nruskeaa maalia, joten ehkäpä intoudun maalaamaan sen raikkaan valkoiseksi. Me asutaan rintamamiestalossa, jossa riittää hommia vuoden jokaiselle päivällle, jos niin haluaa.

Kaveri laittoi linkin kauhujuttuihin liittyen rotavirukseen. Oletteko te kaikki rokottaneet lapsenne rotarixilla? Ja missä olette sen tehneet - terveyskeskuksessa vai yksityisellä?

Eliel panttaa taas kakkaa. Viimeisin on sunnuntaiaamulta. Odotellaan tässä ihan rauhassa, kun pojalla ei ole vatsanväänteitäkään. Kerran olen joutunut öljyämään sormeni, jotta poika saisi kakan tulemaan, kun masu näytti olevan niin kovin kipeä. Toivottavasti tähän ei taas jouduta :LOL:

Meillä on yksi 10 vuotta vanha itkuhälytin jota käytetään ulkona. Työkaverit ostivat toisen videokuvallisen, mutta sen käyttö on ollut aika huonoa...Alkuaikoina käytettiin sitä enemmän, kun poika nukkui yläkerrassa ja me oleskeltiin täällä alakerrassa. Nyt poika nukkuu yläkerran makkarissa vain yöunia.

Katjuska ja Eliel 3 kk ja 1,5 vkoa
 
meiltä täältä Keski-Suomesta. Ukkostakin on kai tälle päivälle lupaillut... Kovin on harmaan näköistä, mutta saa se nyt sataa, jospa sitten viikonloppuna jaksais paistaa. Tosin eilen kun vilkasin Päivän Säätä niin kaikista isoin sadepilvi se siinä kartalla möllötti Jyväskylän kohdalla. :/ Ja isoimpia ruuhkia odotetaan tänne Vaajakoskelle, jota kautta mekin siis vasta perjantaina mökille ajellaan... Onneks siellä on kesäkeittiö ja katettu terassi et vaiks vähän sateliskin niin pääsee uloskin istumaan. Meillä on Telmalle Philipsin keltaiset basic itkuhälyttimet, ja ihan hyvin on toimineet, ei oo koskaan haitannu ettei pysty lataamaan vaan tarvii verkkovirran. Mökilläkin on pistokkeet. oonaliinalle vaan vinkiksi kun pohdiskelit noita!

bellona, meillekkin on 3kk kriisi ajautunut, nyt yöt sujuu jo paremmin mutta rinnalle raivotaan esimerkiksi päivittäin... Ja jotenkin on illat menneet tosi itkuiseksi kun aikaisemmin Telma on ollut hillitön hymytyttö, väsyneenäkin... Nyt ollaan kannettu, heijattu vaunuissa, höpötelty, esitelty leluja ja viihdytetty siis ihan 24/7 kun meinaa olla tosi kiukkupussi välillä. Maanantaina neiti oli ekaa kertaa yöhoidossa, laitoin 6 prk tuttelia ja NANia mukaan, enkä huolinut yhtään ettei hyvin menis, ku mummi tosiaan on työkseen sen parikyt vuotta noita hoidellut. Niin siinä vaan kävi ettei Telma huolinut pulloa (3 erilaista oli, myös se tissinmallinen Tommee Tippee-pullo), väkisin oli pitänyt hörpyyttää... En tiiä oisko sit onnistunu jos tissimaitoa olis ollu. Mites muilla tää? Onko eroa? Telma on nimittäin vappuna syönyt tissimaitoa tosi hienosti pullosta. Meinas mennä kyllä juhlat ihan pilalle kun huolin. Mutta nukahti se sitten, ja me mentiin sinne yöks, syötin sit Telman itse yöllä, et kyllä se sitä mun juhlimista sillai rajotti, mut eipä tuo haittaa, kapula oli silti... Liityn teidän huonotäiditmorkkis-klubiin. :LOL:

Tänä aamuna käytiin sit 3kk-neuvolassa, mulle meinas käydä samallalailla ku pikkuvaemolle, kun yösyötöllä yhtäkkiä hogasin että meillähän on neuvola 8.15. Neitiäkin piti vähän väkisin herätellä, kun ei oo tottunu noin aikaisin vielä nousemaan. Mutta siellä kaikki hyvin, omalla käyrällään kasvaa tasaisesti rintamaidolla. Mitat nyt 5195 (4565), 57,8 (54,5) ja 40,0 (38,4), suluissa vajaa 5 viikkoa sitten otetut. Täti kirjoitti korttiin:

'Reipas ja hyvin kasvava tyttö. Jäntevä, kädet löytänyt, silmät suu ja iho siistit. Iho kuiva, rasvaus jatkuu. Rintamaito ruokana, d-vitam. lisä jatkuu, kiinteiden aloitus käyty läpi.'

Eli kun mainitsin että tossa vähän lähempänä 4kk ois tarkoitus aloittaa sosemaistelut niin kuulemma ei mitään estettä. Telma sai myös Rotateqin toisen osan ja ensimmäisen DTaP-IPV-HiB:in eli sen yhdistelmärokotteen. Rotateq oli paljon inhottavampi kuin rokote, kun siinä täytyy maata vauva-asennossa sylissä. Semmosta ei meillä enää harrasteta yhtään. ;) Rokotteen kun pisti niin ihan vaan vähän suuta mutristi, eikä itkenyt yhtään! Äitin reipas tyttö. :heart: Nyt on kyllä nukkunut epätavallisen pitkään sisällä uniaan, oisko tuolla vaikutusta...

Täytyy mennä vähän siivoomaan kotia, aika pommikunnossa vielä maanantaisten tsempaloitten jäljiltä...
t. mama-L & Telma 2 päivää vajaa 3kk!
 
tervetuloa vaan munkin puolesta sulle ja Elielille =) Semmosen vinkin aattelin antaa tohon et jos ei kakka meinaa tulla niin vähän kun laittaa rasvaa kuumemittariin ja hellästi sillä pyöräyttää niin ainakin meillä toimii joka kerta. Sairaalassakin tekivät niin! Ehkä miellyttävämpää ku toi sormilla pyörittely... :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja mama-L:
tervetuloa vaan munkin puolesta sulle ja Elielille =) Semmosen vinkin aattelin antaa tohon et jos ei kakka meinaa tulla niin vähän kun laittaa rasvaa kuumemittariin ja hellästi sillä pyöräyttää niin ainakin meillä toimii joka kerta. Sairaalassakin tekivät niin! Ehkä miellyttävämpää ku toi sormilla pyörittely... :D
Hehheh. Pitäisi varmaan kokeilla piakkoin tuotakin. Ostinkin jo sellaisen joustavapäisen kuumemittarin pikkuiselle.
:LOL:
 
Mama-L ja muutkin tuosta Philipsin basicista tietävät: toimivathan ne kuitenkin ilman pistoketta, siis patterilla? Ainakin se vanhempien yksikkö? Tai pakkohan niiden on toimia, ei kai sitä nyt pistorasian lähettyvillä jatkuvasti tarvitse olla. Meillä kun ei ole mökillä grillikatoksessa/saunalla pistokkeita.. Eikä kyllä mökin terassillakaan, missä poika saattaa päiväunet nukkua, eli lähettimenkin pitäisi toimia ilman johtoja. Ladattavuus olisi siinä mielessä hyvä, ettei jatkuvasti tarvitse pattereita vaihtaa..

Pähkäilevä oonallina taas
 
Kyllä toimii pattereilla, eli patteripaikat on molemmissa päissä, ainakin noissa meidän hälyttimissä mitkä on noi valkokeltaiset, ja noi on vuodelta nakki ja jotain, mut eipä ne oo tainnu paljon muuttua vuosien varrella. :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katjuska73:
Kaveri laittoi linkin kauhujuttuihin liittyen rotavirukseen. Oletteko te kaikki rokottaneet lapsenne rotarixilla? Ja missä olette sen tehneet - terveyskeskuksessa vai yksityisellä?
Me ei rokoteta ollenkaan rotaa vastaan. =)


Ja mulla kävi MYÖS neuvolan kanssa vähän huonosti :LOL: Eilen oli aika klo: 11.00 ja heräsin päiväunilta 11.15..... olin nukahtanut kun nukutin poikaa :D Nolona sit soittelin et koskahan pääsis ja varattiin aika ens viikolle jollekin toiselle terkalle kun tää on lomalla. No eipä se sinänsä mitään haittaa, vitosrokotetta kun ei oteta vielä muutamaan kuukauteen ja mitat mä tiedän kun onhan meillä kotonakin mitta ja vaaka :whistle: :D Mut olisin mä silti halunnu mennä..

Nyt vaihdattamaan autosta renkaat ja vähän shoppailemaan, illalla taas töihin 3 tunniks :) :p

Terv. Oikukas ja poika 3kk ja 1pv :) <3
 
Moips kaikki! :wave:

Mä alan nyt rustaamaan jonkinlaista romaania, kun en oo moneen päivään kunnolla kirjoittanut vaikka lukemassa oonkin käyny, ja muutaman pikakommentin väliin heittäny. Toivottavasti muksut nyt malttaa nukkua ja antavat äiskän surffailla hetken rauhassa! ;)

riksu, me ei itseasiassa olla saatu kiinteistä minkäänlaisia ohjeita... :/ No varmaan lähinnä sen takia, että meillä ei keskosuus vaikuta kiinteisiin(kään) mitenkään, vaan saadaan ihan normi-tahdilla aloitella, ja toisaalta siksi, että kun on toinen lapsi, ni ei ne näytä mitään neuvovan enää. Siis neuvois tietenki jos kysyis, mutta kun on asiat vielä suht. tuoreessa muistissa ni ei me puhuttu viime nlassa kiinteistä mitään. Sen verran vain että itse kerroin meidän maistelleen perunaa. Terkka ei ees kommentoinu mitään siitä että pitäiskö niitä vielä aloittaa tai olla aloittamatta. Vähän tosin taidan just noista lihoista ja viljoista soittaa tässä joku päivä, että mitenkä ne otettiinkaan kuvaan mukaan, niitä kun en meinaa muistaa. 5kk iässä joo, mutta muuta en muista.

Marmeladi, vähä ihanaa, juhannushäät!! :flower: =) Romantiikkaa parhaimmillaan. Voi ihana!! :heart: Onnea jo etukäteen tulevalle rouvalle! =)
Ja kiitos sanoistasi!! :flower:
Ja multa otettiin muuten nyt joku joukkopapa missä seulottiin jotain... oisko ollu tuo sama ku sulla, kohdunkaulan solumuutokset tms... Paikkakunta ja ikäryhmä meillä on eri, mutta joukkopapaan sain silti kutsun minäkin, täällä siis seulottiin tätä ikälajia, kaveri kun oli myös käynyt. Hyvä se kyllä on että ne tommosia järjestää!! =)

muumin Topille onnea kääntymistaidosta! :flower:

Katjuska, lisäsin sinut listalle, tarkistahan että kaikki tiedot meni oikein =)

Vaatekoko Meillä on edelleen koko 62 sopiva, jotkut 56setkin menee vielä! :eek: 68 on ehdottomasti liian suuri, saati että painisi samassa sarjassa Artun kanssa, eli 74-kokoa. Meijän sirpukka! ;) Isoveli oli kyllä aikonaan iso, ei ehkä ihan 74sta tässä vaiheessa vielä mutta 68 varmaan oli jo.
Vaipoissa me siirryttiin nyt seuraavaan kokoon, eli Liberon kokoon 3. Aika reiluja ne vielä on, mutta toisaalta kakkoset tuntui kovin hintsuilta, lähinnä liian mataliksi mielestäni jäivät, ympärysmitta niissä kyllä olisi riittänyt vielä.

Katjuska, täällä meillä päin rota-rokotteen tarjosi kaupunki kaikille tänä vuonna syntyneille, ja otettiin se siis toki. Neuvolareissun yhteydessä terkkari sen antoi, eli terveyskeskuksessa siis.

oonaliina, meillä on perus-Philipsit, ja tehdään koko ajan niin, että vaunuissa oleva lähetin toimii paristoilla, ja vastaanotin on töpselissä. Sit esim. juhannuksena tullaan vaihtamaan homma toisinpäin, kun lapset menee yöunille, eli sisällä talossa, missä lapset nukkuu, on lähetin, joka on töpselissä ja alhaalla rannassa meillä mukana oleva vastaanotin on paristoilla. Lataamattomuus ei ole ollut ongelma missään vaiheessa, ja voihan halutessaan ostaa ladattavia paristoja? Paristot kestää yllättävän kauan, kun vain muistaa sammuttaa lähettimen aina kun ei tarvitse (me ei aina muisteta kun on vaunujen taskussa "piilossa" se aparaatti), ja toisaalta kun pitää lähettimen tosiaan vaikka vaunujen taskussa, niin ettei se ota jokaista pientä ääntä. Talvella on ollut pakko pitää lähetintä vaununkopassa (se ottaa herkästi kylmää eikä sitten toimi) että se pysyy lämpimänä, ja tällöin äänen lähettämiseen riittää kun vauva vähän liikahtaa. Ja se taas syö pattereita kun hälytin on tavallaan toiminnassa vähän väliä, vaikkei vauva siis itkekään ja siten aiheuta ääntä. Sekava selitys, toivottavasti sait selkoa! :ashamed:

Mulle sit määrättiin eilen lääkkeet tähän bluesiin.. Aloittelen pienellä annoksella niin kauan kuin imetän, ja sit nostetaan annostusta kunhan imetys loppuilee.. Tänään otin ekan, tosin otin vain 1/4 tabletin, totutella pikkuhiljaa ettei ainakaan mitään oireita tuu tähän lisäksi kestettäviksi. Toisaalta mieli on hyvä; tietää että tästä alkaa taas elämä maistumaan jahka vähän aikaa kuluu ja lääkkeet alkaa vaikuttaa, mutta toisaalta olo on pettynyt. Taasko?! Enkö minä oikeasti osaa olla enää ikinä iloinen ja onnellinen ilman lääkkeitä?! :eek:

Kävin eilen silmälasikaupoilla; Eyen-liikkeestä silmälasit 125e ja kahdet aurinkolasit omilla voimakkuuksilla hintaan 69e!! =) =) =) Nuo hinnat passasi jo tälle meidänkin perheen kukkarolle! Pari-kolme viikkoa menee toimituksessa, en malttais odottaa! Parasta oli se, että näkö ei ollut huonontunut, eli että näitä entisiäkin laseja pystyn edelleen käyttämään vaikka marjametässä jos innostun lähtemään! =) Siis semmosissa tilanteissa mihin ei uusia laseja raski uhrata.

Ippu :heart: Ansku 4kk 1vko
 
me6
Heissan!

Katjuska ja Eliel tervetuloa joukkoomme!

Meillä oli eilen taas kasvukontrolli ja tasaiseen tahtiin Aada kasvaa. 4,5 kk iässä 5478 g (alimmillaan 1900g) ja 60,5 cm (46,5cm). Pituudessa mennään eksikäyrän yläpuolella ja painossa tasaisesti keskikäyrää, tosin siis keskoskäyrillä :)

Kiinteisiin on tullut maissipuuron tilalle riisi- kaura- ja 4viljanpuuro. Lisäkis syödään kasvis- ja hedelmäsoseateriat ja pari kertaa maissivelliä. Rintaraivareita täälläkin esiintyy mutta vain päiväsaikaan. Käytännössä ei huoli päivisin rintaa kuin just herättyä. Yöunilla syö rintaa 2-3kertaa. Aada menee nukkumaan klo 23, syö ekan kerran 6-8 välillä ja sen jälkeen 1,5 tunnin välein vielä pari kertaa eli imetyskerrat on meillä enää 4-6 kertaa päivässä :(

Ippu kovalle se täälläkin ottaa kun Aada ei suostu syömään päivisin rintaa. Sympatia :hug: toiselta keskosen äidiltä!

Liharuoat pitäisi jo aloittaa mutta päätin siirtää ne meidän Maltan reissun jälkeen. Aikasamanlaisia kasvis- ja hedelmässoseita saa paikanpäältä (itseasiassa paljon luomutuotteita), kun taas lihasoseisiin on lisätty jo mausteita ja suolaa. Kun lihasoseet tulee mukaan, niin Aadan päiväruokarytmiin tulee yksi liha-, kasvis- ja hedelmäsoseateria sekä iltapuuro. Tuntuu kyllä tosi kauheelta kun muita lapsia on tässä vaiheessa vielä täysimettänyt :kieh:

Oonaliina yksi hyvä vaihtoehto on radiopuhelimet. Me ollaan vaihdettu kantomatkan takia itkuhälytin radiopuhelimeen kun möksällä on sen verran huono kuuluvuus. Toimii tosi hyvin ja hintalaatusuhde on täydellinen.

Hauskaa juhannusta kaikille, täällä matkakuume alkaa olla huipussaan... enää 2 yötä lähtöön!

Me6 ja Aada 4,5 kk
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ippu:
Katjuska, lisäsin sinut listalle, tarkistahan että kaikki tiedot meni oikein =)
Kiitos, oikein menivät!

Alkuperäinen kirjoittaja Ippu:
Täällä meillä päin rota-rokotteen tarjosi kaupunki kaikille tänä vuonna syntyneille, ja otettiin se siis toki. Neuvolareissun yhteydessä terkkari sen antoi, eli terveyskeskuksessa siis.

Kiva juttu teille! Täällä sitä kateellisena katsellaan tililtä, miten saisi sinne maanantaiksi rokotetta varten 150 egeä ja risat :)

Alkuperäinen kirjoittaja Ippu:
Mulle sit määrättiin eilen lääkkeet tähän bluesiin.. Aloittelen pienellä annoksella niin kauan kuin imetän, ja sit nostetaan annostusta kunhan imetys loppuilee.. Tänään otin ekan, tosin otin vain 1/4 tabletin, totutella pikkuhiljaa ettei ainakaan mitään oireita tuu tähän lisäksi kestettäviksi. Toisaalta mieli on hyvä; tietää että tästä alkaa taas elämä maistumaan jahka vähän aikaa kuluu ja lääkkeet alkaa vaikuttaa, mutta toisaalta olo on pettynyt. Taasko?! Enkö minä oikeasti osaa olla enää ikinä iloinen ja onnellinen ilman lääkkeitä?!
Tsemppiä ja jaksamisia! Kyllä se siitä - uskon kyllä että sä pian piristyt, vaikutat niin energiseltä ja iloiselta immeiseltä.

Katjuska

 
Me6 kiitokset tuosta radiopuhelinvinkistä. Olin ihan unohtanut, että tuo 11-vee sai sellaiset syntymäpäivälahjaksi. Niissä on myös itkuhälytintoiminto. Vähän sitä testailin ja tuntuu toimivan. Hiukan kyllä epäilyttää, että miten herkkä on, siis kuinka kovat äänet ottaa. Joutuuko toinen täysiä huutamaan, ennen kun lähettää. No, ehdin tänään vielä testaamaan ja haen sitten Imatralta ne Philipsit, jos tuntuu, että tarvitaan.

Ai niin, vähän piti hehkuttaa, että nyt sitten Arttukin jo kääntyy. Ähellys on kova, mutta monet kerrat jo tänään meni! Toivottavasti oppisi pian myös toisinpäin. Siihen kyllä taitaa mennä vielä tovi. Paikallaan saisi kyllä jonkun aikaa, ainakin kesän, vielä pysyä. Meillä tuo vanhempi poika lähti ryömimään 5 kuukautisena ja pystyyn punkesi 7 kk:n ikäsenä ja meno oli sitten myös sen mukaista. Kypärää piti päässä pitää, ettei kalloaan halkassu.

Nyt vähän pakkailemaan!

Oonaliina + Arttu sen viikon vajaa 4 kk
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katjuska73:
Tsemppiä ja jaksamisia! Kyllä se siitä - uskon kyllä että sä pian piristyt, vaikutat niin energiseltä ja iloiselta immeiseltä.
Kiitos! :flower: Semmonen minä ennen olinkin, viime aikoina kaikkea muuta... :ashamed: Mutta kiva jos on jaksanu antaa ees semmosen vaikutelman! =)


oonaliina, onnea Artulle uudesta taidosta! :flower: =)

Meillä myös uusi taidonnäyte nähty tänään, eli navan ympäri pyöriminen masullaan.
Ja kiinteissä otettiin tänään kukkakaali mukaan kuvaan, nyt syödään siis perunaa, porkkanaa ja kukkakaalia, ja kolmen jääpalakuutiollisen verran, eli oisko 3-4 rkl noin oikeilla mitoilla ilmaistuna.

 
Alkuperäinen kirjoittaja me6:
Ippu kovalle se täälläkin ottaa kun Aada ei suostu syömään päivisin rintaa. Sympatia :hug: toiselta keskosen äidiltä!
Kiitti! Onneks välillä on parempia aikoja tuonkin suhteen, näköjään. Mutta halit otan kiitollisena vastaan!! =)

 
Terkut 4kk neuvolasta :wave:

7650cm
64cm
42,7cm


Kaikki OK ja kiinteiden kans ei olis kiirusta. Mehän on bataattia jo tarjoiltu ja nyt myös kukkakaalia. Jälkimmäinen ei ollu kyllä herran mieleen ollenkaan :x Kyl se ne pienet nokareet veteli, mut vähän alko irvistystä näkyä :LOL:
Nyt oli pituus tullu vähän tasapainottamaan aiemmin koholla ollutta painokäyrää :p ei, että ne käyrät kauheesti päätä vaivais.. mut näkeehän niistä vähän osviittaa missä mennään...

Ippu, hyvä juttu, että sait ne lääkkeet!! Ja lisäks vielä semmoset, et ei vaikuta imetykseen! Hyvä homma :hug:

Onnea Anskun pyörähdyksistä ja Oonaliinalle kanssa Artun kääntyilyistä :wave:

Se itkuhälytinjuttu taiskin jo ratketa radiopuhelimilla, mut vielä sen verran niistä, että meillä myös on ne philihipsisin kelta-valkoset perushälyt (tänä vuonna ostetut) ja niissä ladattavat paristot (verkkovirran lisäks). Hyvin on pelittäny.

Hexodus ja poitsu päivää vaille 4kk :heart:
 
Pikasesti vielä ennen nukkumaanmenoa... Aamulla en sitten enää ehdi konetta avata.

Kiitos vielä Hexodus tuosta itkarikommentista. Voi olla, että haen ne Philipsit sit kuitekin, kun voihan olla, että isompi poika haluaa möksällä radiopuhelimillaan leikkiä...

Tänään on mun jutut kyllä ollut aika itsekeskeisiä, mutta tällä hetkellä täysi työ saada ajatukset edes sen verran kasaan, että saisin tän porukan tavarat pakattua.

Oikein hyvää juhannusta kaikille!!

 
Märkää on täälläkin. Mutta no saapi kasvit ainakin tarpeeksi tuota vettä ja jotta kun nyt sataa niin jos loppu kesän sitten paistais aurinko? :D

Tervetuloja Katjuska ja Eliel
:wave: Kyllä mukaan mahtuu :D

Kiitoksia lisä onnitteluista:) Hieman jo jännittää tuo huominen!!:D Perhosia on vatsassa ja muutenkin ihan hassu olo! Vaikka vanha parihan me ollaan ja mikään ei käytännössä muutu. Mutta silti.. Ihan hassua.. Kai mie sittenkin vähän olen romantikko ;) Joo-o.. hieman on nyt ajatus hukassa mutta se mulle sallittakoon tämän kerran :whistle: Isommat muksut on menneet mummilaan yökylään ja mie Matiaksen kans kotona. Huomenna sit käydään siellä "asioilla" ;) Jonka jälkeen vasta haemma isommat muksut kottiin. Sit vaan autoa pakkaamaan ja mitä luultavimmin perjantai aamuna hyppäämmä autoon ja hurautamma anoppilaan. Kiherryttävää tämä salamyhkäisyys B)

Mitähän mun piti sanoa..? öö.. pätkii.. ÄD.. ÄD..

Niin siis se maito juttu. Kelläs se oli laps tehny tenät eikä pullo ollu kelvannu? mama-L:hän se oli.. tiäkkö poika teki kans tuossa 2vko.n lakon mutta eilen ku se oli koko hiivatin päivän kitissy ja ähissy ni mie vasiten lypsin kokeeksi maitoa ja tuli vaan kerralla sen 10ml. Miepä sitten aattelin että kokeillaas nyt sitä korviketta ja avot! Meni ku kuumille kiville! Mie olin aivan että jee! Ja tännään sit taas tuossa nukkumaan mennessä herra huitas 80ml NAN:ia. Että tais olla vaan joku tissi kriisi tai pelkästään se että poju vaitos että on mamma lähössä pahoille teille :LOL:

ipu:lle mahottomasti stemppiä :hug: Hyvä että osaat hakea apua, ois itelläkin pitänyt tajuta esikoisen jälkeen että ois sille ollu tarvetta. Mutta hienoa että oot saanu lääkkeet ja jospas ne nyt sitten sinua auttaisi :)

Mutta nyt mulla kyllä ajatus katkoo ku mopon kone.. jotta se on moro tältä erää :wave:

Marmeladi *ja perhoslauma mahassa* :heart: & Matias 3,5kk *nukkumassa*
 
Oi Marmeladi, ihana juttu! Kerro vielä minkälaiset häät teille tulee, ja anteeksi jos oot jo kertonu, mutta menny ohi minulta.

Juu siis eilen oli oikeasti se 3 kk-neuvola. Tässä pikku punkeron mittoja:
paino 6255g, pituus 60 cm ja pipo 40
Ihmepoika suuttui rokotuksesta niin, että huusi koko loppuneuvolan ajan. Häntä ei varmasti tallota elämässä, osaa kyllä loistavasti ilmaista itseään.

Katjuska kyseli rotarokotteesta. Me ollaan otettu eka osa yksityisellä, kun käydään siellä neuvolalääkärit. Se olikin kätevää, kun meillä on se vakuutus (lääkäri kirjoitti käynnin olevan "kasvukontrolli). Niin ja heillä oli oma varasto Rotarixiä, eikä tarvinnut lähteä apteekkiin. Toka annos annettiin eilen omassa neuvolassa.

Kääntymisestä: meillä tyyppi kellahtaa vatsalta selälleen vahingossa, mutta on kääntynyt lisäksi muutaman kerran selältä vatsalleen. On vielä vähän onneton, kun jää olkapäästään kiinni ja käsi jää mahan alle jumiin. Kamala raivohuuto siitä tietenkin seuraa.

Itkuhälyttimestä: meillä on semmonen lähinnä mökkireissuja varten. Kokeilin myös käyttää sitä, kun siirryittiin nukkumaan eri huoneissa vauvan kanssa, mutta hälytin herätti mut kaikkiin pikkuääniin, ja luovuin siitä. Kyllä sen kuulee, kun ihmepoika herää oikeasti, hyvät on keuhkot.

Juhannuksesta: voi ankeus! Ollaan ihmepojan kanssa aatto kaksin kotona. Tai no, pyörähdetään täällä citykokolla kaverin ja hänen pienen tyttönsä kanssa.
Isoveli on edelleen mökillä ja jää sinne vielä koko ensi viikoksi. Mies tulee kotiin aattoyönä myöhään. Mietittiin vähän, oltaisko lähdetty lauantaiaamuna ajamaan Mikkeliin kattomaan poikaa, mutta tultiin sitten siihen tulokseen, että parempi kun ei mennä. Saattais tulla kamala ikävä sekä isoveikalle, että vanhemmille, kun oltais siellä niin lyhyen aikaa.
Poitsu on menossa ensi viikolla mummin kanssa Visulahteen ja odottaa reissua tietysti ihan hulluna.
Ja muutenkin mahtavaahan tommosen kuusivuotiaan on painella menemään mökillä, koko ajan on jotain puuhaa, kalastusta ja paljun lämmitystä. Mutta äidillä on hirmuinen iksu!

On tehnyt kyllä hyvää olla tämä viikko kahdestaan vauvan kanssa. Ehtii ihan toisenlailla keskittyä uusiin taitoihin ja pienen kanssa seurusteluun. Koirakin lähti mökille, niin ei tarvitse oikeastaan huolehtia muusta kuin omasta ja vauvan syömisestä.
Oon kyllä laiskotellut ja hakenut melkein joka päivä tosta meidän läheltä ravintolasta ruokaa kotiin. Tää on nyt sitten mun "loma".

Jaahas, nyt oon jaaritellut niin, että ei tätä kukaan jaksa edes varmaan lukea.

Mutta mahtavaa jussia kaikille! toivottelee pikkuvaemo ja ihmepoika 3 kk.




 
Huh Pikkuvaemo, oletpas aikaisin jalkeilla!!! Me heräiltiin tuossa kasin maissa ja heti piti alkaa puuhata, koska reissuun lähetään isukin tullessa töistä. Mukava kuulla, että "sinkkuäiti"-viikko on mennyt hyvin. Ja hyvät mitat Ihmepojalla!

Kyllä tuo pakkaaminen on yhdenlainen show, kun yrittää miettiä, miten paljon tarttee ottaa. Itelle oon aina ottanut liikaa ajatuksella "jos käy niin tai niin jne." ja pienen neidinkin laukku taitaa olla aikasta täynnä. Lisäks mun pitää miettiä, että miten tavarat kulkee lentsikassa, kun nyt mennään autolla mun mummon mökille Valkealaan ja sieltä sunnuntaina meen porukoiden kyydillä niille Jyväskylään ja sit lennän sieltä ens viikolla Helsinkiin. Autoon on monin kerroin helpompi pakata, kun ei tartte miettiä, mahtuuko kaikki kassiin. No, hyvää harjoitusta kesäreissua varten. Pelottaa vaan, miten vaunujen käy, kun on pakko ottaa Brion Kombit (neiti nukkuu kopassa yöt) ja ne menee sit kentällä ruumaan. Muita lentoreissuja varten on Gracot, mut niillä ei tee mökillä mitään... No, matkavakuutus korvaa, jos jotain käy. Niin, ja kaukalokin on otettava messiin...

Meilläkin tisulle riehutaan, mutta johtunee enemmän siitä, että neiti ei ole nälkäinen tai ei vaan tahdo tisua. Kolme iltaa on nyt huudettu ja tisu ei maistu. Neiti nukahtaa ilman viimeistä tisuttelua ja sitten herää alle tunnin päästä haluamaan tisua. Oon yrittänyt kovasti tarjota, mutta huutoa vain ja kaarelle menoa... No, kai se on sitä ruokamäärän säätelyäkin... ärsyttävää vain, kun toinen on nälkäinen, niin ei kuitenkaan syö ja huutaa.

Ipulle voimia ja parempaa mieltä. Hyvä kun sait lääkeapua, jospa nyt helpottaa ja sitten myöhemmin pääset niistä eroon.

Pitäsi varmaan lähteä tiskaamaan, kun vedenkin valutin. Miehelle ens viikoksi on ruokaa uunissa, ettei tartte heti pitseriaan mennä, kun vaimo on poissa... Joo, oon vähän holhoava joskus.

Mukavia Jusseja kaikille, jos en enää tänään koneelle ehdi. Ainakin näyttää ihan hyvältä tuo sää tällä eteläisessä maassa.

MIsupai ja Siiri, jolla tänään nimpparit!!
 
Siis joo, hiukka olin taas aikasessa... En saanut enää unta syötön jälkeen. Tyyppi veteli taas hienot unet, kasista puoli kuuteen ja jatkoi siitä vielä kasiin. Eli kellon ympäri mentiin, hieno juttu.

Ippu, toivottavasti pian helpottaa, me kaikki pidetään sulle varmasti peukkuja!

-pikkuvaemo ja ipana
 
Heippa hei!

Täytyy tunnustaa, että en ole varmaan kertaakaan ekan kerran jälkeen kirjoittanut tänne :(. Monta kertaa on ollut tarkoitus, mutta aina muka on kauhee kiire :whistle:. Monia tuttuja nimiä täällä näköjään viuhahtelee sieltä odotuspuolelta :wave:.

Meidän tyttö on huomenna jo 3kk!!! Uskomatonta miten aika menee nopsasti! Käytiin tänään neuvolassa, sai ekan rokotteen + rotarixin. Tyttö ei päästänyt ääntäkään kun rokotettiin. Nyt tyttö nukkuu päikkäreitä partsilla ja odottelen kauhulla tuleeko rokotteista jotain oireita :/ . Toivottavasti ei.

Tyttö on 5260g ja 57 cm pitkä. Pään ympärys 40,5. Hyvin kuulemma kasvaa. Kasvukäyrä oli pikkusen notkahtanut alaspäin, mutta se on normaalia. Ehkä tytölle tulee kuukauden aikana kasvupyrähdys.

Hyvin menee tytön kanssa. Tyttö nukkuu edelleen todella hyvin yöt ja ottaa päivisin noin 4 tunnin päikkäritkin :). Pikkuisen pahalla tuulella on iltaisin ja tankkaa maitoa. Täysimetyksellä vieläkin vaikka alku oli hankalaa. Tuttelia ollaan annettu ehkä kerran viikossa pullosta, että muistaa osata syödä jos ja kun mä lähden joskus tuulettumaan :kieh:. Olin Bon Jovin konsertissa maanantaina ja tyttö söi koko illan tuttelia. Kuulemma oli itkenyt 15 minuuttia putkeen. Olikohan maha kipeä? Tyttö itkee tosi harvoin.

Pakko lopetella kuuluu ääniä vaunusta. Hauskaa Juhannusta kaikille! Me ollaan varmaan ihan kotosalla.

 
Haikeena katselin kun naapurit pakkaili autoa ja lähti juhannuksen viettoon mökille niinku varmaan moni muukin! Me kökitään täällä kaupungissa ja minusta se on kamalan tylsää ja epäsuomalaista keskikesän juhlistamista, mutta ei kait se auta :( Varmaan käydään seurasaaressa tai jossakin piipahtamassa ja katsomassa kokkoa ja muuten sitten grillaillaan tossa omalla pihalla! No jos sataa huomenna niin sitten ei varmaankaan enää harmita olla täällä kaupungissa eikä jaksa koko juhannuksesta innostua! Lauantaina on kuitenkin aikainen herätys ja töihin lähtö :ashamed: Olenkohan minä täällä ainut huurupää joka jo painaa töitä, satunnaisesti mutta kummiskin pari kolme viikonloppua kk:ssa? Jotenki sitä rahaa vaan menee vaikka tuleekin ja vanhempainrahakin ihan hyvä mulla, mutta aina on matti kukkarossa!

Tänään oli Veetin 3kk neuvola ja eka rokotus.Veeti ei ollut moksiskaan pistämisestä eikä itkenyt yhtään! Senkin jälkeen ollut ihan hyväntuulinen itsensä, että helpolla päästiin tästä :) Muuten mitat 6825g, 62cm ja 41cm,vatteista meilläkin pitää olla jo 68cm eikä 74cm ole yhtään liian suuri :whistle:
Mä sain itselleni yhdistelmäpilleri reseptin ja aloitan ne sitten jahka seuraavat menkat tulee.Imetykset on imetetty meidän osalta tai no lopetinhan sen jo kokonaan about 1kk sitten.Se ei vaan tälläkään kertaa onnistunut(kuten ei 2 muullakaan kerralla), vaikka sitä toivoin mutta en ota siitä päänsärkyä...lehmänmaidollakin kasvaa terveitä ja reippaita lapsia sekin kun on siis nähty jo sen 2 omakohtasta kertaa!

Miehenkin kanssa pyyhkii nykyisin vähän paremmin tai siis much better ja aikasemmasta linjasta poiketen oli vähän puhetta siitä, että tehtäisiin vielä yksi lapsi sitten kun Veeti alkaa kävelemään! Olen tästä luonnollisesti enemmän kuin iloinen, koska haluaisin vihdoin sen tytön kolmen pojan jälkeen, mutta otettavahan se on poikakin jos niikseen menee ;)

Nyt minä alan virittelemään ruokaa ja pesemään pyykkiä ens vkon lomamatkaa varten! Onko hyviä vinkkejä Veetin korvien varalle lentokoneeseen, auttaako tutin imeminen ettei satu ja menis lukkoon??? Eipä muuta sitten kun Marmeladille onnittelut ja ipulle jaksuja :hug:
 
tutteli78 me ollaan varmaan myös seurasaaren kokkoja katsomassa :D ite alotin kans toissaviikolla työt, teen aina silloin tällöin muutaman tunnin kerrallaan ja mies on sitten kotona pojan kanssa.

Ippu otatko mun ja pojan tiedot kokonaan pois etusivulta kiitos! :wave:

Terv. Oikukas ja poika 3kk ja pari päivää :)
 
Kirjoitin äsken pitkät pätkät ja onnistuin kadottamaan kaikki kun hipasin tota hiirtä...
Kaikki on varmaan jo juhannuksen vietossa eli vähän myöhään tulee toivotukset. Täällä kun ei juhlita moista niin menee nykyään ohi ihan huomaamatta.

Suomen loma meni kivasti ja nyt taas takasin kotona. Lennot suju ilman suurempia kriisejä kun olin varannut pari pientä pullollista lypsettyä maitoa nousun ja laskun varalle ja Elias sai pitää turvakaukalonsa ikkunapaikalla :) Muuten olis ehkä tullut huutoa, kun oltiin siis ihan kaksin reissussa ja ei olis ollu vaihtosyliä mihin mennä. Mutta pahinta oli kun kone ei päässyt heti lähtemään ja oltiin paikallaan olevassa koneessa ja sitten tullessa vaipanvaihto josta tuli ihan hirvee huuto. Lentokoneen vessa ei ilmeisesti kelvannut pikku prinssille tai luultavammin se pelotti. Nousuissa ja laskuissa tuli uni eli ei ongelmia korvista. Nyt etenkin kotiinpäin tullessa seuraava päivä kiukuteltiin ja piti saada ruokaa koko ajan. Eli Tuttelille piti kommentoida että Eliaksen pediatri neuvoi ainakin antamaan juotavaa noiden nousun ja laskun aikana ettei korviin satu, kun nieleskely auttaa siihen. Ja meillä sai vähäsen pullosta ja sitten tulikin uni.

Muuten rytmit säily suunnilleen ennallaan mitä nyt päiväunet piteni kun oli viileetä ja pääs ulos nukkumaan vaunuihin. Kakka oli myös kiinteempää kun täällä kotona enkä nyt tiiä oliko syynä lääkkeet mitkä saatiin siihen epäiltyyn refluksiin ennen matkaa vai ruokavalio?! Ja Elias kastettiin nyt kuitenkin virallisesti parin tunnin varotusajalla ;)

Tänään taas tuli todistettua kuinka helposti Suomessa pääsee joka paikkaan vauvankin kanssa etenkin omalla autolla. Mun piti käydä työpaikalla hakemassa vika shekki ja muut paperit ja tietysti Elias mukana. Täällä on edelleen ainakin nämä lähijunat lakossa viikonloppuisin ja matkassa meni tunnin verran yhteen suuntaan siis ihan keskustaan mentiin. Ja tuli sitten ihan kunnon kriisi, kun oli kuuma ja liikaa ihmisiä ja eihän missään tietysti ole edes lastenhoitohuonetta. Siinä jäi sitten suunniteltu häämekko ostoskierros tekemättä kun en viitsinyt tehdä samaa rumbaa toistamiseen yhden päivän aikana ja reissuun olis kulunut sitten jo 6-7tuntia matkoineen kun nyt meni reilut 4tuntia. Täällä vaan liikkuminen julkisilla tai millä tahansa kaupungin puolelta toiselle vie ihan älyttömästi aikaa. Kyllä tuli mieleen kuinka helppoa on shoppailla vaikka Tampereen keskustassa tai Helsingissä.

Maanantaina 3kk lääkäri ja rokotustehosteet, kun ei tänäiselle saanu enää aikaa. Saa nähdä tuleeko samanlainen huuto rokotuksista kuin viimeksi. Ja molemmissa etureisissä oli isot patit pari päivää. Silloin ennen reissua käytiin siellä gastroenterologilla ja Elias huusi tunnin putkeen ja lopussa tuntui että oli osittain kammoa lääkärissä oloa kohtaan, kun edellisellä kerralla oli toisen lääkärin luona saanut ne rokotteet.

Nyt taitaa olla kylvyn aika, viikonloppuja!

Saini ja Elias 13vkoa
 
No onhan täällä muitakin "tylsimyksiä" viettämässä jussia kotona =) Me ollaan tänään tehty hiukan talonparannustöitä (paneloitu makkaria ja pesty parin huoneen ikkunat) sekä syöty hyvin (lohikeittoa ja raparperi-mansikkakiisseliä lounaaksi ja päivälliseksi pihviä ja uusia perunoita salaatin ja täytettyjen herkkusienien kera). Nam!

Saini ja Elias, meille ei tullut Elielille rokotuksesta jälkeä. Maanantaina haetaan eka rotavirusrokote, katsotaanko jääkö siitä. Missä ihmeessä te muuten asustatte?

Katjuska ja Eliel-kultsi
 

Yhteistyössä